Πώς να συγχρονίσετε κωδικούς 2FA με τον Επαληθευτή Google

0
64
terovesalainen προστασία ασφάλειας
© terovesalainen/Adobe Stock

Ο Επαληθευτής Google είναι ένας από τους πιο βολικούς τρόπους για να βελτιώσετε την ασφάλεια των λογαριασμών χρηστών σας. Μια πρόσφατη ενημέρωση πρόσθεσε την επιλογή συγχρονισμού της γενιάς 2FA μεταξύ τηλεφώνων χρησιμοποιώντας τον Λογαριασμό Google. Μάθετε πώς να το κάνετε σε μερικά βήματα παρακάτω.

Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα της χρήσης του Google Authenticator ήταν ότι, μέχρι πρόσφατα, δεν ήταν δυνατός ο αυτόματος συγχρονισμός της δημιουργίας διακριτικών μεταξύ συσκευών. Ήταν δυνατή η μη αυτόματη εξαγωγή και εισαγωγή λογαριασμών στην εφαρμογή, αλλά αν χαθεί ή κλαπεί το τηλέφωνό σας, οι χρήστες θα μπορούσαν να χάσουν προσωρινά την πρόσβαση σε λογαριασμούς.

  • Διαβάστε επίσης: Προστατέψτε τον λογαριασμό σας Google με ένα κλειδί ασφαλείας

Συγχρονίστε κωδικούς 2FA μεταξύ τηλεφώνων στο Google Authenticator

Ο νέος αυτόματος συγχρονισμός βασίζεται στον Λογαριασμό Google που σχετίζεται με τη συσκευή, αλλά είναι προαιρετικός σε περίπτωση που δεν θέλετε να συγχρονιστούν οι κωδικοί ασφαλείας σας στους διακομιστές της Google—ειδικά επειδή η Google δεν επιβάλλει άλλο τύπο επιβεβαίωσης πριν από το συγχρονισμό, όπως κάνει το Authy. Τούτου λεχθέντος, ορίστε πώς ξεκινάτε να συγχρονίζετε διακριτικά 2FA χρησιμοποιώντας το Google Authenticator:

  1. Ενημερώστε ή εγκαταστήστε το Google Authenticator (Android | iOS).
  2. Στην οθόνη “Καλώς ήρθατε”, επιλέξτε τον λογαριασμό Google που χρησιμοποιείται για το συγχρονισμό 2FA.
Επαληθευτής Google

Ο συγχρονισμός των κωδικών ελέγχου ταυτότητας είναι τόσο απλός όσο η επιλογή ενός λογαριασμού Google. / © NextPit

Εάν παραλείψατε την επιλογή λογαριασμού κατά την πρώτη εκτέλεση, η ενεργοποίηση του συγχρονισμού είναι τόσο απλή όσο η εναλλαγή ενός λογαριασμού σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή Google:

  1. Πατήστε στο λογότυπο του προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Επιλέξτε τον Λογαριασμό Google για να συγχρονίσετε το 2FA.
Επαληθευτής Google

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια βήματα παραπάνω για εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών Google για συγχρονισμό κωδικών 2FA. / © NextPit

Και στις δύο περιπτώσεις, το πράσινο εικονίδιο cloud στην επάνω δεξιά γωνία υποδεικνύει πότε συγχρονίζονται οι κωδικοί 2FA με τον Λογαριασμό Google. Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε τον Επαληθευτή Google σε ένα νέο τηλέφωνο, απλώς επιλέξτε τον ίδιο λογαριασμό Google για να έχετε τις γεννήτριες 2FA στη νέα συσκευή.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς πρόσβασης στο smartphone σας

Πώς να σταματήσετε τον συγχρονισμό του 2FA στο Διαδίκτυο στο Google Authenticator

Εάν θέλετε να διακόψετε το συγχρονισμό δημιουργίας κώδικα στον Επαληθευτή Google, τα βήματα είναι παρόμοια:

  1. Πατήστε στην εικόνα προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Επιλέξτε Χρήση χωρίς λογαριασμό.
  3. Επιβεβαιώστε την ενέργεια πατώντας στο κουμπί Συνέχεια.

Οι εταιρείες τεχνολογίας αρχίζουν σιγά σιγά να εφαρμόζουν Passkeys για την αντικατάσταση κωδικών πρόσβασης και 2FA, αλλά ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων δεν θα εξαφανιστεί σύντομα, προφανώς, με ακόμη λιγότερες υπηρεσίες που υποστηρίζουν το νέο πρότυπο ασφαλείας.

Τι γίνεται με εσάς; Πώς χρησιμοποιείτε το 2FA; Εμπιστεύεστε τον συγχρονισμό κωδικών ασφαλείας στο διαδίκτυο; Μοιραστείτε τις συμβουλές σας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στα παρακάτω σχόλια!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here