Πώς να προσθέσετε υποσελίδες στο Weebly

0
48

Οι περισσότεροι αρχικοί ιστότοποι σε Weebly ξεκινήστε με ένα βασικό σύνολο σελίδων, όπως “Πληροφορίες”, “Επικοινωνία” και “Ιστολόγιο”. Αλλά αν θέλετε να προσθέσετε βάθος στον ιστότοπό σας, θα χρειαστεί υποσελίδες. Αυτά μπορούν να λειτουργήσουν ως υποκατηγορίες στις κύριες σελίδες σας.

Πώς να προσθέσετε υποσελίδες στο Weebly

Οι υποσελίδες μπορούν να ζωντανέψουν έναν ιστότοπο, καθιστώντας τον πιο χρήσιμο και ενημερωτικό. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να δημιουργείτε υποσελίδες με το Weebly.

Πώς να προσθέσετε υποσελίδες στο Weebly

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει πριν, η δημιουργία υποσελίδων στο Weebly μπορεί να φαίνεται σαν μια προηγμένη τεχνική. Ωστόσο, η διαδικασία είναι απλή και σχεδόν ίδια με την κανονική δημιουργία σελίδας, μόνο με ένα επιπλέον βήμα στο τέλος.

Εάν είστε έτοιμοι να το δοκιμάσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Μεταβείτε στο Weebly και επιλέξτε το έργο που θέλετε να επεξεργαστείτε και κάντε κλικ στο κουμπί “Σελίδες” στη γραμμή πλοήγησης στο επάνω μέρος της οθόνης, μεταξύ “Δημιουργία” και “Θέμα”.
  2. Θα πρέπει να δείτε ένα νέο μενού στην αριστερή πλευρά, που θα εμφανίζει όλες τις τρέχουσες σελίδες στον ιστότοπό σας. Μπορεί να έχουν ονόματα όπως “Αρχική σελίδα”, “Σχετικά” κ.λπ. Κάντε κλικ στο εικονίδιο “+” στην κορυφή για να προσθέσετε μια νέα σελίδα.
  3. Το Weebly θα σας ζητήσει να επιλέξετε από ένα μενού επιλογών σελίδας – Τυπικό, Ιστολόγιο, Κατηγορία, Εξωτερικό, Προϊόν και Μενού χωρίς κλικ. Επιλέξτε όποιον τύπο σελίδας θέλετε για να το δημιουργήσετε, καθώς το Standard είναι η πιο κοινή επιλογή για νέους ιστότοπους.
  4. Εισαγάγετε ένα όνομα για τη σελίδα σας στο πλαίσιο κειμένου.
  5. Σύρετε και αποθέστε τη νέα σελίδα ακριβώς κάτω και στα δεξιά της επιθυμητής γονικής σελίδας.

Τοποθέτηση και επαλήθευση υποσελίδων με το Weebly

Ακολουθώντας την παραπάνω μέθοδο βήμα προς βήμα, θα πρέπει να μπορείτε να δημιουργήσετε όσες νέες υποσελίδες θέλετε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ελέγχετε ότι η θέση και η τοποθέτηση κάθε υποσελίδας είναι σωστή. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βοηθήσετε:

Χρησιμοποιήστε το μενού “Σελίδες” για να έχετε μια γενική επισκόπηση της ιεραρχίας του ιστότοπού σας με μια ματιά. Όλες οι υποσελίδες σας θα πρέπει να έχουν ελαφρά εσοχή σε σύγκριση με τις μητρικές σελίδες. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να δείτε ένα μικρό κενό στα αριστερά κάθε υποσελίδας στη λίστα σελίδων. Εάν δεν υπάρχει κενό, πρέπει να σύρετε τη σελίδα προς τα δεξιά.

Ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε ότι η υποσελίδα σας έχει δημιουργηθεί σωστά είναι να χρησιμοποιήσετε το ζωντανό παράθυρο προεπισκόπησης του Weebly. Με τη βοήθεια της γραμμής πλοήγησης στο επάνω μέρος του ιστότοπου που έχετε κάνει προεπισκόπηση, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε την υποσελίδα τοποθετώντας το ποντίκι πάνω από τη σχετική γονική σελίδα ή κάνοντας κλικ στο βέλος δίπλα της.

Να θυμάστε ότι οι υποσελίδες πρέπει να τοποθετούνται κάτω από όποια σελίδα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως γονική. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να προσθέσετε μια υποσελίδα “Επικοινωνήστε μαζί μας” στην ενότητα “Πληροφορίες”. Η υποσελίδα “Επικοινωνήστε μαζί μας” θα πρέπει να συρθεί και να αποτεθεί ακριβώς κάτω από τη σελίδα “Πληροφορίες”.

Τα μενού χωρίς κλικ είναι επίσης χρήσιμα όταν εργάζεστε με υποσελίδες. Μπορούν να διευκολύνουν την ομαδοποίηση πολλών υποσελίδων χωρίς να ανακατευθύνουν τον χρήστη. Για παράδειγμα, ένας επαγγελματικός ιστότοπος με γονικό μενού χωρίς δυνατότητα κλικ “Υπηρεσίες” θα μπορούσε να έχει διάφορες υποσελίδες για κάθε μεμονωμένη υπηρεσία.

Το μενού χωρίς κλικ λειτουργεί σαν σελίδα στον ιστότοπό σας, αλλά δεν έχει περιεχόμενο. Σε αυτό το παράδειγμα, η σελίδα “Υπηρεσίες” είναι ουσιαστικά άδεια και δεν είναι προσβάσιμη από έναν επισκέπτη.

Για να δημιουργήσετε ένα νέο μενού χωρίς κλικ, απλώς προσθέστε μια νέα σελίδα ως συνήθως μέσω της καρτέλας “Σελίδες” και επιλέξτε τη σχετική επιλογή και, στη συνέχεια, ξεκινήστε να προσθέτετε υποσελίδες.

Προσθήκη υποσελίδων σε υποσελίδες στο Weebly

Μερικές φορές, οι υποσελίδες δεν αρκούν και πρέπει να πάτε ακόμα πιο βαθιά, με υποσελίδες υποσελίδων ή υποσελίδων. Η διαδικασία είναι παρόμοια με πριν:

  1. Δημιουργήστε μια νέα σελίδα κάνοντας κλικ στο εικονίδιο “+” στο αριστερό μενού.
  2. Επιλέξτε έναν τύπο σελίδας από τη λίστα που παρέχεται για να δημιουργήσετε μια ολοκαίνουργια σελίδα, την οποία θα χρησιμοποιήσετε ως υποσελίδα μιας υποσελίδας.
  3. Και πάλι, μπορείτε να ονομάσετε και να επεξεργαστείτε τη σελίδα σας, εάν θέλετε, ή να το αφήσετε για αργότερα.
  4. Για να μετατρέψετε τη νέα σελίδα σε υποσελίδα, σύρετε και αποθέστε την προς τα δεξιά, κάτω από μια γονική υποσελίδα.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επαληθεύσετε ότι η νέα σας σελίδα έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια του μενού ζωντανής προεπισκόπησης. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τη σχετική γονική σελίδα για να εμφανιστούν οι υποσελίδες και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το ποντίκι σας πάνω από την υποσελίδα για να δείτε ένα νέο μενού όπου θα πρέπει να εμφανίζεται η υποσελίδα σας.

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας σελίδας και μιας υποσελίδας;

Οι σελίδες και οι υποσελίδες είναι και οι δύο τύποι ιστοσελίδων, αλλά οι υποσελίδες έχουν ελαφρώς μικρότερη προβολή σε σύγκριση με τις κύριες σελίδες ενός ιστότοπου. Επιπλέον, οι υποσελίδες συνδέονται πάντα με τις “γονικές σελίδες”. Για παράδειγμα, ένα συνεργείο ποδηλάτων θα μπορούσε να έχει μια κεντρική σελίδα «Υπηρεσίες» και, στη συνέχεια, τις υποσελίδες «Επισκευή φρένων» και «Επισκευή εργαλείων».

