Πώς να επιλέξετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail

0
41

Το Gmail είναι ένας από τους πιο ευρέως χρησιμοποιούμενους πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κόσμο, με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες. Για να κάνουν τη διαχείριση email πιο απλή, εισήγαγαν πρόσφατα συντομεύσεις πληκτρολογίου που σας βοηθούν να διαγράψετε, να προσθέσετε ετικέτες ή να μετακινήσετε τα email σας με λίγα μόνο απλά κλικ.

Πώς να επιλέξετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail

Αν αναρωτιέστε πώς να χρησιμοποιήσετε τις συντομεύσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συνεχίστε να διαβάζετε. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πολλούς τρόπους για να επιλέξετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να οργανώσετε το Gmail σας γρήγορα και αποτελεσματικά.

Πώς να επιλέξετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail σε ένα πρόγραμμα περιήγησης Ιστού

Η επιλογή πολλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μια απλή ενέργεια στο Gmail και μπορείτε να το κάνετε με μερικούς διαφορετικούς τρόπους. Δεδομένου ότι κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει ένα μικρό τετράγωνο στα αριστερά του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κέρσορα για να επισημάνετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε και στη συνέχεια να αποφασίσετε πώς θα θέλατε να τα διαχειριστείτε. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

  1. Ανοίξτε τα Εισερχόμενά σας στο Gmail.
  2. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου μπροστά από το πρώτο μήνυμα στα Εισερχόμενά σας.
  3. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift.
  4. Τώρα, κάντε κλικ στο τελευταίο μήνυμα και θα επιλεγούν όλα τα άλλα.
  5. Αφήστε το Shift και αποφασίστε τι θέλετε να κάνετε με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εάν θέλετε να επιλέξετε συγκεκριμένα email, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Alt (για χρήστες PC) ή το πλήκτρο Command (για χρήστες Mac) και κάντε κλικ στο πλαίσιο στα αριστερά κάθε email που θέλετε να επιλέξετε.

Ένας άλλος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να πληκτρολογήσετε ένα όνομα ή μια διεύθυνση email στη γραμμή αναζήτησης και να επιλέξετε τα email που θέλετε να αφαιρέσετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε την ατελείωτη κύλιση στα Εισερχόμενά σας και θα βρείτε ακριβώς ποια email χρειάζεστε. Εάν όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να προβάλετε προέρχονται από την ίδια διεύθυνση email, μπορείτε να τα επιλέξετε όλα και στη συνέχεια να προσθέσετε μια ετικέτα, να τα μετακινήσετε ή να τα διαγράψετε από τα Εισερχόμενά σας. Ετσι δουλευει:

  1. Πληκτρολογήστε ένα όνομα ή μια διεύθυνση email στο πλαίσιο αναζήτησης.
  2. Όταν δείτε όλα τα email που αναφέρονται, μπορείτε να αποφασίσετε πώς να τα διαχειριστείτε.
  3. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο «Εισερχόμενα» και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Εάν θέλετε να γεμίσετε τα Εισερχόμενά σας, θα πρέπει να επιλέξετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με βάση ένα συγκεκριμένο κριτήριο. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να κάνει καλά το κόλπο:

  1. Ανοίξτε τον λογαριασμό σας στο Gmail.
  2. Ανοίξτε μια ετικέτα ή οποιονδήποτε άλλο φάκελο με email.
  3. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος δίπλα στο κύριο πλαίσιο ελέγχου και επιλέξτε ποια κατηγορία θέλετε να επιλέξετε. Μπορείτε να επιλέξετε Επιλογή όλων ή έναν συγκεκριμένο τύπο όπως Μη αναγνωσμένο ή Με αστέρι.
  4. Αποφασίστε τι θέλετε να κάνετε με τα επιλεγμένα email.

