Πώς να συνδέσετε μια εξωτερική μονάδα δίσκου στο τηλέφωνό σας μέσω USB

0
69
AndroidPIT usb εν κινήσει 8810
© NextPit

Είτε χρησιμοποιείτε το Android smartphone σας ως κονσόλα παιχνιδιών, διακομιστή πολυμέσων ή κάμερα, οι περισσότεροι από εμάς, κάποια στιγμή, ίσως χρειαστεί να το συνδέσουμε με εξωτερικά περιφερειακά όπως σκληρούς δίσκους, USB sticks ή ακόμα και πληκτρολόγιο/ποντίκι. . Για να λειτουργήσουν οι περισσότερες από αυτές τις λειτουργίες, το smartphone σας πρέπει να υποστηρίζει ένα πρότυπο γνωστό ως USB OTG. Σε αυτό το άρθρο, εξηγούμε πώς να χρησιμοποιήσετε το USB OTG στη συσκευή σας Android.

Πηδάω σε:

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, το πρότυπο USB OTG υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Ως πρότυπο USB, επιτρέπει στο smartphone σας να συνδέεται με πολλά περιφερειακά. Με τα χρόνια, το USB OTG έχει χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, όπως αναβοσβήνει ROM που είναι αποθηκευμένες σε μονάδα USB ή ακόμα και προσπάθεια σύνδεσης εξωτερικών σκληρών δίσκων στο smartphone σας.

Το USB OTG επιτρέπει επίσης αξεσουάρ όπως ποντίκια και πληκτρολόγιο να συνδέονται στο τηλέφωνό σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε σενάρια όπου η οθόνη σας δεν ανταποκρίνεται και μπορεί να σας ζητηθεί να συνδέσετε το τηλέφωνό σας σε μια εξωτερική οθόνη.

Είναι συμβατό το smartphone σας USB OTG;

Για να συνδέσετε έναν σκληρό δίσκο ή ένα USB stick σε tablet ή συσκευή Android, πρέπει να είναι συμβατό με USB OTG (On The Go). Αλλά πώς ξέρετε αν είναι συμβατό; Είναι απλό, απλώς ελέγξτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή ή το κουτί της συσκευής σας.

AndroidPIT usb εν κινήσει 8596

Η σύνδεση μιας συσκευής USB στο smartphone σας είναι εύκολη με τον κατάλληλο εξοπλισμό. / © NextPit

Εάν το smartphone σας είναι πολύ παλιό, εάν δεν έχετε πλέον το κουτί ή αν δεν είστε σίγουροι για τον αριθμό μοντέλου του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή USB OTG Checker για το ίδιο. Τούτου λεχθέντος, το USB OTG υπάρχει εγγενώς στο Android από το Honeycomb (3.1), επομένως είναι περισσότερο από πιθανό η συσκευή σας να είναι ήδη συμβατή παρά όχι.

Η εφαρμογή που προτείνει το Nextpit για την επαλήθευση της υποστήριξης OTG USB ονομάζεται Έλεγχος OTG USB. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή και μπορείτε κατεβάστε το από το Google Play Store

Λίγα λόγια για την ισχύ για μονάδες δίσκου μεγαλύτερης χωρητικότητας

Όταν συνδέετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο στον φορητό υπολογιστή ή τον υπολογιστή σας, η ίδια η μονάδα τροφοδοτείται από τον υπολογιστή σας. Το ίδιο ισχύει όταν συνδέετε τον αποθηκευτικό χώρο σας στο τηλέφωνό σας Android. Ωστόσο, τα περισσότερα smartphone δεν είναι ικανά να εξωθήσουν τόση ενέργεια όσο ένας υπολογιστής και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα.

Τα περισσότερα smartphone μπορούν να παρέχουν μόνο περίπου 0,5A ισχύ. Εάν η εξωτερική σας μονάδα απαιτεί περισσότερα από αυτό, απλά δεν θα λειτουργήσει. Οι σκληροί δίσκοι χρειάζονται λίγο περισσότερο χυμό κατά την εκκίνηση. Αυτό οφείλεται στο εσωτερικό του κινητήρα. Εάν διαπιστώσετε ότι η μονάδα δίσκου 1 TB συνεχίζει να αποσυνδέεται, αυτό είναι πιθανότατα το πρόβλημά σας.

