Πώς να κατεβάσετε τις εικόνες από ένα Έγγραφο Google

0
237

Τα Έγγραφα Google είναι μία από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις λογισμικού cloud σε σχέση με τους επεξεργαστές κειμένου για επιτραπέζιους υπολογιστές. Η εφαρμογή cloud σάς επιτρέπει να σχεδιάζετε έγγραφα που περιλαμβάνουν πίνακες, γραφήματα, υπερσυνδέσμους, βίντεο YouTube, εικόνες και άλλα. Σίγουρα, μπορεί να έχει ακόμα λιγότερες επιλογές και εργαλεία μορφοποίησης κειμένου από το MS Word, αλλά τα Έγγραφα Google γίνονται όλο και καλύτερα. Ωστόσο, εξακολουθεί να λείπει μια αξιοσημείωτη επιλογή από το μενού περιβάλλοντος εικόνας. Πού βρίσκεται η επιλογή Αποθήκευση εικόνας ως στα Έγγραφα Google;

Πώς να κατεβάσετε τις εικόνες από ένα Έγγραφο Google

Δυστυχώς, τα Έγγραφα Google δεν διαθέτουν επιλογή Αποθήκευση εικόνας για λήψη επιλεγμένων εικόνων κάθε φορά που κάνετε δεξί κλικ σε αυτές, επειδή είναι σε λειτουργία επεξεργασίας. Επομένως, λαμβάνετε Αντιγραφή, Αποκοπή, Αποθήκευση στο Keep κ.λπ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να επιλέξετε και να κατεβάσετε μερικές εικόνες απευθείας από ένα έγγραφο. Αυτή η επιλογή θα ήταν σίγουρα μια εύχρηστη προσθήκη στο μενού περιβάλλοντος της εφαρμογής cloud. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη μερικοί τρόποι λήψης επιλεγμένων εικόνων από έγγραφα που είναι ανοιχτά στα Έγγραφα Google.

Λήψη εικόνων Εγγράφων με δημοσίευση στον Ιστό

Τα Έγγραφα Google διαθέτουν μια επιλογή Δημοσίευση στον Ιστό που σας επιτρέπει να ανοίξετε ένα έγγραφο σε μια καρτέλα προγράμματος περιήγησης. Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να κάνετε λήψη των εικόνων απευθείας από τη σελίδα του εγγράφου. Δείτε πώς να το κάνετε.

  1. Κάντε κλικ στο Αρχείο -> Κοινή χρήση -> Δημοσίευση στον Ιστό, το οποίο ανοίγει το μενού δημοσίευσης.
  2. Κάντε κλικ στο μπλε κουμπί Δημοσίευση.
  3. Επιλέξτε ΟΚ για να επιβεβαιώσετε την υποβολή σας.
  4. Πατήστε Ctrl + C (Windows) ή Command (⌘) + V (Mac) πάνω από τον επισημασμένο σύνδεσμο και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αντιγραφή.
  5. Αφήστε ανοιχτή την καρτέλα του προγράμματος περιήγησης δημοσίευσης και ανοίξτε μια νέα καρτέλα. Επικολλήστε τον σύνδεσμο και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter/Return. Η πρόσφατα δημοσιευμένη σελίδα φορτώνει. Μην ανησυχείς. κανείς δεν έχει τον σύνδεσμο εκτός από εσάς.
  6. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την εικόνα που θέλετε να αποθηκεύσετε. Κάντε δεξί κλικ (Windows) ή πατήστε με διπλό δάχτυλο (Mac) πάνω από την εικόνα και επιλέξτε Αποθήκευση εικόνας ως…
  7. Προαιρετικά: Μπορείτε να καταργήσετε τη δημοσίευση του Εγγράφου όταν τελειώσετε. Επιστρέψτε στην καρτέλα Έγγραφο Google όπου εξακολουθεί να εμφανίζεται η επιλογή δημοσίευσής σας. Κάντε κλικ στο Δημοσιευμένο περιεχόμενο και ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, επιλέξτε Διακοπή δημοσίευσης.

Αποθηκεύστε τις Εικόνες στο Google Keep

Το Google Keep είναι μια εύχρηστη εφαρμογή λήψης σημειώσεων που έχει πλέον ενσωματωθεί στα Έγγραφα Google. Η λειτουργία σάς επιτρέπει να ανοίξετε την πλαϊνή γραμμή “Σημειώσεις από το Keep”. Επιπλέον, αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε εικόνες των Εγγράφων Google απευθείας στο Keep και να τις κατεβάσετε! Δείτε πώς να το κάνετε.

  1. Κάντε δεξί κλικ (Windows) ή πατήστε με δύο δάχτυλα (Mac) πάνω από την εικόνα που θέλετε να αποθηκεύσετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προβολή περισσότερων ενεργειών -> Αποθήκευση σε Keep από το μενού περιβάλλοντος.

  2. Κάντε δεξί κλικ (Windows) ή πατήστε με διπλό δάχτυλο (Mac) στην εικόνα στην πλαϊνή γραμμή “Σημειώσεις από το Keep” και επιλέξτε Αποθήκευση εικόνας ως.

Μαζική λήψη εικόνων από τα Έγγραφα Google χρησιμοποιώντας Μορφή HTML

Εάν χρειάζεται να κάνετε λήψη πολλών εικόνων, είναι πιθανώς καλύτερο να κάνετε λήψη του εγγράφου σε μορφή HTML. Αυτή η επιλογή αποθηκεύει αυτόματα τις εικόνες σε έναν συμπιεσμένο φάκελο. Εξαγάγετε το αρχείο και ανοίξτε τον υποφάκελο εικόνων που περιλαμβάνει όλες τις εικόνες.

  1. Για λήψη του Έγγραφου Google ως HTML, επιλέξτε Αρχείο > Λήψη -> Ιστοσελίδα (.html, συμπιεσμένη).
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο λήψεων του προγράμματος περιήγησης και, στη συνέχεια, επιλέξτε να ανοίξετε τη θέση του αρχείου.
  3. Αποσυμπιέστε το αρχείο και, στη συνέχεια, περιηγηθείτε και επιλέξτε το φάκελο εικόνων.
  4. Περιηγηθείτε στις εικόνες και διαγράψτε όσες δεν θέλετε.

Εξαγωγή εικόνων από έγγραφα με πρόσθετα

Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο προγράμματος περιήγησης Chrome, όπως π.χ Shift Κάντε κλικ στο Image Extractor που κατεβάζει εικόνες από ανοιχτά έγγραφα στα Έγγραφα Google και σε άλλες ιστοσελίδες.

Τα πρόσθετα από το Google Workspace Marketplace δεν περιλαμβάνουν προγράμματα λήψης εικόνων για Έγγραφα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here