Τα 10 κορυφαία αποτυχημένα προϊόντα της Microsoft που κατέστρεψαν τη φήμη της εταιρείας

0
137
Τα 10 κορυφαία αποτυχημένα προϊόντα της Microsoft που κατέστρεψαν τη φήμη της εταιρείας
Τα 10 κορυφαία αποτυχημένα προϊόντα της Microsoft που κατέστρεψαν τη φήμη της εταιρείας

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ιδιότητες του γνωστού λειτουργικού συστήματος υπολογιστών του τεχνολογικού γίγαντα Microsoft, φυσικά, των Windows είναι τεράστιες, οι οποίες είναι πολύ πιο σημαντικές από τις αποτυχίες τους, καθώς έχουν φέρει επανάσταση σε ολόκληρο τον κόσμο των υπολογιστών. Ωστόσο, για να κατανοήσουμε ορισμένα από αυτά τα επιτεύγματα, ακόμη και τα τρέχοντα Windows 10, πρέπει επίσης να γνωρίζουμε τα λάθη τους. Ως εκ τούτου, εδώ θα ρίξουμε μια ματιά στις 10 πιο διάσημες αποτυχίες του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft.

Τα 10 κορυφαία αποτυχημένα προϊόντα της Microsoft που κατέστρεψαν τη φήμη της εταιρείας

Οι ιδιότητες και τα οφέλη του γνωστού λειτουργικού συστήματος υπολογιστών του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft, φυσικά, των Windows είναι τεράστια, τα οποία είναι πολύ πιο σημαντικά από τις αποτυχίες τους, καθώς έχουν φέρει επανάσταση σε ολόκληρο τον κόσμο των υπολογιστών.

Ωστόσο, για να κατανοήσουμε ορισμένα από αυτά τα επιτεύγματα, ακόμη και τα τρέχοντα Windows 10, πρέπει επίσης να γνωρίζουμε τα λάθη τους. Ως εκ τούτου, εδώ θα ρίξουμε μια ματιά στις 10 πιο διάσημες αποτυχίες του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft.

Όπως και εδώ, δεν πρόκειται να μιλήσουμε μόνο για τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, αλλά και για τις εφαρμογές, τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που σχετίζονται με τα Windows, τα οποία δεν λειτούργησαν όπως περίμεναν ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft και οι χρήστες.

Όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το λειτουργικό σύστημα υπολογιστών του τεχνολογικού γίγαντα Microsoft, φυσικά, τα Windows κυκλοφόρησαν το 1985 και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει αμέτρητες εκδόσεις, μερικές πιο επιτυχημένες από άλλες. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν ένα βασικό κομμάτι στη γέννηση και την επέκταση των οικιακών και επιχειρηματικών υπολογιστών, καθώς θα έπρεπε απλώς να επαινέσουμε τη συμβατότητα και την ευκολία χρήσης του.

Όμως, πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι σε αυτά τα 35 χρόνια ιστορίας, ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft έχει συχνά τα βλάψει με τα λειτουργικά του συστήματα. Μερικές φορές για να πάτε ενάντια στα συμφέροντα των χρηστών και μερικές φορές για να θέλετε να μιμηθείτε ανταγωνιστικά προϊόντα ή τάσεις της αγοράς που δεν προσαρμόζονται καλά σε υπολογιστές ή υπολογιστές.

Λοιπόν, τι περιμένεις? Τώρα χωρίς να χάσουμε πολύ χρόνο, ας ξεκινήσουμε και απλά εξερευνήστε ολόκληρη τη λίστα που αναφέραμε παρακάτω.

Windows Phone

Πηγή εικόνας: TNW
Πηγή εικόνας: TNW

Ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft είχε πάντα συνηθίσει να ηγείται των αγορών στις οποίες συμμετέχει, ειδικά στον τομέα του λογισμικού. Για περισσότερα από 30 χρόνια ηγείται των λειτουργικών συστημάτων υπολογιστών και του σχετικού λογισμικού.

