Πώς να καταλάβετε εάν κάποιος διαβάζει το μήνυμά σας στο GroupMe;

0
73

Το GroupMe είναι ένα βολικό εργαλείο που σας βοηθά να οργανώσετε μεγαλύτερες ομάδες ανθρώπων. Είναι σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου που επικεντρώνονται σε συνομιλίες ένας προς έναν.

Πώς να καταλάβετε εάν κάποιος διαβάζει το μήνυμά σας στο GroupMe;

Αντίθετα, εστιάζει κυρίως σε ομαδικές συνομιλίες. Επομένως, η διεπαφή είναι λίγο διαφορετική και ορισμένες λειτουργίες μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένες ή ανύπαρκτες.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να μάθετε ποιος διάβασε το μήνυμά σας στο GroupMe, μπορεί να εκπλαγείτε. Υπάρχει μια κατάσταση όταν λειτουργεί, αλλά πιο συχνά, θα βρεθείτε να αναζητάτε απελπιστικά την ειδοποίηση.

Πότε μπορείτε να δείτε την ειδοποίηση “Ανάγνωση”.

Υπάρχει μόνο ένας συγκεκριμένος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι κάποιος έχει διαβάσει το μήνυμά σας στο GroupMe. Αυτό γίνεται μόνο αν χρησιμοποιείτε άμεσο μήνυμα.

Όταν στέλνετε ένα άμεσο μήνυμα σε έναν χρήστη του GroupMe, θα παρατηρήσετε μια μικρή ειδοποίηση “Απεσταλμένο” κάτω από αυτό. Αυτό σημαίνει ότι το μήνυμά σας πήγε στον παραλήπτη, αλλά δεν έχει ακόμη ανοιχτεί.

Όταν ο άλλος χρήστης ανοίξει το μήνυμα και το διαβάσει, η παρακάτω ειδοποίηση θα αναφέρει “Ανάγνωση”. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε ότι ο παραλήπτης άνοιξε το μήνυμά σας.

Συνολικά, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του GroupMe και άλλων εφαρμογών ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων. Το καθένα έχει τη δική του μέθοδο να σας ειδοποιεί ότι το μήνυμά σας έχει διαβαστεί ή “εμφανιστεί”.

Τι γίνεται με τις ομαδικές συνομιλίες του GroupMe;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να μάθετε ποιος διάβασε το μήνυμά σας σε μια ομαδική συνομιλία του GroupMe.

Το εργαλείο δεν θα σας ενημερώσει ποιο μέλος της ομάδας έχει δει το μήνυμα. Αυτό είναι ένα μειονέκτημα σε σύγκριση με άλλες παρόμοιες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων όπως το Messenger. Αυτές οι εφαρμογές σάς ειδοποιούν αφού κάθε άτομο λάβει το μήνυμα.

Δεν υπάρχει βιώσιμος τρόπος για να διορθωθεί αυτό, επίσης. Επομένως, εάν θέλετε να μάθετε εάν ένα συγκεκριμένο μέλος της ομάδας έλαβε το μήνυμα, δοκιμάστε να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα.

Πώς να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα στο GroupMe;

Το Direct Message είναι μια ιδιωτική συνομιλία ανάμεσα σε εσάς και έναν άλλο χρήστη του GroupMe. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μάθετε εάν ο συγκεκριμένος χρήστης πήρε και διάβασε το μήνυμά σας.

Δεδομένου ότι το GroupMe λειτουργεί καλύτερα για μεγαλύτερο αριθμό χρηστών, οι συνομιλίες ένας προς έναν επαναφέρονται στο δεύτερο σχέδιο. Γι’ αυτό δεν είναι εύκολη η πρόσβαση.

Αλλά εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

  1. Ανοίξτε την αρχική οθόνη της εφαρμογής GroupMe.
  2. Πατήστε το εικονίδιο “Μενού” κάτω δεξιά στην εφαρμογή.
  3. Επιλέξτε το μενού “Επαφές” για να ανοίξετε τη λίστα επαφών.
  4. Βρείτε τον χρήστη που θέλετε να στείλετε το μήνυμα.
  5. Εισαγάγετε το σώμα του μηνύματος.
  6. Επιλέξτε «Αποστολή».

Υπάρχει επίσης ένας τρόπος για να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα σε έναν χρήστη εάν μοιράζεστε μια ομάδα.

  1. Ανοίξτε την ομάδα με τον επιθυμητό χρήστη από την αρχική οθόνη του GroupMe.
  2. Πατήστε το κουμπί «Μέλη».
  3. Βρείτε το άτομο στο οποίο θέλετε να στείλετε μήνυμα.
  4. Πατήστε την εικόνα προφίλ του (avatar).
  5. Επιλέξτε «Αποστολή άμεσου μηνύματος» από το μενού.

