Τι είναι το συρτάρι εφαρμογών Android; Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε

0
75

Η οργάνωση των εφαρμογών στο τηλέφωνό σας είναι θέμα προτίμησης. Σε κάποιους αρέσει να έχουν την αρχική τους οθόνη καθαρή και μινιμαλιστική, ενώ άλλοι δεν έχουν πρόβλημα να είναι ορατές όλες οι εφαρμογές τους.

Τι είναι το συρτάρι εφαρμογών Android;  Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε

Οι χρήστες συσκευών Android έχουν πρόσβαση στο συρτάρι εφαρμογών. Αυτή η δυνατότητα μόνο για Android τους επιτρέπει να προσαρμόζουν την αρχική τους οθόνη.

Τι είναι όμως ακριβώς το συρτάρι εφαρμογών και γιατί το χρειάζεστε; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Το συρτάρι εφαρμογών Android… Τι είναι;

Το συρτάρι εφαρμογών είναι μια προεγκατεστημένη λειτουργία που σας επιτρέπει να έχετε μια πλήρη επισκόπηση όλων των εφαρμογών στο τηλέφωνό σας. Ο πρωταρχικός του σκοπός είναι να σας βοηθήσει να οργανώσετε τις εφαρμογές σας και να διατηρήσετε την αρχική σας οθόνη τακτοποιημένη. Το συρτάρι εφαρμογών εμφανίζει όλες τις εφαρμογές στο τηλέφωνό σας ως εικονίδια. Ορισμένα συρτάρια εφαρμογών εμφανίζουν επίσης εφαρμογές σε μια λεπτομερή λίστα.

Το συρτάρι εφαρμογών είναι επίσης γνωστό ως “app launcher” και “app tray”. Σας επιτρέπει να εκκινείτε απευθείας τις εφαρμογές απλά πατώντας σε αυτές.

Συρτάρι εφαρμογών έναντι αρχικής οθόνης

Το συρτάρι εφαρμογών είναι παρόμοιο με την αρχική οθόνη όσον αφορά την εμφάνιση εικονιδίων για εφαρμογές. Ωστόσο, η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το συρτάρι εφαρμογών δεν είναι προσαρμόσιμο. Ενώ μπορείτε να τακτοποιήσετε τις εφαρμογές και τα γραφικά στοιχεία στην αρχική οθόνη σας όπως θέλετε, το συρτάρι εφαρμογών είναι ένας τύπος «μόνιμης εγγραφής» των εγκατεστημένων εφαρμογών. Το συρτάρι εφαρμογών επίσης δεν διαθέτει γραφικά στοιχεία.

Πολλοί χρήστες που αλλάζουν από iPhone σε Android μπερδεύονται όταν συναντούν το συρτάρι της εφαρμογής. Έχετε συνηθίσει να σαρώνετε τις σελίδες της οθόνης για να βρείτε την επιθυμητή εφαρμογή, εάν είστε πρώην χρήστης του iPhone. Στις συσκευές Android, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Εκεί βρίσκεται η κύρια διαφορά μεταξύ του Android και μιας αρχικής οθόνης iPhone, καθώς το iPhone κάνει αμέσως προσβάσιμες όλες τις εφαρμογές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια ακατάστατη αρχική οθόνη. Το συρτάρι εφαρμογών Android βοηθά στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, γι’ αυτό το Android είναι ένα πιο φιλικό προς τον χρήστη σύστημα. Εάν αφαιρούσατε υποθετικά το συρτάρι εφαρμογών από μια συσκευή Android, θα έμοιαζε πολύ με τη διεπαφή iOS.

Κατά την ταξινόμηση εφαρμογών στο Android, μπορείτε να επιλέξετε ποιες θέλετε στην αρχική σας οθόνη. Οι υπόλοιπες εφαρμογές βρίσκονται με ασφάλεια στο συρτάρι εφαρμογών. Μπορείτε να τα αναζητήσετε εκεί όταν τα χρειάζεστε, με αποτέλεσμα μια πιο καθαρή και οργανωμένη οθόνη.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο συρτάρι εφαρμογών

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο συρτάρι της εφαρμογής σύροντας από κάτω προς τα πάνω, ξεκινώντας από την αρχική οθόνη. Με αυτόν τον τρόπο, θα ανοίξετε το συρτάρι και θα έχετε αμέσως μια επισκόπηση όλων των εφαρμογών στη συσκευή.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο συρτάρι πατώντας το εικονίδιο του συρταριού της εφαρμογής. Συνήθως μπορείτε να το βρείτε στο dock (στο κάτω μέρος της οθόνης, όπου βρίσκονται οι κορυφαίες εφαρμογές όπως μηνύματα, κλήσεις και κάμερες).

Εάν το εικονίδιο του συρταριού της εφαρμογής σας λείπει από την αρχική οθόνη ή το έχετε αφαιρέσει κατά λάθος, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το ανακτήσετε:

  1. Ανοίξτε την αρχική οθόνη.
  2. Πατήστε παρατεταμένα κάπου στο χώρο στην αρχική οθόνη μέχρι να εμφανιστεί το μενού.|
  3. Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” και μεταβείτε στην καρτέλα “Εφαρμογές” (το όνομα της καρτέλας ρυθμίσεων διαφέρει ανάλογα με την έκδοση Android).
  4. Ενεργοποιήστε το κουμπί “Εμφάνιση εφαρμογών”.