Πώς να επιλέξετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail σε Mac

Το Gmail είναι μια από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες email. Ωστόσο, δεν συνοδεύεται από πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιτραπέζιου υπολογιστή, επομένως δεν μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής Gmail σε Mac. Ωστόσο, μπορείτε να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν από την επιφάνεια εργασίας σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Mail του Mac. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Mail και κάντε κλικ στην Προσθήκη λογαριασμού.
  2. Μεταβείτε στην επιλογή Επιλογή παρόχου λογαριασμού αλληλογραφίας και επιλέξτε Google από το μενού.
  3. Κάντε κλικ στο Continue και ανοίξτε το Safari.
  4. Μεταβείτε στον λογαριασμό σας στο Gmail και συνδεθείτε με τα διαπιστευτήριά σας.
  5. Όταν ερωτηθείτε σχετικά με τα δικαιώματα, κάντε κλικ στην επιλογή Να επιτρέπεται.
  6. Εάν θέλετε, μπορείτε να αποφασίσετε να συγχρονίσετε τις σημειώσεις, τις επαφές και το ημερολόγιό σας.
  7. Στο τέλος, θα δείτε το Gmail στην πλαϊνή γραμμή της εφαρμογής Mail.

Τώρα που ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε το Gmail στην επιφάνεια εργασίας σας, μπορείτε να επιλέξετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Μπορείτε να επιλέξετε μηνύματα με βάση τα κριτήρια μηνυμάτων και τα φίλτρα αναζήτησης ή να χρησιμοποιήσετε μη αυτόματες μεθόδους για τη διαχείριση των email. Ανάλογα με τον αριθμό των email που πρέπει να οργανώσετε, μπορείτε να επιλέξετε μία από αυτές τις προσεγγίσεις.

  • Κάντε κλικ στο επάνω email. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και επιλέξτε το τελευταίο email. Αυτή είναι η πιο γρήγορη μέθοδος εάν θέλετε να επιλέξετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρονται στη σειρά.
  • Επιλέξτε ένα email, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Command και επιλέξτε πολλά email. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο όταν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα οποία εργάζεστε δεν είναι διαδοχικά.
  • Χρησιμοποιήστε το εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού στην επάνω δεξιά γωνία για αναζήτηση ανά Θέμα ή Αποστολέα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία από τις συντομεύσεις πληκτρολογίου που αναφέρονται παραπάνω για να επιλέξετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αυτές τις παραμέτρους.
  • Εάν θέλετε να επιλέξετε εύκολα όλα τα email, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Command + A.

Πώς να επιλέξετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail στα Windows 10

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το Gmail μέσω της εφαρμογής επιτραπέζιου υπολογιστή Windows Mail, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι συγχρονισμένα. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, μπορείτε να αρχίσετε να φροντίζετε τα email σας και να τα οργανώνετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Δείτε πώς μπορείτε να συνδέσετε τον Λογαριασμό σας Google στο Windows Mail:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Windows Mail.
  2. Κάντε κλικ στην Προσθήκη λογαριασμού και επιλέξτε Google από τη λίστα λογαριασμών.
  3. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση και τον κωδικό πρόσβασής σας στο Gmail και κάντε κλικ στο Επόμενο.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Να επιτρέπεται για να επιτρέψετε στα Windows να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας Google.
  5. Γράψτε το όνομα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στα email σας.
  6. Κάντε κλικ στο Done.

Η επιλογή email είναι πολύ απλή όταν πρόκειται για την αλληλογραφία των Windows. Πρέπει να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Ctrl και να κάνετε κλικ στα μηνύματα που θέλετε να επιλέξετε ή να χρησιμοποιήσετε Shift + Click για να επιλέξετε πολλά στη σειρά.

Πώς να επιλέξετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail σε iPhone ή iPad

Η εφαρμογή Gmail προσφέρει την ίδια λειτουργικότητα στο τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή σας. Δυστυχώς, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να επιλέξετε όλα τα email σας όταν επιλέγετε πολλά email. Θα πρέπει να πατήσετε το καθένα από αυτά και στη συνέχεια να αποφασίσετε για τις περαιτέρω ενέργειές σας.

