Πώς να τραβήξετε τις καλύτερες selfie σας με το Pixel 7 (Pro) εάν έχετε προβλήματα όρασης;

0
47
NextPit Google Pixel 7 Guided Frame
© NextPit

Τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro έχουν μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα προσβασιμότητας Android 13 που ονομάζεται Guided Frame. Αυτή η λειτουργία υποτίθεται ότι θα σας βοηθήσει να τραβήξετε καλύτερες selfies εάν έχετε προβλήματα όρασης, παρέχοντάς σας ηχητικά και απτικά στοιχεία για να πλαισιώσετε καλύτερα τις φωτογραφίες σας. Το NextPit εξηγεί πώς λειτουργεί και πώς να το ενεργοποιήσετε.

Το Guided Frame είναι μια δυνατότητα ενσωματωμένη στο TalkBack, το πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης του Android που διαβάζει δυνατά στοιχεία διεπαφής για άτομα με προβλήματα όρασης, μεταξύ άλλων. Επομένως, πρώτα πρέπει να ενεργοποιήσετε το TalkBack, το Guided Frame και στη συνέχεια να λειτουργεί αυτόματα μόλις μεταβείτε στη λειτουργία selfie στην εφαρμογή φωτογραφιών του Pixel 7 ή του Pixel 7 Pro. Για να ενεργοποιήσετε το TalkBack:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και μετά στην Προσβασιμότητα.
  2. Πατήστε TalkBack.
  3. Ενεργοποιήστε το διακόπτη με την ένδειξη Χρήση TalkBack.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το TalkBack με τον Βοηθό Google μέσω της εντολής: “Hey Google, activate TalkBack”. Αυτό σας εξοικονομεί από το να χρειαστεί να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Guided Frame της Google στο Pixel 7 (Pro);

Όπως εξηγήθηκε παραπάνω, μόλις ενεργοποιηθεί το TalkBack, η λειτουργία Guided Frame είναι αυτόματη. Απλώς ανοίξτε την εφαρμογή φωτογραφιών στο Pixel 7 (κριτική) και στο Pixel 7 Pro (κριτική) και μεταβείτε στη λειτουργία selfie. Στη συνέχεια, ο φωνητικός βοηθός θα σας δώσει οδηγίες για το πώς να τοποθετήσετε και να προσανατολίσετε σωστά το smartphone σας. «Τοποθετήστε το smartphone σας λίγο πιο κάτω, προς τα δεξιά». Οι δονήσεις συνοδεύουν τις φωνητικές οδηγίες.

Μόλις το καδράρισμα κριθεί σωστό, θα έχετε μια φωνητική ειδοποίηση “Έτοιμος για selfie” με αντίστροφη μέτρηση από το τρία. Και αυτό είναι όλο. Έκανα μια επίδειξη βίντεο παρακάτω για να σας δείξω πώς λειτουργεί. Τώρα, δεν ήθελα να κάνω τα στραβά μάτια σε αυτό το κλιπ γιατί το θεώρησα δυνητικά ακατάλληλο. Και ενώ νόμιζα ότι το TalkBack μιλούσε λίγο υπερβολικά ασταμάτητα, η λειτουργία Guided Frame λειτουργεί αρκετά καλά.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε συνήθως τις δυνατότητες προσβασιμότητας του Android, η ενεργοποίηση του TalkBack μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Κάθε στοιχείο διεπαφής που πατάτε διαβάζεται δυνατά από το smartphone. Επίσης, παραθέτει όλες τις πιθανές επιλογές και αλληλεπιδράσεις με το εν λόγω στοιχείο.

Και πρέπει να πατήσετε μία φορά σε ένα στοιχείο για να το επιλέξετε και, στη συνέχεια, να πατήσετε δύο φορές για να πατήσετε ή να επιβεβαιώσετε μια ενέργεια. Το ίδιο ισχύει για τη σάρωση της οθόνης ή την κύλιση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε δύο δάχτυλα. Το λέω μόνο για όσους από εσάς θα θέλατε να δοκιμάσετε το Guided Frame από καθαρή περιέργεια και όχι από ανάγκη, είτε έχετε προβλήματα όρασης είτε όχι.

Γνωρίζω ότι μπορεί να φαίνεται λίγο ανόητο να αφιερώνουμε ένα άρθρο σε μια δυνατότητα προσβασιμότητας σε αυτήν τη μορφή. Το χαρτί μου δεν είναι προσβάσιμο και ούτε η διεπαφή NextPit είναι πραγματικά προσβάσιμη. Αλλά είναι ένα θέμα που με ενδιαφέρει πολύ και που ήθελα να το εξετάσω σοβαρά εδώ και καιρό.

Και θεωρώ αναζωογονητικό να έχω μια δυνατότητα προσβασιμότητας που δεν είναι καθαρά χρηστική. Με αυτό, εννοώ ότι ο σκοπός του Guided Frame δεν είναι απλώς να απλοποιήσει τη ζωή των ατόμων με αναπηρία. Είναι επίσης να κάνουμε προσβάσιμα πράγματα που είναι λίγο πιο ελαφριά, όχι απαραίτητα, αλλά που ο καθένας χρησιμοποιεί στην καθημερινή του ζωή, για καθαρή ψυχαγωγία και όχι μόνο από κρίσιμη ανάγκη.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη λειτουργία Guided Frame της Google στα Pixel 7 και PIxel 7 Pro;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here