Γιατί να χρησιμοποιήσω υποσελίδες;

Οι υποσελίδες υπάρχουν για να προσθέσουν βάθος σε έναν ιστότοπο, παρέχοντας ορισμένες πρόσθετες πληροφορίες που ενδέχεται να μην υπάρχουν στις γονικές σελίδες. Επίσης, είναι συνήθως πιο συγκεκριμένες από τις γονικές σελίδες, επιτρέποντάς σας να εμβαθύνετε σε ορισμένα θέματα. Οι υποσελίδες είναι επίσης χρήσιμες για να κάνετε τον ιστότοπό σας μεγαλύτερο, ευκολότερο στην πλοήγηση και ενδεχομένως να βοηθούν και με το SEO.

Ποιους τύπους σελίδων προσφέρει το Weebly;

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν έξι ποικιλίες κύριας σελίδας διαθέσιμες στο Weebly: Τυπικό, Ιστολόγιο, Κατηγορία, Προϊόν, Εξωτερικό και Μενού χωρίς κλικ. Οι τυπικές σελίδες είναι η προεπιλεγμένη επιλογή που ακολουθεί το συνηθισμένο θέμα προτύπου. Οι σελίδες ιστολογίου προορίζονται για άρθρα και αναρτήσεις και έχουν πρόσθετα στοιχεία όπως μια ενότητα σχολίων. Οι σελίδες κατηγοριών είναι για την οργάνωση προϊόντων ή υπηρεσιών, ενώ οι σελίδες προϊόντων είναι χρήσιμες για ηλεκτρονικά καταστήματα ή επιχειρήσεις. Τέλος, οι εξωτερικές σελίδες συνδέονται με άλλους ιστότοπους χωρίς περιεχόμενο και τα Μενού χωρίς κλικ προορίζονται αποκλειστικά για σκοπούς πλοήγησης.

Ποιες διατάξεις σελίδας προσφέρει το Weebly;

Μαζί με μια σειρά τύπων σελίδων, το Weebly προσφέρει επίσης διάφορες διατάξεις σελίδων, όπως σελίδες προορισμού, σελίδες με ψηλή κεφαλίδα, σελίδες με σύντομες κεφαλίδες και σελίδες χωρίς κεφαλίδες. Σημειώστε ότι ορισμένες διατάξεις σελίδων δεν είναι διαθέσιμες με όλα τα θέματα Weebly.

Πώς μπορώ να αλλάξω τη σειρά σελίδων στο Weebly;

Μεταβείτε στην ενότητα “Σελίδες” του προγράμματος επεξεργασίας Weebly και, στη συνέχεια, απλώς σύρετε και μετακινήστε τις σελίδες στη λίστα που παρέχεται. Αυτό σας επιτρέπει να αλλάξετε τη σειρά τους και σας δίνει επίσης την ευκαιρία να μετατρέψετε τις σελίδες σε υποσελίδες και αντίστροφα, σύροντάς τις δεξιά ή αριστερά.

Προσθέστε βάθος στον ιστότοπό σας Weebly με υποσελίδες

Οι υποσελίδες είναι τόσο εύκολο να δημιουργηθούν με το Weebly, που μπορείτε να εμπλουτίσετε τους ιστότοπούς σας με επιπλέον περιεχόμενο μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τις διαθέσιμες κατηγορίες σελίδων και πρότυπα για να σχεδιάσετε έναν ενημερωτικό, αποκριτικό και ελκυστικό ιστότοπο.

Έχετε δοκιμάσει το Weebly για να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο; Γνωρίζετε κάποιες άλλες χρήσιμες συμβουλές για τη δημιουργία σελίδων; Μοιραστείτε τις ιδέες σας και ξεκινήστε μια συζήτηση στα σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here