ισχύς usb otg

Ίσως χρειαστείτε ένα USB OTG που σας επιτρέπει να συνδέσετε ένα power bank. / © Amazon

Μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα προσθέτοντας μια πρόσθετη πηγή ενέργειας. Θα χρειαστεί να κρατήσετε έναν προσαρμογέα που θα σας επιτρέπει να συνδέσετε ένα power bank καθώς και τη σύνδεση με τη συσκευή σας. Κάντε αυτό και δεν θα έχετε προβλήματα με τη σύνδεση της εξωτερικής αποθήκευσης στο smartphone Android. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει πρώτα το power bank και το τηλέφωνο και μετά τελευταία την εξωτερική μονάδα δίσκου.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του USB OTG

Μπορεί να είστε ήδη εξοικειωμένοι με το USB OTG χωρίς να γνωρίζετε το όνομά του. Κάθε φορά που συνδέετε ένα πληκτρολόγιο ή ποντίκι στο smartphone Android, χρησιμοποιείτε την τεχνολογία OTG και δεν είναι πιο περίπλοκο να συνδέσετε έναν σκληρό δίσκο στο smartphone σας από το να συνδέσετε ένα ποντίκι σε αυτό. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για να είστε σίγουροι ότι η εξωτερική σας μονάδα δίσκου θα αναγνωριστεί.

Όλες οι συσκευές που είναι συμβατές με USB μπορούν να χρησιμοποιηθούν εφόσον δεν χρειάζονται εξωτερική παροχή ρεύματος. Επιπλέον, η συσκευή αποθήκευσης (σκληρός δίσκος ή USB stick) πρέπει να είναι σε μορφή FAT32. Τα μέσα NTFS δεν θα αναγνωριστούν. Εάν ο δίσκος/το κλειδί σας δεν είναι σε αυτήν τη μορφή, μπορείτε φυσικά να τον διαμορφώσετε και να τον βάλετε σε FAT32 αλλά θα χάσετε τυχόν δεδομένα σε αυτόν πριν από την επαναδιαμόρφωση, οπότε φροντίστε να το αποθηκεύσετε κάπου αλλού εκ των προτέρων.

Αγοράστε ένα καλώδιο USB OTG

Αφού διαπιστώσετε ότι η συσκευή σας είναι συμβατή με OTG, μπορείτε να συνεχίσετε και να μεταβείτε στο κατάστημα που προτιμάτε και να αγοράσετε ένα καλώδιο USB OTG. Προσπαθήστε να αγοράσετε ένα καλώδιο OTG καλής ποιότητας. Είναι πάντα καλή ιδέα να διαβάσετε μερικές από τις κριτικές προτού αγοράσετε ένα online. Προσοχή στα φθηνά ποιοτικά προϊόντα και αποφύγετε τα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε ένα γωνιακό καλώδιο όπως αυτό που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει επίσης να προσέχετε τον τύπο του καλωδίου USB κατά την αγορά: εάν το τηλέφωνό σας χρησιμοποιεί θύρα USB Type-C, το καλώδιο OTG θα πρέπει επίσης να είναι στον ίδιο τύπο.

Διακλάδωση σχολίων usb otg tablette smartphone

Ένα γωνιακό καλώδιο είναι πιο κατάλληλο για τα περισσότερα smartphone. Επίσης, ελέγξτε τον τύπο της θύρας σας πριν αγοράσετε ένα / © Amazon

Συνδέστε τη μονάδα USB ή το αξεσουάρ στο tablet σας

Η σύνδεση μιας μονάδας USB ή ακόμα και ενός φορητού σκληρού δίσκου είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία. Συνδέστε το καλώδιο OTG στο smartphone σας και συνδέστε τη μονάδα flash ή τον σκληρό δίσκο στο άλλο άκρο. Στην περίπτωση των σκληρών δίσκων, τα περισσότερα τηλέφωνα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αναγνώρισή τους. Εάν τελικά αντιμετωπίζετε προβλήματα, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το τηλέφωνο δεν παρέχει αρκετή ισχύ στη μονάδα. Σε τέτοια σενάρια, δοκιμάστε την προαναφερθείσα τεχνική power bank και δοκιμάστε ξανά.