Αργότερα, ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft προσπάθησε να ανταγωνιστεί λανσάροντας το 2000 ένα λειτουργικό σύστημα για κινητά, γνωστό ως Windows Mobile το οποίο βασίζεται στα Windows CE, αλλά αργότερα το 2010 εξελίχθηκε σε Windows Phone. Όμως, το γεγονός είναι ότι οι επεξεργαστές για κινητά δεν ταίριαζαν πολύ καλά σε ένα σύστημα που βασίζεται στα Windows και οι προγραμματιστές δυσκολεύτηκαν να μετατρέψουν τις εφαρμογές τους για iOS ή Android σε Windows Mobile.

Ως εκ τούτου, ο μέγιστος αριθμός κατασκευαστών smartphone δεν ενδιαφέρθηκε να σχεδιάσει τα μοντέλα με το λειτουργικό σύστημα Microsoft, κάτι που έκανε τον τεχνολογικό γίγαντα Microsoft να αγοράσει τη Nokia για να φτιάξει τα δικά του smartphone.

Αλλά οι χρήστες που ήταν συνηθισμένοι σε Android και iOS δυσκολεύτηκαν να αλλάξουν στη διεπαφή των Windows, και όχι μόνο ότι ακόμη και η έλλειψη εφαρμογών έκανε τον τεχνολογικό γίγαντα Microsoft να παραδοθεί και στη συνέχεια η Microsoft ανακοίνωσε τη διακοπή του Windows Phone.

Microsoft Bob

Ποιος δεν έχει δει εφιάλτες με τον Microsoft Clippy, τον γνωστό βοηθό γραφείου σε μορφή κλιπ που δεν σταμάτησε να σε ενοχλεί όταν το χρειαζόσουν λιγότερο. Ενώ τώρα αν μιλάμε για το Microsoft Bob, τότε επιτρέψτε μου να διευκρινίσω ότι είναι η διεπαφή που έχει σχεδιαστεί από τη Melinda, τη σύζυγο του Bill Gates, που αντικατέστησε τα εικονίδια των Windows με καθημερινά αντικείμενα και βοηθούς ζώων, υποτίθεται για να διευκολύνει τη χρήση του Windows.

Παιχνίδια για Windows – Live

Πηγή εικόνας: TheVerge
Πηγή εικόνας: TheVerge

Το 2006, με την κυκλοφορία των Windows Vista, ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft κυκλοφόρησε επίσης την πλατφόρμα Games for Windows. Βασικά, ο στόχος ήταν να μεταφέρει ολόκληρη την αρχιτεκτονική βιντεοπαιχνιδιών της κονσόλας Xbox στον υπολογιστή.

Ωστόσο, τα Παιχνίδια που ήταν συμβατά με Παιχνίδια για Windows έπρεπε να συμμορφώνονται με μια σειρά λειτουργιών, όπως τα επιτεύγματα και τα τρόπαια, η συνομιλία κατά τη διάρκεια παιχνιδιών για πολλούς παίκτες, ο γονικός έλεγχος, η υποστήριξη gamepad κ.λπ. Ωστόσο, αργότερα η ιδέα δεν υλοποιήθηκε για διάφορους λόγους, ως εκ τούτου , ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft το έκλεισε το 2014.

Windows Vista

Πηγή εικόνας: TheVerge
Πηγή εικόνας: TheVerge

Τα Windows Vista κυκλοφόρησαν το 2006 και έχουν αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες για να ξεπεράσουν τα Windows XP, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα Windows του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft. Ωστόσο, για να πείσει τους χρήστες των Windows XP να μετακινηθούν στα Windows Vista, ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft πρόσθεσε μια πιο πολύχρωμη διεπαφή γνωστή ως Aero, νέες συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων και νέες δυνατότητες όπως το Windows Defender, το οποίο πρόσθεσε ένα τείχος προστασίας στα Windows και μια νέα αλληλογραφία διαχειριστή γνωστό ως Windows Mail.

