Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα Steam Achievement Unlocker

0
50

Όσο κι αν σας αρέσει να εργάζεστε στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών Steam, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η προσπάθεια να ξεκλειδώσετε κάθε επίτευγμα για όλα τα παιχνίδια σας είναι τεράστιος χρόνος. Έχετε μόνο τόσες πολλές ώρες την ημέρα. Μπορείτε πραγματικά να αντέξετε οικονομικά να περάσετε αυτές τις ώρες ταλαιπωρώντας κομμάτια ενός παιχνιδιού που έχετε ήδη ολοκληρώσει, να ξεφύγετε για να κερδίσετε ένα επίτευγμα που αφορά περισσότερο το χρόνο που παίζετε και λιγότερο την ολοκλήρωση μιας ενδιαφέρουσας πρόκλησης;

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα Steam Achievement Unlocker

Εάν η απάντησή σας σε αυτήν την ερώτηση είναι “όχι”, μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε ότι υπάρχει τρόπος να ξεκλειδώσετε επιτεύγματα στο Steam χωρίς να ολοκληρώσετε το επίτευγμα μόνοι σας. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε πρόσβαση σε ένα εργαλείο που ονομάζεται “Steam Achievement Manager”.

Τι είναι το Steam Achievement Manager;

Αρχικά κυκλοφόρησε το 2008, το Steam Achievement Manager (SAM) είναι ένα εργαλείο που φαίνεται σαν να υπάρχει για να σας βοηθήσει να οργανώσετε τα επιτεύγματά σας στο Steam. Αν και αυτή η λειτουργικότητα είναι παρούσα σε αυτό το εργαλείο ανοιχτού κώδικα, πολλοί παίκτες τη χρησιμοποιούν για να «χακάρουν» τις λίστες επιτευγμάτων στα παιχνίδια τους.

Αυτό το hacking τους επιτρέπει να ξεκλειδώνουν τα επιτεύγματα ενώ βρίσκονται εκτός σύνδεσης χωρίς να τα κερδίζουν πραγματικά. Το SAM επιτρέπει επίσης στους χρήστες να συγχρονίζουν αυτά τα «ξεκλείδωτα» επιτεύγματα με τους διαδικτυακούς τους λογαριασμούς, έτσι ώστε να φαίνεται ότι ο παίκτης τα έχει κερδίσει σε οποιονδήποτε επισκέπτεται το προφίλ του. Σκεφτείτε το σαν μια συντόμευση που μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο για τα βαριά επιτεύγματα που κάνουν κάτι περισσότερο από το να σας αναγκάζουν να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο σε ένα παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η SAM δεν είναι προϊόν Valve. Οι δημιουργοί του Steam δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το εργαλείο, το οποίο δημιουργήθηκε, αν και φαίνεται ότι δεν διατηρείται πλέον από ανεξάρτητο προγραμματιστή. Ως εκ τούτου, η χρήση του SAM καταλαμβάνει μια θολή ηθική γκρίζα περιοχή.

Το Steam είναι απίθανο να σας απαγορεύσει ή να σας εμποδίσει να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας εάν χρησιμοποιείτε SAM, πιθανότατα επειδή οι αλλαγές που κάνετε επηρεάζουν μόνο αρκετά αισθητικές πτυχές της εμπειρίας παιχνιδιού αντί να επηρεάζουν άλλους παίκτες. Οι προγραμματιστές παιχνιδιών ενδέχεται να ακολουθήσουν μια πιο αυστηρή προσέγγιση. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης λίγες αναφερόμενες περιπτώσεις χρηστών SAM που έλαβαν απαγορεύσεις παιχνιδιών χωρίς να παίζουν άλλοι ελαφρυντικοί παράγοντες, όπως η παραβίαση παιχνιδιών για πολλούς παίκτες.

Τούτου λεχθέντος, η SAM έχει κάποιες νόμιμες χρήσεις. Για παράδειγμα, ένα σφάλμα στον κώδικα ενός παιχνιδιού θα μπορούσε να προκαλέσει ένα επίτευγμα που έχετε κερδίσει νόμιμα να μην κάνει ping, οδηγώντας σε απογοήτευση εάν ξοδέψετε πολύ χρόνο για το επίτευγμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SAM για να ξεκλειδώσετε αυτούς τους τύπους επιτευγμάτων με σφάλματα χωρίς να χρειάζεται να περάσετε ξανά από τη νόμιμη (και χρονοβόρα) διαδρομή.

