Τι είναι το Option Key σε ένα πληκτρολόγιο Windows;

0
49

Εάν έχετε συνδέσει το πληκτρολόγιο των Windows σε έναν υπολογιστή Apple, πιθανότατα αναρωτιέστε γιατί δεν υπάρχει πλήκτρο επιλογής. Τα πληκτρολόγια Mac και Windows είναι κατασκευασμένα διαφορετικά, αλλά μπορούν να εκτελούν τις ίδιες λειτουργίες. Ενώ τα κλειδιά έχουν διαφορετικά ονόματα και τοποθεσίες, θα λειτουργούν πανομοιότυπα.

Τι είναι το Option Key σε ένα πληκτρολόγιο Windows;

Αυτός ο οδηγός θα συζητήσει το πλήκτρο επιλογής στα πληκτρολόγια των Windows και πώς μπορείτε να εκτελέσετε εντολές στο Mac σας. Θα καλύψουμε επίσης τον τρόπο χειρισμού της σειράς των κλειδιών ώστε να ταιριάζει με την προεπιλεγμένη διάταξη Mac.

Τι είναι το πλήκτρο επιλογής σε ένα πληκτρολόγιο των Windows

Σε υπολογιστές Apple, το πάτημα του πλήκτρου επιλογής επιτρέπει στους χρήστες να πληκτρολογούν ειδικούς χαρακτήρες. Χρησιμοποιείται επίσης με άλλα κλειδιά για την εκτέλεση διαφορετικών εντολών και την ενεργοποίηση πολλών λειτουργιών λογισμικού.

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους το πληκτρολόγιό σας μπορεί να λείπει το πλήκτρο επιλογής:

  • Τα νέα πληκτρολόγια Mac έχουν σχεδιαστεί χωρίς πλήκτρο επιλογής. Αντίθετα, διαθέτουν ένα πλήκτρο Alt που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται αποτελεσματικά στις συσκευές τους.
  • Ίσως δεν μπορείτε να εντοπίσετε τα πλήκτρα επιλογής επειδή έχετε συνδέσει ένα πληκτρολόγιο Windows στο Mac σας. Αν και αυτό το κομμάτι υλικού δεν έχει καθορισμένο κλειδί επιλογής, λειτουργεί καλά με προϊόντα Mac, επομένως δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με τη χρήση της συσκευής σας.

Τα προϊόντα ηλεκτρονικών υπολογιστών από διαφορετικούς κατασκευαστές συνήθως δεν συνδυάζονται καλά. Αλλά τα πληκτρολόγια των Windows είναι εύχρηστα και φτιαγμένα για να ταιριάζουν τέλεια σε υπολογιστές Mac. Επίσης, παράγονται μαζικά. Όταν αναζητάτε ένα πληκτρολόγιο Mac στο τοπικό σας κατάστημα, ενδέχεται να μάθετε ότι τα περισσότερα μοντέλα έχουν εξαντληθεί. Με τα μοντέλα Windows, αυτό δεν είναι συνήθως πρόβλημα.

Τα πληκτρολόγια των Windows έχουν μια γνωστή διάταξη, επομένως δεν χρειάζεται να ξαναμάθετε πού βρίσκονται τα διαφορετικά πλήκτρα και οι λειτουργίες. Εάν χρησιμοποιείτε το ίδιο πληκτρολόγιο για ένα χρόνο, πιθανότατα μπορείτε να πληκτρολογήσετε χωρίς να κοιτάξετε τα πλήκτρα. Η επαναχρησιμοποίηση του παλιού μοντέλου θα προσθέσει αυτή την αίσθηση οικειότητας στη νέα σας συσκευή και θα σας γλιτώσει από το να επενδύσετε σε ένα νέο πληκτρολόγιο Mac.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χρήστες που έχουν αλλάξει σε μια συσκευή Mac από τον παλιό τους υπολογιστή με Windows προτιμούν συνήθως να συνδέσουν το πληκτρολόγιο των Windows στο Mac. Καθώς τα περισσότερα πληκτρολόγια Windows είναι συμβατά με προϊόντα Mac, μπορείτε να τα συνδέσετε με καλώδιο USB ή σύνδεση Bluetooth.

Η χρήση πληκτρολογίου Windows δεν θα περιορίσει την εμπειρία σας στο Mac. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και να εκτελέσετε εντολές που απαιτούν το πλήκτρο επιλογής. Το πλήκτρο Alt λειτουργεί ως πλήκτρο επιλογής στα πληκτρολόγια των Windows και πατώντας το θα ενεργοποιηθούν τα συμβάντα λογισμικού που γίνονται συνήθως με το πλήκτρο επιλογής. Το πλήκτρο Alt συνήθως τοποθετείται δίπλα στη γραμμή διαστήματος.