Όμως, το κύριο πρόβλημα των Windows Vista δεν ήταν η επιρροή του προκατόχου τους, αλλά τα δικά τους λάθη. Καθώς το νέο επίπεδο γραφικών και άλλες αλλαγές στον πυρήνα επικεντρώθηκαν στο BIOS και στην ασφάλεια του επεξεργαστή έκαναν τα Vista ένα αργό λειτουργικό σύστημα. Καθώς κατανάλωνε πολλούς πόρους, έτσι δεν λειτουργούσε καλά σε λιγότερο ισχυρούς υπολογιστές, και έκανε τις εφαρμογές και, ειδικά, τα παιχνίδια, πολύ πιο αργά από ό,τι στα Windows XP. Όπως και μετά την κυκλοφορία του και ένα χρόνο αργότερα, εγκαταστάθηκε μόνο στο 8% των υπολογιστών. Ως εκ τούτου, ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft αναγνώρισε την αποτυχία και επιτάχυνε τότε την κυκλοφορία των Windows 7.

Internet Explorer 6 (IE 6)

Πηγή εικόνας: WikiPedia
Πηγή εικόνας: WikiPedia

Το 1995, ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft κυκλοφόρησε το γνωστό πρόγραμμα περιήγησης ιστού Internet Explorer, το οποίο είναι εγκατεστημένο από προεπιλογή στα Windows και άρχισε να χρησιμοποιείται στο 95% των υπολογιστών μεταξύ των ετών 2002 και 2003.

Ως εκ τούτου, είναι αναμφισβήτητο ότι η πρεμιέρα του Chrome το 2008, τον οποίο ο τεχνολογικός γίγαντας Google συνέδεσε πολύ έξυπνα με τον λογαριασμό Google και τις σχετικές υπηρεσίες, συνέβαλε στην παρακμή του. Όμως ήταν τα λάθη του τεχνολογικού γίγαντα Microsoft που οδήγησαν στην πτώση.

Όλα ξεκίνησαν με τον Internet Explorer 6, ένα σύστημα με πολλά σφάλματα και προβλήματα ασφάλειας, το οποίο είχε επίσης αποτυχίες συμβατότητας με πολλές υπηρεσίες Διαδικτύου. Ως εκ τούτου, ο Explorer απέκτησε κακή φήμη μεταξύ των χρηστών υπολογιστών, οι οποίοι σιγά σιγά πήγαν στον Chrome, για τις εξαιρετικές και εύχρηστες λειτουργίες του.

Cortana

Πηγή εικόνας: Theinquirer
Πηγή εικόνας: Theinquirer

Ουσιαστικά, είναι ο γνωστός προσωπικός εικονικός βοηθός του τεχνολογικού γίγαντα της Microsoft που έρχεται από προεπιλογή με τα Windows 10. Γεγονός πάντως είναι ότι είναι άλλη μια από τις χαμένες μάχες του τεχνολογικού γίγαντα Microsoft ενάντια στους τεχνολογικούς γίγαντες του διαδικτύου.

Βασικά, όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ένας εικονικός βοηθός έχει τον λόγο του να βρίσκεται σε φορητή συσκευή χωρίς πληκτρολόγιο, καθώς είναι δύσκολο να πληκτρολογήσει σε μια μικρή οθόνη, επομένως είναι πιο βολικό να επικοινωνεί με φωνή.

Αλλά σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή, όπου οι αναζητήσεις και άλλες λειτουργίες μπορούν να γίνουν γρήγορα και άνετα με το πληκτρολόγιο βοήθειας και τη μεγάλη οθόνη, ο εικονικός βοηθός απλώς χάνει το ενδιαφέρον των χρηστών.

Ωστόσο, το γεγονός είναι ότι η Cortana εξακολουθεί να είναι παρούσα στα Windows 10, αλλά οι περισσότεροι χρήστες την έχουν απενεργοποιήσει και ακόμη και ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft την έχει αφαιρέσει από τις ενημερώσεις των Windows 10.

παράθυρα 8

Ο Steve Ballmer, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft είχε την ποιότητα να ενισχύσει την επαγγελματική δραστηριότητα της Microsoft στον τομέα των διακομιστών, του cloud και του επιχειρηματικού λογισμικού. Αλλά ήταν ένας τρομερός εκτελεστικός διευθυντής του εμπορικού και ψυχαγωγικού κλάδου της εταιρείας.

Τόσο με τα Windows 8 όσο και με την κονσόλα Xbox One, έκανε το ίδιο μεγάλο λάθος, και ορίστε, αποσβένουν τους χρήστες, τους γυρίζουν την πλάτη και πλασάρουν ένα προϊόν που κανείς δεν είχε ζητήσει και το ήθελε.

