Πώς να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα nano SIM σε οποιοδήποτε τηλέφωνο

0
66
AndroidPIT Nokia 5 013
© NextPit

Το Small δεν είναι πάντα όμορφο όταν πρόκειται για κάρτες SIM: με τρία διαφορετικά μεγέθη SIM να κυκλοφορούν, είναι πολύ πιθανό η SIM από το τρέχον τηλέφωνό σας να μην ταιριάζει με το επόμενο. Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς να χρησιμοποιήσετε μια nano SIM σε μια υποδοχή micro SIM, έχουμε τις απαντήσεις. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια nano SIM σε οποιοδήποτε τηλέφωνο.

Μετάβαση στην ενότητα:

Επεξηγούνται τα μεγέθη της κάρτας SIM

Υπάρχουν τρία είδη SIM: τυπική, micro και nano. Οι τυπικές SIM ήταν οι αυθεντικές και τείνουν να εμφανίζονται σε πολύ παλαιότερα τηλέφωνα, όπως το Galaxy S2 και το HTC Desire HD.

Το επόμενο μέγεθος κάτω, η micro SIM, αναπτύχθηκε για να κάνει τα smartphone πιο λεπτά: όταν προσπαθείτε να στριμώξετε τόση τεχνολογία σε μια θήκη, κάθε χιλιοστό μετράει. Οι υποδοχές Micro SIM εμφανίζονται στα Galaxy S3 και S4, HTC One X, Sony Xperia S, T και X και ούτω καθεξής.

Το επόμενο και τελευταίο μέγεθος είναι το μικρότερο, η nano SIM. Θα βρείτε υποδοχές nano SIM στο iPhone 5 και μετά και σε συσκευές Android που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια.

Λέμε ότι υπάρχουν τρία μεγέθη, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει μια τέταρτη και πέμπτη επιλογή: μια πολλαπλή SIM, της οποίας το καλούπι σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας μπορεί να αντικατασταθεί για να δημιουργήσει μια τυπική, micro ή nano κάρτα SIM. και μια σύνθετη SIM, η οποία μπορεί να αντικατασταθεί ως τυπική SIM ή micro SIM. Θα βλέπετε συχνά πολλαπλές ή/και σύνθετες κάρτες SIM όταν εξετάζετε τηλέφωνα προπληρωμής ή συμβόλαια μόνο για SIM.

προσαρμογέας κάρτας sim

Ένας προσαρμογέας SIM είναι μια καλή επένδυση. Μια κακή εφαρμογή δεν είναι. / © Keep on Trading

Μια σημαντική προειδοποίηση σχετικά με τη χρήση μιας nano SIM σε μια υποδοχή micro ή τυπική SIM

Μπορείτε να τοποθετήσετε μια μικροσκοπική SIM σε μια μεγαλύτερη υποδοχή SIM χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ των προσαρμογέων, ωστόσο, και ένας κακής ποιότητας μπορεί να προκαλέσει κάθε είδους προβλήματα. Μια χαλαρή SIM μπορεί να κολλήσει μέσα στο τηλέφωνο και οι ολοένα και πιο οργισμένες προσπάθειές σας να τη βγάλετε ξανά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στα ευαίσθητα σπλάχνα του τηλεφώνου.

Εκτός κι αν είστε πολύ καλοί με άβολα τεχνικά πράγματα, το να βγάλετε μια κολλημένη SIM είναι δουλειά για τον φιλικό επισκευαστή τηλεφώνων της γειτονιάς σας.

Τι να αναζητήσετε σε έναν προσαρμογέα nano ή micro SIM

Με μια λέξη, ποιότητα. Εάν ο προσαρμογέας απαιτεί ταινία ή κολλώδες πλαστικό για να συγκρατήσει τη SIM στη θέση του, δεν πρόκειται να ταιριάζει τέλεια και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα όταν βάλετε την κάρτα SIM, να έχετε μια απίστευτη καιρός να το ξαναβγάλω. Αυτό σημαίνει ότι οι πραγματικά φθηνοί προσαρμογείς SIM μπορεί να είναι ψευδής οικονομία (βλ. παραπάνω).

Αν πάτε στο Google, θα δείτε πολλούς ανθρώπους να λένε καλά λόγια για τους προσαρμογείς SIM Sadapter, οι οποίοι κοστίζουν αυτήν τη στιγμή κάτω από $10 για ένα πακέτο τριών στο Amazon. Αυτοί οι αντάπτορες είναι κομμένοι με ακρίβεια στις ακριβείς διαστάσεις που καθορίζονται από τα διεθνή πρότυπα SIM και είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό που δεν παραμορφώνεται αν δεν το τοποθετήσετε σε ζεστό φούρνο.

Αν και είναι λίγο περίεργο να βάζεις την κάρτα SIM εκεί μέσα (είναι σφιχτή), μπορείτε να είστε σίγουροι ότι από τη στιγμή που την έχετε μέσα το τηλέφωνό σας, δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Άλλοι προσαρμογείς είναι διαθέσιμοι, φυσικά, αλλά φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ελέγξετε τα σχόλια των χρηστών – ιδιαίτερα από άτομα που έχουν το ίδιο τηλέφωνο με εσάς.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια nano SIM σε οποιοδήποτε τηλέφωνο

Η μηχανική της χρήσης μιας nano SIM σε ένα τηλέφωνο που δεν είναι nano είναι αρκετά απλή. Πρώτα επιλέξτε τον κατάλληλο προσαρμογέα – σε αυτήν την περίπτωση το nano σε micro one – να ανοίξει την κάρτα SIM και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το συνδυασμό SIM/προσαρμογέα στην υποδοχή κάρτας.

AndroidPIT oneplus 5 0201

Οι κάρτες Nano SIM θα είναι το καλύτερο στοίχημα για τα περισσότερα νεότερα τηλέφωνα. / © NextPit

Ωστόσο, υπάρχει ένα άλλο θέμα που πρέπει να σκεφτείτε, και αυτό είναι το κλείδωμα του δικτύου. Εάν το τηλέφωνο στο οποίο τοποθετείτε την κάρτα SIM δεν είναι αυτό που έχετε αγοράσει ως ξεκλείδωτο τηλέφωνο, ενδέχεται να έχει κλείδωμα δικτύου. Σε απλά αγγλικά, αυτό σημαίνει ότι ένα τηλέφωνο που αγοράστηκε από την Verizon θα λειτουργεί μόνο με μια κάρτα SIM της Verizon, ένα τηλέφωνο O2 θα λειτουργεί μόνο με μια κάρτα SIM O2 και ούτω καθεξής. Εάν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο, δεν θα λειτουργήσει απλώς η είσοδος της κάρτας SIM από άλλο δίκτυο.

Έχουμε καλά και κακά νέα σε αυτό το μέτωπο. Τα καλά νέα είναι ότι είναι εύκολο να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας. Το κακό είναι ότι τείνει να κοστίζει χρήματα, επειδή τα δίκτυα δεν θέλουν πραγματικά να μεταβείτε στους αντιπάλους τους. Οι ιδιαιτερότητες διαφέρουν από δίκτυο σε δίκτυο, επομένως θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πάροχο σας για τις προϋποθέσεις.

Εάν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο, συνήθως πρέπει να συμπληρώσετε μια ηλεκτρονική φόρμα και να περιμένετε έως και 10 εργάσιμες ημέρες για να διεκπεραιωθεί το αίτημα ξεκλειδώματος.

Έχετε χρησιμοποιήσει nano SIM σε υποδοχή micro SIM ή τυπική υποδοχή SIM; Ήταν η διαδικασία ανώδυνη ή επώδυνη; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here