Πώς να ξεκλειδώσετε τα επιτεύγματα χρησιμοποιώντας το Steam Achievement Manager

Το να αποκτήσετε το SAM είναι αρκετά εύκολο, καθώς είναι διαθέσιμο μέσω του GitHub και λειτουργεί σαν εκτελέσιμο που συνδέεται με τον λογαριασμό σας στο Steam:

  1. Κατευθυνθείτε στο “Steam Achievement Manager» σελίδα στο GitHub και κάντε κλικ στο «Λήψη της τελευταίας έκδοσης».
  2. Αποθηκεύστε το αρχείο zip για το SAM σε οποιονδήποτε κατάλογο στον υπολογιστή σας.
  3. Αποσυμπιέστε το αρχείο zip SAM χρησιμοποιώντας το WinZip ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο εξαγωγής αρχείων.

Τώρα που έχετε εξαγάγει τα αρχεία SAM, θα πρέπει να δείτε ένα ζεύγος εκτελέσιμων στοιχείων μαζί με μερικά αρχεία .txt που καλύπτουν ζητήματα αδειοδότησης και ένα αρχείο διεπαφής επέκτασης εφαρμογής (API). Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ανοίξετε το SAM και να το χρησιμοποιήσετε για να ξεκλειδώσετε τα επιτεύγματα του παιχνιδιού.

  1. Εκκινήστε το Steam, συνδεθείτε και αφήστε το να λειτουργεί στο παρασκήνιο.
  2. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο “SAM.Picker.exe” για να εγκαταστήσετε το SAM στο σύστημά σας. Σημειώστε ότι το άλλο εκτελέσιμο αρχείο (SAM.Game.exe) είναι ένα εικονικό εκτελέσιμο αρχείο που υπάρχει για να μιμείται το παιχνίδι για το οποίο θέλετε να ξεκλειδώσετε επιτεύγματα.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο που δημιουργεί για να ξεκινήσει η εφαρμογή και περιμένετε μερικά λεπτά καθώς σαρώνει τη βιβλιοθήκη Steam σας για παιχνίδια.
  4. Επιλέξτε το παιχνίδι για το οποίο θέλετε να ξεκλειδώσετε τα επιτεύγματα από τη λίστα που παρουσιάζει η SAM για να εμφανιστεί μια λίστα με τα διαθέσιμα επιτεύγματα.
  5. Επιλέξτε τα πλαίσια δίπλα σε τυχόν επιτεύγματα που θέλετε να ξεκλειδώσετε για το παιχνίδι.
  6. Κάντε κλικ στο «Δέσμευση αλλαγών» για να ξεκλειδώσετε τα επιτεύγματα στο Steam.

Εφόσον έχετε το Steam να τρέχει ενώ ολοκληρώνετε αυτά τα βήματα, θα πρέπει να βλέπετε τα ξεκλειδωμένα επιτεύγματά σας να κάνουν ping το ένα μετά το άλλο. Θα δείτε το ίδιο εάν δεν ξεκινήσατε το Steam πριν από τη διαδικασία, αλλά συνδεθείτε αφού επιλέξετε μια παρτίδα επιτευγμάτων για ξεκλείδωμα.

Προσπαθήστε να περιορίσετε τον αριθμό των επιτευγμάτων που ξεκλειδώνετε σε μια επιλεγμένη χούφτα, επειδή η προσπάθεια να αποκτήσετε πάρα πολλά ταυτόχρονα μπορεί να γεμίσει τη σελίδα σας στο Steam “Κοινότητα” με τόσες πολλές ειδοποιήσεις ώστε η εφαρμογή να διακοπεί. Επίσης, σημειώστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω βήματα για να κλειδώσετε επιτεύγματα που ξεκλειδώθηκαν προηγουμένως για παιχνίδια, αφαιρώντας το σημάδι επιλογής δίπλα τους.

Πώς να βρείτε τα παιχνίδια χειροκίνητα χρησιμοποιώντας το SAM

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η SAM μπορεί να μην εντοπίσει ένα παιχνίδι στη βιβλιοθήκη Steam για το οποίο θέλετε να ξεκλειδώσετε επιτεύγματα. Ευτυχώς, η εφαρμογή είναι συμβατή με ολόκληρη τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών του Steam, επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AppID ενός παιχνιδιού για να το προσθέσετε στη συλλογή σας με μη αυτόματο τρόπο:

  1. Κατευθύνομαι προς SteamDB και κάντε κλικ στο εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  2. Πληκτρολογήστε το όνομα του παιχνιδιού σας στη γραμμή αναζήτησης. Θα πρέπει να δείτε το παιχνίδι να αναδύεται καθώς πληκτρολογείτε, οπότε κάντε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε τη σελίδα του στο SteamDB.
  3. Εντοπίστε το αναγνωριστικό εφαρμογής του παιχνιδιού (Θα πρέπει να είναι το πρώτο στοιχείο στις αναφερόμενες λεπτομέρειες) και αντιγράψτε το ή σημειώστε το.
  4. Εκκινήστε το SAM και επικολλήστε ή πληκτρολογήστε το αναγνωριστικό εφαρμογής του παιχνιδιού σας στο κενό πεδίο στα δεξιά της επιλογής “Ανανέωση παιχνιδιών”.
  5. Κάντε κλικ στην “Προσθήκη παιχνιδιού” και η SAM θα ​​εντοπίσει το παιχνίδι μέσω του αναγνωριστικού εφαρμογής και θα το προσθέσει στη βιβλιοθήκη σας.

