Πώς να κάνετε ένα βίντεο την ταπετσαρία σας στα Windows 10 ή 11

0
85

Υπάρχει κάτι παραδόξως ικανοποιητικό στο να έχετε ένα βίντεο ως φόντο της επιφάνειας εργασίας σας. Ίσως είναι ο τρόπος που νιώθεις ότι εργάζεσαι συνεχώς σε ένα νέο έργο. Ίσως είναι μια ανεπαίσθητη υπενθύμιση πλάνα από διακοπές που έχετε παρακολουθήσει μερικές εκατοντάδες φορές. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, οι ταπετσαρίες βίντεο είναι ένας τέλειος τρόπος για να κάνετε την επιφάνεια εργασίας σας πιο ενδιαφέρουσα και προσωπική.

Πώς να κάνετε ένα βίντεο την ταπετσαρία σας στα Windows 10 ή 11

Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να δημιουργήσετε μια ταπετσαρία βίντεο στα Windows 10 και 11.

Πώς να κάνετε ένα βίντεο την ταπετσαρία σας στα Windows 10 ή 11

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε μια ταπετσαρία βίντεο στα Windows.

Για αρχή, οι ταπετσαρίες βίντεο προσθέτουν βερνίκι και επαγγελματισμό στον υπολογιστή σας. Δείχνουν ότι ενδιαφέρεστε για την εμφάνιση του υπολογιστή σας και είστε πρόθυμοι να αφιερώσετε τον επιπλέον χρόνο για να βρείτε ένα υπέροχο φόντο.

Δεύτερον, οι ταπετσαρίες βίντεο μπορούν να βοηθήσουν εσάς ή τα παιδιά σας να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή στο σχολείο. Παρακολουθώντας ένα όμορφο τοπίο ή μια ήρεμη σκηνή μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχάσετε τα προβλήματά σας και απλώς να χαλαρώσετε.

Τρίτον, οι ταπετσαρίες βίντεο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της επιχείρησης ή του ιστότοπού σας. Εάν συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας στους τίτλους της ταπετσαρίας σας, τα άτομα που τον βλέπουν θα μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπό σας εύκολα.

Τέλος, οι ταπετσαρίες βίντεο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναδείξετε την προσωπικότητα και το γούστο σας. Είτε είστε λάτρης των ντοκιμαντέρ για τη φύση είτε των χορευτικών μουσικών κλιπ, σίγουρα θα υπάρχει μια ταπετσαρία βίντεο που αντικατοπτρίζει τα ενδιαφέροντα και το στυλ σας.

Windows 10

Εάν ο επιτραπέζιος υπολογιστής ή ο υπολογιστής σας εκτελείται σε Windows 10, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ορίσετε ένα βίντεο ως ταπετσαρία σας και να δώσετε στο μηχάνημά σας μια νέα, συναρπαστική εμφάνιση. Ας δούμε πώς λειτουργεί κάθε τεχνική.

Χρήση VLC player

VLC είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα Windows στη σύγχρονη εποχή. Μπορεί να αναπαράγει μια μεγάλη ποικιλία μορφών αρχείων, συμπεριλαμβανομένων πολλών που δεν υποστηρίζονται εγγενώς από το Windows Media Player. Είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα αναπαραγωγής με το VLC παρά με άλλες συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων.

Αν αγαπάτε το VLC, έχετε έναν νέο λόγο να το αγαπήσετε ακόμα περισσότερο: Είναι εξοπλισμένο με ένα εργαλείο δημιουργίας ταπετσαρίας βίντεο. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε νέο λογισμικό.

Δείτε πώς μπορείτε να ορίσετε ένα βίντεο ως ταπετσαρία σας χρησιμοποιώντας VLC:

