Το τηλεχειριστήριο της Apple TV δεν λειτουργεί; 9 τρόποι για να το διορθώσετε!

0
59
Πώς να διορθώσετε το τηλεχειριστήριο της Apple TV που δεν λειτουργεί

Το Apple TV είναι μια από τις καλύτερες πηγές ψυχαγωγίας στον σημερινό κόσμο! Είτε πρόκειται για ταινία είτε για αγαπημένο παιχνίδι, η συσκευή τα έχει όλα. Κάθε συσκευή της Apple έχει εκπληκτικά χαρακτηριστικά και μερικά προβλήματα! Το ίδιο συμβαίνει και με το τηλεχειριστήριο Apple TV – μερικές φορές, μερικές φορές σταματά να λειτουργεί. Ας μάθουμε λοιπόν πώς να διορθώσετε την απομακρυσμένη εφαρμογή Apple TV που δεν λειτουργεί.

Λόγοι για τους οποίους το τηλεχειριστήριο Apple TV δεν λειτουργεί

Συνήθως, αφού πατήσετε το κουμπί λειτουργίας, το τηλεχειριστήριο χρειάζεται 3 δευτερόλεπτα για να συνδεθεί στο Apple TV. Επομένως, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να δείτε την ειδοποίηση Connected στην τηλεόρασή σας. Εάν δεν εμφανίζεται, μάθετε τι προκαλεί τη μη λειτουργία του τηλεχειριστηρίου της Apple TV.

  • Χαμηλή μπαταρία: Εάν η μπαταρία του τηλεχειριστηρίου σας Apple TV είναι χαμηλή, μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί ή να ανταποκρίνεται αργά.

  • Παρεμβολές: Οποιαδήποτε παρεμβολή από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως smartphone, μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του τηλεχειριστηρίου.

  • Εμπόδιο: Ελέγξτε ότι το σήμα υπερύθρων του τηλεχειριστηρίου δεν εμποδίζεται από φυσικά αντικείμενα, όπως έπιπλα. Το τηλεχειριστήριο θα πρέπει να έχει καθαρή οπτική γωνία προς το Apple TV.

  • Ζητήματα σύζευξης: Εάν το τηλεχειριστήριο δεν έχει συζευχθεί με το Apple TV, δεν θα ανταποκριθεί.

  • Σφάλματα λογισμικού: Το ξεπερασμένο ή λανθασμένο λογισμικό Apple TV ενδέχεται να επηρεάσει τη λειτουργία του τηλεχειριστηρίου.

  • Κατεστραμμένο τηλεχειριστήριο: Εάν το τηλεχειριστήριο έχει υποστεί φυσική ζημιά, ενδέχεται να μην λειτουργεί.

Πώς να διορθώσετε το τηλεχειριστήριο της Apple TV που δεν λειτουργεί

Τώρα που γνωρίζετε τη βασική αιτία του προβλήματός σας, ας μεταβούμε στις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων.

1. Χρησιμοποιήστε το τηλεχειριστήριο εντός της εμβέλειας

Τα τηλεχειριστήρια έχουν συγκεκριμένη εμβέλεια για να εκπέμπουν σήματα. Οι αισθητήρες υπερύθρων μεταξύ αυτών των δύο πρέπει να διατηρούν οπτική επαφή για καλύτερη επικοινωνία. Εάν κάθεστε μακριά από το Apple TV σας, προσπαθήστε να πλησιάσετε σε απόσταση 6 μέτρων και χρησιμοποιήστε το τηλεχειριστήριο.

2. Αφαιρέστε τις παρεμβολές

Έχετε κρατήσει το Apple TV σας ανάμεσα σε πολλούς δρομολογητές Wi-Fi, συσκευές Bluetooth και άλλα ασύρματα περιφερειακά; Σε αυτήν την περίπτωση, το τηλεχειριστήριό σας μπορεί να λειτουργεί σωστά, αλλά το σήμα του παρεμποδίζεται λόγω πάρα πολλών σημάτων δικτύου. Επομένως, αφαιρέστε τυχόν παρεμβολές γύρω από το Apple TV και ελέγξτε εάν τώρα μπορεί να λάβει απομακρυσμένα σήματα.

3. Φορτίστε το τηλεχειριστήριό σας ή αντικαταστήστε την μπαταρία

Φορτίστε το τηλεχειριστήριο της Apple TV

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο το τηλεχειριστήριο Apple TV δεν λειτουργεί είναι ότι το τηλεχειριστήριο έχει αποφορτιστεί πλήρως. Τα τελευταία τηλεχειριστήρια Apple TV διαθέτουν ενσωματωμένες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Αν και δεν το έχετε χρησιμοποιήσει για πολύ, οι μπαταρίες μπορεί να αδειάσουν.

Επομένως, συνδέστε το στον προσαρμογέα τοίχου Mac ή USB χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο Lightning σε USB ή βάση φόρτισης και χυμό για τουλάχιστον 30 λεπτά. Στη συνέχεια ελέγξτε αν λειτουργεί. Η παλαιότερη έκδοση του τηλεχειριστηρίου Apple TV τροφοδοτείται από αφαιρούμενες μπαταρίες σε σχήμα νομίσματος. Επομένως, φέρτε ένα νέο ζευγάρι μπαταριών και αντικαταστήστε τις παλιές.

