Πώς να παραμείνετε ζεστοί αυτόν τον χειμώνα με τη βοήθεια της τεχνολογίας

0
84
Androidpit Ira Efremova Χρήση smartphone το χειμώνα 2
© Ira Efremova, NextPit

Είναι χειμώνας και στο δρόμο για το σχολείο ή τη δουλειά έχει κατά τόπους παγετό. Σχεδόν όλοι ρίχνουν μια ματιά στο smartphone τους σε αυτά τα ταξίδια. Καθώς περιμένετε να φτάσει το επόμενο λεωφορείο ή τρένο, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να παίξετε σε μια εφαρμογή που μπορεί να ζεστάνει τα χέρια σας. Σταμάτα εκεί!

Πριν από μερικά χρόνια – όταν τα smartphones ήταν απλώς το πιο καυτό πράγμα – οι κατασκευαστές προσπάθησαν να βάλουν σχεδόν τα πάντα σε αυτά τα πράγματα. Εν τω μεταξύ, τα smartphone έχουν αντικαταστήσει με επιτυχία τα MP3 players και τις συσκευές πλοήγησης για πολλούς ανθρώπους, ενώ ακόμη και στις διακοπές τραβάμε τις φωτογραφίες μας με τους πολύματους συντρόφους μας. Όμως κάποια πράγματα παραμένουν αναλογικά. Σημερινό παράδειγμα: ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ζεστάνετε τα χέρια σας.

Μάλλον τα έχετε ήδη δει. Αυτά τα μικρά πλαστικά μαξιλάρια γεμάτα με μια ουσία που μοιάζει με τζελ. Αν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά, θα πρέπει να παρατηρήσετε μια μεταλλική πλάκα στο εσωτερικό. Πρώτα, βυθίζετε το μαξιλάρι σε ζεστό νερό και στη συνέχεια – αφού κρυώσει – δεν έχετε παρά να λυγίσετε τη μεταλλική πλάκα και ο θερμαντήρας χεριών θα απελευθερώσει ξανά την αποθηκευμένη του ενέργεια ως θερμότητα. Ανάλογα με τη ζέστη και την εξωτερική θερμοκρασία, το μικρό μαξιλάρι μπορεί να σας βοηθήσει να ζεστάνετε τα κρύα χέρια σας ενώ περιμένετε σε μια στάση λεωφορείου.

Μια σύντομη παρέκβαση (βρέθηκε στο παιδιά-και-επιστήμη.de) και μεταφράστηκε από τα γερμανικά:

Ο θερμαντήρας τσέπης περιέχει ένα αλάτι (που ονομάζεται οξικό νάτριο) και νερό, τα οποία μαζί σχηματίζουν την ένωση «οξικό νάτριο-τριένυδρο». Αυτή η ένωση παραμένει σε στερεή κατάσταση μέχρι να θερμανθεί. Από τους 58°C περίπου αρχίζει να λιώνει (αυτή η θερμοκρασία ονομάζεται «θερμοκρασία τήξης»), πρέπει να θερμανθεί σχεδόν στους 80°C για να λιώσει τελείως. Χρειάζεται λίγη ενέργεια για να λιώσει η ένωση. Αυτή η ενέργεια παρεχόταν από το ζεστό νερό στο οποίο επέπλεε ο θερμαντήρας τσέπης. Η ίδια ποσότητα ενέργειας απελευθερώνεται όταν η ένωση γίνει ξανά σταθερή (η ενέργεια δεν μπορεί να χαθεί).

Ένα smartphone μπορεί επίσης να σας ζεστάνει!

Αυτό σκέφτηκαν μερικοί πολυμήχανοι προγραμματιστές εφαρμογών και ασχολήθηκαν με εφαρμογές που θα ωθήσουν το smartphone σας στο όριο απόδοσης. Στην καλύτερη περίπτωση, μια ωραία αίσθηση ζεστασιάς απλώνεται όταν κρατάτε ένα smartphone που λειτουργεί στα χέρια σας. Δυστυχώς, ωστόσο, ορισμένα από τα εξαρτήματα στο εσωτερικό του smartphone σας φθείρονται πιο γρήγορα όταν εκτίθενται σε μεγάλη θερμότητα. Η μπαταρία γερνάει πιο γρήγορα, για παράδειγμα. Ο επεξεργαστής και άλλα εξαρτήματα δεν πρέπει επίσης να λειτουργούν σε υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, καθώς μπορεί επίσης να καταστραφούν. Και οι μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας είναι γενικά φρίκη για την τεχνολογία. Η ανταπόκριση των μέσων ενημέρωσης σε αυτές τις εφαρμογές χειρός δεν ήταν πολύ θετική και εν τω μεταξύ, ορισμένες διαβόητες εφαρμογές όπως το Pocket Heat για το iPhone έχουν εξαφανιστεί από το App Store (ευτυχώς).

Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν, αυτές οι εφαρμογές. Για τηλέφωνα Android, οι πλατφόρμες λήψης APK θα συνεχίσουν να προσφέρουν εφαρμογές θερμαντήρα χεριών για να κάνουν το smartphone σας να λάμπει, αν το θέλετε. Δεν θα συνδέσουμε αυτές τις πλατφόρμες, γιατί δεν είναι καλά νέα. Για τους σκληροπυρηνικούς μεταξύ σας, δοκιμάσαμε το App Hand Warmer. Είναι πολύ μικρό και χρειάζεται λιγότερο από 100 KB στο Android smartphone σας. Με την ελάχιστη απαίτηση Android 2.0 είναι επίσης συμβατό με πολλά παλιά smartphone Android – και αν υπάρχει, θα πρέπει να το δοκιμάσετε μόνο με μια παλιά συσκευή… Αλλά προσοχή! Οι μπαταρίες μπορεί να εκραγούν με υψηλή ανάπτυξη θερμότητας, επομένως σας συμβουλεύουμε ρητά να μην το κάνετε! Αφήστε αυτές τις εφαρμογές ήσυχες και απλώς αναζητήστε ένα βίντεο YouTube, εάν η περιέργειά σας είναι τόσο μεγάλη που θέλετε πραγματικά να δείτε ένα βίντεο σε δράση.

Στιγμιότυπο οθόνης εφαρμογής handwaermer

Φέρεται ότι περισσότερες από 200 λήψεις από αυτήν την πηγή και καμία βαθμολογία. Παρεμπιπτόντως, η σελίδα προγραμματιστών είναι νεκρή / © Στιγμιότυπο οθόνης / Uptodown

Θερμαντήρες χεριών για τη νέα γενιά

Γι’ αυτό και πάλι, μην είστε ανόητοι με τις εφαρμογές smartphone που υπόσχονται να ζεστάνουν τα χέρια σας, θα καταλήξετε να χάσετε ένα δάχτυλο και θα έχετε μηδενική διασκέδαση. Επιπλέον, η πολυμήχανη βιομηχανία gadget μας έχει προσφέρει εδώ και καιρό πραγματικές εναλλακτικές λύσεις.

Οι θερμαντήρες χεριών που λειτουργούν με μπαταρίες και επομένως επαναφορτιζόμενες (με πιστοποιητικά ασφαλείας) υπάρχουν παντού. Διατίθεται και σε συνδυασμό με power brick ή φακό και πάντα σε εργονομική μορφή. Στο Amazon, μπορείτε να αποκτήσετε αυτά τα πράγματα για περίπου 15 $. Για εσάς που σας αρέσει πιο κομψό, αναζητήστε τους θερμαντήρες χεριών Zippo Refillable Hand Warmers – οι οποίοι φαίνονται δροσεροί και κοστίζουν μόλις 13 $.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι σχεδιαστές προϊόντων το σκέφτηκαν πραγματικά και δεν ανέπτυξαν απλώς έναν ανεξέλεγκτα ζεστό και πάνω από όλα ακριβό πάγκο ισχύος. Το σύστημα θέρμανσης μπορεί να ρυθμιστεί από συνολικά έξι στάδια.

handwaermer von zippo

Η Zippo πουλάει επίσης το HeatBank 9s για περίπου $50 / © Zippo

Περισσότερα gadget για ζεστά ροφήματα

Η επιχείρηση για τη θέρμανση των gadgets ανθεί. Η εταιρεία Ember, για παράδειγμα, έχει κάνει επίσης όνομα. Υπάρχουν κύπελλα και κούπες με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και αντίστοιχες λειτουργίες για τη διατήρηση ζεστών ροφημάτων. Ακούγεται σαν δώρο φανταχτερών τεχνολογίας, αλλά είναι πραγματικά εξαιρετική και εξελιγμένη τεχνολογία – η οποία έχει το τίμημα της. Η κούπα ταξιδιού Ember Temperature Control στο Amazon κοστίζει επί του παρόντος 120 $, ακόμη και η Ember Temperature Control Smart Coup κοστίζει $100. Εξάλλου, τα gadget ελέγχονται από εφαρμογές. Σύμφωνα με κριτικές πελατών, η εφαρμογή Ember αλληλεπιδρά ακόμη και με άλλες εφαρμογές στο smartphone σας – ενημερώνοντας την Apple Health, για παράδειγμα, πώς είναι η κατανάλωση καφεΐνης σας.

χόβολη κούπα ταξιδιού

Ember Temperature Control Smart Mug κοστίζει περίπου $120 / © Ember

Για σταθερή χρήση, μικρές πλάκες θέρμανσης με σύνδεση ρεύματος και κύπελλο για τοποθέτηση είναι ελαφρώς φθηνότερες. «Ιδανικό για το γραφείο», θα ήθελαν να γράψουν οι πωλητές, αλλά όχι πραγματικά για εν κινήσει κατά τη γνώμη μας.

Έχετε κάποια τρελά χειμωνιάτικα gadget ή ξέρετε κάποια που δεν πρέπει να αγγίξουμε; Μοιραστείτε τις αγαπημένες σας ιστορίες τρόμου στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here