Τα 10 κορυφαία πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε ένα νέο τηλέφωνο

0
66
Τυφλή δοκιμή κάμερας AndroidPIT 04 2019
© NextPit

Υπάρχουν περισσότερα από ένα smartphone διαθέσιμα εκεί έξω σήμερα! Αυτές οι συσκευές δεν προορίζονται πλέον μόνο για την πραγματοποίηση κλήσεων ή τη λήψη μηνυμάτων SMS. μπορείτε να εκτελέσετε τις περισσότερες πτυχές της καθημερινότητάς σας μέσω του smartphone σας. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζετε ποιο smartphone είναι το κατάλληλο για εσάς. Εδώ είναι 10 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ψάχνετε για ένα νέο smartphone.

Συντομεύσεις:

Τι είδους smartphone χρειάζεστε;

Πριν επιλέξετε οποιοδήποτε smartphone, θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσετε τις προτεραιότητές σας. Ένα smartphone είναι βασικά ένας υπολογιστής που έχετε στην τσέπη σας και σας επιτρέπει να εκτελείτε διάφορες εργασίες. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από τη διασφάλιση ότι είστε σε θέση να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τον έξω κόσμο μέχρι να καθίσετε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο παίζοντας Clash Royale. Αλλά πώς πραγματικά χρησιμοποιείτε το smartphone σας κάθε μέρα;

Πριν επιλέξετε οποιοδήποτε smartphone, θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσετε τις προτεραιότητές σας.

Το θέμα είναι ότι για να στείλετε μηνύματα WhatsApp και να δημοσιεύσετε μερικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, δεν θα πρέπει πραγματικά να ξοδέψετε περισσότερα από περίπου 200 $. Για έναν παίκτη που δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει μια ρευστή και ομαλή εμπειρία παιχνιδιού, θα πρέπει καλύτερα να είναι σε επιφυλακή για smartphone με τιμή περίπου 400 $. Ενώ όσοι θέλουν το καλύτερο από τα καλύτερα από άποψη σχεδίασης και απόδοσης θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ξοδέψουν από περίπου 500 $ και πάνω.

AndroidPIT Best High End Smartphones Hero 4

Το να έχεις τόσες πολλές επιλογές κάνει την επιλογή περίπλοκη. / © NextPit

Ας δούμε ποιοι είναι οι 10 πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε το επόμενο smartphone σας.

  • Τα καλύτερα smartphone Android που μπορείτε να αγοράσετε σήμερα

1. Φορείς κινητής τηλεφωνίας και οικονομικά προγράμματα

Θέλετε ένα νέο smartphone; Λοιπόν, είσαι πολύ κακομαθημένος για επιλογή. Προτού εκδώσετε την πιστωτική σας κάρτα για να αγοράσετε κάτι στο διαδίκτυο, θα πρέπει να αναζητήσετε τα καλύτερα προγράμματα κινητής τηλεφωνίας που προσφέρονται από τους διάφορους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Η Verizon, η AT&T, η Sprint και η T-Mobile έχουν το καθένα κάτι ενδιαφέρον να προσφέρουν στους πελάτες και συχνά παρέχουν πλήρη πακέτα, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων, κλήσεων και SMS. Ποιος ξέρει, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτείτε να αλλάξετε τον τρέχοντα πάροχο… μπορείτε ακόμη και να διατηρήσετε τον τρέχοντα αριθμό τηλεφώνου σας.

Ακολουθούν ορισμένες προσφορές από τα τέσσερα μεγάλα δίκτυα στις ΗΠΑ:

AndroidPIT vodafone 2755

Η επιλογή ενός παρόχου μπορεί να είναι περίπλοκη, αλλά υπάρχει κάτι για όλους. / © NextPit

2. Λειτουργικό σύστημα

Εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο, έχετε ήδη αποφασίσει να εστιάσετε στην αγορά μιας συσκευής που βασίζεται σε Android, αλλά υπάρχουν αρκετές εκδόσεις και εκδόσεις αυτού του λογισμικού της Google. Πριν αγοράσετε ένα νέο smartphone, επομένως θα πρέπει να ανατρέξετε στο ιστορικό σας Android – ή τουλάχιστον να εξετάσετε τις διαφορές μεταξύ των δύο τελευταίων εκδόσεων, Android 9 Pie και Android 10.

