Πώς να προσθέσετε μια εγγραφή TXT στο Namecheap

0
50

Με τη φιλική προς το χρήστη διεπαφή και τον απλό πίνακα ελέγχου για τη διαχείριση τομέα, το Namecheap κάνει την προσθήκη εγγραφών στο σύστημα ονομάτων τομέα σας (DNS) παιχνιδάκι.

Πώς να προσθέσετε μια εγγραφή TXT στο Namecheap

Αν και μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε διάφορες εγγραφές στον τομέα σας, όπως μια εγγραφή A ή ένα CNAME, αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί μόνο στον τρόπο προσθήκης μιας εγγραφής TXT στο Namecheap. Θα εξηγήσουμε επίσης γιατί οι εγγραφές DNS έχουν σημασία και θα συζητήσουμε το Namecheap και τα πλεονεκτήματά του με περισσότερες λεπτομέρειες.

Προσθήκη εγγραφής TXT στο Namecheap

Αυτό το σεμινάριο θα υποθέσει ότι έχετε ήδη χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Namecheap και κατανοείτε τις βασικές λειτουργίες της. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να έχετε λογαριασμό Namecheap με τουλάχιστον έναν τομέα.

Για να προσθέσετε μια εγγραφή TXT στο Namecheap, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου Namecheap και συνδεθείτε.
  2. Στην ενότητα “Τομέας και φιλοξενία”, μεταβείτε στην επιλογή “Τομείς”. Οι λογαριασμοί φιλοξενίας σας θα παρατίθενται εδώ, μαζί με τυχόν τομείς που διαθέτετε.
  3. Εντοπίστε τον τομέα που θέλετε να μεταφέρετε και κάντε κλικ στο κουμπί «Διαχείριση».
  4. Μεταβείτε στην καρτέλα “Advanced DNS” στο επάνω μέρος της σελίδας του τομέα.
  5. Είτε θέλετε να προσθέσετε μια εγγραφή TXT σε έναν τομέα ή λογαριασμό φιλοξενίας, κάντε κλικ στη σχετική καταχώρηση.
  6. Επιλέξτε “TXT Record” για να δημιουργήσετε μια νέα εγγραφή.
  7. Εισαγάγετε τα στοιχεία εγγραφής, συμπεριλαμβανομένης της θύρας και του ονόματος κεντρικού υπολογιστή.
  8. Επιλέξτε «Προσθήκη εγγραφής TXT» και ελέγξτε τις λεπτομέρειες στην επόμενη σελίδα. Εάν είστε ικανοποιημένοι με τις πληροφορίες που έχετε εισαγάγει, επιβεβαιώστε την ενέργεια.

Σημειώστε ότι, για το βήμα 5, το όνομα κεντρικού υπολογιστή σας θα είναι το όνομα ή η IP του διακομιστή σας.

Γιατί είναι σημαντικές οι εγγραφές TXT;

Μια εγγραφή TXT αποθηκεύεται στο DNS σας. Η εγγραφή περιέχει πληροφορίες τομέα που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες όσον αφορά την υπηρεσία email. Μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε μια εγγραφή TXT, όπως η απόδειξη της ιδιοκτησίας του τομέα σας.

Εάν διαθέτετε λογαριασμό Google Cloud, θα λάβετε μια προσαρμοσμένη εγγραφή TXT από την Google. Η προσθήκη αυτής της εγγραφής στον τομέα σας θα επιβεβαιώσει ότι είστε κάτοχος τομέα. Ως αποτέλεσμα, ο τομέας σας θα είναι πιο ασφαλής και σε καλύτερη κατάσταση με την Google.

Ωστόσο, η επαλήθευση ιδιοκτησίας δεν προορίζεται αποκλειστικά για την Google. Η προσθήκη μιας εγγραφής TXT που επιβεβαιώνει ότι είστε κάτοχος του τομέα θα λειτουργήσει καθολικά. Εκτός Google, θα πρέπει να λάβετε έναν κωδικό επαλήθευσης για να εισαγάγετε την εγγραφή. Μπορείτε να λάβετε αυτόν τον κωδικό, καθώς και την πρόσβαση διαχειριστή DNS, από το Namecheap, το οποίο είναι ο καταχωρητής για τον τομέα σας.

Άλλοι τύποι εγγραφών TXT μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια της υπηρεσίας email σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές εγγραφές για να απενεργοποιήσετε την εξερχόμενη ανεπιθύμητη αλληλογραφία, να κάνετε το περιεχόμενο email σας ασφαλέστερο, να ελέγξετε την ταυτότητα των μηνυμάτων σας και να ασφαλίσετε τη σύνδεση τόσο για εξερχόμενα όσο και για εισερχόμενα email.

Σε γενικότερη χρήση, μια εγγραφή TXT περιέχει βασικές πληροφορίες τομέα και χρησιμεύει ως αποθήκη των στοιχείων επικοινωνίας σας.

