Τι είναι τα τηλέφωνα με διπλή SIM και πώς λειτουργούν;

0
132
AndroidPIT oneplus 5 0197
© NextPit

Μπορεί να έχετε ακούσει ή να σας ενδιαφέρει η χρήση smartphone που χρησιμοποιούν κάρτες διπλής SIM, αλλά δεν είστε ακριβώς σίγουροι πώς λειτουργούν όλα. Ίσως δεν το γνωρίζουν όλοι, αλλά τα smartphone με διπλή SIM δεν είναι όλα ίδια. Ας αναλύσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα smartphone με διπλή SIM.

  • Η Apple θα κάνει δύο SIM και eSIM standard; Οχι τόσο γρήγορα
  • Τι είναι οι κάρτες eSIM; Εξηγούμε τα υπέρ και τα κατά
androidpit chatsim 4

Τι είναι τα τηλέφωνα με διπλή SIM και πώς λειτουργούν; / © ANDROIDPIT

Υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ των smartphone DSDS (Dual SIM Dual Standby), όπως τα νέα smartphone iPhone XS και DSFA (Dual SIM Full Active) όπως το Galaxy Note 9. Ποιες είναι αυτές οι διαφορές; Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Τι σημαίνει Dual SIM;

Ακούγεται σαν μια ασήμαντη ερώτηση, αλλά είναι σημαντικό να επιστρέψουμε στα βασικά. Πριν μιλήσουμε για τις διαφορές μεταξύ των διαφόρων smartphone διπλής SIM, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τι σημαίνει αυτός ο όρος. Η διπλή SIM είναι η δυνατότητα διαχείρισης δύο καρτών SIM (ή δύο αριθμών τηλεφώνου) ταυτόχρονα. Χωρίζονται σε smartphone DSDS και DSFA.

Τα smartphone με διπλή SIM είναι εξαιρετικά για όσους έχουν περισσότερους από έναν αριθμούς τηλεφώνου, για παράδειγμα, ιδιωτικό και επαγγελματικό, ή για όσους προτιμούν να έχουν διαφορετικές χρεώσεις τηλεφώνου δύο διαφορετικών παρόχων για να έχουν το καλύτερο δυνατό και από τους δύο. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε μια κάρτα αφιερωμένη σε κλήσεις και SMS ενώ χρησιμοποιείτε την άλλη κάρτα με ένα πιο συμφέρον πρόγραμμα δεδομένων. Αυτά τα smartphone είναι επίσης πολύ χρήσιμα για όσους ταξιδεύουν συχνά και ίσως χρησιμοποιούν την τοπική κάρτα μαζί χωρίς να θυσιάζουν τη διαθεσιμότητα στην προσωπική τους κάρτα.

AndroidPIT Honor 8 2642

Πολλά smartphone με διπλή SIM δέχονται επίσης μια κάρτα MicroSD στη δεύτερη υποδοχή. / © NextPit

Επίσης, πολλές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων υποστηρίζουν επίσης διπλή SIM: μπορείτε να επιλέξετε ποια κάρτα SIM θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να στείλετε ένα μήνυμα. Οι προγραμματιστές του Go SMS Pro, για παράδειγμα, έχουν προσθέσει υποστήριξη διπλής SIM στην εφαρμογή τους.

Τι αλλάζει μεταξύ DSDA και DSFA;

Το DSDA σημαίνει Dual SIM Dual Standby και σημαίνει ότι οι δύο κάρτες που είναι εγκατεστημένες μέσα στο smartphone δεν μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα για να δημιουργήσουν “επισκεψιμότητα” (δεδομένα ή φωνή δεν κάνουν διαφορά). Για να είμαστε σαφείς, και οι δύο κάρτες που είναι εγκατεστημένες σε ένα smartphone DSDS συνδέονται με τις κεραίες του χειριστή σας ταυτόχρονα, αλλά σε περίπτωση εισερχόμενης κλήσης στην Κάρτα 1, για παράδειγμα, η Κάρτα 2 θα τεθεί σε κατάσταση αναμονής, όπως κάνατε κάνοντας μια κλήση μόνος σου. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και κατά την αντιστροφή των φύλλων.