Αυτό θα σας ανακατευθύνει σε μια ξεχωριστή συνομιλία με αυτόν τον χρήστη. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να στείλετε SMS στους χρήστες μέσω άμεσου μηνύματος.

Μπορείτε να διαγράψετε μηνύματα πριν τα δουν άλλοι;

Το GroupMe σάς επιτρέπει να αποκρύπτετε μηνύματα από τη συσκευή σας, αλλά δεν μπορείτε να τα διαγράψετε για όλους. Επομένως, εάν έχετε στείλει κάτι που δεν θα έπρεπε, δεν υπάρχει τρόπος να το αφαιρέσετε. Οι άλλοι χρήστες θα το δουν ούτως ή άλλως.

Εάν θέλετε να αποκρύψετε αυτά τα μηνύματα ή συνομιλίες από τη συσκευή σας, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

  1. Επιλέξτε τη συνομιλία που θέλετε να αποκρύψετε από την αρχική οθόνη του GroupMe.
  2. Αναζητήστε το μήνυμα που θα θέλατε να κρύψετε.
  3. Πατήστε παρατεταμένα αυτό το μήνυμα για πρόσβαση στο μενού (ή κάντε δεξί κλικ εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή).
  4. Πατήστε «Απόκρυψη μηνύματος».

Εάν αποκρύψετε το τελευταίο μήνυμα που στείλατε, δεν θα μπορείτε να δείτε αν το έχει δει ο άλλος χρήστης.

Αλλά επειδή όλα τα μηνύματα παραμένουν στη βάση δεδομένων, μπορείτε να επιλέξετε να τα “αποκρύψετε”.

  1. Πατήστε το avatar του μεμονωμένου χρήστη.
  2. Επιλέξτε «Ρυθμίσεις».
  3. Πατήστε “Αποκάλυψη κρυφών μηνυμάτων”.

Αυτό θα εμφανίσει όλα τα μηνύματα από τη συνομιλία που είχατε κρύψει στο παρελθόν.

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω τις αποδείξεις ανάγνωσης στο GroupMe;

Εάν δεν θέλετε κάποιος άλλος χρήστης να γνωρίζει για τις αλληλεπιδράσεις σας με τα μηνύματά του, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης για τα DM του GroupMe. Στην επάνω αριστερή γωνία, πατήστε στις τρεις οριζόντιες γραμμές. Από εκεί, πατήστε “Ρυθμίσεις”. Τέλος, μεταβείτε στην επιλογή Αποδείξεις ανάγνωσης και απενεργοποιήστε την επιλογή.

Αυτή είναι επίσης η εξήγηση για το πότε δεν μπορείτε να δείτε τις αποδείξεις ενός άλλου ατόμου όταν του στείλατε ένα DM. Εάν ένας χρήστης έχει απενεργοποιήσει αυτήν την επιλογή, δεν μπορείτε να δείτε τις αποδείξεις του.

Δεν βλέπω αποδείξεις ανάγνωσης άλλου ατόμου. Με έχουν μπλοκάρει;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να είστε σίγουροι εάν κάποιος άλλος χρήστης σας απέκλεισε. Εάν δεν βλέπετε μια απόδειξη ανάγνωσης αλλά ο άλλος χρήστης απαντήσει στο μήνυμά σας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε αποκλειστεί, ο άλλος χρήστης έχει απενεργοποιήσει τη λειτουργία.

Ωστόσο, εάν το άλλο άτομο δεν ανταποκρίνεται, δεν υπάρχει πραγματικά τρόπος να το πείτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν ένας χρήστης σας αποκλείει, μπορείτε να βλέπετε τα μηνύματά του σε ομάδες. Ορισμένοι χρήστες έχουν δηλώσει ότι όταν επιχειρούν να στείλουν μήνυμα σε μια επαφή που τους έχει αποκλείσει, το μήνυμα εξαφανίζεται μετά από λίγα λεπτά. Ωστόσο, δεν μπορέσαμε να το επαναλάβουμε τον Μάιο του 2021.

Προσοχή στα Μηνύματά σας

Συνολικά, το GroupMe είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την οργάνωση μεγαλύτερων ομάδων, αλλά υπάρχει αισθητή έλλειψη ορισμένων λειτουργιών.

Η έλλειψη της επιλογής “Seen” για ομαδικές συνομιλίες μπορεί να απογοητεύσει πολλούς χρήστες. Εάν είστε ένας από αυτούς που προτιμούν να γνωρίζουν την κατάσταση του μηνύματος, ίσως θελήσετε να μεταβείτε σε άλλη εφαρμογή.

Τι πιστεύετε για τις δυνατότητες του GroupMe; Είναι καλό ή κακό η έλλειψη της επιλογής “Seen”; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here