Πώς να σαρώσετε έναν κωδικό QR από ένα iPhone ή Android

0
80

Οι κωδικοί QR βοηθούν τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε στιγμιαίες πληροφορίες μέσω κινητών συσκευών. Χρησιμοποιούνται παντού για να παραδίδουν αυτές τις πληροφορίες με τρόπο αποδοτικό από άποψη χρόνου. Μπορείτε να τα σαρώσετε εν ριπή οφθαλμού με την κάμερα του smartphone σας. Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός εάν δεν γνωρίζετε πώς να σαρώσετε έναν κωδικό QR στο iPhone ή τη συσκευή σας Android.

Πώς να σαρώσετε έναν κωδικό QR από ένα iPhone ή Android

Πώς να σαρώσετε έναν κωδικό QR με την ενσωματωμένη εφαρμογή κάμερας

Καθώς οι κωδικοί QR έχουν γίνει τυπικοί, πολλά κινητά τηλέφωνα έχουν σχεδιαστεί για να τους σαρώνουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να σαρώσετε αυτόματα κωδικούς QR με Android ή iPhone όταν ανοίγετε την εφαρμογή της κάμεράς σας.

Σαρώστε έναν κωδικό QR από το Android

Το Android είναι ένα από τα πιο κοινά λειτουργικά συστήματα για κινητά τηλέφωνα. Πολλά μοντέλα smartphone που χρησιμοποιούν Android διαθέτουν ενσωματωμένο σαρωτή κωδικών QR, στον οποίο μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω της εφαρμογής κάμερας. Στην ιδανική περίπτωση, ο σαρωτής θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του αυτόματα και να αναγνωρίζει τον κωδικό αμέσως μόλις στρέψεις την κάμερά σου σε αυτόν. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ενεργοποιήσει τον σαρωτή και να σας επιτρέψει να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα που περιέχονται στον κώδικα.

Δείτε πώς μπορείτε να σαρώσετε έναν κωδικό QR χρησιμοποιώντας την εφαρμογή κάμερας στο τηλέφωνό σας Android:

  1. Ανοίξτε την τυπική εφαρμογή κάμερας στο iPhone ή το τηλέφωνό σας Android.
  2. Στρέψτε την κάμερά σας στον κωδικό QR και πλαισιώστε την ώστε να ταιριάζει τέλεια.
  3. Εάν ο κώδικας μπορεί να σαρωθεί εύκολα, θα εμφανιστεί μια διεύθυνση URL στο κάτω μέρος του παραθύρου.
  4. Πατήστε τον σύνδεσμο για να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα του κώδικα ή να ενεργοποιήσετε την ενέργεια του κώδικα.

Σε ορισμένα μοντέλα, το πλαίσιο διαλόγου με τον σύνδεσμο θα εμφανιστεί στο επάνω μέρος της οθόνης.

Εάν το τηλέφωνό σας Android δεν σαρώνει αυτόματα τους κωδικούς QR

Τα βήματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως θα είναι επιτυχή εάν ο κωδικός λειτουργεί καλά και η κάμερά σας διαθέτει εγγενή σαρωτή κωδικού QR. Εάν η κάμερά σας δεν αναγνωρίζει τον κωδικό αμέσως, δοκιμάστε τα εξής:

  • Κλείστε την εφαρμογή κάμερας και ανοίξτε την ξανά
  • Βεβαιωθείτε ότι ο κωδικός ταιριάζει στο πλαίσιο και δεν είναι πολύ μακριά από τις άκρες του πλαισίου
  • Βεβαιωθείτε ότι ο φακός της φωτογραφικής μηχανής σας δεν είναι πολύ κοντά στον κωδικό
  • Μετακινήστε τον φακό της κάμερας μέχρι ο σαρωτής να καταγράψει σωστά τον κωδικό

Εναλλακτικά, θα πρέπει να ελέγξετε εάν το μοντέλο του τηλεφώνου σας Android είναι εξοπλισμένο για σάρωση QR, εάν δεν αναγνωρίζει αυτόματα τον κωδικό. Υπάρχει ένας γρήγορος τρόπος για να το δοκιμάσετε και θα περιγράψουμε τα βήματα παρακάτω.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δοκιμάσετε να σαρώσετε τον κωδικό QR κρατώντας το τηλέφωνό σας όσο πιο σταθερά γίνεται για τρία έως τέσσερα δευτερόλεπτα. Εάν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή σάρωσης, θα εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο με τα δεδομένα κώδικα.

