Πώς να προσθέσετε μια συσκευή στο Google Play

0
82

Το άρθρο ενημερώθηκε στις 7 Αυγούστου 2022, για να αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες λεπτομέρειες σχετικά με την προσθήκη συσκευών στο Google Play.

Η απόκτηση ενός νέου τηλεφώνου ή tablet είναι συναρπαστική. Ωστόσο, θα πρέπει να περάσετε από τη μακρά διαδικασία μεταφοράς των δεδομένων, των εφαρμογών και των λογαριασμών σας στη νέα συσκευή. Όταν προσθέτετε μια συσκευή στον υπάρχοντα λογαριασμό σας στο Google Play, μπορείτε να μεταφέρετε εφαρμογές, παιχνίδια, ακόμη και την πρόοδο του παιχνιδιού.

Ευτυχώς, η προσθήκη της νέας σας συσκευής στον λογαριασμό σας στο Google Play δεν είναι πολύ δύσκολη. Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει στις διάφορες μεθόδους για να προσθέσετε τη συσκευή σας στον λογαριασμό σας στο Google Play.

Πώς να προσθέσετε μια συσκευή στο Google Play

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να προσθέσετε τη συσκευή σας στον λογαριασμό σας στο Google Play. Θα εξετάσουμε όλες τις επιλογές σας σε αυτήν την ενότητα.

Προσθέστε τον Λογαριασμό σας Google στις “Ρυθμίσεις”

Θα ξεκινήσουμε καλύπτοντας τον τρόπο προσθήκης του λογαριασμού σας Google χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις της συσκευής σας. Αυτό όχι μόνο θα προσθέσει τη συσκευή σας στον λογαριασμό σας στο Play Store, αλλά θα προσθέσει επίσης τυχόν συνδεδεμένες επαφές, τις Φωτογραφίες Google και το Gmail σας. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε:

Σημείωση: Αυτές οι οδηγίες ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με την έκδοση Android και τον κατασκευαστή της συσκευής σας.

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας Android, Chromebook ή iOS.
  2. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε Λογαριασμοί (Χρήστες και Λογαριασμοί σε ορισμένες συσκευές) > Προσθήκη λογαριασμού > Google.
    προσθήκη λογαριασμού
  3. Εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας Google (αυτά που χρησιμοποιείτε για το Gmail), πατήστε Επόμενο και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.
  4. Τώρα έχετε έναν νέο λογαριασμό Google συνδεδεμένο στη συσκευή, που σημαίνει ότι προσθέσατε με επιτυχία μια νέα συσκευή στο Google Play Store.

Κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή Play Store, συνδέεται με τον λογαριασμό Google που σχετίζεται με τη συσκευή σας στις Ρυθμίσεις. Μπορείτε εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών εντός της εφαρμογής, αλλά πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στη συσκευή για να είναι επιλέξιμοι. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επισυνάψετε λογαριασμούς Google στο smartphone, το Chromebook ή το tablet που χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή.

Αυτό το σενάριο σημαίνει ότι μπορείτε να εγγράψετε έναν λογαριασμό Google σε οποιαδήποτε συσκευή και θα συνδεθεί με αυτήν τη συσκευή στο Play Store, προσθέτοντας επομένως μια νέα συσκευή. Τώρα, εάν επρόκειτο να αποκτήσετε πρόσβαση στο Play Store από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, οποιεσδήποτε εφαρμογές επιλέξετε να εγκαταστήσετε θα έχουν την επιλογή να επιλέξουν τις συσκευές (αυτές που βρίσκονται εντός του Λογαριασμού σας Google).

Έτσι, εάν αποκτήσετε ένα δεύτερο τηλέφωνο, προσθέσετε τον λογαριασμό σας Google και συνδεθείτε στην εφαρμογή Play Store, αυτό το τηλέφωνο είναι πλέον μια νέα συσκευή στον λογαριασμό σας στο Play Store.

Προσθέστε τον Λογαριασμό σας Google στο Play Store

Μια άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε τον λογαριασμό σας Google απευθείας στο Play Store. Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν έχετε πολλούς λογαριασμούς Google και θέλετε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους εύκολα.

Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε μια συσκευή στον λογαριασμό σας στο Google Play:

  1. Ανοίξτε το Google Play Store και πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Πατήστε στο κάτω βέλος στα δεξιά του υπάρχοντος λογαριασμού σας Google.
  3. Πατήστε Προσθήκη άλλου λογαριασμού.
  4. Εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια Google που σχετίζονται με τον λογαριασμό Play Store που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Τώρα, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των λογαριασμών σας Google πατώντας στο εικονίδιο του προφίλ και επιλέγοντας τον λογαριασμό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Προσθήκη μεθόδου πληρωμής στο Google Play

Τώρα που έχετε προσθέσει τον λογαριασμό σας στη νέα συσκευή, θα πρέπει να ρυθμίσετε έναν τρόπο πληρωμής για να αγοράζετε εφαρμογές, βιβλία, ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές στον λογαριασμό σας και στις επιλεγμένες συσκευές σας. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν εφαρμογές και παιχνίδια χωρίς τρόπο πληρωμής μόνο σε οποιαδήποτε συσκευή.

