Πώς να συγχρονίσετε ένα τηλεχειριστήριο Roku με μια τηλεόραση

0
89

Η Roku μετατρέπει τη συνηθισμένη σας τηλεόραση σε έξυπνη. Έρχεται με ένα τηλεχειριστήριο που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί απευθείας από το κουτί. Όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό δεν συμβαίνει και πρέπει να λάβετε μέτρα για να το συνδέσετε σωστά. Ευτυχώς, η διαδικασία δεν απαιτεί πολύ χρόνο και απαιτεί μόνο μερικά βήματα.

Πώς να συγχρονίσετε ένα τηλεχειριστήριο Roku με μια τηλεόραση

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε πώς να συγχρονίζετε το τηλεχειριστήριο Roku με την τηλεόρασή σας, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τι πρέπει να κάνετε για να αντιστοιχίσετε το τηλεχειριστήριο με το πρόγραμμα αναπαραγωγής Roku. Επιπλέον, θα απαντήσουμε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που το τηλεχειριστήριό σας δεν λειτουργεί.

Πώς να συγχρονίσετε ένα τηλεχειριστήριο Roku με την ένταση της τηλεόρασης

Συγχρονίζοντας το τηλεχειριστήριό σας Roku με την τηλεόραση, θα μπορείτε να ελέγχετε την τηλεόραση χωρίς να χρησιμοποιείτε αυτήν που συνοδεύει. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριό σας Roku για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την τηλεόρασή σας, να αλλάξετε την ένταση ήχου κ.λπ.

Πώς να συγχρονίσετε το Roku Remote με την τηλεόραση κατά την εγκατάσταση

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το Roku, μπορείτε να συγχρονίσετε το τηλεχειριστήριό σας με την τηλεόραση κατά την αρχική ρύθμιση. Πριν φτάσετε σε αυτό, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε διαφορετικές οδηγίες στην οθόνη. Για να το ρυθμίσετε σωστά, βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει τον σωστό τύπο οθόνης και διατηρείτε τη συσκευή συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Επιπλέον, ρυθμίστε την ένταση της τηλεόρασης.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να συγχρονίσετε το τηλεχειριστήριο Roku με την τηλεόραση κατά την αρχική ρύθμιση:

  1. Πατήστε “Έλεγχος ρυθμίσεων απομακρυσμένου”.
  2. Το Roku θα παίξει τώρα μουσική και θα σας ρωτήσει αν το ακούτε. Πατήστε «Ναι». Εάν δεν το κάνετε, αυξήστε την ένταση και δοκιμάστε ξανά.
  3. Ο Roku θα σταματήσει τη μουσική και θα σας ρωτήσει αν την έχετε εντοπίσει. Εάν εξακολουθείτε να ακούτε τη μουσική, σημαίνει ότι ο Roku δεν έλαβε σωστά τις πληροφορίες της τηλεόρασής σας. Εισαγάγετε την επωνυμία της τηλεόρασης και δοκιμάστε ξανά μέχρι να ακούσετε τη μουσική να σταματά.
  4. Αφού το ρυθμίσετε, πατήστε “OK”.

Πώς να συγχρονίσετε το Roku Remote με την τηλεόραση μετά την εγκατάσταση

Πριν μεταβείτε στα επόμενα βήματα, βεβαιωθείτε ότι το τηλεχειριστήριό σας Roku έχει αντιστοιχιστεί σωστά με τη συσκευή Roku. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να το κάνετε:

  1. Βεβαιωθείτε ότι οι μπαταρίες στο τηλεχειριστήριό σας λειτουργούν και παραμείνετε κοντά στο πρόγραμμα αναπαραγωγής Roku σε όλη τη διαδικασία συγχρονισμού.
  2. Αποσυνδέστε τη συσκευή αναπαραγωγής Roku.
  3. Μετά από λίγα λεπτά, συνδέστε ξανά τη συσκευή αναπαραγωγής Roku.
  4. Εάν βρίσκεστε στη φάση εγκατάστασης, πιθανότατα θα δείτε τις οδηγίες για τη σύζευξη του τηλεχειριστηρίου. Εάν έχετε ήδη ρυθμίσει το Roku στο παρελθόν, τότε δεν θα δείτε αυτό το μήνυμα.
  5. Αφαιρέστε το κάλυμμα της θήκης μπαταριών.
  6. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί σύζευξης μέσα στη θήκη μπαταριών για μερικά δευτερόλεπτα.

Το τηλεχειριστήριο έχει πλέον αντιστοιχιστεί με το πρόγραμμα αναπαραγωγής Roku και μπορείτε να το συγχρονίσετε με την τηλεόρασή σας:

Εάν το τηλεχειριστήριό σας δεν διαθέτει το κουμπί σύζευξης, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το συγχρονίσετε:

  1. Πάρτε το τηλεχειριστήριο και πατήστε το κουμπί Home.
  2. Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις”.
  3. Πατήστε «Τηλεχειριστήρια και συσκευές».
  4. Αποκτήστε πρόσβαση στο “Ρύθμιση τηλεχειριστηρίου για έλεγχο τηλεόρασης”.
  5. Πατήστε «Έναρξη».

Μπορεί να χρειαστούν μερικά λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το τηλέφωνό μου για να ελέγξω το Roku;

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο Roku για να ελέγξετε την τηλεόρασή σας. Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Roku για κινητά. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και διαθέσιμη για iPhone και Android.

Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες εάν θέλετε να μάθετε πώς να ρυθμίζετε την εφαρμογή Roku και να τη χρησιμοποιείτε αντί για το τηλεχειριστήριο.

Πριν μεταβείτε στα βήματα, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή Roku και το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi.

Τώρα, πρέπει να επιτρέψετε στο Roku σας να λαμβάνει εντολές μέσω του Διαδικτύου. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να το ρυθμίσετε:

1. Πιάστε το τηλεχειριστήριό σας και πατήστε “Αρχική σελίδα”.

2. Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις”.

3. Πατήστε «Σύστημα».

4. Επιλέξτε “Σύνθετες ρυθμίσεις συστήματος”.

5. Πατήστε «Έλεγχος από εφαρμογές για κινητά».

6. Πατήστε «Πρόσβαση δικτύου».

7. Επιλέξτε “Προεπιλογή”. Αυτή η επιλογή σάς δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε τη συσκευή Roku χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Roku για κινητά ή άλλη εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή.

8. Ανοίξτε την εφαρμογή Roku στο τηλέφωνό σας και αναζητήστε συσκευές στο δίκτυό σας.

9. Επιλέξτε τη συσκευή Roku και συνδεθείτε σε αυτήν.

Ελέγξτε την τηλεόρασή σας με ένα τηλεχειριστήριο Roku

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο Roku για να αλλάξετε την ένταση και να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την τηλεόρασή σας προσαρμόζοντας τις σωστές ρυθμίσεις. Η διαδικασία διαφέρει ανάλογα με το αν ρυθμίζετε το Roku για πρώτη φορά ή το έχετε ήδη εγκαταστήσει. Το Roku σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να κατεβάσετε την εφαρμογή του και να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας ως τηλεχειριστήριο.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να μάθετε πώς να συγχρονίζετε ένα τηλεχειριστήριο Roku με μια τηλεόραση. Επιπλέον, ελπίζουμε να έχετε μάθει περισσότερα για το τι πρέπει να κάνετε εάν το τηλεχειριστήριό σας δεν λειτουργεί σωστά.

Αντιμετωπίσατε ποτέ προβλήματα με το τηλεχειριστήριο Roku; Χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Roku για κινητά για τον έλεγχο της συσκευής; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here