Πώς να κάνετε το iPhone σας να διαβάζει κείμενο για εσάς

0
54
Οδηγός ανάγνωσης κειμένου Apple iPhone
© NextPit

Ως φανατικός θαυμαστής του Audible και του Curio, έψαξα για μια εφαρμογή για να διαβάζω δυνατά το περιεχόμενο του τηλεφώνου μου. Βρήκα το Speechify, μια φανταστική επιλογή, αλλά η Προσβασιμότητα iOS της Apple προσφέρει μια εξαιρετική εναλλακτική για την απόλαυση γραπτού περιεχομένου ως ήχου. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Μου αρέσει να πιστεύω ότι η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς για να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και μια από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στο iOS είναι η δυνατότητα να διαβάζει το iPhone σας κείμενο για εσάς. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για χρήστες με προβλήματα όρασης ή για όσους προτιμούν να ακούν περιεχόμενο αντί να το διαβάζουν. Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσω στα βήματα για να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες ομιλίας προσβασιμότητας στο iPhone σας, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε μια εμπειρία hands-free, φιλική προς το χρήστη.

  • Σχετικά: Κατακτήστε το iPhone σας με αυτές τις 20 συμβουλές και κόλπα για iOS

Και προτού σας δείξω πώς να ρυθμίσετε τη λειτουργία Προφορικού περιεχομένου σε ένα iPhone, θα ήθελα να προτείνω μια λειτουργία Βοηθού Google που μετατρέπει τους ιστότοπους σε περιεχόμενο ήχου για χρήστες Android. Αυτή η δυνατότητα είναι επίσης διαθέσιμη σε iOS.

Πώς να ρυθμίσετε το iPhone σας ώστε να διαβάζει κείμενο για εσάς

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτή είναι μια εγγενής δυνατότητα του iOS 16 και μπορεί να βρεθεί στις επιλογές Προσβασιμότητας με το όνομα Ομιλούμενο περιεχόμενο. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις λειτουργίες ομιλίας προσβασιμότητας, θα πρέπει να ξεκινήσετε ανοίγοντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
  2. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας.
  3. Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα Προφορικού περιεχομένου.

Αυτό θα σας μεταφέρει στις ρυθμίσεις για τις λειτουργίες μετατροπής κειμένου σε ομιλία, συμπεριλαμβανομένων των Επιλογών εκφώνησης, Εκφώνησης οθόνης και σχολίων πληκτρολόγησης. Ενεργοποιήστε τις επιλογές Επιλογή εκφώνησης και/ή Εκφώνηση οθόνης, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Στιγμιότυπα οθόνης που δείχνουν τα βήματα για τη ρύθμιση της λειτουργίας Προφορικού περιεχομένου στο iPhone με πρόσβαση στις επιλογές Προσβασιμότητας.

Για να ρυθμίσετε τη δυνατότητα Προφορικού περιεχομένου, πρέπει να έχετε πρόσβαση στις επιλογές Προσβασιμότητας. / © NextPit

Πώς να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ομιλίας σας

Τώρα που έχετε ενεργοποιήσει τις δυνατότητες Προφορικού περιεχομένου, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ώστε να ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε τον ρυθμό ομιλίας, τη φωνή και άλλες επιλογές για να κάνετε την εμπειρία όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη.

Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει ορισμένες από τις επιλογές προσαρμογής για τη λειτουργία της οθόνης ανάγνωσης στο iOS 16.

Η Apple παρέχει μια ποικιλία επιλογών προσαρμογής για τη λειτουργία της οθόνης ανάγνωσης, συμπεριλαμβανομένου του ρυθμού ομιλίας, της επιλογής φωνής και της διάταξης ελεγκτή. / © NextPit

Πώς να βάζετε το iPhone σας να διαβάζει κείμενο για εσάς

Αφού ρυθμίσετε και προσαρμόσετε τη δυνατότητα Προφορικού περιεχομένου, ήρθε η ώρα να τη χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν δύο απλές μέθοδοι: Speak Selection και Speak Screen. Ακολουθεί μια ανάλυση των διαφορών τους:

  1. Χρησιμοποιήστε το Speak Selection για να διαβάσετε ένα συγκεκριμένο κείμενο: Με ενεργοποιημένη την Speak Selection, μπορείτε πλέον να βάλετε το iPhone σας να διαβάσει ένα συγκεκριμένο κείμενο για εσάς. Απλώς επισημάνετε το κείμενο που θέλετε να διαβαστεί δυνατά πατώντας το παρατεταμένα και σύροντας τις λαβές επιλογής. Μόλις επισημανθεί το κείμενο, πατήστε στην επιλογή “Speak” που εμφανίζεται στο μενού περιβάλλοντος.

  2. Χρήση Speak Screen για ανάγνωση ολόκληρων σελίδων: Εάν θέλετε το iPhone σας να διαβάζει μια ολόκληρη σελίδα ή οθόνη κειμένου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Speak Screen. Για να το ενεργοποιήσετε, σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης με δύο δάχτυλα και το iPhone σας θα αρχίσει να διαβάζει το περιεχόμενο δυνατά.

Στιγμιότυπα οθόνης που δείχνουν πώς να κάνετε γρήγορα το iPhone σας να διαβάζει το περιεχόμενο στην οθόνη.

Υπάρχουν δύο γρήγορες μέθοδοι για να κάνετε το iPhone σας να διαβάζει το περιεχόμενο στην οθόνη: είτε σύροντας προς τα κάτω με δύο δάχτυλα από το επάνω μέρος της οθόνης είτε επιλέγοντας το περιεχόμενο. / © NextPit

Προσωπικά χρησιμοποιώ και τις δύο μεθόδους. Όταν η επιλογή είναι εύκολη, επιλέγω αυτήν την προσέγγιση για να εμποδίσω το σύστημα να διαβάσει όλα τα στοιχεία της ιστοσελίδας. Ωστόσο, αν δεν βιάζομαι, βάζω το iPhone 14 Pro Max να διαβάσει ολόκληρη τη σελίδα και να χρησιμοποιήσω το κουμπί παράβλεψης για να τοποθετήσω τον κέρσορα σε ένα συγκεκριμένο σημείο του άρθρου ή του PDF.

Τέλος, οι λειτουργίες ομιλίας προσβασιμότητας του iOS 16 είναι απίστευτα χρήσιμες και φιλικές προς το χρήστη, επιτρέποντάς σας να διαβάζετε το κείμενο για εσάς με ευκολία στο iPhone σας. Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να απολαύσετε μια πιο προσιτή και βολική εμπειρία με το iPhone σας. Έτσι, είτε θέλετε να ακούσετε ένα άρθρο εν κινήσει είτε χρειάζεστε βοήθεια λόγω προβλημάτων όρασης, οι λειτουργίες ομιλίας προσβασιμότητας iOS 16 σας καλύπτουν.

Γνωρίζετε τυχόν άλλες χρήσιμες λειτουργίες στο iOS που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας; Θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για τα αγαπημένα σας iPhone hacks στην ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here