Εκτός από τις υπέροχες λιχουδιές που ικανοποιούν ακόμη και το μεγαλύτερο γλυκό δόντι, αυτά τα ονόματα αντιστοιχούν σε διαφορετικές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Android και η καθεμία προσφέρει μοναδικές δυνατότητες και λειτουργίες. Η τελευταία διαθέσιμη έκδοση Android είναι το Android 10, αλλά δυστυχώς δεν έχουν όλες οι συσκευές την τιμή να το επιδεικνύουν. Σας συμβουλεύω να μην αγοράσετε smartphone με ξεπερασμένες εκδόσεις Nougat ή Marshmellow και αντ ‘αυτού να αναζητήσετε ένα smartphone με Android Pie τουλάχιστον (και αν έχετε εγγυημένη αναβάθμιση στη νεότερη και πιο πρόσφατη έκδοση Android, αυτό είναι ακόμα καλύτερο).

  • Android 10: κάθε smartphone επιβεβαιώθηκε ότι λαμβάνει την ενημέρωση Google
AndroidPIT android 10 06

Η Google έριξε το θέμα γλυκά για την πιο πρόσφατη έκδοση του Android. / © NextPit

3. Σχεδιασμός και λειτουργικότητα

Κατά την επιλογή ενός νέου smartphone, το προσωπικό γούστο είναι ένα σημαντικό σημείο απόφασης, τόσο όσον αφορά το λογισμικό όσο και την εξωτερική εμφάνιση. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να προτιμούν πιο στρογγυλεμένες γραμμές και λεπτή σχεδίαση, ενώ σε άλλους αρέσει πιο στιβαρή εμφάνιση, που χαρακτηρίζεται από ευθείες γραμμές και αιχμηρές μεταλλικές άκρες. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι με κάθε μήνα που περνά και τη διαδοχή των εκδηλώσεων κυκλοφορίας που βλέπουμε στη βιομηχανία, τα smartphone αρχίζουν να μοιάζουν όλο και περισσότερο μεταξύ τους και η διαθέσιμη επιλογή επηρεάζεται έντονα από τις καμπάνιες και τις τάσεις μάρκετινγκ.

Όμως, ο σχεδιασμός βασίζεται στη λειτουργικότητα. Ένα μεταλλικό unibody είναι κομψό και μοντέρνο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε ορισμένες λειτουργίες, όπως μια κάρτα microSD ή μια υποδοχή ακουστικών. Πριν αγοράσετε, ελέγξτε την ποιότητα της συσκευής για να βεβαιωθείτε ότι θα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με τον πιο άνετο και βολικό τρόπο για εσάς (εφόσον αυτά τα στοιχεία είναι σημαντικά για εσάς).

AndroidPIT Samsung Galaxy S7 Edge vs LG G4 κάμερα 2203

Γυαλί ή δέρμα; Καμπύλες γραμμές ή ορθές γωνίες; Τα διλήμματα είναι ατελείωτα. / © NextPit

4. Μέγεθος και τύπος οθόνης

Για όσους θέλουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ειδήσεων ή απλά να χαθούν στα γραφικά HD των πιο πρόσφατων παιχνιδιών Android, θα πρέπει πραγματικά να σκεφτούν ένα smartphone που είναι εξοπλισμένο με οθόνη τουλάχιστον 5,7 ιντσών. Για όσους χρησιμοποιούν το smartphone κυρίως για WhatsApp ή για να διαβάζουν δημοσιεύσεις στο Facebook, μια μικρότερη οθόνη θα είναι υπεραρκετή.

Όσον αφορά την τεχνολογία οθόνης, υπάρχουν δύο βασικοί τύποι στο Android: LCD και AMOLED. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο έγκειται στην προβολή του φωτός. Θεωρητικά, οι οθόνες LCD τείνουν να είναι πιο φωτεινές και να εμφανίζουν καλύτερα το περιεχόμενο όταν βρίσκονται σε άμεσο ηλιακό φως, ενώ η οθόνη AMOLED προσφέρει πιο έντονη αντίθεση και πιο κορεσμένα χρώματα. Στην πράξη, όμως, με το πέρασμα του χρόνου και την έλευση των νέων τεχνολογιών, η διαφορά μεταξύ των δύο γίνεται λιγότερο αισθητή. Τούτου λεχθέντος, η ανάλυση Full HD, FullHD+ ή QHD για εικόνες είναι σχεδόν πάντα άψογη.

