Πώς να μετακινήσετε μια επιλογή στο Gimp

0
83

Εάν επεξεργάζεστε πολλές διαδικτυακές εικόνες, ίσως θέλετε να μάθετε πώς να μετακινήσετε μια επιλογή στο GIMP. Ευτυχώς, αυτή είναι μια σχετικά απλή διαδικασία. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να κάνετε επιλογές στην εφαρμογή και να την μετακινήσετε ελεύθερα είτε στο ίδιο επίπεδο είτε σε ένα νέο επίπεδο μέχρι να βρεθεί στην τέλεια θέση.

Πώς να μετακινήσετε μια επιλογή στο Gimp

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να εργάζεστε με όλα τα εργαλεία επιλογής, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε διαφορετικούς συνδυασμούς για να κάνετε σωστά την εικόνα σας.

Πώς να μετακινήσετε επιλογές στο GIMP

Το GIMP διαθέτει πολλά εργαλεία που σας επιτρέπουν να κάνετε επιλογές ελεύθερα. Επιπλέον, πολλά από αυτά είναι δωρεάν. Στη συνέχεια, μπορείτε να μετακινήσετε την επιλογή όπου θέλετε. Παρακάτω είναι τα απλά βήματα για να μετακινήσετε την επιλογή στο GIMP χρησιμοποιώντας διαφορετικά εργαλεία.

Χρησιμοποιώντας το Εργαλείο Ορθογώνιας Επιλογής

Το “Rectangular Selection Tool” είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται συνήθως στο GIMP που σας επιτρέπει να επιλέξετε ορθογώνιες περιοχές στο ενεργό στρώμα μιας εικόνας. Ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε σχήματα στο GIMP είναι χρησιμοποιώντας το “Rectangular Tool” για ορθογώνια σχήματα και το “Ellipse Tool” για τους κύκλους.

Δείτε πώς μπορείτε να μετακινήσετε τις επιλογές που έγιναν με το “Ορθογώνιο Εργαλείο”.

  1. Επιλέξτε μια εικόνα jpg που θέλετε να επεξεργαστείτε κάνοντας κλικ στην επιλογή «Άνοιγμα» στο «Μενού Αρχείο» ή «Ctrl + O». Μετατροπή σε χώρο εργασίας RGB εάν ζητηθεί.
  2. Από τη γραμμή εργαλείων στην αριστερή γωνία, κάντε κλικ στο εικονίδιο “Εργαλείο επιλογής ορθογωνίου” ή κάντε κλικ στο πλήκτρο “R”.
  3. Μετακινήστε το ποντίκι πάνω από τις άκρες για να προσαρμόσετε την επιλογή, μεταβείτε στη γωνία, αλλάξτε το μέγεθός της και κάντε κλικ στο «Enter».
  4. Τώρα επιλέξτε το «Εργαλείο Μετακίνησης» από την αριστερή γραμμή εργαλείων ή κάντε κλικ στο «Κλειδί M» και ορίστε τη «Λειτουργία μετακίνησης» σε «Επιλογή». Κάντε κλικ και σύρετε σε οποιοδήποτε μέρος της επιλογής για να το μετακινήσετε.
  5. Εάν προτιμάτε τη μέθοδο αντιγραφής και επικόλλησης, κάντε κλικ στο «Ctrl + C» για να αντιγράψετε την επιλογή και «Ctrl+V» για να την επικολλήσετε στη νέα θέση

Χρήση του “Ellipse Tool”

Το ”Ellipse Tool” σάς επιτρέπει να κάνετε μια επιλογή σχήματος κύκλου και να το μετακινήσετε.

  1. Επιλέξτε και ανοίξτε μια εικόνα. Κάντε κλικ στο μενού “Εργαλεία” στο επάνω μέρος, επιλέξτε “Εργαλεία επιλογής” και επιλέξτε “Επιλογή Ellipse”.
  2. Κάντε κλικ και σύρετε πάνω από την περιοχή που θέλετε να επιλέξετε και πατήστε “Enter”.
  3. Επιλέξτε το εικονίδιο “Μετακίνηση εργαλείου” από την αριστερή γραμμή εργαλείων. Ορίστε τη “Λειτουργία Μετακίνησης” σε “Επιλογή”. Κάντε κλικ και σύρετε την επιλογή για να τη μετακινήσετε.
  4. Εάν προτιμάτε να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση, κάντε κλικ στο “Ctrl + C” για να αντιγράψετε την επιλογή και στο “Ctrl + V” για να την επικολλήσετε.

Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα άλλα εργαλεία επιλογής για να κάνετε επιλογές και να τις μετακινήσετε όπου θέλετε χρησιμοποιώντας το «Εργαλείο Μετακίνησης». Ωστόσο, η χρήση του “Rectangular Select Tool” και του “Ellipse Tool” για να κάνετε επιλογές δεν θα σας δώσει μια ακριβή επιλογή.

Η επιλογή σας θα εμφανίζεται συνήθως σε σχήμα που καθορίζεται με τον τύπο του εργαλείου που χρησιμοποιήσατε. Για πιο ακριβή επιλογή, χρησιμοποιήστε το «Εργαλείο δωρεάν επιλογής».

Χρησιμοποιώντας το «Εργαλείο Δωρεάν επιλογής»

Το «Εργαλείο δωρεάν επιλογής» σάς επιτρέπει να κάνετε ακριβείς επιλογές σε μια εικόνα, επιτρέποντάς σας έτσι να επιλέξετε τέλεια το τμήμα της εικόνας που θέλετε να μετακινήσετε.

  1. Ανοίξτε την εικόνα που θέλετε να επεξεργαστείτε. Επιλέξτε το εργαλείο «Δωρεάν επιλογή» από το μενού «Εργαλεία» στην κορυφή.
  2. Δημιουργήστε ένα σημείο εκκίνησης κάνοντας κλικ στην εικόνα. Κρατήστε πατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικιού ή κάντε αριστερό κλικ στο πληκτρολόγιό σας. Κάντε κλικ και σύρετε στις άκρες της εικόνας που θέλετε να επιλέξετε.
  3. Κάντε κλικ στο «Enter». Αντιγράψτε την επιλογή και επικολλήστε την όπου θέλετε ή χρησιμοποιήστε το ”Εργαλείο Μετακίνησης” για να την επανατοποθετήσετε.

GIMP Πώς να μετακινήσετε την επιλογή σε ένα νέο επίπεδο

Τα επίπεδα είναι μια σημαντική πτυχή της ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας. Σας επιτρέπουν να δημιουργείτε σύνθετες εικόνες και να δημιουργείτε στρώματα διαφορετικών μεγεθών, ακόμη και μεγαλύτερα από τις διαστάσεις της εικόνας.

Ακολουθούν τα γρήγορα βήματα για να μετακινήσετε την επιλογή σε νέο επίπεδο:

Κάντε μια επιλογή χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε από τα εργαλεία επιλογής.

  1. Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και κάντε κλικ στο “Επιλογή”.
  2. Κάντε κλικ στο “Float” για να δημιουργήσετε ένα αιωρούμενο επίπεδο.
  3. Κάντε δεξί κλικ στο αιωρούμενο στρώμα.
  4. Επιλέξτε “Σε νέο επίπεδο”. Μεταφέρατε με επιτυχία την επιλογή σας σε νέο επίπεδο.

Floating Layer στο GIMP

Ένα αιωρούμενο επίπεδο ονομάζεται επίσης αιωρούμενη επιλογή στο GIMP. Είναι ένα προσωρινό στρώμα που έχει παρόμοιες λειτουργίες με ένα κανονικό στρώμα. Πρέπει να αγκυρώσετε το αιωρούμενο στρώμα για να συνεχίσετε να εργάζεστε στα άλλα επίπεδα της εικόνας.

GIMP Move Selection Not Layer

Το εργαλείο μετακίνησης σάς επιτρέπει επίσης να μετακινήσετε μόνο το περίγραμμα επιλογής.

  1. Κάντε μια επιλογή στην εικόνα.
  2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την “Μετακίνηση επιλογής” στην αριστερή γωνία. Κάντε κλικ και σύρετε σε οποιοδήποτε σημείο της επιλογής για να το μετακινήσετε ή κάντε μια απλή αντιγραφή και επικόλληση.

