Πώς να σταματήσετε την απενεργοποίηση της οθόνης σε ένα iPhone

0
70

Ανατριχιάζετε όταν η οθόνη σας μαυρίζει κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης εργασίας; Αν ναι, δεν είσαι μόνος. Οι οθόνες τηλεφώνου είναι, από προεπιλογή, σχεδιασμένες για να απενεργοποιούνται αυτόματα μετά από μια προκαθορισμένη περίοδο όταν δεν χρησιμοποιούνται. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εάν τη βρίσκετε ενοχλητική.

Πώς να σταματήσετε την απενεργοποίηση της οθόνης σε ένα iPhone

Αν προσπαθείτε να μάθετε πώς να σταματήσετε την απενεργοποίηση της οθόνης του iPhone σας κάθε λίγα λεπτά, είστε στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να επιτύχετε μεγαλύτερους χρόνους οθόνης και να γλιτώσετε τον κόπο να ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας κάθε λίγα λεπτά. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Σταματήστε την αυτόματη απενεργοποίηση της οθόνης όταν δεν χρησιμοποιείτε το iPhone

Από προεπιλογή, η οθόνη του iPhone σας τίθεται σε αδράνεια όταν δεν χρησιμοποιείται, εν μέρει χάρη στη λειτουργία “Auto-Lock”. Η λειτουργία Auto-Lock του iPhone παίζει σημαντικό ρόλο στη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας. Η λειτουργία προστατεύει επίσης τη συσκευή σας από εισβολείς επειδή είναι δύσκολο για κάποιον να έχει πρόσβαση σε ένα κλειδωμένο τηλέφωνο.

Μέσω των ρυθμίσεων “Auto-Lock”, μπορείτε να ρυθμίσετε την οθόνη του iPhone σας ώστε να μην κοιμάται ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε πάντα ενεργοποιημένη την οθόνη σας (εκτός αν την κλειδώσετε χειροκίνητα), ακόμα κι αν αυτό σημαίνει μικρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Για να σταματήσετε την απενεργοποίηση της οθόνης στο iPhone, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”.
  2. Επιλέξτε “Οθόνη & Φωτεινότητα”.
  3. Από τις επιλογές, επιλέξτε “Αυτόματο κλείδωμα”.
  4. Για να σταματήσετε την απενεργοποίηση της οθόνης σας, επιλέξτε “Ποτέ”.

Με τις παραπάνω ρυθμίσεις, η οθόνη σας θα πρέπει να εμφανίζεται συνεχώς, εκτός εάν πατήσετε χειροκίνητα το κουμπί λειτουργίας. Επίσης, σημειώστε ότι η οθόνη του τηλεφώνου σας θα απενεργοποιηθεί αυτόματα όταν βάλετε το τηλέφωνό σας σε “Λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας”, ακόμη και όταν η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη. Αυτό συμβαίνει επειδή οι οθόνες είναι εντάσεως ενέργειας και πρέπει να απενεργοποιηθούν για να εξοικονομήσετε μπαταρία του τηλεφώνου σας.

Εάν θέλετε να αντιστρέψετε τις παραπάνω αλλαγές, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Εκκινήστε τις “Ρυθμίσεις”.
  2. Μεταβείτε στην ενότητα “Οθόνη και φωτεινότητα”.
  3. Ανοίξτε το μενού “Auto-Lock”.
  4. Επιλέξτε τη διάρκεια μετά την οποία θέλετε να μεταβεί η οθόνη σας σε κατάσταση ύπνου.

Διακοπή της απενεργοποίησης της οθόνης iPhone κατά τη διάρκεια μιας κλήσης

Τα iPhone διαθέτουν αισθητήρες εγγύτητας που έχουν σχεδιαστεί για να απενεργοποιούν αυτόματα την οθόνη σας όταν κρατάτε το τηλέφωνό σας κοντά στο πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Δυστυχώς, το iPhone δεν παρέχει έναν περίπλοκο τρόπο απενεργοποίησης της δυνατότητας. Ως αποτέλεσμα, η μόνη σας επιλογή είναι να κρατήσετε τον αισθητήρα εγγύτητας μακριά από το πρόσωπό σας και άλλα αντικείμενα. Μπορείτε επίσης να πατήσετε το κουμπί αρχικής οθόνης μία ή δύο φορές για να ξυπνήσετε το τηλέφωνό σας από την κατάσταση αναστολής λειτουργίας, αλλά αυτή είναι μια προσωρινή λύση.

Εάν κρατώντας το τηλέφωνο μακριά από το πρόσωπό σας δεν λυθεί το πρόβλημα, το πιθανότερο είναι ότι ο αισθητήρας εγγύτητας δεν λειτουργεί σωστά. Εάν είστε βέβαιοι ότι ο αισθητήρας εγγύτητας είναι ελαττωματικός, δείτε τι πρέπει να κάνετε.

Αναγκαστική επανεκκίνηση του iPhone σας

Η επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας είναι γνωστό ότι επιλύει τυχόν προσωρινά προβλήματα. Για αυτόν τον λόγο, αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε εάν ο αισθητήρας εγγύτητας δεν λειτουργεί σωστά. Για να κάνετε αναγκαστική επανεκκίνηση του iPhone σας, πατήστε ταυτόχρονα τα κουμπιά «Λειτουργία» και «Μείωση έντασης» μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

Αφαιρέστε το προστατευτικό οθόνης ή το κάλυμμα

Ορισμένα προστατευτικά οθόνης και καλύμματα τηλεφώνου ενδέχεται να επηρεάσουν την ευαισθησία του αισθητήρα εγγύτητας του τηλεφώνου, με αποτέλεσμα να λειτουργεί με τρόπο που δεν θα έπρεπε. Επομένως, η αφαίρεση των προστατευτικών οθόνης και των θηκών τηλεφώνου ενδέχεται να επιλύσει το πρόβλημα.

