Πώς να παρακολουθήσετε το YouTube σε λειτουργία εικόνας σε εικόνα στον υπολογιστή

0
72
Επιτραπέζιος υπολογιστής PiP
© NextPit

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εικόνας σε εικόνα (PiP) για παρακολούθηση στο πρόγραμμα περιήγησής σας; Και γνωρίζατε ότι η δυνατότητα είναι διαθέσιμη δωρεάν στον υπολογιστή του YouTube, νόμιμα και επίσημα, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε τη συνδρομή Premium; Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PiP για να προβάλετε βίντεο σε ένα αιωρούμενο παράθυρο ενώ συνεχίζετε την περιήγηση.

Συντομεύσεις:

Τι είναι η λειτουργία εικόνας σε εικόνα (PiP) και πώς λειτουργεί;

Η λειτουργία εικόνας σε εικόνα έχει τις ρίζες της στις τηλεοράσεις. Χάρη στη συγκεκριμένη μέθοδο απεικόνισης, είναι δυνατή εδώ και πολλά χρόνια η ταυτόχρονη εμφάνιση δύο πηγών βίντεο, όπως η είσοδος HDMI όπου είναι συνδεδεμένη η κονσόλα σας και η είσοδος κεραίας τηλεόρασης.

Το PiP λειτουργεί με πολύ απλό τρόπο. Η κύρια πηγή βίντεο εμφανίζεται σε πλήρη οθόνη ενώ η δευτερεύουσα πηγή εμφανίζεται σε ένα μικρό παράθυρο που συνήθως βρίσκεται κάτω δεξιά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μερικές προκαθορισμένες θέσεις για τη δευτερεύουσα πηγή ή, σε φορητές συσκευές όπως Android και υπολογιστές, το μικρό παράθυρο μπορεί να συρθεί και να τοποθετηθεί οπουδήποτε, ακόμη και να αλλάξει το μέγεθος!

  • Το YouTube Music and Premium είναι επίσημο: Δείτε τι παίρνετε
ροής

Σχεδόν όλες οι σύγχρονες τηλεοράσεις διαθέτουν ένα ειδικό κουμπί ή μια καταχώρηση στις ρυθμίσεις για αυτό. / © Rene Wassenbergh

Στον υπολογιστή δεν είναι δυνατή η χρήση της λειτουργίας PiP με τον κλασικό τρόπο (δηλαδή χρησιμοποιώντας μια είσοδο βίντεο), αλλά μπορείτε ακόμα να προβάλετε τα βίντεο που παίζονται στο Google Chrome σε αυτό το παράθυρο για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε και να ακούτε ενώ εστιάζετε σε άλλα πράγματα.

Ο υπολογιστής μου υποστηρίζει τη λειτουργία PiP;

Εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή με εγκατεστημένο το Chrome 70 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιαδήποτε πηγή βίντεο (όπως YouTube, Dailymotion και άλλες) σε λειτουργία PiP όχι μόνο εντός του προγράμματος περιήγησης αλλά και όταν χρησιμοποιείτε άλλα προγράμματα.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία PiP;

Υπάρχουν δύο μέθοδοι για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εικόνας σε εικόνα και λειτουργούν σε όλες τις πλατφόρμες που είναι διαθέσιμες σε φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές με σχεδόν οποιοδήποτε σύγχρονο λειτουργικό σύστημα:

  • Windows
  • Mac OS
  • Linux (το ξέρω, είναι γενικό, αλλά δεν μπορώ να ονομάσω κάθε διανομή, όπως το Debian ή το Arch Linux)
  • Chrome OS
Schermata 2019 06 12 alle 10.16.58

Η λειτουργία είναι ανθεκτική σε Mac! / © NextPit

Μέθοδος 1: ένα απλό δεξί κλικ

Ναι, είναι τόσο απλό. Κάνοντας δεξί κλικ στο βίντεο που παίζει θα ανοίξει ένα αναπτυσσόμενο μενού και ανάμεσα στα στοιχεία που αναφέρονται θα βρείτε αυτό που είναι αφιερωμένο στην εικόνα σε εικόνα. Στο YouTube, πρέπει να κάνετε δύο συνεχόμενα δεξί κλικ.

Μέθοδος 2: χρησιμοποιήστε την επίσημη επέκταση

Υπάρχει μια μέθοδος που είναι ακόμα πιο απλή και γρήγορη, αν και φαίνεται αδύνατη:

  • Μεταβείτε στο Chrome Web Store και αναζητήστε Επέκταση Picture-in-Picture (από την Google)
  • Κατεβάστε την επέκταση και επιτρέψτε στο Google Chrome να την εγκαταστήσει
  • Επάνω δεξιά, δίπλα στην omnibar (η γραμμή αναζήτησης και διευθύνσεων), θα δείτε να εμφανίζεται ένα νέο κουμπί. Απλώς ξεκινήστε την αναπαραγωγή ενός βίντεο και με ένα μόνο κλικ σε αυτό το κουμπί, θα ενεργοποιήσετε τη λειτουργία PiP.

συμπέρασμα

Είναι πολύ ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η λειτουργία picture-in-picture λειτουργεί ομαλά ακόμη και έξω από το κύριο παράθυρο του Chrome. Μπορείτε να σύρετε το αιωρούμενο παράθυρο σε οποιαδήποτε θέση και, σύροντας από μία από τις πλευρές ή τις γωνίες, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθός του. Το αιωρούμενο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο έχει ένα κουμπί Αναπαραγωγή/Παύση, ένα κουμπί για επιστροφή στην αναπαραγωγή του βίντεο μέσα σε ένα πλήρες παράθυρο και ένα X αφιερωμένο στο κλείσιμο του αιωρούμενου προγράμματος αναπαραγωγής βίντεο.

  • Περισσότερες δυνατότητες από ποτέ: πώς έπεσα στο Chromebook

Κάντε κλικ ή αγγίξτε τις εικόνες για να τις μεγεθύνετε

pip-chrome-os-1 pip-chrome-os-2 pip-chrome-os-3

Τα αναπτυσσόμενα μενού διαφόρων προγραμμάτων όπως το Photoshop ή το GIMP (δοκιμασμένο από εμένα) θα εξακολουθούν να εμφανίζονται στο παρασκήνιο και δεν θα καλύπτουν το βίντεο. Αυτό είναι καλό γιατί δεν χρειάζεται να μετακινείτε συνεχώς το βίντεο που αναπαράγεται εάν το κρατάτε στο επάνω μέρος της οθόνης.

Στιγμιότυπο οθόνης 2019 06 12 στις 11.12.40

Είναι πραγματικά βολικό το βίντεο στο PiP να μην καλύπτει τα αναπτυσσόμενα μενού. / © NextPit

Σε κάθε άλλη περίπτωση, το βίντεο παραμένει πάντα στο προσκήνιο και δεν είναι απαραίτητο να εστιάζετε αυτό το παράθυρο (κάνοντας κλικ πάνω του) για να το διατηρείτε πάνω στα άλλα παράθυρα όπως συμβαίνει συνήθως. Μην φοβάστε να συνεχίσετε να κάνετε κάτι άλλο ενώ ακούτε ένα εκπαιδευτικό βίντεο όπως έκανα εγώ ενώ έγραφα αυτό το άρθρο!

Στιγμιότυπο οθόνης 2019 06 12 στις 11.08.56

Εναρξη! / © NextPit

Χρησιμοποιείτε ήδη αυτή τη λειτουργία; Με ποιες πλατφόρμες βίντεο το δοκιμάσατε; Πείτε μας τις συμβουλές σας!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here