Χρήση του πλήκτρου επιλογής σε ένα πληκτρολόγιο των Windows

Μόλις μάθετε πώς να ενεργοποιείτε την εντολή επιλογής με το πλήκτρο Alt των Windows, μπορείτε να εκτελέσετε τόσο ένα κλικ επιλογής όσο και πολλές συντομεύσεις πληκτρολογίου.

Εκτέλεση ενός κλικ επιλογής

Όταν θέλετε να κάνετε κλικ στην επιλογή, πατήστε το πλήκτρο Alt. Ο υπολογιστής Apple θα το καταχωρήσει όταν κρατήσετε ταυτόχρονα το πλήκτρο Alt και πατήσετε το ποντίκι.

Εκτέλεση συντόμευσης πληκτρολογίου

Εάν θέλετε να εκτελέσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου που χρειάζεται ένα πλήκτρο επιλογής, κάντε κλικ στο κουμπί Alt. Το Mac σας θα το αναγνωρίσει ως επιλογή-κλικ και θα ενεργήσει ανάλογα.

Εκτέλεση συντόμευσης πληκτρολογίου με το πλήκτρο Apple

Ορισμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου Mac απαιτούν τόσο το πλήκτρο Apple όσο και το πλήκτρο Option. Σε αυτήν την περίπτωση, κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα Windows και Alt. Οι συσκευές Mac με πληκτρολόγια Windows ερμηνεύουν το κλειδί των Windows ως κλειδί Apple.

Στοιχεία μενού εφαρμογής και το πλήκτρο επιλογών

Διαφορετικά προγράμματα Mac κάνουν μοναδική χρήση του πλήκτρου επιλογής. Η χρήση του θα σας επιτρέψει να αποκαλύψετε κρυφά στοιχεία μενού. Δείτε πώς λειτουργεί με μερικές δημοφιλείς εφαρμογές:

  • Σαφάρι

Όταν πατάτε το πλήκτρο Alt στο πρόγραμμα περιήγησης Safari, η επιλογή Κλείσιμο των Windows θα γίνει Κλείσιμο όλων των Windows. Ομοίως, εάν κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Alt όταν πατήσετε το εικονίδιο x ενός παραθύρου, όλα τα ανοιχτά παράθυρα θα τερματιστούν. Αυτή η ενέργεια είναι μια ενσωματωμένη δυνατότητα για όλους τους υπολογιστές Apple και ισχύει για τα περισσότερα προγράμματα Mac.

  • Προκυμαία

Κάνοντας κλικ στο πλήκτρο Alt όταν χρησιμοποιείτε το Dock μετατρέπονται οι επιλογές του μενού Έξοδος και Απόκρυψη σε Αναγκαστική έξοδο και Απόκρυψη άλλων.

  • iTunes

Το πλήκτρο Alt τροποποιεί το στοιχείο μενού Δημιουργία λίστας αναπαραγωγής σε Δημιουργία έξυπνης λίστας αναπαραγωγής. Επιπλέον, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Option και πατώντας το εικονίδιο + στο επάνω μέρος της οθόνης, το παράθυρο του iTunes θα μεγεθύνει.

  • iPhoto

Το πλήκτρο επιλογής θα επαναφέρει την προτίμηση εναλλαγής στην εφαρμογή iPhoto. Εάν η προεπιλεγμένη φορά περιστροφής έχει οριστεί σε “δεξιά”, το πλήκτρο επιλογής θα την αντιστρέψει σε “αριστερά”. Οποιαδήποτε στοιχεία ελέγχου προτιμήσεων μπορείτε να τροποποιήσετε σε Mac θα αντιστραφούν με αυτόν τον τρόπο όταν κρατάτε πατημένο το πλήκτρο Alt.

Ενέργειες ποντικιού με το πλήκτρο επιλογής

Κάνοντας κλικ στο κουμπί Alt και κάνοντας αριστερό κλικ στο ποντίκι σας θα προκληθεί συγκεκριμένη συμπεριφορά Mac. Για παράδειγμα, όταν κάνετε επιλογή-κλικ σε μια εφαρμογή που δεν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή, ο υπολογιστής θα κρύψει το πρόγραμμα στο οποίο βρίσκεστε. Αντίθετα, θα σας μεταφέρει στην εφαρμογή στην οποία έχει γίνει κλικ.

Επιπλέον, εάν σύρετε ένα αρχείο, πατώντας το πλήκτρο επιλογής θα δημιουργηθεί ένα αντίγραφο του αρχείου αντί να το μεταφέρετε σε μια νέα θέση.