Σκουπίστε το επάνω μέρος της οθόνης με μια καθαρή, στεγνή πετσέτα

Το τηλέφωνό σας είναι βέβαιο ότι θα συσσωρεύει σκόνη και βρωμιά με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η βρωμιά μπορεί να μπλοκάρει τις θύρες, συμπεριλαμβανομένων των θυρών ηχείων και κάμερας, και ναι, ο αισθητήρας εγγύτητας μπορεί επίσης να τεθεί σε κίνδυνο.

Ενημερώστε το λειτουργικό σας σύστημα στην πιο πρόσφατη έκδοση

Ίσως πιστεύετε ότι το πρόβλημα είναι με το τηλέφωνό σας όταν η τρέχουσα έκδοση του IOS σας έχει σφάλμα. Για να ενημερώσετε το iPhone σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Στο τηλέφωνό σας, μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις”.
  2. Επιλέξτε «Γενικά».
  3. Από τις επιλογές, πατήστε «Ενημέρωση λογισμικού».
  4. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι το τηλέφωνό σας να εντοπίσει τις διαθέσιμες ενημερώσεις.
  5. Κάντε κλικ στο «Λήψη και εγκατάσταση» για να εγκαταστήσετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.
  6. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του τηλεφώνου σας για να ξεκινήσει η ενημέρωση

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία “Μείωση κίνησης”.

Εάν οι παραπάνω διορθώσεις δεν λειτουργούν, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα “Μείωση κίνησης”.

  1. Στο iPhone σας, ξεκινήστε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και ανοίξτε το μενού “Προσβασιμότητα”.
  3. Από τις επιλογές, επιλέξτε “Κίνηση”.
  4. Απενεργοποιήστε το “Reduce Motion” πατώντας τον διακόπτη εναλλαγής.

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία “Αύξηση για αφύπνιση”.

Ορισμένοι χρήστες έχουν επίσης αναφέρει επιτυχία μετά την απενεργοποίηση της λειτουργίας “Αύξηση για αφύπνιση” στις ρυθμίσεις τους. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα:

  1. Στο iPhone σας, μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις”.
  2. Ανοίξτε το μενού “Οθόνη & Φωτεινότητα”.
  3. Απενεργοποιήστε τον διακόπτη εναλλαγής έναντι της επιλογής “Αύξηση για αφύπνιση”.

Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων

Εάν οι παραπάνω διορθώσεις δεν έχουν λειτουργήσει, η επαναφορά όλων των ρυθμίσεων μπορεί να κάνει το κόλπο. Για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του iPhone σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”.
  2. Από τις επιλογές, επιλέξτε “Γενικά”.
  3. Μεταβείτε στο “Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων”.
  4. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του τηλεφώνου σας για να συνεχίσετε.
  5. Πατήστε «Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων».

Λάβετε υπόψη ότι η επαναφορά των ρυθμίσεών σας δεν θα διαγράψει τα δεδομένα του τηλεφώνου σας, επομένως δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε.

Εάν οι παραπάνω επιδιορθώσεις δεν έχουν επιλύσει το πρόβλημα, ίσως θελήσετε να ελέγξετε το τηλέφωνό σας από έναν πιστοποιημένο ειδικό του υλικού της Apple.

Πώς να σταματήσετε την απενεργοποίηση της οθόνης του iPhone όταν ο αισθητήρας είναι καλυμμένος

Από προεπιλογή, η οθόνη σας απενεργοποιείται όταν καλύπτετε τον αισθητήρα εγγύτητας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο αισθητήρας βρίσκεται ακριβώς στο επάνω μέρος της οθόνης, είναι τόσο εύκολο να τον καλύψετε κατά λάθος. Δυστυχώς, η Apple δεν παρέχει έναν απλό τρόπο απενεργοποίησης της δυνατότητας για όσους τη βρίσκουν ενοχλητική.

Ωστόσο, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να παρακάμψετε τη δυνατότητα:

  1. Πατήστε το κουμπί αρχικής οθόνης για να κλειδώσετε την οθόνη.
  2. Καλύψτε τον αισθητήρα εγγύτητας με ένα δάχτυλο ή ταινία.
  3. Ξεκλειδώστε την οθόνη και δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα.

Απολαύστε μεγαλύτερους χρόνους οθόνης

Όπως μπορείτε να δείτε, η διακοπή της απενεργοποίησης της οθόνης του iPhone σας δεν είναι αδύνατη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να το κάνετε μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις Auto-Lock και επιλέγοντας την επιλογή ποτέ. Ωστόσο, το να ρυθμίσετε την οθόνη σας να μην απενεργοποιείται ποτέ έχει συνέπειες.

Για παράδειγμα, η μπαταρία σας είναι βέβαιο ότι θα αδειάσει πιο γρήγορα από τα τηλέφωνα με οθόνες που σβήνουν μετά από λίγα λεπτά. Επίσης, μπορείτε να θέσετε σε κίνδυνο την ασφάλειά σας επειδή διευκολύνει έναν εισβολέα να έχει πρόσβαση στο τηλέφωνό σας χωρίς την άδεια ή τη γνώση σας.

Έχετε σταματήσει ποτέ να σβήνει η οθόνη του iPhone σας; Χρησιμοποιήσατε κάποια από τις συμβουλές που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here