Το πρώτο OLED iPad της Apple μπορεί να φτάσει με μια πρωτοποριακή τεχνολογία

0
115
NextPit Apple iPad Air Pro
© NextPit

Ενώ τα περισσότερα premium tablet φτάνουν με οθόνες OLED ή AMOLED, τα iPad της Apple εξακολουθούν να είναι κολλημένα με οθόνες LCD. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει σύντομα καθώς περισσότερες αναφορές υποδηλώνουν ότι η εταιρεία από το Κουπερτίνο σχεδιάζει να παρουσιάσει το iPad εξοπλισμένο με OLED ήδη από το 2023. Κυρίως, τώρα αναμένεται ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει έναν υβριδικό τύπο πάνελ που έχει σημαντικό πλεονέκτημα.

TL;DR

  • Το μελλοντικό iPad της Apple αναμένεται να επωφεληθεί από μια υβριδική τεχνολογία OLED.
  • Οι παραμορφώσεις της οθόνης θα μπορούσαν να αποφευχθούν χρησιμοποιώντας τον εν λόγω τύπο πάνελ.
  • Δεν είναι σαφές πότε θα κυκλοφορήσει το πρώτο OLED iPad ή MacBook.

Ευγενική προσφορά του The Elec, η δημοσίευση ανέφερε ότι το πρώτο OLED iPad (Pro) της Apple θα διαθέτει υβριδικό πάνελ OLED αντί για τη συμβατική λύση που υπάρχει στα περισσότερα smartphone και tablet Android. Η τεχνολογία αναφέρεται ότι συνδυάζει ευέλικτες και άκαμπτες τεχνολογίες πάνελ για να αποφευχθεί το πρόβλημα παραμόρφωσης που επικρατεί σε μεγαλύτερες συσκευές με οθόνες άνω των 10 ιντσών.

  • Μην χάσετε: Συγκρίνονται τα καλύτερα tablet Samsung Galaxy

Οι παραμορφώσεις της οθόνης συμβαίνουν επίσης σε μικρότερους παράγοντες, όπως το iPhone 13 Pro ή το Sony Xperia 5 IV που κυκλοφόρησε πρόσφατα με ευέλικτη οθόνη OLED. Ωστόσο, οι ανωμαλίες είναι πολύ μικρές και δύσκολα ορατές σε κοινή θέα σε σύγκριση με τα tablet.

Η ίδια δημοσίευση έχει επίσης υποδείξει τη χρήση μιας πιο αποτελεσματικής διπλής στοίβας οθόνης OLED σε μελλοντικά iPad Pro και MacBook. Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι το πλεονέκτημα πίσω από αυτή τη μέθοδο θα μπορούσε να ενσωματωθεί στην υβριδική τεχνολογία, παρέχοντας στην Apple μεγάλα οφέλη.

Πότε να περιμένετε το πρώτο OLED iPad

Υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες στην εκδήλωση του επόμενου μήνα να δούμε το OLED iPad ή το MacBook Pro, καθώς η τεχνολογία είναι ακόμα σε εξέλιξη. Πιθανώς, η νωρίτερη ημερομηνία που θα μπορούσαμε να περιμένουμε ότι θα είναι έτοιμη είναι το επόμενο έτος, αλλά θα μπορούσε να εξαρτάται από τους κατασκευαστές που ανέπτυξαν την οθόνη, οι οποίοι είναι η Samsung, η LG και η BOE.

Θα σκεφτείτε να αγοράσετε ένα iPad ή MacBook με οθόνες OLED; Αφήστε μας να ακούσουμε τις σκέψεις σας στην ενότητα σχολίων.

Μέσω: 9 έως 5 Mac
Πηγή:
Το Εκλεκτ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here