Πώς να προσθέσετε ένα GIF στο Telegram

0
51

Τα GIF είναι η ζωή του πάρτι στην διαδικτυακή επικοινωνία, προσθέτοντας μια έκρηξη χρώματος και γέλιου σε κάθε συζήτηση. Εάν είστε χρήστης του Telegram που θέλει να αγκαλιάσει τον κόσμο των GIF, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Πώς να προσθέσετε ένα GIF στο Telegram

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να προσθέτετε GIF στο Telegram. Ετοιμαστείτε να κατακτήσετε την τέχνη της ενσωμάτωσης αυτών των δυναμικών, οπτικών απολαύσεων στα μηνύματά σας.

Πώς να προσθέσετε ένα GIF στο Telegram

Όπως αναφέρθηκε, η ενσωμάτωση ενός GIF στις συνομιλίες σας στο Telegram είναι απλή και φιλική προς τον χρήστη. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, θα στέλνετε αβίαστα GIF, κάνοντας τις συνομιλίες σας πιο ελκυστικές και δυναμικές:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Telegram στη συσκευή σας και ανοίξτε τη συνομιλία όπου θέλετε να στείλετε ένα GIF.
  2. Στο παράθυρο συνομιλίας, πατήστε στο εικονίδιο emoji στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Αυτό θα εμφανίσει το πλαίσιο emoji και αυτοκόλλητων.
  3. Στο κάτω μέρος του πίνακα, θα δείτε πολλές καρτέλες για emoji, αυτοκόλλητα και GIF. Σύρετε προς τα αριστερά ή πατήστε στην καρτέλα “GIF” για πρόσβαση στη διεπαφή αναζήτησης και επιλογής GIF
  4. Χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος του πίνακα GIF για να βρείτε το τέλειο GIF για τη συνομιλία σας. Πληκτρολογήστε μια λέξη-κλειδί ή χρησιμοποιήστε τις προκαθορισμένες λίστες και θα εμφανιστεί μια επιλογή από σχετικά GIF. Απλώς πατήστε στο GIF που θέλετε να στείλετε και θα προστεθεί στη συνομιλία.

Χρήση του GIF Bot

Τα inline bots είναι ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό χαρακτηριστικό του Telegram, σχεδιασμένο για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων και να βελτιώσει τη συνολική λειτουργικότητα. Αυτά τα εξειδικευμένα ρομπότ, τα οποία λειτουργούν απευθείας στις συνομιλίες σας, σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση και να χρησιμοποιείτε διάφορα εργαλεία και υπηρεσίες χωρίς να εγκαταλείπετε τη συνομιλία.

Για να ενεργοποιήσετε ένα inline bot, απλώς πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη του (προηγούμενο από το σύμβολο “@”) στο πεδίο εισαγωγής κειμένου της συνομιλίας, ακολουθούμενο από ένα κενό διάστημα και οποιοδήποτε σχετικό ερώτημα αναζήτησης ή εντολή. Το ρομπότ θα παρέχει αμέσως μια λίστα αποτελεσμάτων που σχετίζονται με το περιβάλλον, τα οποία μπορείτε να εισαγάγετε στη συνομιλία σας πατώντας ή κάνοντας κλικ στην επιθυμητή επιλογή.

Το Telegram προσφέρει μια σειρά από inline bots για διάφορους σκοπούς, που κυμαίνονται από την αναζήτηση περιεχομένου και την κοινή χρήση έως τη διαχείριση εργασιών και τη βελτίωση της παραγωγικότητας. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν το bot ‘@vid’ για την εύρεση βίντεο και το ‘@pic’ για τον εντοπισμό εικόνων. Ορισμένα ρομπότ βοηθούν ακόμη και με τη μετάφραση γλώσσας, τη μετατροπή νομίσματος ή τις προβλέψεις καιρού.

Το Telegram διαθέτει ένα ενσωματωμένο bot που ονομάζεται ‘@gif’ που κάνει την αναζήτηση και την αποστολή GIF ακόμα πιο εύκολη. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το bot GIF:

  1. Σε οποιαδήποτε συνομιλία, πληκτρολογήστε “@gif” ακολουθούμενο από ένα κενό και το bot θα ενεργοποιηθεί.
  2. Μετά το διάστημα, πληκτρολογήστε τη λέξη-κλειδί σας και περιμένετε για λίγο. Το bot θα εμφανίσει αυτόματα μια επιλογή από GIF που σχετίζονται με τον όρο αναζήτησής σας.
  3. Κάντε κύλιση στα αποτελέσματα και πατήστε στο GIF που θέλετε να στείλετε. Το GIF θα προστεθεί αμέσως στη συνομιλία.

