Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα iPhone χωρίς το κουμπί Home

0
64

Το κουμπί αρχικής οθόνης είναι ένα πρότυπο iPhone εδώ και αρκετό καιρό. Εκτελεί πολλές διαφορετικές λειτουργίες και οι χρήστες iPhone γρήγορα εξοικειώθηκαν με τον τρόπο χρήσης του.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα iPhone χωρίς το κουμπί Home

Με την κυκλοφορία του iPhone X, το κουμπί home εξαφανίστηκε. Εάν αισθανόσασταν άνετα με το κουμπί αρχικής οθόνης, αλλά τώρα είστε λίγο μπερδεμένοι με το iPhone X ή νεότερο μοντέλο σας, σας έχουμε καλύψει. Αυτό το άρθρο θα σας διδάξει πώς να εκτελείτε μερικές από τις πιο συνηθισμένες λειτουργίες του iPhone, όλες χωρίς το κουμπί αρχικής οθόνης. Θα προσφέρουμε επίσης μερικές προτάσεις για όσους έχουν παλαιότερα μοντέλα των οποίων το κουμπί αρχικής οθόνης δεν λειτουργεί πλέον.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα iPhone χωρίς το κουμπί Home

Με την απόφαση της Apple να καταργήσει το κουμπί αρχικής σελίδας ξεκινώντας από το iPhone X, μπορεί να μπερδευτείτε ως προς το πώς να κάνετε όλα τα πράγματα που κάνατε κάποτε με το αξιόπιστο κουμπί αρχικής οθόνης. Ευτυχώς, μπορείτε ακόμα να κάνετε τα πράγματα που μπορούσατε να κάνετε, όλα χωρίς να χρησιμοποιήσετε το κουμπί αρχικής οθόνης. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένες κοινές λειτουργίες για τις οποίες χρειαζόσασταν το κουμπί αρχικής οθόνης, καθώς και πώς να τις κάνετε χωρίς αυτό.

Επιστροφή στην αρχική οθόνη με ανοιχτή εφαρμογή

Για χρήστες iPhone χωρίς κουμπί αρχικής οθόνης, κάντε τα εξής:

  1. Τοποθετήστε ένα δάχτυλο στο κάτω κεντρικό μέρος της οθόνης.
  2. Σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω προς το επάνω μέρος της οθόνης.

Για όσους έχουν παλαιότερο iPhone με σπασμένο κουμπί αρχικής οθόνης, μπορείτε πάντα να απενεργοποιείτε και να ενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας. Ωστόσο, αυτό είναι άβολο και υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το κάνετε. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να μάθετε πώς:

  1. Πατήστε το εικονίδιο “Ρυθμίσεις” και μεταβείτε στην “Προσβασιμότητα”.
  2. Πατήστε “Touch” και στη συνέχεια αλλάξτε το “Assistive Touch” στη θέση ενεργοποίησης.

Θα δείτε τώρα ένα ημιδιαφανές τετράγωνο κουμπί με έναν κύκλο μέσα. Αυτό είναι το κουμπί Assistive Touch. Μπορείτε να το πατήσετε και να το μετακινήσετε σε διαφορετικές θέσεις στην οθόνη. Για να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  1. Πατήστε δύο φορές το κουμπί “Βοηθητική αφή”.
  2. Αγγίξτε την οθόνη σας οπουδήποτε έξω από τις μικρότερες οθόνες που εμφανίζονται. Οι ανοιχτές εφαρμογές σας θα παραμείνουν ενεργές στο παρασκήνιο και θα μεταφερθείτε ξανά στην αρχική οθόνη.

Πώς να κάνετε εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών

Είναι σύνηθες να αφήνετε ανοιχτές τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά στο iPhone σας, ώστε να μπορείτε να τις προσεγγίζετε εύκολα όταν χρειάζεται. Αλλά πώς μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους χωρίς κουμπί αρχικής οθόνης; Για να κάνετε εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών χρησιμοποιώντας ένα iPhone X ή νεότερο μοντέλο, υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνετε. Και οι δύο μέθοδοι απαιτούν σάρωση με τα δάχτυλα και μπορείτε να επιλέξετε ποια σας αρέσει περισσότερο.

