Πώς να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υπόβαθρα για διαφορετικές οθόνες

0
70

Οι οθόνες ταπετσαρίας της οθόνης μπορούν να προσθέσουν λίγο πίτσα ή εξατομίκευση στην οθόνη του υπολογιστή σας. Όταν εργάζεστε σε πολλές οθόνες, από προεπιλογή, τα Windows και το macOS θα εμφανίζουν το ίδιο φόντο επιφάνειας εργασίας σε όλες τις οθόνες. Ευτυχώς, έχετε την επιλογή να επιλέξετε διαφορετικά φόντα για κάθε οθόνη.

Πώς να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υπόβαθρα για διαφορετικές οθόνες

Εάν θέλετε οι οθόνες σας να εμφανίζουν μοναδικά φόντα, συνεχίστε να διαβάζετε για τον εύκολο τρόπο για να το πετύχετε αυτό σε Windows και macOS.

Διαφορετικά υπόβαθρα για διαφορετικές οθόνες στα Windows 11

Τα Windows 11 συνοδεύονται από προεγκατεστημένες πολλές φωτογραφίες φόντου και θέματα. Μπορείτε να επιλέξετε ένα θέμα από την καρτέλα Εξατομίκευση στις Ρυθμίσεις ή να δημιουργήσετε το δικό σας. Για να χρησιμοποιήσετε τις εικόνες σας για δύο ή περισσότερες οθόνες, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

  1. Αποκτήστε πρόσβαση στις “Ρυθμίσεις” χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα πρόσβασης “Windows + I”. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στο «Έναρξη» ή στο εικονίδιο αναζήτησης στη «Διαχείριση εργασιών» και μετά πληκτρολογήστε «ρυθμίσεις» στη γραμμή αναζήτησης.
  2. Κάντε κλικ στο «Εξατομίκευση» και μετά στο «Φόντο».
  3. Επιλέξτε “Εικόνα” από τη λίστα “Εξατομίκευση του φόντου σας”.
  4. Κάντε κλικ στην «Αναζήτηση φωτογραφιών» και, στη συνέχεια, επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να ορίσετε ως φόντο της επιφάνειας εργασίας σας. Μπορείτε να επιλέξετε μια φωτογραφία από οποιονδήποτε φάκελο όπου είναι αποθηκευμένες οι φωτογραφίες σας.
  5. Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Set for monitor 1”.
  6. Για να ρυθμίσετε το φόντο στη δεύτερη οθόνη σας, επαναλάβετε τα βήματα δύο έως πέντε, επιλέγοντας “Ρύθμιση για οθόνη 2” στο βήμα πέμπτο.

Διαφορετικά υπόβαθρα για διαφορετικές οθόνες στα Windows 10

Η ρύθμιση ενός μοναδικού φόντου οθόνης για πολλές οθόνες ήταν σχετικά απλή στα Windows 8. Το μενού στα Windows 10 που σας επιτρέπει να κάνετε το ίδιο ήταν θαμμένο. Ευτυχώς, έχει μεταφερθεί σε λογική θέση για άλλη μια φορά.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για έναν εύκολο τρόπο να ορίσετε διαφορετικά φόντο στα Windows 10.

  1. Ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα πρόσβασης “Windows + I”. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στο εικονίδιο “Έναρξη” ή αναζήτηση στη “Διαχείριση εργασιών” και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε “ρυθμίσεις” στη γραμμή αναζήτησης.
  2. Κάντε κλικ στο «Εξατομίκευση» και μετά στο «Φόντο».
  3. Επιλέξτε “Εικόνα” από τη λίστα “Εξατομίκευση του φόντου σας”.
  4. Κάντε κλικ στην «Αναζήτηση φωτογραφιών» και, στη συνέχεια, επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να ορίσετε ως φόντο της επιφάνειας εργασίας σας. Μπορείτε να επιλέξετε μια φωτογραφία από οποιονδήποτε φάκελο.
  5. Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Set for monitor 1”.
  6. Επαναλάβετε τα βήματα δύο έως πέντε για να ορίσετε το φόντο στη δεύτερη οθόνη σας. Επιλέξτε “Set for monitor 2” στο βήμα πέμπτο.