Ακολουθήστε τις οδηγίες για να προσθέσετε τον τρόπο πληρωμής που προτιμάτε στον λογαριασμό σας στο Google Play:

  1. Επισκεφτείτε τους επίσημους τρόπους πληρωμής του Google Play δικτυακός τόπος σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης.
  2. Πατήστε Προσθήκη πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας κάτω από την καρτέλα Προσθήκη τρόπου πληρωμής στον ιστότοπο.
  3. Εισαγάγετε τον αριθμό της κάρτας σας, την ημερομηνία λήξης και το CVC. Στη συνέχεια, προσθέστε το όνομά σας και τη διεύθυνση χρέωσης.
  4. Πατήστε Αποθήκευση και ο τρόπος πληρωμής σας θα αποθηκευτεί.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε έναν νέο τρόπο πληρωμής στην εφαρμογή Google Play Store. Δείτε πώς:

  1. Ανοίξτε το Google Play Store και πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία. Στη συνέχεια, επιλέξτε Πληρωμές & Συνδρομές.
  2. Πατήστε Τρόποι πληρωμής.
  3. Τέλος, πατήστε Προσθήκη χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας και εισαγάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε έναν λογαριασμό PayPal εάν το προτιμάτε.

Εάν πρέπει να ακυρώσετε ή να επανενεργοποιήσετε τυχόν συνδρομές που έχετε, πατήστε Συνδρομές στο βήμα 2.

Συχνές Ερωτήσεις

Το Google Play Store είναι ζωτικής σημασίας για την ικανότητά σας να χρησιμοποιείτε μια συσκευή Android. Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις, συνεχίστε να διαβάζετε.

Χρειάζεται να εξουσιοδοτήσω μια νέα συσκευή για το Google Play;

Όχι. Αλλά ανάλογα με τις ρυθμίσεις ασφαλείας του λογαριασμού σας Google, ίσως χρειαστεί να εγκρίνετε τη σύνδεση χρησιμοποιώντας έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων ή στην παλιά σας συσκευή.

Πώς μπορώ να κάνω εναλλαγή μεταξύ πολλών λογαριασμών;

Εάν έχετε πολλούς λογαριασμούς Google, μπορείτε να τους προσθέσετε όλους χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα. Μόλις προστεθεί, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε στο εικονίδιο του προφίλ και μετά το κάτω βέλος στα δεξιά του τρέχοντος λογαριασμού σας Google. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε τον άλλο λογαριασμό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Η εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την κοινή χρήση αγορών και εφαρμογών.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Google Play Store σε iPhone;

Όχι. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες εφαρμογές Google Play, όπως τη Μουσική Google Play. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επισκεφτείτε το App Store της Apple και να αναζητήσετε αυτήν που θέλετε. Αφού το κατεβάσετε, μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google όπως κάναμε παραπάνω και είστε έτοιμοι.

Ποιες συσκευές είναι συμβατές με το Google Play;

Η Google είναι μια παγκόσμια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες Play σε εκατοντάδες συσκευές με λειτουργικό Android και Chrome OS. Εάν θέλετε να ελέγξετε τη συμβατότητα της συσκευής, μπορείτε να μεταβείτε στο αυτόν τον ιστότοπο για προβολή συσκευών συμβατών με λειτουργικό σύστημα Android ή αυτόν τον ιστότοπο για να προβολή συσκευών Chrome OS.

Για να απλοποιήσετε την εύρεση της συσκευής σας, χρησιμοποιήστε την εντολή πληκτρολογίου Control+F και πληκτρολογήστε το όνομα της συσκευής σας. Εάν η συσκευή σας δεν είναι συμβατή με το Google Play, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε έναν εξομοιωτή όπως Μπλε Στοίβες για να προσθέσετε το Google Play.

Συσκευές και Google Play

Η εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών Google Play είναι εύκολη. Η διαδικασία είναι λίγο πιο κουραστική όταν θέλετε να αλλάξετε συσκευές λόγω πρωτοκόλλων ασφαλείας. Η Google θα σας στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ένα μήνυμα κειμένου που θα σας προειδοποιεί για κάποιον που έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Google Play από διαφορετική συσκευή.

Επιβεβαιώστε ότι είστε εσείς που αποκτάτε πρόσβαση στον λογαριασμό και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό σας Google Play σε διαφορετική συσκευή σε ελάχιστο χρόνο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here