Πώς να μοιράζεστε φωτογραφίες στο διαδίκτυο χωρίς απώλεια ποιότητας

0
79
Πώς να μοιράζεστε φωτογραφίες στο διαδίκτυο χωρίς απώλεια ποιότητας
Πώς να μοιράζεστε φωτογραφίες στο διαδίκτυο χωρίς απώλεια ποιότητας

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για να παρακάμψετε τις τεχνικές συμπίεσης φωτογραφιών που χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες Ιστού. Δείτε πώς να μοιράζεστε φωτογραφίες στο Διαδίκτυο χωρίς απώλεια ποιότητας

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι φωτογραφίες που μοιράζεστε στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται διαφορετικές από αυτές που έχετε κάνει κλικ; Αυτό συμβαίνει λόγω συμπίεσης φωτογραφίας. Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης και οι εφαρμογές όπως το Facebook, το Instagram, το WhatsApp κ.λπ. χρησιμοποιούν εξειδικευμένες τεχνικές συμπίεσης φωτογραφιών για να μειώσουν το φόρτο του διακομιστή τους.

Το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες email. Δεν έχει σημασία αν μοιράζεστε μια εικόνα υψηλής ανάλυσης σε πρόγραμμα email ή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. μπορεί να διαπιστώσετε ότι η εικόνα χάνει μέρος της ποιότητάς της.

Πώς να μοιράζεστε φωτογραφίες στο Διαδίκτυο χωρίς απώλεια ποιότητας

Τεχνικά, δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις τεχνικές συμπίεσης φωτογραφιών που ορίζονται από τις διαδικτυακές υπηρεσίες και τις εφαρμογές ιστού, αλλά μπορείτε να εφαρμόσετε ορισμένα κόλπα για να παρακάμψετε τον αλγόριθμο συμπίεσης φωτογραφιών. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές καλύτερες μεθόδους για να μοιράζεστε φωτογραφίες στο διαδίκτυο χωρίς απώλεια ποιότητας.

1. Χρήση του Google Photos

Χρήση του Google Photos
Χρήση του Google Photos

Καλά, Φωτογραφίες Google δεν συμπιέζει τις εικόνες που έχετε αποθηκεύσει στο smartphone σας. Έτσι, εάν χρειάζεστε μια γρήγορη μέθοδο για δωρεάν κοινή χρήση φωτογραφιών υψηλής ποιότητας, τότε το Google Photos μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Το Google Photos συγχρονίζει αυτόματα τις αποθηκευμένες φωτογραφίες σας σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές. Για να το μοιραστείτε με άλλους, απλά πρέπει να αλλάξετε το απόρρητο φωτογραφιών σε “Δημόσιο”

2. Χρήση Υπηρεσιών Cloud Storage

Χρήση Υπηρεσιών Cloud Storage
Χρήση Υπηρεσιών Cloud Storage

Καλά, Dropbox είναι μία από τις καλύτερες, απλούστερες και φθηνότερες λύσεις κοινής χρήσης cloud που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη στιγμή. Κάτω από τον δωρεάν λογαριασμό, το Dropbox παρέχει 2 GB δωρεάν αποθήκευσης αρχείων. Αφού ανεβάσετε τις φωτογραφίες στο Dropbox, μπορείτε να μοιραστείτε τη σύνδεση του αρχείου με άλλους χρήστες. Με αυτόν τον τρόπο, τα αρχεία σας δεν θα συμπιέζονται. Ομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud που προσφέρουν συνδέσμους με δυνατότητα κοινής χρήσης, όπως το Google Drive, το Microsoft OneDrive κ.λπ.

3. Μετατροπή εικόνων πριν από την κοινή χρήση (PNG)

Μετατροπή εικόνων πριν από την κοινή χρήση (PNG)
Μετατροπή εικόνων πριν από την κοινή χρήση (PNG)

Λοιπόν, πριν κοινοποιήσετε τις φωτογραφίες, φροντίστε να μετατρέψετε το αρχείο σε μορφή PNG. Σε σύγκριση με τα JPEG και JPG, το PNG παράγει εικόνες υψηλότερης ποιότητας αλλά έχει και μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου. Μπορεί επίσης να έχει απώλειες, αλλά επειδή δημιουργήθηκε ως μορφή εικόνας χωρίς απώλειες, είναι πάντα καλύτερο να μετατρέπετε αρχεία σε μορφή PNG. Για να μετατρέψετε JPEG ή JPG σε PNG, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό – Πώς να μετατρέψετε εικόνες σε JPG ή PNG

4. Συμπίεση εικόνων ως αρχείο ZIP/RAR

Συμπίεση εικόνων ως αρχείο ZIP
Συμπίεση εικόνων ως αρχείο ZIP

Αυτό είναι ένα άλλο καλύτερο τέχνασμα για την αποστολή εικόνων χωρίς συμπίεση αρχείων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το τέχνασμα για να μοιραστείτε πολλές εικόνες στο WhatsApp χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητά του. Σε αυτή τη μέθοδο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο φερμουάρ για τη συμπίεση των εικόνων. Αφού συμπιεστεί, πρέπει να στείλετε το αρχείο zip. Ο δέκτης πρέπει να εξαγάγει το αρχείο ZIP για να λάβει τις εικόνες. Το μέγεθος της εικόνας δεν θα μειωθεί και, ως εκ τούτου, η ευκρίνεια διατηρείται ανέπαφη

Έτσι, αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες μεθόδους για να στείλετε εικόνες στο διαδίκτυο χωρίς να χάσετε την ποιότητά τους. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here