Πώς να μετονομάσετε ομαδικά αρχεία στα Windows 10 & 11

0
81

Μαζική μετονομασία αρχείων στα Windows!

Πώς να μετονομάσετε ομαδικά αρχεία στα Windows 10 & 11

Η μετονομασία ενός μεμονωμένου αρχείου δεν θα μπορούσε να είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς οποιοσδήποτε θα μπορούσε να το κάνει κάνοντας δεξί κλικ στο αρχείο και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή «Μετονομασία» από τη λίστα. Τι γίνεται όμως αν πρέπει να μετονομάσετε πολλά αρχεία; Αυτό θα μπορούσε να είναι μια πραγματικά χρονοβόρα εργασία.

Ωστόσο, το καλό με τα Windows 10/11 είναι ότι διαθέτει πολλά εργαλεία που σας επιτρέπουν να μετονομάσετε πολλά αρχεία με ένα μόνο κλικ. Για αυτό, πρέπει να επιλέξετε τα αρχεία και να ορίσετε τους κανόνες μετονομασίας.

Τρόποι για ομαδική μετονομασία αρχείων στα Windows 10 & 11

Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές καλύτερες μεθόδους και εφαρμογές για τη ομαδική μετονομασία αρχείων στο λειτουργικό σύστημα Windows 10/Windows 11. Δεν έχουμε παραθέσει περίπλοκες μεθόδους. Οι μέθοδοι που κοινοποιήθηκαν παρακάτω ήταν εύκολο να ακολουθηθούν και να εφαρμοστούν. Ας τσεκάρουμε.

Χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση αρχείων

Βήμα 1. Πρώτα απ ‘όλα, επιλέξτε όλα τα αρχεία που θέλετε να μετονομάσετε. Αφού επιλέξετε, κάντε κλικ στο κουμπί «Μετονομασία».

Βήμα 2. Μετά από αυτό, θα παρατηρήσετε ότι όλα τα επιλεγμένα αρχεία παραμένουν επιλεγμένα, ενώ το πρώτο από αυτά θα επισημαίνεται το όνομά του για να μετονομαστεί.

Βήμα 3. Πληκτρολογήστε το νέο όνομα για το αρχείο που είναι επισημασμένο και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί enter. Θα δείτε ότι όλα τα επιλεγμένα αρχεία θα μετονομαστούν αυτόματα.

PowerToys

Για όσους δεν γνωρίζουν, το PowerToys είναι ένα σύνολο βοηθητικών προγραμμάτων δωρεάν λογισμικού που έχουν σχεδιαστεί για ισχυρούς χρήστες. Διαθέτει ένα εργαλείο γνωστό ως “PowerRename”. Με το PowerRename, μπορείτε εύκολα να μετονομάσετε πολλά αρχεία ταυτόχρονα.

Έχουμε μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό σχετικά με τον τρόπο ομαδικής μετονομασίας αρχείων με το PowerToys στα Windows. Σας συνιστούμε να ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό για να μετονομάσετε ομαδικά αρχεία στο λειτουργικό σύστημα Windows 10/Windows 11.

Massive File Renamer

Στο λειτουργικό σύστημα Windows, θα βρείτε εργαλεία για κάθε σκοπό. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Massive File Renamer για να μετονομάσετε εύκολα πολλά αρχεία. Με τη μαζική μετονομασία αρχείων, μπορείτε να ολοκληρώσετε τη δουλειά για μια μεγάλη ποικιλία εργασιών μετονομασίας.

Η εφαρμογή δεν είναι δημοφιλής, αλλά είναι τόσο αποτελεσματική που μπορεί να μετονομάσει αρχεία μαζικά. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στα αγγλικά και στα ισπανικά.

Advanced Renamer

δέσμη αρχείου για μετονομασία πολλών αρχείων

Το Advanced Renamer είναι ένα πρόγραμμα για τη μετονομασία πολλών αρχείων και φακέλων ταυτόχρονα. Με τη ρύθμιση των μεθόδων μετονομασίας, τα ονόματα μπορούν να τροποποιηθούν με διάφορους τρόπους. Με το Advanced Renamer, μπορείτε να δημιουργήσετε νέα ονόματα αρχείων προσθέτοντας, αφαιρώντας, αντικαθιστώντας, αλλάζοντας περιπτώσεις ή δίνοντας στο αρχείο ένα ολοκαίνουργιο όνομα με βάση γνωστές πληροφορίες σχετικά με το αρχείο.

Εάν θέλετε να ρυθμίσετε μια ομαδική εργασία για να μετονομάσετε πολλά αρχεία στον υπολογιστή σας με Windows, το Advanced Renamer θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

File Renamer Basic

File Renamer Basic

Το File Renamer Basic είναι ένα άλλο εξαιρετικό βοηθητικό πρόγραμμα των Windows 10 που έχει τη δυνατότητα να μετονομάζει πολλά αρχεία ταυτόχρονα. Το υπέροχο πράγμα με το File Renamer Basic είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να μετονομάζουν ομαδικά ολόκληρους καταλόγους ή υποκαταλόγους αρχείων, εικόνων, βίντεο ταυτόχρονα. Δεδομένου ότι σχεδιάστηκε για να είναι εύκολο στη χρήση, το βοηθητικό πρόγραμμα απαιτεί λιγότερο χώρο για εγκατάσταση.

Μυρμήγκι Renamer

Μυρμήγκι Renamer

Λοιπόν, αν ψάχνετε για ένα δωρεάν εργαλείο των Windows 10 που μπορεί να κάνει τη μετονομασία αρχείων πολύ πιο εύκολη, τότε το Ant Renamer μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Μάντεψε? Το Ant Renamer είναι ένα από τα ικανά εργαλεία των Windows 10 που μπορεί να μετονομάσει μεγάλες ποσότητες αρχείων και φακέλων με λίγα μόνο κλικ.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το Ant Renamer παρέχει επίσης στους χρήστες πολλά φίλτρα για να επιλέξουν αρχεία για μετονομασία, όπως μπορείτε να αναζητήσετε αρχεία για κεφαλαία, πεζά, πρώτο γράμμα, κάθε λέξη με κεφαλαία.

Μετονομασία-Αυτό

Μετονομασία-Αυτό

Μετονομασία-Είναι ένα από τα καλύτερα και ανοιχτού κώδικα εργαλεία των Windows για τη μαζική μετονομασία πολλών αρχείων και φακέλων. Το σπουδαίο με το Rename-It είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν φίλτρα για εφαρμογή σε μια λίστα αρχείων και φακέλων για να μετονομάσουν ολόκληρη τη λίστα με ένα μόνο κλικ.

Ελέγχει το όνομα του αρχείου, ενσωματώνεται μέσω του μενού περιβάλλοντος του Explorer και υποστηρίζει κανονικές εκφράσεις. Έτσι, Μετονομασία-Είναι ένα άλλο καλύτερο εργαλείο των Windows για τη μαζική μετονομασία πολλών αρχείων.

Έτσι, αυτές είναι οι καλύτερες μέθοδοι για τη ομαδική μετονομασία αρχείων στα Windows 10/11. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here