Χρήση υπαρχόντων GIF

Μερικές φορές, μπορεί να θέλετε να στείλετε ένα GIF που έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ή ένα που έχετε λάβει από έναν φίλο. Το Telegram παρέχει έναν απλό τρόπο πρόσβασης και αποστολής υπαρχόντων GIF στην εφαρμογή:

  1. Ανοίξτε τη συνομιλία όπου θέλετε να στείλετε ένα υπάρχον GIF. Πατήστε στο εικονίδιο emoji και μεταβείτε στην καρτέλα “GIF” όπως εξηγήθηκε παραπάνω
  2. Στην καρτέλα “GIF”, θα βρείτε μια συλλογή από GIF που χρησιμοποιήσατε ή λάβατε πρόσφατα. Απλώς μετακινηθείτε στη λίστα και πατήστε στο GIF που θέλετε να στείλετε.

Αποθηκευμένα GIF

Τα αποθηκευμένα GIF είναι μια πολύτιμη δυνατότητα στο Telegram. Σας επιτρέπουν να έχετε γρήγορη πρόσβαση και να μοιράζεστε τα αγαπημένα σας GIF χωρίς να χρειάζεται να τα αναζητάτε κάθε φορά.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα αποθηκευμένα GIF σας στο Telegram, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε μια συνομιλία και πατήστε στο εικονίδιο emoji στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.
  2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα “GIF” σύροντας προς τα αριστερά ή αγγίζοντας την – εδώ, θα βρείτε μια συλλογή από GIF που χρησιμοποιήσατε ή λάβατε πρόσφατα.
  3. Για να στείλετε ένα αποθηκευμένο GIF, απλώς πατήστε στην επιθυμητή επιλογή και θα προστεθεί αμέσως στη συνομιλία σας.

Ενώ τα GIF είναι σχετικά μικρά σε μέγεθος, μια εκτεταμένη συλλογή μπορεί να καταναλώσει σημαντικό χώρο αποθήκευσης στη συσκευή σας. Για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τον αποθηκευτικό σας χώρο GIF, ελέγχετε περιοδικά τα αποθηκευμένα GIF και αφαιρείτε όσα δεν είναι πλέον σχετικά ή χρησιμοποιούνται σπάνια. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση μιας βελτιστοποιημένης συλλογής και στη βελτιστοποίηση της χωρητικότητας αποθήκευσης της συσκευής σας.

Προσθήκη νέων GIF στη συλλογή σας

Σε περίπτωση που συναντήσετε ένα GIF στο διαδίκτυο ή σε άλλη εφαρμογή που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε στις συνομιλίες σας στο Telegram, δείτε πώς μπορείτε να το προσθέσετε στη συλλογή σας:

  1. Κατεβάστε το επιθυμητό GIF στη γκαλερί ή στο ρολό της κάμερας της συσκευής σας. Οι περισσότερες συσκευές υποστηρίζουν ένα παρατεταμένο πάτημα ή ένα πάτημα και κρατήστε πατημένο για αποθήκευση εικόνων και GIF από ιστότοπους και άλλες εφαρμογές.
  2. Ανοίξτε τη συνομιλία Telegram όπου θέλετε να στείλετε το νέο GIF. Πατήστε στο εικονίδιο συνδετήρα στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου συνομιλίας και επιλέξτε “Συλλογή” ή “Ρολό κάμερας”. Εντοπίστε το αποθηκευμένο GIF, πατήστε πάνω του και μετά πατήστε «Αποστολή».
  3. Το απεσταλμένο GIF θα εμφανίζεται πλέον στο ιστορικό GIF σας, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση και την αποστολή ξανά στο μέλλον.

Δημιουργία των δικών σας GIF

Εάν θέλετε να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά στις συνομιλίες σας στο Telegram, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα GIF. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε ένα μοναδικό GIF:

  • Επιλέξτε μια εφαρμογή δημιουργίας GIF: Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές τόσο για συσκευές Android όσο και για iOS που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε GIF από βίντεο ή εικόνες. Μερικές δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν GIPHY, Δημιουργός GIF, Picasion, ScreenToGifκαι imgurI. Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή που προτιμάτε από το App Store ή Google Play Store.