  • Όλα όσα θέλατε να μάθετε για τις οθόνες smartphone
androidpit oneplus 7 pro vs galaxy s10 plus hero 2

Οι οθόνες AMOLED τείνουν να είναι ζωντανές. / © NextPit

5. Επεξεργαστής και RAM

Ο επεξεργαστής είναι ο κόμβος μιας συσκευής από τον οποίο εξαρτάται η συνολική απόδοση. Μερικές φορές, η ικανότητα του επεξεργαστή είναι αυτή που περιορίζει τις ενημερώσεις λογισμικού. Η Qualcomm και η Mediatek είναι ένα ασφαλές στοίχημα.

Εν τω μεταξύ, η Huawei με τον επεξεργαστή Kirin αποδεικνύεται ικανή να προσφέρει καλές επιδόσεις στους χρήστες. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι για να είναι οποιοσδήποτε επεξεργαστής ο καλύτερος του, η ποσότητα της διαθέσιμης μνήμης RAM είναι καθοριστική. Ναι, ο επεξεργαστής είναι σημαντικός, αλλά πρέπει να εξετάσουμε το smartphone και τις τεχνικές του προδιαγραφές συνολικά.

qualcomm snapdragon 865 live

Ο πιο πρόσφατος Snapdragon 865. / © Qualcomm

6. Εσωτερική αποθήκευση

Όταν ψάχνετε για το επόμενο Android σας, ελέγξτε τη μνήμη RAM και τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, αλλά όχι μόνο αυτό που λέει στο αυτοκόλλητο. Ρίξτε μια ματιά στον χώρο που καταλαμβάνουν οι προεγκατεστημένες εφαρμογές. Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα MicroSD για να επεκτείνετε τη χωρητικότητα αποθήκευσης του smartphone σας, μην ξεχνάτε ότι συνιστάται μεγαλύτερη εσωτερική μνήμη αντί για εξωτερική κάρτα.

Ταυτόχρονα, προτού επιλέξετε ένα μοντέλο με 128 GB ή 256 GB εσωτερικής αποθήκευσης, σκεφτείτε πόσο πραγματικά θα χρησιμοποιήσετε. Χρησιμοποιείτε το smartphone σας ως εξωτερικό σκληρό δίσκο για τον υπολογιστή σας αποθηκεύοντας ταινίες, μουσική, αρχεία και βαριές εφαρμογές; Εάν η απάντηση είναι όχι, μάλλον είστε εντάξει με τα 64 GB. Για να μην αναφέρουμε ότι μπορείτε να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες cloud για να εξοικονομήσετε χώρο και να έχετε πάντα τα αρχεία σας στη διάθεσή σας, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο. Κατά γενικό κανόνα, λαμβάνοντας υπόψη τα smartphones της αγοράς, συνιστάται να επιλέξετε τουλάχιστον 4 GB RAM και 64 GB εσωτερικής μνήμης.

  • Πώς να επιλέξετε την καλύτερη κάρτα MicroSD
Darth Vader micro SD ANDROIDPIT

Επεκτάσιμη μνήμη ή το σύννεφο; / © Mediatek

7. Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα νέο smartphone. Μην ξεγελιέστε: ένας υψηλότερος αριθμός mAh δεν ισοδυναμεί με ολοένα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Οι παράγοντες που μπαίνουν στο παιχνίδι είναι διαφορετικοί και αξίζει να τους γνωρίσετε.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να σκεφτείτε ότι οι οθόνες με υψηλότερη ανάλυση καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια, ενώ οι πιο πρόσφατοι επεξεργαστές βελτιστοποιούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Στη συνέχεια, υπάρχουν ρυθμοί ανανέωσης οθόνης και τεχνολογία γρήγορης φόρτισης που πρέπει να σκεφτείτε. Αντί να εξετάζετε απλώς τις τεχνικές προδιαγραφές, είναι καλύτερο να ελέγξετε τις κριτικές και τα αποτελέσματα συγκριτικής αξιολόγησης για να μάθετε πώς λειτουργούν όλοι αυτοί οι παράγοντες όταν συνδυάζονται σε μία μόνο συσκευή. Αυτή τη στιγμή, τα 4.000 mAh φαίνεται να είναι το πρότυπο.