Εδώ είναι η πρώτη μέθοδος.

  1. Τοποθετήστε ένα δάχτυλο στο κάτω κεντρικό τμήμα της οθόνης.
  2. Σύρετε το δάχτυλό σας προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να περιηγηθείτε στις εφαρμογές που έχετε ανοίξει.

Εδώ είναι ένας εναλλακτικός τρόπος.

  1. Τοποθετήστε το δάχτυλό σας στο κάτω κεντρικό μέρος της οθόνης.
  2. Σύρετε το δάχτυλό σας μέχρι τη μέση της οθόνης και αφήστε το. Θα δείτε όλες τις ανοιχτές εφαρμογές σας στοιβαγμένες ως μικρότερα παράθυρα. Πατήστε σε αυτό που θέλετε ενεργό.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα παλαιότερο iPhone με μη λειτουργικό κουμπί αρχικής οθόνης, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένο το κουμπί Assistive Touch. Πώς να το ενεργοποιήσετε περιγράφεται στην παραπάνω ενότητα. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ ανοιχτών εφαρμογών ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες:

  1. Πατήστε δύο φορές το κουμπί “Βοηθητική αφή”.
  2. Οι ανοιχτές εφαρμογές σας θα εμφανίζονται ως μικρά παράθυρα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Πατήστε αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Πώς να ανοίξετε το Apple Pay

Το Apple Pay είναι ένας ασφαλής και ασφαλής τρόπος για να κάνετε πληρωμές χρησιμοποιώντας το iPhone σας. Πώς όμως αποκτάς πρόσβαση σε αυτό χωρίς τη χρήση κουμπιού αρχικής οθόνης; Για να το κάνετε αυτό σε ένα iPhone X ή νεότερο μοντέλο, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Πατήστε δύο φορές το κουμπί λειτουργίας του iPhone.
  2. Επιβεβαιώστε την ταυτότητά σας με το “Face ID”. Η εφαρμογή Apple Pay θα ανοίξει.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα παλαιότερο iPhone με σπασμένο κουμπί αρχικής οθόνης, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Apple Pay μη αυτόματα κάνοντας τα εξής:

  1. Σύρετε το δάχτυλό σας προς τα δεξιά μέχρι να φτάσετε στην οθόνη που έχει το “Παράθυρο αναζήτησης” στο επάνω μέρος.
  2. Πληκτρολογήστε “Apple Pay” στο παράθυρο αναζήτησης.
  3. Πατήστε το εικονίδιο «Πορτοφόλι» κάτω από το παράθυρο αναζήτησης. Εντοπίστε και πατήστε την εικόνα της πιστωτικής κάρτας που έχετε συνδέσει στον λογαριασμό σας Apple Pay.

Πού είναι η Siri;

Ακόμη και χωρίς κουμπί αρχικής οθόνης, όσοι διαθέτουν iPhone X ή νεότερο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή τη δημοφιλή λειτουργία. Για να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό σε νεότερα μοντέλα χωρίς κουμπί αρχικής οθόνης, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1. Πατήστε το «Μείωση έντασης» και κρατήστε πατημένο το πλευρικό κουμπί στο τηλέφωνό σας.
  2. Κάντε μια ερώτηση στη Siri και μετά αφήστε το κουμπί.

Εάν έχετε ένα παλαιότερο τηλέφωνο και το κουμπί αρχικής οθόνης δεν λειτουργεί, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις στο Siri. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο “Ρυθμίσεις”.
  2. Μεταβείτε στο “Siri” ή στο “Siri & Search”.
  3. Ενεργοποιήστε την επιλογή “Να επιτρέπεται το Siri όταν είναι κλειδωμένο”.