Εάν δεν συμβεί τίποτα, η σάρωση QR είναι απενεργοποιημένη στο τηλέφωνό σας. Για να το ενεργοποιήσετε, κάντε τα εξής:

  1. Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις”.
  2. Επιλέξτε «Εφαρμογές συστήματος».
  3. Επιλέξτε «Κάμερα».
  4. Κάντε εναλλαγή για να ενεργοποιήσετε τη “Σάρωση κωδικών QR”.

Εάν η κάμερά σας δεν έχει αυτές τις ρυθμίσεις, το τηλέφωνό σας δυστυχώς δεν είναι εγγενώς φιλικό με σαρωτή QR. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μια διόρθωση σε αυτό το ζήτημα – λήψη εφαρμογών τρίτων.

Σάρωση κωδικών QR από iPhone

Οι συσκευές iOS, όπως τα iPhone ή τα iPad, διαθέτουν ενσωματωμένο πρόγραμμα ανάγνωσης κωδικών QR στην εφαρμογή κάμερας και δεν απαιτούν τη χρήση εφαρμογών τρίτων για τη σάρωση κωδικών. Η Apple παρουσίασε την υποστήριξη QR το 2017 και σήμερα κάθε συσκευή Apple με iOS 11 ή μεταγενέστερη έκδοση μπορεί να σαρώσει οποιονδήποτε κωδικό QR χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Δείτε πώς μπορείτε να σαρώσετε κωδικούς QR χρησιμοποιώντας ένα iPhone:

  1. Ανοίξτε τη βασική εφαρμογή κάμερας.
  2. Μεταβείτε στη λειτουργία «Φωτογραφία» και βεβαιωθείτε ότι την έχετε ρυθμίσει σε φακό που βλέπει προς τα πίσω.
  3. Πλαισιώστε τον κωδικό QR. Κρατήστε το τηλέφωνό σας σταθερό για μερικές στιγμές μέχρι να εστιαστεί.
  4. Πατήστε την ειδοποίηση που εμφανίζεται και αποκτήστε πρόσβαση στα δεδομένα που περιέχει ο κωδικός.

Google Lens

Το Google Lens είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για οτιδήποτε βρίσκεται στο περιβάλλον σας χρησιμοποιώντας τον φακό της κάμερας. Είναι μια τεχνολογία που βασίζεται στη μηχανική μάθηση που σας δίνει τη δυνατότητα να ανιχνεύσετε ορισμένα αντικείμενα. Στη συνέχεια, το Google Lens συνδέει τα δεδομένα με τον Βοηθό Google.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Lens εάν δεν μπορείτε να σαρώσετε τον κωδικό QR με το Android ή το iPhone σας για οποιονδήποτε λόγο. Η Google διαθέτει συμπαγή τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας που σας επιτρέπει να σαρώνετε κωδικούς QR με μεγαλύτερη ακρίβεια από την κύρια κάμερα. Η σάρωση του κωδικού QR με το Google Lens σας παρέχει επίσης περισσότερες επιλογές σχετικά με την πρόσβαση στα δεδομένα του κώδικα. Μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής Google Lens δωρεάν από το Play Store.

Δείτε πώς μπορείτε να σαρώσετε έναν κωδικό QR χρησιμοποιώντας το Google Lens:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Lens.
  2. Μεταβείτε στη λειτουργία “Αναζήτηση”.
  3. Πλαισιώστε τον κωδικό QR που θέλετε να σαρώσετε και κρατήστε το τηλέφωνο για λίγα δευτερόλεπτα. Βεβαιωθείτε ότι ο κώδικας είναι κεντραρισμένος στο πλαίσιο και εστιασμένος.
  4. Θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση. Πατήστε το παράθυρο διαλόγου για πρόσβαση στα δεδομένα ή για να ανοίξετε τη σύνδεση.

Σάρωση για περισσότερα

Οι κωδικοί QR είναι μια από τις μεγάλες τάσεις στις ψηφιακές επικοινωνίες αυτή τη στιγμή. Είναι επίσης πρακτικά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε πληροφορίες είναι να δείξετε το τηλέφωνό σας στον αντίστοιχο κωδικό.

Ένας σαρωτής κώδικα QR στην κινητή συσκευή σας μπορεί να διευκολύνει την γρήγορη ανάκτηση πληροφοριών. Πολλές εφαρμογές τρίτων στην αγορά εφαρμογών προσφέρουν παρόμοιες ή πιο εκτεταμένες δυνατότητες. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και απολαύστε τις πληροφορίες που διαφορετικά δεν θα ήταν άμεσα προσβάσιμες.

Χρησιμοποιείτε μια κλασική κάμερα ή παρόμοια εφαρμογή κατά τη σάρωση κωδικών QR; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here