  • Τα smartphones με την καλύτερη διάρκεια μπαταρίας
Μπαταρία ANDROIDPIT 1

Μην ξεχνάτε την μπαταρία. / © Mediatek

8. Ποιότητα κάμερας και δημιουργικότητα

Οι κατασκευαστές smartphone αρχίζουν να δίνουν περισσότερη προσοχή στην ποιότητα και τις δυνατότητες της κάμερας τελευταία και αυτό είναι εξαιρετικό για τους χρήστες. Ο αριθμός των megapixel, η υβριδική αυτόματη εστίαση, η οπτική σταθεροποίηση, οι χειροκίνητες λειτουργίες, τα ειδικά εφέ και οι ειδικές λειτουργίες selfie: τα smartphone μοιάζουν όλο και περισσότερο με ψηφιακή κάμερα.

Για άλλη μια φορά, σας συνιστώ να μην μείνετε πολύ στους αριθμούς που εμφανίζονται στο τεχνικό δελτίο. Ο MP δεν λέει όλη την ιστορία και είναι σημαντικό να έχετε μια ιδέα για τον τύπο του ενσωματωμένου αισθητήρα, την ποιότητα του φακού και το μέγεθος pixel. Θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες που καθορίζονται στις αξιολογήσεις μας, αλλά μόλις βρεθείτε στο κατάστημα, δεν θα σας κοστίσει τίποτα για να ξεκινήσετε την εφαρμογή κάμερας και να ελέγξετε τη φωτεινότητα των λήψεων και τις λειτουργίες λογισμικού για τον εαυτό σας.

  • Πρόκειται για περισσότερα από megapixel: εξήγησαν οι κάμερες smartphone
Σύγκριση δοκιμής κάμερας AndroidPIT 2

Τα megapixel δεν είναι το παν. / © NextPit

9. Λογισμικό και ενσωματωμένες λειτουργίες

Χρειάζεστε ένα τηλέφωνο που μπορεί να κάνει τα πάντα; Είστε από εκείνους τους ανθρώπους που χρειάζονται ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, παρακολούθηση καρδιακών παλμών, αισθητήρα UV, ελβετικό μαχαίρι και batmobile; Έχετε ένα ευρύ φάσμα επιλογών εδώ, από την πιο πρόσφατη κορυφαία σειρά έως ένα smartphone μεσαίας κατηγορίας, θα βρείτε όλες τις τελευταίες καινοτομίες υλικού.

Αλλά μην περιορίζεστε στην επιλογή ενός smartphone με βάση τις δυνατότητες υλικού. Ενεργοποιήστε την οθόνη και εξερευνήστε το λογισμικό σε βάθος για να μάθετε ποιες κρυφές λειτουργίες υπάρχουν και εάν παρέχει επιλογές που σας εξυπηρετούν. Μοιράζεστε συχνά τη συσκευή με τα παιδιά σας; Βεβαιωθείτε ότι έχετε λειτουργία επισκέπτη ή γονικό έλεγχο. Σας αρέσει να διαβάζετε ηλεκτρονικά βιβλία απευθείας στο Android; Επιλέξτε μια διεπαφή που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την απόχρωση της οθόνης και που εφαρμόζει κάποια προστασία ματιών κατά της καταπόνησης. Εν ολίγοις, μην σταματάτε στις εμφανίσεις και ερευνήστε διεξοδικά το σύστημα.

γρήγορες εναλλαγές 01

Πλοηγηθείτε μεταξύ των δυνατοτήτων κάθε συσκευής. / © NextPit

10. Τιμή σε σύγκριση με την απόδοση

Τελευταίο στη λίστα μας, αλλά πιθανώς ο πρώτος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, είναι σίγουρα η τιμή. Τι θέλετε να ξοδέψετε στο επόμενο smartphone σας; Αξίζει τον κόπο να χρησιμοποιήσετε όλο τον μισθό σας ή είναι ίσως σκόπιμο να περιοριστείτε και να επιλέξετε κάτι φθηνότερο αλλά εξίσου δυνατό και συμβαδίζει με την εποχή; Η επιλογή είναι δική σας, αλλά να γνωρίζετε ότι για οποιοδήποτε εύρος τιμών υπάρχουν ορισμένες συσκευές καλύτερες από άλλες.

  • Τα καλύτερα κινέζικα smartphone του 2019

Λοιπόν, τι ψάχνετε σε ένα smartphone; Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που μπορεί να είναι διαπραγματευτή ή διακοπή όταν πρόκειται για την επιλογή ενός νέου smartphone; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here