Πώς να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ποιότητας των τροχών Instagram

0
48

Μέσα στη θάλασσα του Instagram Reels που δημοσιεύονται καθημερινά, τα βίντεό σας πρέπει να είναι της υψηλότερης ποιότητας. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος και οι χρήστες πρέπει να ξεχωρίζουν από το πλήθος. Ακόμα κι αν δημιουργείτε το πιο δημιουργικό και φιλόδοξο περιεχόμενο, η εξαιρετική ποιότητα βίντεο είναι ζωτικής σημασίας για τα Reels σας.

Πώς να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ποιότητας των τροχών Instagram

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα βίντεό σας, ακολουθεί μια λίστα με τις ρυθμίσεις ποιότητας του Instagram Reels.

Μεταφόρτωση στην υψηλότερη ποιότητα

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το Instagram ανεβάζει το περιεχόμενό σας στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Από προεπιλογή, αυτή η ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη και πολλοί χρήστες ενδέχεται να μην το γνωρίζουν. Η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής λειτουργεί για όλες τις αναρτήσεις σας, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, βίντεο, ιστοριών και κυλίνδρων. Είναι μια γρήγορη και απλή λύση για τα ποιοτικά σας προβλήματα.

Σημειώστε ότι κάθε φορά που διαγράφετε την εφαρμογή, αυτή η ρύθμιση θα μεταβαίνει στην προεπιλεγμένη επιλογή της, η οποία είναι απενεργοποιημένη.

Έτσι μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις μεταφορτώσεις υψηλής ποιότητας:

  1. Μεταβείτε στο προφίλ σας.
  2. Πατήστε το κουμπί “Μενού” επάνω δεξιά.
  3. Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις και απόρρητο”.
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Χρήση δεδομένων και ποιότητα πολυμέσων».
  5. Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση “Μεταφόρτωση στην υψηλότερη ποιότητα”.

Έχετε καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο κατά τη δημοσίευση

Εάν δημοσιεύετε τους κυλίνδρους σας ενώ βρίσκεστε έξω και χρησιμοποιείτε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ή δημόσιο Wi-Fi, οι τροχοί σας δεν θα αποδειχθούν πολύ καλά. Μπορεί να φαίνονται θολά όταν δημοσιεύονται και η προσπάθεια που καταβάλατε κατά τη δημιουργία τους μπορεί να πάει χαμένη.

Κάθε φορά που έχετε αργή σύνδεση στο διαδίκτυο, το Instagram θα μειώσει αυτόματα την ποιότητα των κυλίνδρων σας για να τα ανεβάσει πιο γρήγορα. Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο είναι σταθερή, συνδέοντας το Wi-Fi σας.

Μεταφόρτωση στην υψηλότερη ποιότητα κατά τη δημοσίευση τροχών

Η χρήση αυτής της επιλογής όταν τελειώσετε τη λήψη και την επεξεργασία των κυλίνδρων σας είναι ένα απλό βήμα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε τη συμπίεση των βίντεο από το Instagram που χρησιμοποιούνται για την ταχύτερη μεταφόρτωση του περιεχομένου σας.

Με αυτόν τον τρόπο, η μεταφόρτωση μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις μεταφορτώσεις υψηλής ποιότητας στην ενότητα Κυλίνδρους:

  1. Μεταβείτε στην καρτέλα “Μηχανήματα” μεταφόρτωση ή τραβήξτε το βίντεό σας.
  2. Επεξεργαστείτε το βίντεό σας, προσθέστε μουσική, GIF, κείμενο και αυτοκόλλητα και πατήστε «Επόμενο».
  3. Μεταβείτε στις “Σύνθετες ρυθμίσεις”.
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και ενεργοποιήστε το κουμπί “Uploadathighestquality”.

Κάθε φορά που ανεβάζετε ένα Καρούλι, φροντίστε να ακολουθείτε αυτά τα βήματα και να ενεργοποιείτε τη μεταφόρτωση με την υψηλότερη ποιότητα. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν θα έχετε προβλήματα με θολούς και εικονοστοιχισμένους κυλίνδρους.

Αναλογία διαστάσεων κυλίνδρων, ανάλυση και μέγεθος

Για να διασφαλίσετε ότι οι τροχοί σας είναι όσο το δυνατόν τέλειοι, πρέπει να ακολουθήσετε τις απαιτήσεις μεγέθους, αναλογίας και ανάλυσης του Instagram. Η χρήση κλιπ χαμηλής ανάλυσης και οριζόντιων κλιπ μπορεί να μην λειτουργήσει υπέρ σας. Μπορείτε πάντα να ελέγξετε τις ρυθμίσεις της κάμεράς σας για να δείτε αν ανταποκρίνονται σε αυτές τις απαιτήσεις.

Αυτές είναι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις για τα βίντεό σας:

  • Η αναλογία διαστάσεων πρέπει να είναι μεταξύ 1,91:1 και 9:16.
  • Ο ελάχιστος ρυθμός καρέ θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.
  • Η ανάλυση πρέπει να είναι 720 pixel ή μεγαλύτερη.
  • Το μέγεθος του αρχείου βίντεο πρέπει να είναι μικρότερο από 50 Mb.
  • Η μέγιστη διάρκεια βίντεο είναι 90 δευτερόλεπτα.

Μεταφέρετε βίντεο στο τηλέφωνό σας

Αν σας αρέσει να τραβάτε βίντεο σε επαγγελματική κάμερα αντί για το τηλέφωνό σας, καλό θα ήταν να είστε προσεκτικοί κατά τη μεταφορά των αρχείων σας. Μπορείτε εύκολα να χάσετε την ποιότητα όταν στέλνετε κλιπ που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τους τροχούς σας.

Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το WhatsApp, καθώς κάνουν το ίδιο πράγμα με το Instagram όταν στέλνετε αρχεία. Συμπιέζουν τα βίντεό σας για να τα στέλνουν πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα χαμηλότερη ποιότητα. Αν και αυτό μπορεί να λειτουργήσει για συνομιλίες και κοινή χρήση αστείων βίντεο, θα πρέπει να το αποφύγετε κατά την επεξεργασία των κυλίνδρων σας. Επιλέξτε την αποστολή κλιπ ως εγγράφων, τη χρήση email ή τη μεταφορά και ιστοτόπους cloud.

Χρησιμοποιήστε το Instagram για επεξεργασία

Είναι ίσως καλύτερο να παραμείνετε στην εφαρμογή όταν επεξεργάζεστε τα βίντεό σας. Το Instagram σάς επιτρέπει να επιλέξετε πρότυπα, εφέ, διατάξεις και μουσική για τους κυλίνδρους σας. Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας απλώς το εργαλείο επεξεργασίας τους, που σας επιτρέπει να περικόψετε, να μεγεθύνετε και να προσθέσετε κλιπ.

Όσο περισσότερο εισάγετε και εξάγετε τα βίντεό σας μέσω άλλων εφαρμογών, τόσο περισσότερη ποιότητα χάνετε. Απλώς σκεφτείτε αυτούς τους κυλίνδρους που έχετε δει και μοιάζουν σαν να έχουν κατασκευαστεί πριν από χρόνια, για να μάθετε ότι δημοσιεύτηκαν μόλις λίγες μέρες πριν. Χρησιμοποιήστε άλλες εφαρμογές όταν χρειάζεται, αλλά εξερευνήστε τον ενσωματωμένο επεξεργαστή του Instagram όσο περισσότερο μπορείτε.

Απενεργοποιήστε τη χρήση λιγότερων δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

Η χρήση λιγότερων δεδομένων κινητής τηλεφωνίας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα χειρότερη ποιότητα Reel όταν είναι ενεργοποιημένη. Με αυτήν τη ρύθμιση, το Instagram αλλάζει το περιεχόμενο που έχει ως αποτέλεσμα Καρούλια που έχουν χαμηλότερη ανάλυση και ποιότητα.

Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση:

  1. Μεταβείτε στο προφίλ σας.
  2. Πατήστε στο κουμπί «Μενού».
  3. Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις και απόρρητο”.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή «Χρήση δεδομένων και ποιότητα πολυμέσων».
  5. Απενεργοποιήστε την επιλογή “Χρήση λιγότερων δεδομένων κινητής τηλεφωνίας”.

Ενημερώστε την εφαρμογή

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια προφανής επιλογή, αλλά τα σφάλματα μπορούν να κάνουν τη δημιουργία Reels πολύ πιο δύσκολη. Μπορεί να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να διασφαλίσετε ότι η ποιότητα του βίντεό σας είναι υψηλή και μερικές φορές το πρόβλημα είναι η ενημέρωση της εφαρμογής. Νέες δυνατότητες και ενημερώσεις προστίθενται συνεχώς στην εφαρμογή.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το Play ή το App Store και χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Instagram. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παρακολουθείτε τις αλλαγές και να αποφύγετε προβλήματα κατά τη δημοσίευση.

Βελτιώστε το υλικό βίντεο σας

Κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορείτε κατά τη λήψη των βίντεό σας, μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία επεξεργασίας και δημοσίευσης Κυλίνδρων πολύ πιο εύκολη. Η καλή βάση είναι το κλειδί και η βελτίωση του υλικού βίντεο σας δίνει καλύτερα αποτελέσματα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να τραβήξετε καλύτερα βίντεο:

  • Βεβαιωθείτε ότι η κάμερα του φακού σας είναι καθαρή.
  • Αποφύγετε τη μεγέθυνση, καθώς αυτό μειώνει την ποιότητα των βίντεό σας.
  • Τραβήξτε χωρίς φίλτρα και εφέ που μπορούν να μειώσουν την ποιότητα.
  • Χρησιμοποιήστε καλό φωτισμό, όπως το φως της ημέρας.
  • Εξερευνήστε τις ρυθμίσεις της κάμεράς σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Χρησιμοποιήστε την κάμερα Instagram

Η ενσωματωμένη κάμερα του Reels είναι ίσως η καλύτερη επιλογή σας για να διασφαλίσετε την ποιότητα των βίντεο. Λειτουργεί σε συντονισμό με τις απαιτήσεις του Instagram. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για θολούς, συμπιεσμένους τροχούς. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο στα πρόχειρά σας και όταν δημοσιεύετε στον λογαριασμό σας.

Οι παράμετροι μορφής, ανάλυσης και καρέ ανά δευτερόλεπτο ρυθμίζονται αυτόματα και δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με την προσαρμογή τους. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγετε τη χρήση πρόσθετων διαφημίσεων που μπορούν να μειώσουν την ποιότητα των βίντεό σας.

Λήψη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων

Όταν καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργήσετε ένα Reel και η ποιότητα της τελικής ανάρτησης καταστρέφεται, μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτικό. Ωστόσο, εάν εφαρμόσετε μερικές απλές αλλαγές στις ρυθμίσεις σας στο Instagram, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά τους κυλίνδρους σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να συνεχίσετε να διασκεδάζετε κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας και να έχετε το αποτέλεσμα που ελπίζατε.

Δημοσιεύετε καρούλια Instagram; Είχατε προβλήματα με την ποιότητά τους μετά την ανάρτηση; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here