Πώς να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση και να μεταβείτε σε πλήρη οθόνη

0
48

Οι υπολογιστές σάς προσφέρουν πολλές επιλογές για να προσαρμόσετε την εμπειρία σας. Αυτά περιλαμβάνουν την αλλαγή θεμάτων, την αναδιοργάνωση μενού, την επιλογή γραμματοσειράς κ.λπ. Αν και αυτές οι επιλογές εξαρτώνται από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε, οι περισσότερες από αυτές σας επιτρέπουν επίσης να επιλέξετε τη λειτουργία προβολής που σας αρέσει περισσότερο. Πατώντας ένα ή δύο κουμπιά στο πληκτρολόγιό σας, μπορείτε να μεταβείτε σε πλήρη οθόνη και να έχετε περισσότερη ορατότητα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση και να μεταβείτε σε πλήρη οθόνη

Αν θέλετε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε μια συντόμευση και να μεταβείτε σε πλήρη οθόνη, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Αυτό το άρθρο θα καλύψει τις συντομεύσεις πληκτρολογίου πλήρους οθόνης για τέσσερα διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και θα εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο ενδέχεται να μην λειτουργούν.

Συντόμευση πληκτρολογίου πλήρους οθόνης Windows 10

Υπάρχουν δύο συνδυασμοί πληκτρολογίου για προβολή πλήρους οθόνης στα Windows 10. Ποιος από αυτούς θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από την εφαρμογή ή το πρόγραμμα που εκτελείτε.

Για τις περισσότερες εφαρμογές και παιχνίδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τυπικό συνδυασμό Alt+Enter. Απλώς πατήστε παρατεταμένα τα δύο κουμπιά ταυτόχρονα και η εφαρμογή/παιχνίδι σας θα εμφανιστεί αυτόματα σε πλήρη οθόνη. Εάν θέλετε να βγείτε από τη λειτουργία πλήρους οθόνης, χρησιμοποιήστε τον ίδιο συνδυασμό.

Η μετάβαση σε λειτουργία πλήρους οθόνης στα προγράμματα περιήγησης είναι λίγο διαφορετική. Σε αυτήν την περίπτωση, η συντόμευση πληκτρολογίου είναι F11 ή Fn+F11, ανάλογα με τον υπολογιστή σας. Η λειτουργία πλήρους οθόνης θα κρύψει τη γραμμή διευθύνσεων και τα πάντα πάνω από αυτήν, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στο περιεχόμενό σας. Χρησιμοποιήστε την ίδια συντόμευση για έξοδο από τη λειτουργία πλήρους οθόνης.

Εάν έχετε δοκιμάσει και τις δύο συντομεύσεις και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να μεταβείτε σε λειτουργία πλήρους οθόνης, θα πρέπει να δοκιμάσετε άλλο τρόπο. Ορισμένες εφαρμογές και παιχνίδια δεν υποστηρίζουν αυτές τις συντομεύσεις, επομένως θα χρειαστεί να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις οθόνης τους. Η λειτουργία πλήρους οθόνης ονομάζεται συχνά “λειτουργία οθόνης” ή “λειτουργία οθόνης”.

Τέλος, έχετε υπόψη σας ότι ορισμένες εφαρμογές και προγράμματα δεν μπορούν να προβληθούν σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για να το αλλάξετε.

Συντόμευση πληκτρολογίου πλήρους οθόνης Mac

Εάν θέλετε να αποκλείσετε τυχόν περισπασμούς και να εστιάσετε σε συγκεκριμένο περιεχόμενο, η χρήση της λειτουργίας πλήρους οθόνης στο Mac σας μπορεί να είναι καλή ιδέα. Αν ψάχνετε για έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να το κάνετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Cmd+Ctrl+F. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να είστε εντός του προγράμματος ή της εφαρμογής για να λειτουργήσει αυτή η συντόμευση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια συντόμευση για έξοδο από τη λειτουργία πλήρους οθόνης.

Εάν η συντόμευση πληκτρολογίου δεν λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να πατήσετε τον πράσινο κύκλο στην επάνω αριστερή γωνία της εφαρμογής ή του προγράμματος. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στην επιλογή “Προβολή” στο μενού της εφαρμογής και να επιλέξετε “Είσοδος σε πλήρη οθόνη”.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ορισμένες εφαρμογές δεν διαθέτουν λειτουργία πλήρους οθόνης. Αυτό μπορεί να συμβαίνει εάν δεν μπορείτε να δείτε τον πράσινο κύκλο στη γωνία και η επιλογή πλήρους οθόνης είναι γκρι.