  1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το VLC στον υπολογιστή σας
  2. Επισκεφτείτε την ενότητα “Προστέθηκε πρόσφατα” στο μενού “Έναρξη” και ανοίξτε το VLC. Εάν το πρόγραμμα ήταν ήδη εγκατεστημένο, θα πρέπει να μπορείτε να το βρείτε χαμηλότερα στη λίστα των εγκατεστημένων προγραμμάτων στο μενού Έναρξη. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση επιφάνειας εργασίας του VLC.
  3. Μόλις το πρόγραμμα ανοίξει και εκτελεστεί, κάντε κλικ στο “Μέσα” και επιλέξτε “Άνοιγμα αρχείου”. Αυτό θα ξεκινήσει το παράθυρο της Εξερεύνησης αρχείων όπου μπορείτε να πλοηγηθείτε στον φάκελο που περιέχει το βίντεο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως ταπετσαρία σας.
  4. Αφού βρείτε το αρχείο, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε «Αναπαραγωγή».
  5. Κάντε δεξί κλικ στο παράθυρο αναπαραγωγής και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Βίντεο».
  6. Επιλέξτε «Ορισμός ως ταπετσαρία» από το αναπτυσσόμενο μενού.

Μετά από αυτό, το VLC θα κάνει αμέσως το επιλεγμένο αρχείο βίντεο ως ταπετσαρία σας. Το βίντεο θα αναπαράγεται στο παρασκήνιο καθώς εκτελείτε άλλα προγράμματα. Ωστόσο, η ταπετσαρία θα είναι ενεργή μόνο όταν εκτελείται το VLC. Μόλις κλείσετε το πρόγραμμα, ο υπολογιστής επανέρχεται σε μια στατική ταπετσαρία.

Χρήση προγράμματος ζωντανής ταπετσαρίας

Ένα πρόγραμμα ζωντανής ταπετσαρίας για επιτραπέζιους υπολογιστές μπορεί να προσθέσει μερικά απαραίτητα pizzazz στο σταθμό εργασίας σας. Εάν είστε κάποιος που κοιτάζει την οθόνη του υπολογιστή όλη μέρα, ξέρετε πόσο γρήγορα μια στατική ταπετσαρία μπορεί να γίνει κοσμική. Ένα πρόγραμμα ζωντανής ταπετσαρίας επιφάνειας εργασίας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση αυτού του προβλήματος.

Υπάρχουν πολλά προγράμματα ζωντανής ταπετσαρίας στο Microsoft Store, οποιοδήποτε από τα οποία μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ταπετσαρίες βίντεο στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, Ζωντανές ταπετσαρίες επιφάνειας εργασίας είναι η καλύτερη επιλογή μας. Όχι μόνο σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας βίντεο, αλλά συνοδεύεται επίσης από εκατοντάδες κινούμενες ταπετσαρίες για να διασφαλίσετε ότι δεν θα ξεμείνετε ποτέ από επιλογές. Εκτός από βίντεο, μπορείτε να μετατρέψετε τα αγαπημένα σας GIF σε όμορφες, μαγευτικές ταπετσαρίες.

Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα:

  1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή.
  2. Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή, ανοίξτε την και μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις”.
  3. Επιλέξτε “Γενικά” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “εκκίνηση ζωντανής ταπετσαρίας κατά την εκκίνηση των Windows”. Αυτό θα κάνει το πρόγραμμα να εκτελεστεί αυτόματα μόλις ενεργοποιήσετε το μηχάνημά σας.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί «Αναζήτηση φακέλου» στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Αυτό θα πρέπει να ανοίξει ένα μικρό παράθυρο όπου μπορείτε να επιλέξετε το φάκελο που περιέχει τα βίντεο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  5. Μόλις φτάσετε στο βίντεο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κάντε κλικ στο βίντεο. Η εφαρμογή θα αναπτύξει αμέσως το βίντεο ως ταπετσαρία σας.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με αυτήν την εφαρμογή είναι ότι είναι δωρεάν στη χρήση. Ωστόσο, πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στην έκδοση Pro για να ξεκλειδώσετε εκατοντάδες κινούμενες ταπετσαρίες.

Χρήση ταπετσαρίας βίντεο PUSH

Ταπετσαρία βίντεο PUSH είναι μια εφαρμογή λογισμικού που σας επιτρέπει να ορίσετε ένα βίντεο ως ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας. Μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία βίντεο ή να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας και η εφαρμογή θα αναπαράγει το βίντεο σε βρόχο.

