Πώς να κάνετε την Alexa να προφέρει σωστά το όνομά σας

0
65
Alexa aussprache nextpit
© r.classen / Shutterstock.com / NextPit

Το όνομά σας είναι λίγο ασυνήθιστο και προφέρεται λανθασμένα από την Alexa της Amazon; Εάν συμβαίνει αυτό, τότε μπορείτε εύκολα να διορθώσετε την προφορά του ονόματός σας στην εφαρμογή Alexa. Μπορείτε να επιλέξετε από πολλές επιλογές ή να ορίσετε μόνοι σας τα διαχωριστικά και τον τόνο στο όνομά σας. Το NextPit σας δείχνει πώς λειτουργεί αυτό!

Δεν έχει σημασία αν είστε η Mee-gan ή η May-gan, η Lay-na ή η Lee-na, υπάρχουν πάντα τονισμοί στα ονόματα που δεν διαβάζονται εύκολα με βάση τη λέξη και μόνο. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ονόματα που δεν προφέρονται λανθασμένα από την Alexa στην επιθυμητή γλώσσα. Έτσι, αν ο φωνητικός βοηθός του Amazon προφέρει το όνομά σας λανθασμένα, δεν χρειάζεται να το βλαστημήσετε να το βρίζετε μόνο και μόνο για να το θολώσετε τη σωστή προφορά.

Αυτό συμβαίνει επειδή στην εφαρμογή Alexa, υπάρχει μια κάπως κρυφή συνάρτηση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να της δώσει εντολή να κάνει τη σωστή προφορά. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις επιλογές ή να ανακαλύψετε μόνοι σας τη σωστή προφορά χρησιμοποιώντας παύλες και σημεία στίξης. Οι παρακάτω οδηγίες θα σας δείξουν πώς να φτάσετε εκεί:

Η Alexa προφέρει λανθασμένα ονόματα—δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε

Πρώτα απ ‘όλα, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Alexa στο smartphone σας. Χρειάστηκε ήδη να το χρησιμοποιήσετε για να ρυθμίσετε το ηχείο Echo, αλλά αν έχετε αλλάξει το τηλέφωνό σας στο μεταξύ, μπορείτε να το κατεβάσετε ξανά για Android και iOS δωρεάν. Από εκεί, προχωρήστε στη σύνδεση στην εφαρμογή και εισάγετε τις ρυθμίσεις. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα μετά από αυτό:

  1. Πατήστε Περισσότερα κάτω δεξιά.
  2. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις στην εφαρμογή Alexa.
  3. Επιλέξτε Το προφίλ μου.
  4. Πατήστε στο προφίλ σας ή σε αυτό του οποίου την προφορά θέλετε να προσαρμόσετε.
  5. Επιλέξτε Επεξεργασία ονόματος και προφοράς στο επάνω μέρος της οθόνης.
  6. Μεταβείτε στις αποθηκευμένες προφορές (στο κάτω μέρος της οθόνης).
  7. Ακούστε τη λάθος προφορά—ξανά (🙄).
  8. Επιλέξτε Ας το διορθώσουμε.
  9. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μία από τις τρεις επιλογές ή να πληκτρολογήσετε την επιθυμητή προφορά εδώ.

Η πληκτρολόγηση της προφοράς μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, επειδή η Alexa αναγνωρίζει ορισμένες φράσεις ως συντομογραφίες. Για παράδειγμα, το όνομά μου είναι “Ben-jah-min”, όπου το “min” προφέρεται ως “λεπτό”. Αυτό είναι απολύτως λάθος, φυσικά, εκτός κι αν οι γονείς μου με έχουν κρατήσει στο σκοτάδι για σχεδόν 30 χρόνια που το όνομά μου προφέρεται στην πραγματικότητα ως «Benjaminute».

Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να αλλάξετε την προφορά για οποιοδήποτε προφίλ στην οικογένειά σας Alexa. Βλέπω μεγάλες δυνατότητες για τα γενέθλια ή την 1η Απριλίου να φέρετε ένα χαμόγελο στα χείλη της οικογένειάς σας με εντελώς λάθος προφορά των ονομάτων τους.

Αντιμετωπίσατε προβλήματα με την προφορά του ονόματος Alexa; Και αν ναι, τι προφέρει λάθος ο βοηθός φωνής; Επιτρέψτε μου να μάθω στα σχόλια!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here