Για να διαχειριστείτε αρχεία στον σκληρό δίσκο ή το USB stick που είναι συνδεδεμένο στο smartphone σας, απλώς χρησιμοποιήστε έναν εξερευνητή αρχείων. Όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη, εμφανίζεται ένας νέος φάκελος. Ονομάζεται USBDriveA γενικά, αλλά αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το τηλέφωνο που χρησιμοποιείτε. Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να χορηγήσετε μια εφάπαξ άδεια πρόσβασης στον σκληρό δίσκο.

usb c σε OTG android pie

Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να μετακινήσετε αρχεία από και προς τη συσκευή σας εύκολα. / © NextPit

Εάν δυσκολεύεστε να το βρείτε, απλώς πατήστε το κουμπί κάθετο (“https://www.nextpit.com/”) για να επιστρέψετε στη ρίζα του smartphone σας. Ποια είναι η διαφορά από ένα σύννεφο, θα μπορούσατε να πείτε; Δεν χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο, για ένα.

Τι άλλα πράγματα μπορώ να κάνω με το USB OTG;

Συνδέστε ένα ποντίκι ή ένα πληκτρολόγιο

Αυτός είναι ένας από τους πιο τυπικούς τρόπους χρήσης USB OTG. Είναι δυνατό να συνδέσετε το smartphone ή το tablet σας με περιφερειακές συσκευές, όπως ένα ποντίκι ή ένα πληκτρολόγιο, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε για να το ελέγξετε. Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί – για παράδειγμα, τα ποντίκια παιχνιδιών με ένα δισεκατομμύριο κουμπιά ενδέχεται να μην είναι πλήρως συμβατά – αλλά ως επί το πλείστον, οι βασικές λειτουργίες είναι ενεργοποιημένες.

  • Πώς να μεταφέρετε τις συνομιλίες WhatsApp σε ένα νέο τηλέφωνο

Απλώς συνδέστε ένα ποντίκι USB και θα δείτε αυτόματα τον δρομέα του να εμφανίζεται στην οθόνη σας. Αυτός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας εάν η οθόνη αφής είναι σπασμένη. Εναλλακτικά, συνδέστε ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο για να μετατρέψετε ένα tablet σε φορητό υπολογιστή.

AndroidPIT usb εν κινήσει 8580

Συνδέστε ένα ποντίκι για δράση δρομέα plug-and-play. / © ANDROIDPIT

Συνδέστε ένα πληκτρολόγιο MIDI

Αν θέλετε να δημιουργείτε μουσική στο Android, το USB OTG σάς δίνει τη δυνατότητα να συνδέσετε συσκευές όπως πληκτρολόγια και χειριστήρια MIDI, εισόδους ήχου για όργανα και φωνητικά και διάφορα χειριστήρια που μπορούν να μετατρέψουν το τηλέφωνο ή το tablet σας σε μια σοβαρή μηχανή δημιουργίας μουσικής.

Συνδέστε ένα χειριστήριο παιχνιδιού

Απολαμβάνετε παιχνίδια για κινητά, αλλά επιθυμείτε λίγο περισσότερο έλεγχο; Γιατί να μην συνδέσετε ένα gamepad στο smartphone σας; Η χρήση ενός ενσύρματου χειριστηρίου Xbox 360 είναι ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό: απλώς συνδέστε το στο τηλέφωνό σας με ένα καλώδιο USB OTG, ξεκινήστε ένα παιχνίδι και θα λειτουργήσει αμέσως, χωρίς να απαιτείται διαμόρφωση.

Ποια είναι η αγαπημένη σας χρήση για USB OTG; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here