Μπορείτε επίσης να βρείτε τις επιλογές του συρταριού εφαρμογών κάνοντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις”.
  2. Μεταβείτε στην “Εμφάνιση”.
  3. Εισαγάγετε τη γραμμή πλοήγησης.
  4. Διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας.

Λάβετε υπόψη ότι αυτά είναι γενικά βήματα για τη διαμόρφωση της διεπαφής του συρταριού εφαρμογών. Οι ρυθμίσεις και το συρτάρι εφαρμογών εξαρτώνται από την έκδοση του Android που χρησιμοποιείτε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το συρτάρι εφαρμογών

Κάθε νέα εφαρμογή που εγκαθιστάτε στο τηλέφωνό σας τοποθετείται πρώτα στο συρτάρι εφαρμογών. Ορισμένα τηλέφωνα σάς επιτρέπουν να τοποθετείτε ταυτόχρονα τις πιο πρόσφατες εφαρμογές στο συρτάρι εφαρμογών και στην αρχική οθόνη αμέσως μόλις τις κατεβάσετε.

Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή όπως προτιμάτε:

  1. Ανοίξτε το συρτάρι εφαρμογών.
  2. Αναζητήστε τις “Ρυθμίσεις” στην επάνω δεξιά πλευρά του πίνακα.
  3. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την “Προσθήκη εφαρμογών στην αρχική οθόνη”.

Το τηλέφωνό σας Android θα τοποθετήσει αυτόματα το εικονίδιο της εφαρμογής στην αρχική οθόνη μόλις το κατεβάσετε, εάν ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή. Εάν αυτή η δυνατότητα είναι απενεργοποιημένη, πρέπει να σύρετε και να αποθέσετε την εφαρμογή που λάβατε πρόσφατα από το συρτάρι της εφαρμογής στην αρχική οθόνη.

Κάντε τα εξής εάν θέλετε να τοποθετήσετε μια εφαρμογή από το συρτάρι για να είναι προσβάσιμη στην αρχική σας οθόνη:

  1. Σύρετε προς τα πάνω και ανοίξτε το συρτάρι της εφαρμογής.
  2. Βρείτε την εφαρμογή που θέλετε να στείλετε στην αρχική οθόνη.
  3. Κρατήστε το εικονίδιο μέχρι να μπορέσετε να το σύρετε.
  4. Βρείτε πού θέλετε να το τοποθετήσετε στην αρχική οθόνη και αφήστε το.

Ταξινόμηση εφαρμογών στο συρτάρι εφαρμογών

Από προεπιλογή, τα εικονίδια εφαρμογών σε αυτήν τη λειτουργία ταξινομούνται με αλφαβητική σειρά και ορισμένα τηλέφωνα Android προσφέρουν προσαρμοσμένες λειτουργίες ταξινόμησης.

Μπορείτε να ταξινομήσετε τις εφαρμογές στο συρτάρι εφαρμογών Android με τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Αλφαβητική σειρά
  • Τελευταία εγκατάσταση
  • Συχνά χρησιμοποιούμενο

Ανάλογα με το τηλέφωνο ή την έκδοση συστήματος Android, το συρτάρι εφαρμογών μπορεί να είναι μια σειρά από οθόνες. Μπορείτε να πλοηγηθείτε σε αυτές κάνοντας σάρωση από αριστερά προς τα δεξιά ή αναζητώντας τις εφαρμογές κάνοντας κύλιση προς τα πάνω και προς τα κάτω σε κατακόρυφη διάταξη. Οι χρήστες προτείνουν το τελευταίο, καθώς παρέχει γρήγορη πρόσβαση στις εφαρμογές. Αν επιλέξετε την οριζόντια σχεδίαση, θα πρέπει να περάσετε μέσα από τις σελίδες με τις εφαρμογές που αναφέρονται.

Ορισμένες εκδόσεις του Android σάς επιτρέπουν να ρυθμίσετε μια εξατομικευμένη αναζήτηση για το συρτάρι της εφαρμογής σας. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να βρίσκετε γρήγορα τις εφαρμογές με βάση τις προτιμήσεις σας. Η ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας στις ρυθμίσεις επιτρέπει στο τηλέφωνό σας να προτείνει εφαρμογές και λειτουργίες εφαρμογών στο επάνω τμήμα του συρταριού εφαρμογών.

Για να διαμορφώσετε την ταξινόμηση στο συρτάρι της εφαρμογής σας, ακολουθήστε τα βήματα:

  1. Ανοίξτε το συρτάρι της εφαρμογής σας σύροντας προς τα πάνω από την αρχική οθόνη.
  2. Ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του συρταριού.
  3. Επιλέξτε «Ρυθμίσεις αρχικής οθόνης».

Μόλις μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, μπορείτε να ρυθμίσετε μια προβολή συρταριού εφαρμογών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Όλες οι εφαρμογές σας σε ένα μέρος

Το συρτάρι εφαρμογών του Android είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη διαχείριση των εφαρμογών σας. Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά αναφοράς του Android και σας επιτρέπει να διατηρείτε την αρχική σας οθόνη καθαρή και οργανωμένη. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές σας με ένα μόνο σάρωση με ένα συρτάρι εφαρμογών. Αντί να κάνετε κύλιση για μερικές σελίδες για να βρείτε την εφαρμογή που αναζητάτε, η χρήση μιας γραμμής αναζήτησης είναι μια δυνατότητα εξοικονόμησης χρόνου.

Προτιμάτε να χρησιμοποιείτε το συρτάρι εφαρμογών ή να έχετε όλες τις εφαρμογές σας στην αρχική οθόνη; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here