Συντονίζεται με ζουμ; Πώς να ακούτε μουσική με φίλους και οικογένεια

0
53
Μουσική από απόσταση
© Prostock-studio / PV productions / Shutterstock.com

Υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να ακούσετε μουσική με τους φίλους και την οικογένειά σας χωρίς να βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο – ή ακόμα και στην ίδια χώρα – με αυτούς. Το να είσαι μακριά από αγαπημένα πρόσωπα τις γιορτές μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά η μουσική κάνει τα πάντα καλύτερα, σωστά; Δείτε πώς μπορείτε να μοιραστείτε την εμπειρία ακρόασης με τους φίλους και την οικογένειά σας, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, αυτά τα Χριστούγεννα.

Συντομεύσεις:

Η περίοδος των εορτών του 2020 έχει οριστεί να μοιάζει με καμία άλλη πριν. Για πολλούς, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, η ευκαιρία να περνούν χρόνο με φίλους και οικογένεια επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία του κορωνοϊού. Τα Χριστούγεννα, ωστόσο, δεν χρειάζεται να ακυρωθούν εντελώς. Αν σας αρέσει να ακούτε μουσική με αγαπημένα πρόσωπα, αλλά δεν μπορείτε φυσικά να είστε μαζί τους φέτος, όλα δεν έχουν χαθεί. Υπάρχουν πολλές τεχνολογικές λύσεις που επιτρέπουν την εξ αποστάσεως κοινή χρήση μουσικής. Δείτε πώς να το κάνετε.

Ακούστε μουσική με φίλους χρησιμοποιώντας το Spotify

Το Spotify παραμένει η δημοφιλής πλατφόρμα ροής μουσικής για πολλούς, και επομένως υπάρχουν αρκετές εφαρμογές τρίτων που ενσωματώνουν την υπηρεσία για να σας επιτρέπουν να ακούτε μουσική σε συγχρονισμό με φίλους ή δημόσιες ομάδες. Το JQBX (JU·KE·BOX), είναι ένα από τα καλύτερα όσον αφορά τις δυνατότητες και τη φιλικότητα προς τον χρήστη.

Λειτουργεί επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε «δωμάτια» που μπορούν να μοιραστούν οι φίλοι και η οικογένειά σας. Τα δωμάτια μπορεί να είναι είτε ιδιωτικά είτε δημόσια, που σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιδιωτικό χώρο για κοινόχρηστη ακρόαση μουσικής, αν θέλετε. Απλά πρέπει να αποφασίσετε πόσοι DJ μπορούν να παίζουν μουσική εναλλάξ! Όταν έρθει η σειρά σας για DJ, το κομμάτι που επιλέγετε στην κορυφή της ουράς σας θα παίζει για όλους στο εικονικό δωμάτιο.

Υπάρχει επίσης μια δυνατότητα συνομιλίας, ώστε να μπορείτε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας σχετικά με τις επιλογές τραγουδιών του συναδέλφου σας DJ και προσαρμοσμένα προφίλ για όσους θέλουν να μπουν λίγο πιο βαθιά στο οικοσύστημα. Όλη η μουσική που αποθηκεύετε, προσθέτετε στην ουρά και εξάγετε προστίθεται αμέσως στο προφίλ σας στο Spotify, επομένως είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψετε νέα μουσική μέσω συστάσεων από τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μπορείτε επίσης να εξαγάγετε ολόκληρο το ιστορικό κομματιών σε μια λίστα αναπαραγωγής, ώστε να μπορείτε να ακούσετε ξανά μια «βραδιά μουσικής» για λίγη νοσταλγία.

Προκειμένου να προσκαλέσετε άτομα να συμμετάσχουν μαζί σας στο μουσικό σας ταξίδι, πρέπει απλώς να μοιραστείτε τη διεύθυνση URL του δωματίου. Αυτό δημιουργείται από το όνομα που δίνετε στο δωμάτιο, επομένως μπορεί να πληκτρολογηθεί εύκολα και όχι μια τυχαία συμβολοσειρά κώδικα. Μπορείτε επίσης να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης εάν θέλετε.

εισαγωγή νέο

Η εφαρμογή JQBX εκτελείται στην επιφάνεια εργασίας. / © JQBX

JQBX είναι δωρεάν και για τα δύο Android και iOS, αλλά απαιτεί έναν λογαριασμό Spotify Premium προκειμένου να συμμορφώνεται με τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων. Υπάρχει επίσης μια έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές της εφαρμογής, εάν θέλετε να εκτελέσετε το εικονικό σας σετ DJ από το φορητό υπολογιστή ή τον υπολογιστή σας.