Άλλοι κρίσιμοι τύποι εγγραφών

Οι εγγραφές TXT δεν είναι ο μόνος τύπος εγγραφής που μπορείτε να προσθέσετε στον διακομιστή σας. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί άλλοι δίσκοι που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Συνοπτικά αυτά είναι:

  • Α ρεκόρ
  • Ρεκόρ ΑΑΑΑ
  • Εγγραφές AFSDB
  • Εγγραφές ΑΤΜΑ
  • Αρχεία ΥΠΑ
  • Αρχεία CERT
  • Εγγραφές CNAME
  • Εγγραφές DHCID
  • Εγγραφές DNAME
  • Εγγραφές DNSKEY
  • Εγγραφές DS
  • Εγγραφές HINFO
  • Εγγραφές ISDN
  • Εγγραφές MB, MG, MINFO, MR
  • Εγγραφές MX
  • Εγγραφές NAPTR
  • Εγγραφές NSAP
  • Αρχεία NSEC
  • Εγγραφές NSEC3
  • Εγγραφές NSEC3PARAM
  • Εγγραφές PTR
  • Εγγραφές RP
  • Εγγραφές RRSIG
  • Εγγραφές RT
  • Εγγραφές SOA
  • Εγγραφές SRV
  • αρχεία TLSA
  • Ρεκόρ Χ25

A Records

Οι Εγγραφές είναι ο βασικός τύπος εγγραφής που αποθηκεύει το όνομα τομέα σας ως διεύθυνση IPv4.

AAAA Records

Οι εγγραφές AAAA είναι παρόμοιες με την παραλλαγή Α. Ωστόσο, αντί να χρησιμοποιούν IPv4, οι εγγραφές AAAA χρησιμοποιούν IPv6.

Αρχεία AFSDB

Αυτός ο τύπος εγγραφής δημιουργεί επαφή μεταξύ του τοπικού σας τομέα και ενός αριθμού στο σύστημα αρχείων Andrew (AFS).

ATMA Records

Οι εγγραφές ATMA συνδέουν το όνομα τομέα σας με μια διεύθυνση εντός της Λειτουργίας Ασύγχρονης Μεταφοράς (ATM). Αυτή η διεύθυνση μορφοποιείται είτε στο δεκαδικό είτε στο δεκαεξαδικό σύστημα.

Αρχεία ΥΠΑ

Μια εγγραφή CAA χειρίζεται πιστοποιητικά στον τομέα σας. Συγκεκριμένα, η εγγραφή ελέγχει εάν ο τομέας θα δέχεται πιστοποιητικά από συγκεκριμένες αρχές.

Αρχεία CERT

Οι εγγραφές CERT αποθηκεύουν πιστοποιητικά γνησιότητας, καθώς και λίστες ανάκλησης πιστοποιητικών (CRL), οι οποίες μπορούν να ξεχωρίσουν μη εξουσιοδοτημένους αποστολείς ή δέκτες δεδομένων.

Εγγραφές CNAME

Εάν έχετε έναν τομέα που χρησιμεύει ως ψευδώνυμο, μια εγγραφή CNAME θα δείχνει στον πραγματικό τομέα και όχι στο ψευδώνυμο.

Αρχεία DHCID

Οι εγγραφές DHCID είναι απαραίτητες για την αποθήκευση πληροφοριών σχετικά με το πρωτόκολλο διαμόρφωσης δυναμικού κεντρικού υπολογιστή (DHCP).

Εγγραφές DNAME

Μπορείτε να δημιουργήσετε ψευδώνυμα για κάθε υποτομέα που ανήκει στον τομέα σας. Σε αντίθεση με μια εγγραφή CNAME, η οποία αποθηκεύει μόνο ένα ψευδώνυμο, το DNAME μπορεί να αποθηκεύσει πολλές εγγραφές.

Εγγραφές DNSKEY

Αυτός ο τύπος εγγραφής προορίζεται ως αποθήκη κλειδιού δεδομένων για επαλήθευση υπογραφής DNSSEC.

DS Records

Το DS καταγράφει ασφαλείς αντιπροσωπείες DNSSEC με αναφορά στην εγγραφή DNSKEY.

HINFO Records

Ένα αρχείο HINFO αποθηκεύει το υλικό και τις λεπτομέρειες του λειτουργικού συστήματος του κεντρικού υπολογιστή. Δεδομένου ότι περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες, αυτές οι εγγραφές διατηρούνται ως επί το πλείστον εκτός των δημόσιων διακομιστών.

Εγγραφές ISDN

Αυτός ο τύπος εγγραφής συνδέει το όνομα τομέα σας με έναν αριθμό τηλεφώνου στο ψηφιακό δίκτυο ολοκληρωμένων υπηρεσιών (ISDN).

MX Records

Μια εγγραφή ανταλλαγής αλληλογραφίας (MX) έχει οδηγίες διεύθυνσης email που επιτρέπουν στα email να φτάσουν στους διακομιστές σύμφωνα με το πρωτόκολλο SMTP.

MB, MG, MINFO, MR Records

Αυτές οι εγγραφές αντιπροσωπεύουν μια εναλλακτική στην εγγραφή MX.

Εγγραφές NAPTR

Οι εγγραφές NAPTR συνδέουν τομείς με τις εγγραφές DNS σε αντίστοιχους διακομιστές.