GIMP Move Selection Multiple Layers

Τα επίπεδα στο GIMP είναι μια στοίβα διαφανειών και διαφορετικά μέρη της εικόνας περιέχονται σε κάθε επίπεδο. Μπορείτε να κατασκευάσετε μια εικόνα με πολλά εννοιολογικά μέρη χρησιμοποιώντας επίπεδα. Τα επίπεδα χρησιμοποιούνται κυρίως για τον χειρισμό ορισμένων τμημάτων της εικόνας χωρίς να επηρεάζουν τα άλλα μέρη.

Πώς να περικόψετε ένα επίπεδο στο GIMP

Θα πρέπει να ξέρετε πώς να περικόπτετε επίπεδα επειδή είναι ζωτικής σημασίας για την επεξεργασία εικόνων GIMP. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι περικοπής εικόνων στο GIMP, είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα. Δείτε πώς μπορείτε να περικόψετε επίπεδα με μη αυτόματο τρόπο.

  1. Επιλέξτε και ανοίξτε την εικόνα που θέλετε να περικόψετε. Επιλέξτε ένα επίπεδο που θέλετε να περικόψετε από το πλαίσιο των επιπέδων. Επιλέξτε το “Εργαλείο περικοπής”. από την αριστερή πλευρική γραμμή εργαλείων.
  2. Κάντε κλικ στο πλαίσιο «Μόνο τρέχον επίπεδο» στις «Επιλογές εργαλείου» στο αριστερό πλαίσιο για να επιβεβαιώσετε το τρέχον επίπεδο.
  3. Κάντε κλικ και σύρετε στην εικόνα για να επιλέξετε την περιοχή που θέλετε να διατηρήσετε. Κάντε κλικ στο «Enter» για να οριστικοποιήσετε την περικοπή.

Η επιλογή μετακίνησης GIMP δεν λειτουργεί

Εάν διαπιστώσετε ότι το εργαλείο μετακίνησης δεν λειτουργεί ή δεν σας επιτρέπει να μετακινήσετε την επιλογή σας, οι επιλογές της παλέτας εργαλείων μπορεί να σας βοηθήσουν.

  • Το GIMP θα επιμείνει ότι δεν έχετε επιλογή για μετακίνηση, εάν δεν έχετε ρυθμιστεί να χρησιμοποιείτε μια συγκεκριμένη λειτουργία μετακίνησης. Βεβαιωθείτε ότι το έχετε ρυθμίσει σε τρεις από τις λειτουργίες μετακίνησης σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.
  • Επιλέξτε την επιλογή “Επιλογή επιπέδου για μετακίνηση” ή “Μετακίνηση τρέχοντος επιπέδου” για να την ενεργοποιήσετε από το παράθυρο επιλογών εργαλείου.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή “Μετακίνηση του ενεργού επιπέδου” όταν επιλέγετε το εργαλείο μετακίνησης στο κάτω μέρος του μενού εργαλείων.
  • Ένας άλλος λόγος που το εργαλείο μετακίνησης σας δεν λειτουργεί είναι ότι η έκδοση του GIMP που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζει επιλογές μετακίνησης μόνο με το εργαλείο μετακίνησης. Εάν ναι, εκτελέστε μια απλή αντιγραφή και επικόλληση αφού κάνετε επιλογές.

Μετακινήστε τις επιλογές στην προτιμώμενη θέση σας στο GIMP

Για τις πρόσφατες εκδόσεις του GIMP, το εργαλείο μετακίνησης σάς επιτρέπει να σύρετε και να αποθέσετε οποιαδήποτε επιλογή στον καμβά της εικόνας σας. Αφού κάνετε επιλογές για παλαιότερες εκδόσεις του GIMP, μπορεί να είναι αδύνατο να τις μετακινήσετε χρησιμοποιώντας το εργαλείο “Μετακίνηση”, καθώς μπορεί να καταλήξετε να μετακινήσετε ολόκληρο τον καμβά εικόνας. Εάν έχετε μια παλαιότερη έκδοση του GIMP που λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο αφού κάνετε επιλογές, κάντε μια απλή λειτουργία αντιγραφής και επικόλλησης.

Έχετε προσπαθήσει ποτέ να μετακινήσετε επιλογές στο GIMP; Εάν ναι, ποιο από τα εργαλεία επιλογής προτιμάτε; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here