Ακούστε μουσική με φίλους χρησιμοποιώντας το Apple Music

Χρησιμοποιώντας μια πολύ παρόμοια ιδέα με το JQBX, Ιλιγγος είναι μια ιδανική λύση κοινής χρήσης μουσικής για όσους είναι αφοσιωμένοι στο Apple Music και όχι στο Spotify. Η εφαρμογή είναι επίσης διαθέσιμη σε Android και λειτουργεί επίσης με το Spotify, αλλά είναι μια από τις λίγες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που προσφέρει υποστήριξη Apple Music.

Η ιδέα είναι σχεδόν η ίδια εδώ – δημιουργήστε πάρτι ακρόασης προσκαλώντας τους φίλους, την οικογένειά σας ή τους ακόλουθούς σας να συμμετάσχουν σε ιδιωτικές αίθουσες όπου μπορείτε να επιλέξετε τη μουσική που θα παίζεται. Μια δυνατότητα συνομιλίας σε πραγματικό χρόνο είναι επίσης διαθέσιμη στο Vertigo και υπάρχει μια σελίδα ανακάλυψης που θα σας βοηθήσει να βρείτε λίγη έμπνευση όταν έρθει η σειρά σας να αφήσετε ένα κομμάτι. Υπάρχουν επίσης καλλιτέχνες, παράγοντες επιρροής και άλλες επιμελημένες λίστες αναπαραγωγής, αν θέλετε απλώς να κολλήσετε κάτι για το διαδικτυακό σας πάρτι και να κάνετε παρέα με φίλους ενώ ακούτε.

ίλιγγος μουσική

Η εφαρμογή Vertigo Music που εκτελείται σε Android. / © NextPit

Μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής Vertigo από το Google Play Store ή το Apple App Store. Δυστυχώς, δεν υπάρχει έκδοση για υπολογιστές. Απαιτείται συνδρομή επί πληρωμή είτε στο Spotify είτε στο Apple Music.

Ακούστε μουσική με φίλους χρησιμοποιώντας το Discord

Εάν είστε εκείνοι οι λάτρεις της μουσικής που προτιμούν να υποστηρίζουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες αγοράζοντας δίσκους αντί να κάνουν streaming της τέχνης τους σε πλατφόρμες όπως το Spotify και το Apple Music, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εικονικό πάρτι ακρόασης χρησιμοποιώντας το Discord. Αυτό είναι μακράν το πιο περίπλοκο στη ρύθμιση και απαιτεί περισσότερη τεχνογνωσία από τη χρήση των δύο μεθόδων που αναφέρονται παραπάνω. Ωστόσο, δεν απαιτεί συνδρομή υπηρεσίας ροής μουσικής.

Οι έμπειροι παίκτες θα είναι εξοικειωμένοι με το Discord. Είναι ένα πρόγραμμα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τον δικό σας διακομιστή και να προσκαλέσετε φίλους σε αυτόν, δημιουργώντας έτσι ένα de facto «δωμάτιο» για να ακούτε μουσική μαζί. Χρησιμοποιώντας ένα μουσικό ρομπότ – θα συνιστούσα Rythmbot – μπορείτε να κάνετε ροή ήχου από μια δωρεάν υπηρεσία όπως το YouTube ή το SoundCloud για να δημιουργήσετε την εικονική σας ντίσκο.

Όπως πάντα με το Discord, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία συνομιλίας για να επικοινωνήσετε, να μοιραστείτε την οθόνη σας και φυσικά να παίξετε παιχνίδια μαζί. Η διεπαφή δεν είναι τόσο διαισθητική όσο αν χρησιμοποιούσατε μια αποκλειστική εφαρμογή για να ακούτε μουσική μαζί. Για να ελέγξετε το μουσικό σας bot, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε απλές εντολές, όπως πληκτρολόγηση “-play [song name]” ή “-stop” για παύση του ήχου. Ωστόσο, με λίγη προσπάθεια και εξάσκηση, μπορείτε να δημιουργήσετε μια απομακρυσμένη εικονική ντίσκο χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε ούτε μια δεκάρα σε κανέναν.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Discord από το Google Play Store ή το Apple App Store.

  • Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές λήψης μουσικής για Android

Σκοπεύετε να ακούσετε μουσική με φίλους και την οικογένειά σας από απόσταση φέτος; Εάν έχετε μια καλύτερη ή πιο δημιουργική λύση από αυτές που προτείνονται εδώ, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here