Με αυτές τις ρυθμίσεις, δεν θα χρειάζεται πλέον να κρατάτε πατημένο το κουμπί αρχικής οθόνης για να κάνετε μια ερώτηση στη Siri. Απλώς πείτε “Hey Siri” και μετά κάντε την ερώτησή σας.

Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε ένα iPhone χωρίς το κουμπί αρχικής οθόνης

Τα στιγμιότυπα οθόνης είναι ένας γρήγορος και βολικός τρόπος αποθήκευσης ορισμένων πολύτιμων πληροφοριών χωρίς την ανάγκη φυσικής καταγραφής τους. Είτε πρόκειται για μια διεύθυνση ενός εστιατορίου που θέλετε να επισκεφτείτε είτε για κάποιες πληροφορίες που θέλετε να αναφέρετε αργότερα, τα στιγμιότυπα οθόνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε πράγματα. Πώς όμως τραβάτε ένα στιγμιότυπο οθόνης χωρίς κουμπί αρχικής οθόνης;

Για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης με το iPhone X ή νεότερο μοντέλο, κάντε τα εξής:

  1. Πατήστε ταυτόχρονα για λίγο το πλαϊνό κουμπί και τα κουμπιά αύξησης της έντασης ήχου.
  2. Η οθόνη σας θα αναβοσβήνει και αν έχετε ενεργοποιήσει τους ήχους, θα ακούσετε έναν ήχο κλείστρου κάμερας. Το στιγμιότυπο οθόνης θα αποθηκευτεί στην εφαρμογή Φωτογραφίες σας.

Πώς να βάλετε ένα iPhone σε λειτουργία ανάκτησης χωρίς το κουμπί Home

Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να θέσετε το iPhone σας σε λειτουργία ανάκτησης. Η λειτουργία ανάκτησης θα διαγράψει όλα τα δεδομένα από το τηλέφωνό σας επιτρέποντάς σας να το ρυθμίσετε ξανά. Στη συνέχεια, μπορείτε να επαναφέρετε τα δεδομένα από όποια αντίγραφα ασφαλείας τα έχετε αποθηκεύσει. Δείτε πώς να το κάνετε σε iPhone X και νεότερα μοντέλα.

  1. Πατήστε και αφήστε το κουμπί «Αύξηση έντασης».
  2. Πατήστε και αφήστε το κουμπί «Μείωση έντασης».
  3. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το “κουμπί λειτουργίας” μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη ανάκτησης.

Για όσους διαθέτουν παλαιότερα iPhone με μη λειτουργικό κουμπί αρχικής οθόνης, μπορείτε να μπείτε σε λειτουργία ανάκτησης ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

  1. Συνδέστε το τηλέφωνό σας σε έναν υπολογιστή. Στον υπολογιστή σας, μεταβείτε στον υπολογιστή σας iTunes δικτυακός τόπος.
  2. Χρησιμοποιώντας το iPhone σας, κρατήστε πατημένο ταυτόχρονα το “volume down” και το “power button”. Κρατήστε πατημένα τα κουμπιά μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη ανάκτησης.

Δεν υπάρχει κουμπί Home; Κανένα πρόβλημα!

Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε iPhone X ή νεότερο που δεν έχει κουμπί αρχικής οθόνης ή αν το κουμπί αρχικής οθόνης του παλαιότερου μοντέλου σας δεν λειτουργεί. Ακολουθώντας τις συμβουλές και τις προτάσεις σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να κάνετε όλα όσα χρειάζεστε χωρίς τη χρήση του κουμπιού αρχικής οθόνης. Αν σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω ή στα πλάγια, θα φτάσετε εκεί που θέλετε να πάτε στα νεότερα μοντέλα. Σε παλαιότερα μοντέλα με σπασμένο κουμπί αρχικής οθόνης, μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Assistive Touch του iPhone.

Έχετε μπερδευτεί σχετικά με το πώς να κάνετε ορισμένα πράγματα στο iPhone σας χωρίς κουμπί αρχικής οθόνης; Χρησιμοποιήσατε κάποια από τις μεθόδους που περιγράψαμε σε αυτό το άρθρο; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here