Διαφορετικά υπόβαθρα για διαφορετικές οθόνες σε Mac

Η ρύθμιση διαφορετικών φόντων στις οθόνες Mac σας μπορεί να σας βοηθήσει να ζωντανέψετε την ημέρα εργασίας σας και είναι αρκετά απλή, απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της Apple για πρόσβαση στο κύριο μενού.
  2. Κάντε κλικ στις «Προτιμήσεις συστήματος».
  3. Στη συνέχεια, “Επιφάνεια εργασίας και προφύλαξη οθόνης”.
  4. Στο παράθυρο “Desktop & Screen Saver”, επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να ορίσετε ως φόντο. Εναλλακτικά, σύρετε την εικόνα από την επιφάνεια εργασίας σας ή από έναν φάκελο στην κορυφή του παραθύρου προεπισκόπησης για να την ορίσετε ως τη νέα ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας.
  5. Για να ορίσετε μια εικόνα επιφάνειας εργασίας για τη δεύτερη οθόνη σας, κάντε κλικ στο δεύτερο παράθυρο και, στη συνέχεια, επιλέξτε μια εικόνα.
  6. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα για πολλές εξωτερικές οθόνες.
  7. Μόλις ικανοποιηθείτε, κάντε κλικ στο κουμπί πίσω και κλείστε το παράθυρο για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Συχνές ερωτήσεις

Ποια ταπετσαρία είναι καλύτερη για τα μάτια σας;

Είναι καλύτερα να αποφύγετε τα φωτεινά ή νέον χρώματα, καθώς αυτά μπορεί να γίνουν κουραστικά. Επιλέξτε ουδέτερες ή σκούρες αποχρώσεις χρωμάτων που εξακολουθούν να προσφέρουν υψηλή αντίθεση χωρίς να είναι σταθερό μαύρο. Τα καλύτερα χρώματα για ταπετσαρίες και φόντο είναι το ναυτικό, το μπορντό, το κυνηγό πράσινο, το βαθύ μωβ ή το ασημί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο δρομείς σε δύο οθόνες;

Εάν χρησιμοποιείτε Windows, πολλαπλές χρήσεις ποντικιού εντοπίζονται αυτόματα. Μόλις συνδέσετε το δεύτερο ποντίκι σας σε μια θύρα USB, τα Windows προσθέτουν αυτόματα τα προγράμματα οδήγησης. Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε τον κέρσορα χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε ποντίκι. Αυτή η προσθήκη είναι ιδανική εάν θέλετε να αντικατοπτρίσετε τον κύριο υπολογιστή σας σε μια οθόνη τηλεόρασης.

Το λευκό ή το σκούρο φόντο είναι καλύτερο για τα μάτια σας;

Τα πιο σκούρα φόντα (Σκούρα λειτουργία) θα μειώσουν τη λάμψη και το μπλε φως στην οθόνη σας, καθιστώντας το καλύτερο για τα μάτια σας σε σύγκριση με τα ανοιχτότερα χρώματα (Λειτουργία φωτός).

Προσαρμογή του φόντου της επιφάνειας εργασίας σας

Αν θέλετε να ωραιοποιήσετε την ημέρα της εργασίας σας, η εμφάνιση διαφορετικών φόντων στις πολλαπλές οθόνες σας είναι μία από τις πολλές απλές επιλογές. Τα Windows και το macOS προσφέρουν δωρεάν επιλογές ταπετσαρίας για να διαλέξετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να ορίσετε μια από τις προσωπικές σας εικόνες ως φόντο. Και για περισσότερη προσαρμοσμένη ψυχαγωγία στην οθόνη, και τα δύο λειτουργικά συστήματα σάς επιτρέπουν να ρυθμίζετε προβολές διαφανειών ως φόντο της επιφάνειας εργασίας ή να εμφανίζονται αφού μείνετε σε αδράνεια για μια καθορισμένη περίοδο.

Καταφέρατε να ρυθμίσετε την ταπετσαρία που θέλατε σε κάθε οθόνη; Πείτε μας για τα αποτελέσματα στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here