Ωστόσο, εάν έχετε πρόσβαση στο Gmail σας μέσω της εφαρμογής Mail για iPhone και iPad, υπάρχει ένας πιο γρήγορος τρόπος για να επιλέξετε την αλληλογραφία σας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Mail.
  2. Επιλέξτε έναν φάκελο.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία.
  4. Ξεκινήστε να επιλέγετε email πατώντας στον κύκλο στα αριστερά.
  5. Αφού επιλέξετε όλα τα email σας, αποφασίστε εάν θέλετε να τα αρχειοθετήσετε, να τα διαγράψετε ή να τα επισημάνετε ως αναγνωσμένα/μη αναγνωσμένα.

Πώς να επιλέξετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail στο Android

Δείτε πώς επιλέγετε μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο τηλέφωνό σας Android.

  1. Ανοίξτε το φάκελο με τα email που θέλετε να διαγράψετε.
  2. Πατήστε δύο φορές στα εικονίδια email για να επιλέξετε email.
  3. Αφού επιλέξετε όλα τα email σας, αποφασίστε εάν θέλετε να τα αρχειοθετήσετε, να τα διαγράψετε ή να τα επισημάνετε ως αναγνωσμένα/μη αναγνωσμένα.

Συχνές Ερωτήσεις

Η επιλογή πολλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα πρέπει να είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις, συνεχίστε να διαβάζετε για τις απαντήσεις.

Πώς μπορώ να επιλέξω όλα τα email στα εισερχόμενά μου;

Με την πάροδο του χρόνου, ο αριθμός των email στα εισερχόμενά σας μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Εάν έχετε πάρα πολλούς να εργαστείτε χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω, η Google μας δίνει μια χρήσιμη επιλογή χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Για να επιλέξετε κάθε email που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας στο Gmail, κάντε κλικ στο πλαίσιο Επισήμανση όλων στην επάνω δεξιά γωνία. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή όλων [number] συνομιλίες στα εισερχόμενα.

Μπορώ να επιλέξω μόνο τα email που έχουν συνημμένα;

Ναί! Ωστόσο, θα χρειαστεί να εκτελέσετε μερικά βήματα για να το κάνετε. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτό είναι πολύ πιο εύκολο σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού από ότι σε άλλες πλατφόρμες. Για να επιλέξετε πολλά email φιλτραρισμένα από αυτά που περιέχουν συνημμένα, κάντε το εξής:

1. Ανοίξτε το Gmail σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε has:attachment στη γραμμή αναζήτησης.

2. Χρησιμοποιήστε την εντολή Shift+Click ή Alt (Command εάν χρησιμοποιείτε Mac) + Κάντε κλικ στην εντολή πληκτρολόγιο για να επιλέξετε γρήγορα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με συνημμένα με τα οποία θέλετε να εργαστείτε.

συμπέρασμα

Η επιλογή e-mail από τον λογαριασμό σας στο Gmail δεν είναι καθόλου περίπλοκη. Μπορείτε να αφαιρέσετε αποτελεσματικά παλιά μηνύματα με μερικά απλά κόλπα, όπως η χρήση του Shift ή ενός πλαισίου ελέγχου κύριου. Ακόμα κι αν είναι απαραίτητο να διαγράψετε ολόκληρο το φάκελο εισερχομένων, δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο.

Τώρα που γνωρίζετε τα πάντα σχετικά με τη διαγραφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διάφορες πλατφόρμες και συσκευές, μπορείτε να ξεκινήσετε να καθαρίζετε τα εισερχόμενά σας. Επιπλέον, μπορείτε ακόμη και να εξάγετε όλα τα δεδομένα σας και να τα χρησιμοποιήσετε σε μια νέα πλατφόρμα. Πόσο συχνά εκκαθαρίζετε τα Εισερχόμενά σας; Είχατε κανένα πρόβλημα ενώ το κάνατε πριν;

Πείτε μας περισσότερα για αυτό στην ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here