Τα βίντεο είναι υψηλής ποιότητας και μπορούν να προσαρμοστούν για αναπαραγωγή σε διαφορετικές ταχύτητες, ώστε να μπορείτε να παίζετε βίντεο σε αργή κίνηση ή γρήγορο ρυθμό στο παρασκήνιο. Το PUSH Video Wallpaper έχει επίσης πολλές άλλες δυνατότητες, όπως τη δυνατότητα σίγασης του ήχου και ρύθμισης της έντασης, ώστε να μπορείτε να παίζετε ένα χαλαρωτικό ή αναζωογονητικό βίντεο στο παρασκήνιο ενώ εργάζεστε.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα για να δώσετε ζωή στην επιφάνεια εργασίας σας:

  1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί προσθήκης υπογραφής που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία.
  3. Επιλέξτε το αρχείο βίντεο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε από τον τοπικό σας χώρο αποθήκευσης και κάντε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη στη λίστα αναπαραγωγής”.

Το PUSH Video Wallpaper μπορεί να συμπεριληφθεί στα προγράμματα εκκίνησης και να ξεκινήσει αυτόματα μόλις εκκινήσετε. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε ορατά τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας ή να τα απενεργοποιήσετε, εάν θέλετε μια πιο ομαλή εμφάνιση. Διατίθεται ως δωρεάν δοκιμή και η πλήρης έκδοση μπορεί να αγοραστεί για 9,99 $.

Χρήση του YouTube

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να ορίσετε ένα βίντεο YouTube ως ταπετσαρία σας χωρίς να το κατεβάσετε πρώτα; Σωστά.

Εάν δεν σας αρέσει το VLC ή τα άλλα προγράμματα τρίτων που συζητήθηκαν, το YouTube μπορεί να σας βοηθήσει να ορίσετε ζωντανές ταπετσαρίες με λίγα μόνο κλικ.

Δείτε πώς:

  1. Ανοίξτε το YouTube στο πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής σας.
  2. Παίξτε το βίντεο που θέλετε να προβληθεί στο παρασκήνιο ως ταπετσαρία σας.
  3. Μόλις ξεκινήσει η αναπαραγωγή του βίντεο, αλλάξτε τη λειτουργία πλήρους οθόνης και πατήστε το ALT + TAB μαζί.

Αυτό θα ενεργοποιήσει μια σπάνια χρησιμοποιούμενη λειτουργία αναπαραγωγής όπου το βίντεό σας αναπαράγεται στο παρασκήνιο καθώς εκτελείτε άλλα προγράμματα πάνω του.

Οι ταπετσαρίες του YouTube είναι περισσότερο μια λύση παρά οι αληθινές ταπετσαρίες, επειδή τα εικονίδια επιφάνειας εργασίας δεν είναι ορατά. Επιπλέον, πρέπει να διατηρήσετε το YouTube σε λειτουργία στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Από την άλλη πλευρά, η πλούσια λίστα αναπαραγωγής του YouTube διασφαλίζει ότι δεν θα ξεμείνετε ποτέ από επιλογές. Μπορείτε να επιλέξετε να παίξετε κάτι νέο όποτε θέλετε.

Windows 11

Τα Windows 11 έχουν διατηρήσει τα περισσότερα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά του προκατόχου τους, τα Windows 10, ενώ έχουν προσθέσει πολλά εξαιρετικά βοηθητικά προγράμματα. Αλλά όπως και τα Windows 10, δεν συνοδεύεται από προεγκατεστημένο πρόγραμμα αφιερωμένο στη δημιουργία ζωντανών ταπετσαριών.

Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα πολλοί τρόποι για να προσθέσετε λίγη αίσθηση στην επιφάνεια εργασίας σας. Και με λίγη βοήθεια από εφαρμογές τρίτων, μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε μια ζωντανή ταπετσαρία στον υπολογιστή σας Windows 11.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τη δουλειά στο Microsoft Store και σε ιστότοπους τρίτων, αλλά όλες φαίνεται να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο:

  1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή.
  2. Εκκινήστε την εφαρμογή και επιλέξτε την επιθυμητή ταπετσαρία από τον τοπικό σας χώρο αποθήκευσης ή τη διαδικτυακή βιβλιοθήκη.
  3. Τέλος, εφαρμόστε τις αλλαγές και απολαύστε τη νέα σας ζωντανή ταπετσαρία.