Συντόμευση πληκτρολογίου πλήρους οθόνης Chromebook

Τα Chromebook διαθέτουν διάφορες συντομεύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκτελείτε εργασίες πολύ πιο γρήγορα. Η μετάβαση σε πλήρη οθόνη σε Chromebook δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή, επειδή χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα κουμπί. Είναι το πέμπτο κουμπί από τα αριστερά στην επάνω σειρά του πληκτρολογίου, με μια μικρή οθόνη και δύο βέλη.

Πριν πατήσετε το κουμπί, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε εντός του προγράμματος ή της εφαρμογής που θέλετε να προβάλετε σε πλήρη οθόνη. Χρησιμοποιήστε το ίδιο κουμπί όταν θέλετε να βγείτε από τη λειτουργία πλήρους οθόνης.

Λάβετε υπόψη ότι αυτό το κουμπί δεν θα λειτουργεί για κάθε εφαρμογή, πρόγραμμα ή παιχνίδι στο Chromebook σας. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα από αυτά μπορεί να μην έχουν λειτουργία πλήρους οθόνης. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς εάν το κλειδί δεν λειτουργεί ή η εφαρμογή δεν μπορεί να εμφανιστεί σε πλήρη οθόνη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνιστούμε να ανοίξετε ένα πρόγραμμα περιήγησης και να χρησιμοποιήσετε το κουμπί πλήρους οθόνης. Εάν λειτουργεί, αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή που προσπαθείτε να δείτε σε πλήρη οθόνη δεν έχει αυτήν την επιλογή.

Συντόμευση πληκτρολογίου πλήρους οθόνης Linux

Οι χρήστες Linux μπορούν γρήγορα να δημιουργήσουν μια εφαρμογή, ένα πρόγραμμα ή ένα παιχνίδι σε πλήρη οθόνη πατώντας το F11. Όποτε θέλετε να βγείτε από τη λειτουργία πλήρους οθόνης, απλώς πατήστε ξανά το ίδιο κουμπί.

Μερικές φορές, μπορεί να παρατηρήσετε ότι έχετε πατήσει το κουμπί F11 αλλά δεν συνέβη τίποτα. Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό σας είναι πιθανώς ότι το κουμπί έχει σταματήσει να λειτουργεί. Ωστόσο, αυτό συνήθως δεν συμβαίνει. Δηλαδή, δεν έχουν όλες οι εφαρμογές και τα προγράμματα τη λειτουργία πλήρους οθόνης και, αν έχετε συναντήσει, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το κάνετε σε πλήρη οθόνη.

Μπορείτε γρήγορα να ελέγξετε ξανά εάν το πρόβλημα βρίσκεται στο κουμπί ή στην εφαρμογή. Εκκινήστε ένα πρόγραμμα για το οποίο είστε βέβαιοι ότι έχει λειτουργία πλήρους οθόνης και πατήστε F11. Εάν λειτουργεί, έχετε επιβεβαιώσει ότι η εφαρμογή δεν μπορεί να εμφανιστεί σε πλήρη οθόνη.

Απολαύστε την πλήρη οθόνη

Εάν έχετε πολλά πράγματα, το να παραμείνετε συγκεντρωμένοι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Πολλές καρτέλες, προγράμματα, εφαρμογές και ειδοποιήσεις μπορούν να σας αποσπάσουν την προσοχή από τις εργασίες σας και να μειώσουν την παραγωγικότητα. Ευτυχώς, μπορείτε να ανακτήσετε την εστίασή σας χρησιμοποιώντας τη λειτουργία πλήρους οθόνης στον υπολογιστή σας. Με μια απλή συντόμευση πληκτρολογίου, μπορείτε να αφαιρέσετε τους περισπασμούς και να συγκεντρωθείτε σε ό,τι κάνετε.

Χρησιμοποιείτε συχνά τη λειτουργία πλήρους οθόνης στον υπολογιστή σας; Είχατε ποτέ προβλήματα με αυτό; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here