Με το Xbox One, ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft ανέπτυξε μια κονσόλα που απαιτούσε μόνιμη σύνδεση στο Διαδίκτυο και απέτρεπε τον δανεισμό παιχνιδιών ή την αγορά και πώληση τους από δεύτερο χέρι. Ως εκ τούτου, αυτό το σενάριο απλώς έβρεξε τόσες πολλές κριτικές που βελτιώθηκαν πριν από την κυκλοφορία, αλλά ήταν πολύ αργά. Καθώς τότε το PS4 της Sony κέρδισε τη μάχη της νέας γενιάς κονσολών πριν ξεκινήσει.

Με τα Windows 8 που κυκλοφορούν στην αγορά το 2012, ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft έκανε ακριβώς το ίδιο, καθώς κυκλοφόρησε ένα προϊόν που οι χρήστες δεν ήθελαν. Ήταν η αύξηση των smartphone και των tablet, η οποία είχε μειώσει τις πωλήσεις των υπολογιστών, έτσι ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft δημιούργησε βασικά ένα λειτουργικό σύστημα για tablet που είναι γνωστό ως Windows 8, καθώς είχε σκοπό να δημιουργήσει πίεση στους επιτραπέζιους υπολογιστές.

Ως εκ τούτου, η ιδέα δεν άρεσε κανέναν, και τα Windows 8 έγιναν ένα τόσο μισητό σύστημα που ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft πέρασε στα Windows 9 απλώς για να ενισχύσει την ιδέα του διαχωρισμού σε σχέση με τα Windows 8 και κυκλοφόρησε απευθείας τα ολοκαίνουργια Windows 10 .

Terraserver

Πηγή εικόνας: Georeference
Πηγή εικόνας: Georeference

Κυκλοφόρησε ουσιαστικά το 1997, το οποίο ήταν ένα έργο σαν το Google Earth, με το οποίο ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft μπορούσε να δει το σπίτι σας, τη γειτονιά σας ή ένα μέρος που δεν έχετε ξαναπάει μέσω δορυφορικών εικόνων. Όμως, γεγονός είναι ότι αργότερα η υπηρεσία διακόπηκε το 1999 από τον ίδιο τον τεχνολογικό γίγαντα Microsoft.

Υπερβολές σε υπηρεσίες email

Πηγή εικόνας: MakeUseOf
Πηγή εικόνας: MakeUseOf

Ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft ήταν πάντα αρκετά επιτυχημένος με τις υπηρεσίες αλληλογραφίας του, τόσο με το MSN όσο και με το Outlook, μαζί με την αγορά του Hotmail, για χρόνια ήταν οι πιο χρησιμοποιούμενες δωρεάν υπηρεσίες αλληλογραφίας του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft.

Αλλά, αργότερα, όταν ο τεχνολογικός γίγαντας Google κυκλοφόρησε το 2004 τη δωρεάν υπηρεσία email του, το Gmail από εκείνη την εποχή μέχρι τώρα, 15 χρόνια αργότερα, υπήρξε μόνο ένας τομέας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κυριαρχεί στο διαδίκτυο, φυσικά, το “Gmail.com”.

Zune

Το Zune κυκλοφόρησε από τον τεχνολογικό γίγαντα Microsoft απλώς για να ανταγωνιστεί τον τεχνολογικό γίγαντα της Apple, το iPod, το οποίο είχε ήδη πουλήσει περισσότερες από 100 εκατομμύρια μονάδες όταν το Zune της Microsoft κυκλοφόρησε στην αγορά. Και ως αποτέλεσμα, ο τεχνολογικός γίγαντας της Microsoft Zune χρειάστηκε δύο χρόνια για να πουλήσει περίπου 2 εκατομμύρια μονάδες, ως εκ τούτου, αργότερα ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft αποφάσισε να κλείσει το Zune τον Ιούνιο του 2012.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό; Απλώς μοιραστείτε όλες τις απόψεις και τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Και αν σας άρεσε αυτή η κορυφαία λίστα, απλά ξεχάστε να μοιραστείτε αυτήν την κορυφαία λίστα με τους φίλους και την οικογένειά σας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here