Πώς να λύσετε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα Google Home (Mini).

0
62
AndroidPIT google home 6975
© NextPit

Η οικογένεια Google Home, που αποτελείται από έξυπνες οικιακές συσκευές από τον γίγαντα Mountain View, δημιουργήθηκε με σκοπό να απλοποιήσει ορισμένες πτυχές της καθημερινότητάς μας. Θα μπορούσατε να πείτε ότι αυτά τα gadget λειτουργούν ως προσωπικός βοηθός, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο. Είναι πολύ κρίμα που δεν λειτουργούν πάντα όλα όπως τα θέλεις.

Ναι, ακόμη και οι συσκευές Google Home μερικές φορές τείνουν να υποφέρουν από μικρά (αλλά ενοχλητικά) προβλήματα. Αλλά μην ανησυχείτε – στις περισσότερες περιπτώσεις όλα μπορούν να λυθούν εύκολα σε λίγα μόνο βήματα. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε τις λύσεις σε μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα με τα έξυπνα ηχεία της Google.

Ζητήματα σύνδεσης Google Home

Το κλασικό πρόβλημα της σύνδεσης σε ένα δίκτυο Wi-Fi ή στο Bluetooth του smartphone σας είναι αρκετά συνηθισμένο και μπορεί να προκαλέσει αρκετές ανωμαλίες, όπως αργή απόκριση από το Google Assistant, μη αναπαραγωγή μουσικής, προβλήματα αποθήκευσης στην προσωρινή μνήμη ή εντολές που δεν ακούγονται.

Το πρώτο πράγμα που σας προτείνουμε να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση είναι να απενεργοποιήσετε το Google Home για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα, απλά αποσυνδέοντας το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα. Μετά από αυτό, επανασυνδέστε τη συσκευή και περιμένετε να γίνει επανεκκίνηση. Μπορείτε επίσης να κάνετε το ίδιο πράγμα απευθείας από την εφαρμογή Google Home: απλώς μεταβείτε στις Συσκευές > Ρυθμίσεις > Άλλο > Επανεκκίνηση.

AndroidPIT google home mini κριτική 3252

Μερικές φορές μια απλή επανεκκίνηση αρκεί για να λύσει τα πιο συνηθισμένα προβλήματα του Google Home. / © NextPit

Μια άλλη συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε είναι να μετακινήσετε το Google Home σας για να το κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο δρομολογητή Wi-Fi. Δεν είναι ασυνήθιστο να έχετε καθυστερήσεις απόκρισης ή πτώση της σύνδεσης εάν το τοποθετήσετε μακριά. Τέλος, θα ήταν καλύτερο να συνδέσετε το Google Home σε ένα δίκτυο Wi-Fi 5 GHz αντί σε ένα 2,4 GHz για λιγότερες παρεμβολές.

Google Home: Ζητήματα τοπικής προσαρμογής

Η λανθασμένη ρύθμιση τοποθεσίας είναι ένα άλλο αρκετά κοινό πρόβλημα με το Google Home. Όταν παρουσιαστεί αυτό το σφάλμα, ενδέχεται να λάβετε εντελώς λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με τον καιρό, την κυκλοφορία ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που χρειάζεται η γεωγραφική σας τοποθεσία για να είναι χρήσιμη.

ρυθμίσεις τοποθεσίας της εφαρμογής google home

Η επαναφορά της γεωγραφικής θέσης σας είναι πολύ εύκολη. / © NextPit

Για να ορίσετε τη σωστή τοποθεσία, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα απευθείας από την εφαρμογή Google Home:

  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας (το τελευταίο κάτω δεξιά)
  • Εισαγάγετε τις Ρυθμίσεις
  • Πατήστε τα μέρη σας
  • Τώρα ορίστε τη σωστή διεύθυνση για το σπίτι και τον χώρο εργασίας σας.

Μόλις ολοκληρωθούν αυτά τα βήματα, όλα θα πρέπει να επανέλθουν στο φυσιολογικό.

Το Google Home δεν ανταποκρίνεται στις εντολές μου

Μερικές φορές τα έξυπνα ηχεία μπορεί να μην ανταποκρίνονται στα αιτήματά σας. Η Google εξόπλισε τις συσκευές Home της με ένα κουμπί για την απενεργοποίηση του μικροφώνου. Όταν ενεργοποιηθεί, το ηχείο δεν θα ακούει πλέον τη φωνή σας και δεν θα μπορείτε να αλληλεπιδράσετε μαζί του ακόμα και όταν λέτε τη φράση ενεργοποίησης “OK, Google”. Εάν το Google Home σας δεν σας ακούει, σας προτείνουμε να ελέγξετε αυτό το κουμπί και να δοκιμάσετε να αλληλεπιδράσετε ξανά. Προειδοποίηση: στο Google Home Mini, το κουμπί βρίσκεται στο πίσω μέρος!

AndroidPIT google home mini κριτική 3244

Το κουμπί Google Home Mini βρίσκεται στο πίσω μέρος. / © NextPit

Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι ο υπερβολικός θόρυβος στο δωμάτιο όπου βρίσκεται το Google Home. Εάν η συσκευή είναι πολύ κοντά στην τηλεόραση (ή σε άλλες θορυβώδεις συσκευές), σίγουρα θα δυσκολευτεί περισσότερο να ακούσει τη φωνή σας. Κρατήστε το ηχείο μακριά από τα πιο θορυβώδη σημεία του σπιτιού!

Το Google Home μου απαντά τυχαία

Άλλες φορές, όμως, το Google Home μας ακούει πολύ καλά (ακόμα και πάρα πολύ) και αποφασίζει να απαντήσει τυχαία χωρίς να έχει ρωτηθεί τίποτα. Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή η συσκευή εντοπίζει (δεν ξέρουμε πώς) τις λέξεις ενεργοποίησης “OK, Google” από ποιος ξέρει ποια πηγή: τηλεόραση, ραδιόφωνο, συνομιλία με φίλους κ.λπ.

AndroidPIT google home 6975

Τοποθετήστε το Google Home μακριά από θορυβώδεις πηγές. / © NextPit

Η συμβουλή μας είναι να “εκπαιδεύσετε” το Google Home σας ώστε να αναγνωρίζει καλύτερα τη λέξη-κλειδί και, κυρίως, τη φωνή σας, όπως ακριβώς μπορείτε να κάνετε στο smartphone σας όταν ρυθμίζετε για πρώτη φορά το Google Assistant. Εκκινήστε την εφαρμογή Google Home και μεταβείτε στις ρυθμίσεις φωνής. Τώρα διδάξτε ξανά στον βοηθό τη σωστή εντολή.

Τι λέτε για εσάς, τι προβλήματα αντιμετωπίσατε με το Google Home; Καταγράψτε τα παρακάτω στα σχόλια και θα βρούμε τη λύση μαζί!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here