Πώς να χρησιμοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία για να διορθώσετε προβλήματα στο τηλέφωνό σας Android

0
48
NextPit Safe Mode EN 2022
© NextPit

Το τηλέφωνό σας λειτουργεί παράξενα μετά την εγκατάσταση μιας εφαρμογής ή ενός παιχνιδιού ή θέλετε να αντιμετωπίσετε προβλήματα που άρχισαν να εμφανίζονται ασυνήθιστα; Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε την Ασφαλή λειτουργία του Android για να διορθώσετε προβλήματα στο smartphone σας, ειδικά όταν γίνεται επανεκκίνηση χωρίς προειδοποίηση, κολλάει εφαρμογές, παγώνει ή απλά λειτουργεί πιο αργά από το συνηθισμένο.

  • Πώς να ξεκλειδώσετε νέες λειτουργίες χρησιμοποιώντας τη λειτουργία προγραμματιστή του Android

Εν ολίγοις, η ασφαλής λειτουργία είναι μια επιλογή για την ενεργοποίηση του τηλεφώνου με τον ελάχιστο αριθμό εφαρμογών που εκτελούνται στο παρασκήνιο, επιτρέποντας στον χρήστη να εντοπίσει και να λύσει προβλήματα σταθερότητας στη συσκευή Android. Τα πιο πρόσφατα smartphone με λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας της Google μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό χρησιμοποιώντας μια απλή συντόμευση.

Πώς να επανεκκινήσετε το τηλέφωνο σε ασφαλή λειτουργία

Στο παρελθόν, διαφορετικές μάρκες πρόσφεραν τα δικά τους βήματα για τη χρήση της ασφαλούς λειτουργίας, αλλά σήμερα, οι περισσότερες ακολουθούν αυτές τις απλές οδηγίες:

  1. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας (ή τον συνδυασμό για να εμφανιστεί το μενού τερματισμού λειτουργίας).
  2. Αγγίξτε το κουμπί Επανεκκίνηση ή Απενεργοποίηση μέχρι να εμφανιστεί μια ειδοποίηση στην οθόνη.
  3. Πατήστε OK και περιμένετε να γίνει επανεκκίνηση του τηλεφώνου.
NextPit Safe Mode EN 01

Η ασφαλής λειτουργία όχι μόνο εμφανίζει ένα υδατογράφημα στο κάτω μέρος της οθόνης, αλλά προσφέρει επίσης περιορισμένο αριθμό εφαρμογών (κυρίως της Google) / © NextPit

Σε παλαιότερες συσκευές, μπορεί να χρειαστεί να περάσετε από το μενού του bootloader για να ενεργοποιήσετε την Ασφαλή λειτουργία. Σε αυτήν την περίπτωση, κάθε κατασκευαστής χρησιμοποιεί διαφορετικό συνδυασμό συντομεύσεων για να ενεργοποιήσει το μενού κατά τη διαδικασία εκκίνησης του τηλεφώνου, συνήθως πατώντας το κουμπί Power + Volume down.

  • Χρήστης Samsung;: Συμβουλές και κόλπα για να κυριαρχήσετε το smartphone Galaxy One UI

Πώς να βγείτε από την ασφαλή λειτουργία

Για να απενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία, απλώς επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας Android ως συνήθως.

Τι μπορείτε να κάνετε με την ασφαλή λειτουργία Android;

Η κύρια χρήση της ασφαλούς λειτουργίας είναι ο εντοπισμός εφαρμογών που κάνουν το τηλέφωνό σας να παγώνει, να κολλάει ή να λειτουργεί πιο αργά από το συνηθισμένο. Βασικά τρέχει το τηλέφωνό σας Android μόνο με τις βασικές εφαρμογές συστήματος, κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει στον κόσμο των υπολογιστών.

Η ασφαλής λειτουργία καταργεί επίσης τα γραφικά στοιχεία της αρχικής οθόνης σε ορισμένα τηλέφωνα, καθώς και την ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης, την απενεργοποίηση των λειτουργιών δεδομένων και φωνής στη συσκευή.

Εάν παρατηρήσετε ότι το πρόβλημα σταθερότητας έχει εξαφανιστεί κατά τη χρήση της ασφαλούς λειτουργίας, καταργήστε τις εφαρμογές ή τα παιχνίδια που έχετε εγκαταστήσει πρόσφατα μεταβαίνοντας στην εφαρμογή Google Play Store: εκεί, πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ σας > Διαχείριση εφαρμογών και συσκευών > Διαχείριση > επιλέξτε την εφαρμογή/παιχνίδι > Απεγκατάσταση.

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να απενεργοποιήσετε τις πρόσφατα ενημερωμένες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εφαρμογών συστήματος ή εγγενών εφαρμογών:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
  2. Επιλέξτε Εφαρμογές (ή Εφαρμογές και ειδοποιήσεις).
  3. Πατήστε Όλες οι εφαρμογές.
  4. Επιλέξτε την ύποπτη εφαρμογή.
  5. Πατήστε στο κουμπί Απενεργοποίηση.
Απενεργοποιήστε το Android WebView EN

Απενεργοποιήστε ορισμένες εφαρμογές συστήματος για την αντιμετώπιση σφαλμάτων. Αλλά θυμηθείτε να τα ενεργοποιήσετε ξανά μετά / © NextPit

Μετά από αυτό, επανεκκινήστε το τηλέφωνο και ελέγξτε εάν το πρόβλημα παραμένει. Εάν παραμένει, ακολουθήστε ξανά τα προηγούμενα βήματα σας ή αφήστε ένα σχόλιο που περιγράφει τι συμβαίνει με το τηλέφωνό σας και τα βήματα που προσπαθήσατε να το λύσετε.

Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ την ασφαλή λειτουργία για να διορθώσετε προβλήματα στο τηλέφωνό σας Android; Τι γίνεται με τους υπολογιστές με Windows; Μοιραστείτε τις συμβουλές σας για την αντιμετώπιση προβλημάτων της συσκευής σας στα παρακάτω σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here