  • Δημιουργήστε το GIF σας: Ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται από την επιλεγμένη εφαρμογή σας για να δημιουργήσετε ένα GIF από ένα βίντεο, μια ζωντανή φωτογραφία ή μια σειρά εικόνων. Μπορείτε συχνά να προσαρμόσετε την ταχύτητα, να προσθέσετε κείμενο ή να εφαρμόσετε φίλτρα για να κάνετε το GIF σας πιο ελκυστικό.

  • Αποθήκευση και κοινή χρήση του GIF σας: Μόλις ολοκληρώσετε τη δημιουργία του GIF σας, αποθηκεύστε το στη συλλογή ή τη φωτογραφική μηχανή της συσκευής σας. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω για να μοιραστείτε το προσαρμοσμένο GIF σας στις συνομιλίες σας στο Telegram.

Μια στοχαστική προσέγγιση στη χρήση GIF

Ενώ τα GIF είναι ένας δημοφιλής και διασκεδαστικός τρόπος για να προσθέσετε αίσθηση στις συνομιλίες σας στο Telegram, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες η χρήση τους μπορεί να μην είναι η πιο κατάλληλη επιλογή.

  • Τα GIF μπορεί να μην είναι πάντα η καταλληλότερη μέθοδος επικοινωνίας, ειδικά σε επαγγελματικά ή επίσημα περιβάλλοντα. Η χρήση GIF σε μια επαγγελματική συνομιλία ή με μια νέα γνωριμία μπορεί να θεωρηθεί αντιεπαγγελματική ή πολύ περιστασιακή, υπονομεύοντας ενδεχομένως τη σοβαρότητα της συζήτησης ή την αξιοπιστία σας.
  • Τα GIF μπορεί να αποσπούν την προσοχή και ακόμη και να ενοχλούν ορισμένους παραλήπτες. Η υπερβολική χρήση GIF ή η αποστολή τους σε άτομα που δεν τα εκτιμούν μπορεί να οδηγήσει σε αρνητική εμπειρία και για τα δύο μέρη, προκαλώντας απογοήτευση και μειώνοντας την ποιότητα της συνομιλίας.
  • Ορισμένα GIF μπορεί να καταναλώνουν σημαντικό όγκο δεδομένων, κάτι που μπορεί να προβληματίσει χρήστες με περιορισμένα προγράμματα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Η κοινή χρήση πολλών GIF σε μια συνομιλία θα μπορούσε ακούσια να οδηγήσει σε αυξημένη κατανάλωση δεδομένων τόσο για τον αποστολέα όσο και για τον παραλήπτη.

Είναι σημαντικό να προσέχετε τις πολιτισμικές ευαισθησίες και τις πιθανές παρεξηγήσεις όταν χρησιμοποιείτε GIF. Ως οπτικές εκφράσεις, τα GIF μπορεί να μην αποδίδουν πάντα το επιδιωκόμενο νόημα ή συναίσθημα, με αποτέλεσμα την κακή επικοινωνία ή την ακούσια προσβολή.

Ενώ τα GIF μπορούν να προσθέσουν ένα διασκεδαστικό και συναρπαστικό στοιχείο στις συνομιλίες του Telegram, είναι σημαντικό να τα χρησιμοποιείτε με σύνεση και να γνωρίζετε τα πιθανά μειονεκτήματα. Λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο, το κοινό και τις πιθανές επιπτώσεις, μπορείτε να λάβετε πιο ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με το πότε θα χρησιμοποιήσετε GIF και πότε θα επιλέξετε εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας.

Σφράγιση του δώρου της γνώσης του Telegram

Με την ενσωμάτωση GIF στις συνομιλίες σας στο Telegram, όχι μόνο θα βελτιώσετε την εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων αλλά και θα εμβαθύνετε τις συνδέσεις με τους φίλους και την οικογένειά σας μέσω διασκεδαστικής και οπτικής επικοινωνίας. Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση GIF εντός εφαρμογής, το bot GIF και την υπάρχουσα συλλογή σας για να βρείτε το τέλειο GIF για οποιαδήποτε κατάσταση. Μη διστάσετε να εξερευνήσετε νέα GIF στο διαδίκτυο και να τα προσθέσετε επίσης στη συλλογή σας.

Έχετε προσθέσει ποτέ GIF στο Telegram; Εάν ναι, χρησιμοποιήσατε κάποια από τις συμβουλές που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο. Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here