4. Επανεκκινήστε το τηλεχειριστήριο της Apple TV

Ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση εσωτερικών σφαλμάτων και δυσλειτουργιών είναι η επανεκκίνηση της συσκευής. Αυτό ισχύει και για το τηλεχειριστήριο της Apple TV. Ωστόσο, δεν υπάρχει τέτοια μέθοδος για την επανεκκίνηση των παλιών τηλεχειριστηρίων της Apple TV. Επομένως, προτείνω να αφαιρέσετε τις μπαταρίες, να τις καθαρίσετε λίγο και να τις επαναφέρετε.

Για το τηλεχειριστήριο Apple TV Siri, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί TV και το κουμπί μείωσης της έντασης ήχου μαζί για πέντε δευτερόλεπτα.
  2. Τώρα η λυχνία κατάστασης του Apple TV σας θα σβήσει και θα λάβετε ένα μήνυμα “Η σύνδεση χάθηκε”.
  3. Περιμένετε για δέκα δευτερόλεπτα μέχρι να επανεκκινηθεί το τηλεχειριστήριο και να εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο “Συνδεδεμένο”.

    Επανεκκινήστε το τηλεχειριστήριο της Apple TV

5. Αντικαταστήστε ξανά το τηλεχειριστήριο με το Apple TV

Μπορεί το τηλεχειριστήριό σας να έχει προβλήματα συνδεσιμότητας με τη συσκευή Apple TV. Επομένως, προτείνω να καταργήσετε τη σύζευξη και να το επανασυνδέσετε για να επιστρέψετε στη λειτουργία σύζευξης. Πατήστε τα κουμπιά Menu και Volume Up ταυτόχρονα για πέντε δευτερόλεπτα για να επαναφέρετε το τηλεχειριστήριο.

Αντιστοιχίστε το τηλεχειριστήριό σας με το Apple TV
Πίστωση: Apple

Στη συνέχεια, ενδέχεται να σας ζητηθεί να τοποθετήσετε το τηλεχειριστήριο πάνω από τη συσκευή Apple TV. Να θυμάστε ότι η απόσταση πρέπει να είναι τρεις ίντσες από την Apple TV σας κατά την εκ νέου αντιστοίχιση.

6. Βεβαιωθείτε ότι το τηλεχειριστήριο λειτουργεί

Οι φυσικές βλάβες και τα προβλήματα υλικού μπορούν επίσης να προκαλέσουν διακοπή λειτουργίας του Apple TV. Επομένως, εάν οι μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων δεν λειτουργούν, θυμηθείτε να τις ελέγξετε διεξοδικά. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να αγοράσετε ένα νέο τηλεχειριστήριο Apple TV τρίτου κατασκευαστή.

Ένας άλλος τρόπος για να επαληθεύσετε εάν το τηλεχειριστήριο της Apple TV λειτουργεί είναι πατώντας παρατεταμένα το κουμπί Siri και ρωτώντας τον εικονικό βοηθό τυχόν ερωτήσεις. Εάν το Apple TV σας αναγνωρίζει το Siri, τα άλλα κουμπιά ενδέχεται να έχουν πρόβλημα υλικού.

7. Επανεκκινήστε το Apple TV σας

Εάν το τηλεχειριστήριό σας είναι εντάξει, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα του Apple TV σας. Αρχικά, επανεκκινήστε το για να επαναφέρετε το Apple TV σας χωρίς τηλεχειριστήριο και ελέγξτε αν λειτουργεί ξανά. Εάν το τηλεχειριστήριό σας λειτουργεί καλά, αλλά το Apple TV σας δεν μπορεί να αναγνωρίσει το σήμα, είναι η καλύτερη μέθοδος για εφαρμογή.

  1. Απενεργοποιήστε το Apple TV και αποσυνδέστε το από την πρίζα.

  2. Περιμένετε 15 δευτερόλεπτα.
  3. Συνδέστε ξανά και ενεργοποιήστε το Apple TV. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο αφού εμφανιστεί η αρχική οθόνη.

8. Προσπαθήστε να ελέγξετε την τηλεόραση με iPhone

Μπορεί να συμβεί ότι το Apple TV σας αντιμετωπίζει προβλήματα συνδεσιμότητας. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας ως τηλεχειριστήριο και να δείτε εάν μπορείτε να πλοηγηθείτε στην αρχική οθόνη. Θα πρέπει να ελέγξετε το υλικό του Apple TV σας εάν εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται.

Ρυθμίστε το Apple TV Remote στο Control Center στο iOS

9. Ενημερώστε το Apple TV

Όπως το iOS, η Apple κυκλοφορεί τακτικές ενημερώσεις του tvOS για να διορθώσει σφάλματα και να προσθέσει νέες δυνατότητες. Επομένως, διατηρείτε πάντα ενημερωμένο το Apple TV σας.

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του Apple TV σας.
  2. Επιλέξτε Σύστημα → Ενημερώσεις λογισμικού → Ενημέρωση λογισμικού.

Λοιπόν, αυτό είναι όλο για σήμερα, παιδιά!

Το τηλεχειριστήριο της Apple TV μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί για διάφορους λόγους. Ωστόσο, ακολουθώντας μερικά απλά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων, είναι δυνατό να επιλυθεί το πρόβλημα και να λειτουργήσει ξανά το τηλεχειριστήριο. Εάν τίποτα δεν λειτουργεί, επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple για περαιτέρω βοήθεια και αρχίστε να απολαμβάνετε τις αγαπημένες σας εκπομπές και ταινίες.

Εξερευνήστε περισσότερα…

  • Πώς να απενεργοποιήσετε την Apple TV σας με και χωρίς τηλεχειριστήριο
  • Τα καλύτερα αξεσουάρ Apple TV 4K
  • Οι καλύτερες θήκες και καλύμματα τηλεχειριστηρίου Apple TV

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here