  • Τα επερχόμενα iPhone θα μπορούσαν να γίνουν mainstream με διπλή SIM στις ΗΠΑ

Σε όλα τα smartphone με διπλή SIM, μόνο μία κάρτα κάθε φορά μπορεί να συνδεθεί στο Διαδίκτυο. Ευτυχώς, υπάρχουν smartphone εξοπλισμένα με μια λειτουργία που ονομάζεται Hot Swap. Τα smartphone που είναι εξοπλισμένα με Hot Swap μπορούν να επιλέξουν ποια κάρτα θα χρησιμοποιούν για συνδέσεις δεδομένων στις ρυθμίσεις της συσκευής. Για smartphone χωρίς Hot Swap, είναι απαραίτητο να αντιστρέψετε τη σειρά των καρτών SIM όταν θέλετε να κάνετε την αλλαγή, καθώς μόνο η κύρια κάρτα έχει πρόσβαση στο δίκτυο δεδομένων.

  • Πώς να ανοίξετε την υποδοχή κάρτας SIM εάν δεν έχετε εργαλείο SIM

Το DSFA, ακρωνύμιο του Dual SIM Full Active, είναι μια πιο ολοκληρωμένη αλλά και πιο ενεργοβόρα τεχνολογία. Τα smartphone DSFA μπορούν να δέχονται κλήσεις και στις δύο κάρτες ταυτόχρονα, όπως και οι παλιές γραμμές σταθερής τηλεφωνίας ISDN. Σε περίπτωση εισερχόμενης κλήσης στην Κάρτα 2 κατά τη διάρκεια μιας κλήσης στην Κάρτα 1, θα λάβετε μια ειδοποίηση κλήσης και μπορείτε να χειρίζεστε και τις δύο κλήσεις ταυτόχρονα. Τα smartphone DSFA είναι λιγότερα και μακρυά και συνήθως είναι μόνο συσκευές υψηλής τεχνολογίας όπως το Galaxy Note9. Τα smartphone DSFA συνήθως υποστηρίζουν Hot Swap.

Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις

Ο κόσμος των smartphone δεν είναι ποτέ απλός και ως εκ τούτου, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στον κανόνα. Ορισμένα smartphone, για παράδειγμα, μπορούν επίσης να συνδέσουν τη δευτερεύουσα κάρτα SIM στο διαδίκτυο σε smartphone DSDS χωρίς τη χρήση Hot Swap, αλλά η κάρτα υποστηρίζει μόνο τα παλιά δίκτυα 2G, καθώς δεν έχει φυσική πρόσβαση στο μόντεμ 3G/4G και την κεραία που έχει δεσμευτεί για την κύρια κάρτα

AndroidPIT honor 9 έναντι oneplus 5 1500

Ένα τηλέφωνο με υποδοχές διπλής SIM / © ANDROIDPIT

Άλλα smartphone, όπως το Huawei P20 Pro, υποστηρίζουν 4G και VoLTE και στις δύο κάρτες SIM ταυτόχρονα, επιτρέποντάς σας να έχετε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης στο Διαδίκτυο και κλήσεων σε κάθε κάρτα, παρόλο που δεν υποστηρίζουν τη λειτουργία DSFA και επομένως δεν μπορούν να λάβουν ή πραγματοποιήστε δύο κλήσεις ταυτόχρονα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω δύο κάρτες SIM από δύο διαφορετικούς παρόχους;

Εξαρτάται! Όταν ένα smartphone μπλοκάρεται από έναν πάροχο, δεν δέχεται κάρτα SIM που προέρχεται από άλλο πάροχο.

Χρησιμοποιείτε ήδη smartphone με διπλή SIM; Εάν όχι, σας ενδιαφέρει αυτό το χαρακτηριστικό; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here