Λήψη με το Option Key

Εάν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού που προτιμάτε είναι το SeaMonkey ή το Safari, το πλήκτρο ενεργειών σάς επιτρέπει να κάνετε λήψη αρχείων στο Mac σας. Όταν πατάτε την επιλογή Επιστροφή στο πεδίο διεύθυνσης ιστού, πατώντας το πλήκτρο θα γίνει λήψη του αρχείου που συνδέεται με αυτήν τη διεύθυνση URL.

Όταν κρατάτε πατημένο το πλήκτρο Alt και κάνετε κλικ σε έναν υπερσύνδεσμο, θα κάνετε λήψη του στόχου συνδέσμου.

Η λήψη αρχείων συνήθως περιλαμβάνει την επιλογή πολλών επιλογών με το ποντίκι σας, επομένως η μέθοδος επιλογής-κλικ εξοικονομεί χρόνο όταν θέλετε να αποθηκεύσετε ένα ηλεκτρονικό αρχείο.

Πώς να αντιστοιχίσετε ξανά ένα πληκτρολόγιο Windows σε Mac

Οι χρήστες πληκτρολογίων Mac ενδέχεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μοντέλα Windows. Ενώ έχουν όλα τα απαραίτητα κλειδιά, η σειρά είναι διαφορετική. Ακόμα κι αν θυμάστε τα ονόματά τους, η μυϊκή μνήμη θα σας κάνει κόλπα και θα συνεχίσετε να πατάτε λάθος κουμπιά. Ωστόσο, η Apple επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τα πληκτρολόγια των Windows ώστε να ταιριάζουν με τη διάταξη των κουμπιών Mac. Οι συσκευές Mac διαθέτουν μια ενσωματωμένη δυνατότητα επαναχαρτογράφησης που αλλάζει τη σειρά των πλήκτρων.

Ετσι δουλευει:

  1. Συνδέστε το πληκτρολόγιο των Windows στο Mac σας.
  2. Πατήστε το εικονίδιο Apple στο επάνω αριστερό μέρος της επιφάνειας εργασίας.
  3. Επιλέξτε Προτιμήσεις συστήματος από τη λίστα με τις διαθέσιμες επιλογές.
  4. Επιλέξτε Πληκτρολόγιο και κάντε κλικ στα πλήκτρα τροποποίησης.
  5. Πατήστε το όνομα του πληκτρολογίου Bluetooth ή USB των Windows στην αναδυόμενη γραμμή μενού.
  6. Μεταβείτε στην καρτέλα Option Key και επιλέξτε Command.
  7. Μεταβείτε στην καρτέλα Πλήκτρο εντολών και επιλέξτε Επιλογή.
  8. Πατήστε το κουμπί OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Τα πλήκτρα των Windows θα λειτουργούν πλέον ως αντίστοιχα Mac. Όταν πατάτε το πλήκτρο Alt, θα χρησιμεύσει ως πλήκτρο Mac Command. Αυτό είναι αρκετά βολικό, ειδικά αν είστε εξοικειωμένοι με τη διάταξη πληκτρολογίου Mac.

Αντιστοίχιση πληκτρολογίου των Windows με λογισμικό τρίτων

Η ενσωματωμένη δυνατότητα του Mac σάς επιτρέπει να αντιστοιχίσετε ξανά έως και πέντε πλήκτρα. Αλλά οι εφαρμογές τρίτων όπως Karabiner-Elements θα σας επιτρέψει να αλλάξετε τη σειρά κάθε κουμπιού πληκτρολογίου και να δημιουργήσετε μια εμπειρία χρήστη που καλύπτει τις ανάγκες σας. Είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν σε ένα μικρότερο μοντέλο λείπουν πολλά κλειδιά. Η τροποποίηση της σειράς τους σάς επιτρέπει να έχετε πιο εύκολη πρόσβαση στις εντολές που χρησιμοποιείτε περισσότερο.

Μην περιορίζετε ποτέ τις επιλογές Mac σας

Όταν χρησιμοποιείτε πληκτρολόγια Windows σε υπολογιστές Apple, όλα είναι θέμα ονομάτων και τοποθέτησης. Τα κουμπιά εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό, επομένως δεν θα δυσκολεύεστε να ολοκληρώσετε ενέργειες στη συσκευή σας όταν απομνημονεύσετε τη διάταξή τους. Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Alt κάθε φορά που εκτελείτε μια ενέργεια που απαιτεί την αντίστοιχη επιλογή. Εάν διαπιστώσετε ότι δεν σας αρέσει η σειρά κλειδιών στο μοντέλο των Windows, μπορείτε να την αντιστοιχίσετε ξανά μέσω του υπολογιστή σας Apple.

Χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο Windows για το Mac σας; Πόσο συχνά πιάνετε το πλήκτρο Alt; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here