Εδώ είναι οι τρεις κορυφαίες συστάσεις μας:

DeskScapes

DeskScapes είναι ένα πρόγραμμα λογισμικού που επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν την εμφάνιση της επιφάνειας εργασίας του υπολογιστή τους. Με το DeskScapes, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα στατικών και κινούμενων φόντων, καθώς και να εφαρμόσουν ρυθμίσεις που αλλάζουν τα χρώματα, τη φωτεινότητα και την αντίθεση της επιφάνειας εργασίας τους.

Περιλαμβάνει επίσης μια σειρά εργαλείων για τη δημιουργία προσαρμοσμένων φόντων, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας προσθήκης κειμένου, σχημάτων και εικόνων. Εάν θέλετε να ανεβάσετε την προσαρμογή της επιφάνειας εργασίας σας στο επόμενο επίπεδο, το DeskScapes προσφέρει επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας επιτραπέζιων υπολογιστών με προσαρμοσμένο θέμα, με αντίστοιχη ταπετσαρία, εικονίδια και δρομείς.

Είτε αναζητάτε έναν απλό τρόπο για να βελτιώσετε την επιφάνεια εργασίας σας είτε θέλετε να δημιουργήσετε μια πραγματικά μοναδική εμφάνιση, το DeskScape μπορεί να είναι η τέλεια λύση.

Μηχανή ταπετσαρίας

Μηχανή ταπετσαρίας είναι ένα εξαιρετικά προσαρμόσιμο εργαλείο που μπορεί να ζωντανέψει την επιφάνεια εργασίας σας χρησιμοποιώντας βίντεο, 2D και 3D κινούμενα σχέδια, ιστότοπους και επιλεγμένες εφαρμογές. Υποστηρίζει αυτόματη αλλαγή ταπετσαρίας, αλλαγή μεγέθους, περικοπή και πολλά άλλα. Διαθέτει επίσης λειτουργία στούντιο ταπετσαρίας για τη δημιουργία των δικών σας κινούμενων ταπετσαριών από την αρχή.

Αν ψάχνετε για έναν τρόπο να προσθέσετε κάποια προσωπικότητα στην επιφάνεια εργασίας σας, το Wallpaper Engine αξίζει σίγουρα να το ελέγξετε. Με μερικά απλά βήματα, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε την επιφάνεια εργασίας σας και να την κάνετε πραγματικά δική σας.

Βροχόμετρο

Βροχόμετρο είναι ένα δωρεάν, ανοιχτού κώδικα εργαλείο προσαρμογής επιφάνειας εργασίας για Windows. Με το Rainmeter, μπορείτε να προσαρμόσετε την επιφάνεια εργασίας σας με “γραφικά στοιχεία”, τα οποία είναι βασικά βίντεο που εμφανίζουν πληροφορίες από τον υπολογιστή σας ή το Διαδίκτυο.

Αυτό το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο, επιτρέποντάς σας να αλλάξετε την εμφάνιση και τη συμπεριφορά των γραφικών στοιχείων σας για να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε “skins” που έχουν δημιουργηθεί από άλλους χρήστες ή να δημιουργήσετε τα δικά σας για να τα μοιραστείτε με την κοινότητα.

Είτε θέλετε έναν απλό τρόπο ελέγχου του καιρού είτε μια περίπλοκη ρύθμιση πολλαπλών οθονών, το Rainmeter είναι το εργαλείο για εσάς.

Αφήστε την επιφάνεια εργασίας σας να ζωντανέψει

Είτε πρόκειται για ένα γραφικό τοπίο είτε για ένα αφηρημένο σχέδιο, ένα πρόγραμμα ζωντανής ταπετσαρίας επιφάνειας εργασίας μπορεί να σας βοηθήσει να προσθέσετε λίγη ζωή στο σταθμό εργασίας σας. Και επειδή τα περισσότερα προγράμματα είναι διαθέσιμα δωρεάν, δεν υπάρχει λόγος να μην δοκιμάσετε ένα σήμερα.

Έχετε χρησιμοποιήσει ένα βίντεο ως ταπετσαρία του υπολογιστή σας; Ποιο είναι το αγαπημένο σας πρόγραμμα ζωντανής ταπετσαρίας; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here