Μόλις προσθέσετε επιτυχώς ένα παιχνίδι, θα πρέπει να μπορείτε να ξεκλειδώσετε (και να κλειδώσετε) τα επιτεύγματα όπως κάνετε για τα παιχνίδια που βρέθηκαν αυτόματα η SAM.

Θα μπορούσε η χρήση του SAM να οδηγήσει σε απαγόρευση;

Αν και το SAM είναι συνήθως ασφαλές στη χρήση, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου η χρήση της εφαρμογής θα μπορούσε να οδηγήσει σε απαγόρευση παιχνιδιού ή Valve Anti-Cheat (VAC).

Για παράδειγμα, ορισμένες από τις προηγούμενες εκδόσεις του SAM μπορούν να ενεργοποιήσουν απαγορεύσεις VAC σε παιχνίδια με προστασία VAC, εάν προσπαθήσετε να εκτελέσετε την εφαρμογή ταυτόχρονα με το παιχνίδι. Ο εύκολος τρόπος για να το αντιμετωπίσετε αυτό είναι να χρησιμοποιείτε το SAM μόνο όταν είστε εκτός παιχνιδιού, αν και ορισμένοι μπορεί να θεωρήσουν ότι η απαγόρευση του VAC είναι αρκετός κίνδυνος για την αποφυγή του λογισμικού.

Ορισμένοι προγραμματιστές συνδέουν ανταμοιβές εντός του παιχνιδιού (όπως καλλυντικά ή όπλα) με τα επιτεύγματά τους. Η χρήση του SAM για το ξεκλείδωμα αυτών των τύπων επιτευγμάτων θα μπορούσε να οδηγήσει στην έκδοση απαγόρευσης παιχνιδιού από τον προγραμματιστή ενός παιχνιδιού, εμποδίζοντάς σας να παίξετε το λογισμικό, αν και τέτοιες περιπτώσεις είναι σπάνιες.

Τέλος, οποιοσδήποτε έχει ένα προφίλ σε έναν ιστότοπο παρακολούθησης επιτευγμάτων που κατατάσσει τους χρήστες με βάση τον αριθμό των επιτευγμάτων που έχουν μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα με αυτούς τους ιστότοπους. Steam Hunters είναι ένα καλό παράδειγμα. Αν και ο ιστότοπος σπάνια απαγορεύει τους χρήστες SAM, επισημαίνει επιτεύγματα που εντοπίζει ότι ξεκλειδώθηκαν χρησιμοποιώντας το SAM και ακυρώνει κάθε φορά (μαζί με άλλα δεδομένα) που σχετίζονται με αυτά τα επιτεύγματα. Εν ολίγοις, άλλοι χρήστες του Steam Hunters θα δουν ότι έχετε εξαπατήσει ή τουλάχιστον έχετε χρησιμοποιήσει το SAM για να παρακάμψετε την κανονική μέθοδο ξεκλειδώματος ενός επιτεύγματος, στο προφίλ σας.

Ξεκλειδώστε τα επιτεύγματα χωρίς να παίξετε το παιχνίδι

Το SAM είναι ένα ενδιαφέρον λογισμικό γιατί είναι σαφές ότι οι παίκτες θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για να κάνουν κατάχρηση του συστήματος επιτευγμάτων του Steam, και ωστόσο το Steam φαίνεται να σπάνια (αν ποτέ) αναλαμβάνει δράση εναντίον όσων το χρησιμοποιούν. Φυσικά, η εφαρμογή έχει ορισμένες νόμιμες χρήσεις, όπως το ξεκλείδωμα των επιτευγμάτων με σφάλματα. Αλλά πολλοί που χρησιμοποιούν SAM το κάνουν για να ξεκλειδώσουν επιτεύγματα που δεν έχουν κερδίσει.

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας για το SAM. Πιστεύετε ότι το Steam πρέπει να λάβει πιο σκληρά μέτρα κατά των χρηστών SAM ή είστε εντάξει με το ότι οι άνθρωποι μπορούν να ξεκλειδώσουν οποιοδήποτε επίτευγμα θέλουν; Πείτε μας τη γνώμη σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here