Αρχεία NSAP

Μια εγγραφή NSAP συνδέει ένα όνομα τομέα με μια συγκεκριμένη διεύθυνση NSAP, παρόμοια με τον τρόπο που λειτουργεί μια εγγραφή A ή AAAA για διευθύνσεις IP.

Αρχεία NSEC

Οι εγγραφές NSEC χειρίζονται τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται οι εγγραφές DNSSEC με τη σειρά ταξινόμησης. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επικύρωση εγγραφών DNSSEC.

Εγγραφές NSEC3

Αυτός ο τύπος εγγραφής λειτουργεί πανομοιότυπα με το NSEC αλλά ενσωματώνει μια κρυπτογραφημένη τεχνική κατακερματισμού.

Εγγραφές NSEC3PARAM

Όπως υποδεικνύεται από το όνομα, αυτός ο τύπος εγγραφής περιέχει τις παραμέτρους NSEC3. Διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ανταπόκριση σε αιτήματα DNSSEC με την κατάλληλη εγγραφή NSEC3.

Εγγραφές PTR

Μια εγγραφή PTR είναι πρακτικά το αντίθετο από μια εγγραφή Α. Συνδέει μια διεύθυνση IP με ένα όνομα τομέα.

RP Records

Αυτός ο τύπος εγγραφής περιέχει το γραμματοκιβώτιο, το τηλέφωνο και τις πληροφορίες διεύθυνσης οποιουδήποτε είναι υπεύθυνος για τον τομέα.

Εγγραφές RRSIG

Εάν υπάρχουν πολλές εγγραφές DNS που μοιράζονται τον τύπο και το όνομα, η εγγραφή RRSIG θα χειριστεί τις υπογραφές DNSSEC για σκοπούς επαλήθευσης.

RT Records

Οι εγγραφές RT μπορούν να δρομολογήσουν τα ενδιάμεσα σε έναν εγγεγραμμένο τομέα. Μόνο οι ενδιάμεσοι κεντρικοί υπολογιστές με έγκυρες εγγραφές A θα είναι κατάλληλοι για αυτόν τον τύπο δρομολόγησης.

SOA Records

Το πρότυπο IETF απαιτεί από τους διακομιστές να διατηρούν εγγραφές SOA, καθώς αυτός ο τύπος εγγραφής περιέχει κρίσιμες πληροφορίες ζώνης και τομέα.

SRV Records

Οι εγγραφές SRV είναι ιδιαίτερα σημαντικές για υπηρεσίες VoIP και email. Αυτές οι εγγραφές περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τις σχετικές θύρες και κεντρικούς υπολογιστές.

Αρχεία TLSA

Όταν ένας τομέας χρησιμοποιεί διακομιστή TLS, εξαρτάται από τη σωστή χρήση του κλειδιού για επικοινωνία. Μια εγγραφή TLSA κρατά αυτά τα κλειδιά για να διασφαλίσει ότι οι διακομιστές λειτουργούν σωστά.

X25 Records

Αυτός ο τύπος εγγραφής συνδέει ένα όνομα τομέα με έναν αριθμό διεύθυνσης σε ένα δημόσιο δίκτυο μεταγωγής δεδομένων (PSDN).

Τι κάνει το Namecheap μια καλή επιλογή;

Πριν προχωρήσετε στην εισαγωγή μιας εγγραφής TXT στο Namecheap, ίσως αξίζει τον κόπο να αναφερθείτε σε λεπτομέρειες σχετικά με την ίδια την πλατφόρμα φιλοξενίας.

Όπως ίσως γνωρίζετε, το Namecheap είναι ευρέως δημοφιλές λόγω της ελκυστικής τιμής του. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα αυτής της πλατφόρμας.

Το Namecheap συνοδεύεται από δωρεάν πιστοποιητικό SSL, επαρκή χώρο διακομιστή, αμέτρητο εύρος ζώνης και χρόνο λειτουργίας που υπερβαίνει τα βιομηχανικά πρότυπα. Το τελευταίο σημείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί σημαίνει ότι η επισκεψιμότητά σας μπορεί να μετακινήσει απεριόριστα δεδομένα εμπρός και πίσω. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό δεν σημαίνει απεριόριστη ταχύτητα διακομιστή.

Μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Namecheap λόγω της διαισθητικής διεπαφής και της φιλικής προς το χρήστη κατασκευής του. Ο πίνακας ελέγχου της πλατφόρμας είναι προσαρμοσμένος για διαχείριση λογαριασμού φιλοξενίας.

Ρυθμίστε σωστά τον τομέα Namecheap σας

Μια εγγραφή TXT επιτρέπει στους διαχειριστές τομέα Namecheap να προσθέτουν περιεχόμενο κειμένου στις εγγραφές DNS τους για πρόσθετη λειτουργικότητα και συμμόρφωση. Ευτυχώς, με την εύχρηστη, φιλική προς το χρήστη διεπαφή που μπορεί να υπερηφανεύεται η πλατφόρμα, δεν θα πρέπει να έχετε προβλήματα κατά την εκτέλεση αυτής της εργασίας.

Προσθέσατε μια εγγραφή TXT στο Namecheap με επιτυχία; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here