Πώς να επεξεργαστείτε τον ήχο για ένα βίντεο TikTok

0
99

Ανεξάρτητα από την απίστευτη ποικιλία περιεχομένου που παρέχουν οι χρήστες του TikTok, η μουσική και άλλα ηχητικά εφέ βρίσκονται στο επίκεντρο σχεδόν κάθε ανάρτησης. Εάν είστε αρχάριοι στο TikTok, μπορεί να μην ξέρετε πώς να προσθέτετε, να επεξεργάζεστε και γενικά να χειρίζεστε τον ήχο στην εφαρμογή για να κάνετε την ανάρτησή σας να αντιπροσωπεύει πραγματικά αυτό που προσπαθείτε να πείτε.

Πώς να επεξεργαστείτε τον ήχο για ένα βίντεο TikTok

Μη φοβάσαι. Παρόλο που υπάρχει μια μικρή καμπύλη μάθησης, θα μάθετε όλα τα απαραίτητα για την επεξεργασία ήχου για να προσθέσετε ή να επεξεργαστείτε μουσική, ηχητικά εφέ και φωνή στα βίντεό σας στο TikTok. Ας αρχίσουμε!

Πώς να προσθέσετε μουσική σε βίντεο TikTok

Υπάρχουν δύο τρόποι για να προσθέσετε μουσική σε ένα βίντεο στο TikTok. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα τραγούδια που παρέχει η πλατφόρμα είτε να δημιουργήσετε τη μουσική σας ξεχωριστά και να την ανεβάσετε στο βίντεο. Πολλοί άνθρωποι βασίζονται μόνο στη διαθέσιμη μουσική της πλατφόρμας, οπότε ας καλύψουμε πρώτα πώς λειτουργεί.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή TikTok στο δικό σας iPhone ή Android κινητή συσκευή.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο + στο κάτω κέντρο της οθόνης.
  3. Εγγράψτε ένα νέο βίντεο ή ανεβάστε ένα υπάρχον από τη βιβλιοθήκη της συσκευής σας και κάντε κλικ στο εικονίδιο Ήχοι στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.
  4. Τώρα, επιλέξτε το τραγούδι που θέλετε από τη λίστα. Φροντίστε να πατήσετε Περισσότερα για να δείτε το πλήρες μενού.
  5. Τέλος, πατήστε το κόκκινο σημάδι επιλογής και μετά πατήστε Επόμενο.

Όταν τελειώσετε, θα δείτε μια προεπισκόπηση του βίντεο πριν το δημοσιεύσετε. Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με τον ήχο, μπορείτε να ξεκινήσετε από την αρχή ανά πάσα στιγμή.

Πώς να επεξεργαστείτε τη διάρκεια της μουσικής στο TikTok

Τώρα που καταλαβαίνετε τα βασικά της επεξεργασίας τραγουδιών ή μουσικής στα βίντεό σας στο TikTok, μπορείτε να σκεφτείτε ένα σημαντικό χαρακτηριστικό: την επεξεργασία της διάρκειας του ήχου ή την περικοπή του ήχου στο TikTok.

Το βίντεό σας στο TikTok θα είναι από 15 δευτερόλεπτα έως 3 λεπτά, επομένως, φυσικά, δεν μπορείτε να χωρέσετε ένα ολόκληρο τραγούδι στο βίντεο. Ωστόσο, το τμήμα της χορογραφίας που έχετε ασκήσει μπορεί να λειτουργήσει μόνο με ένα μέρος του τραγουδιού, επομένως πρέπει να το περικόψετε ανάλογα.

τικ Τοκ

Ανατρέξτε στις συμβουλές που περιγράφονται παραπάνω για να εγγράψετε ή να ανεβάσετε το βίντεό σας. Πριν το δημοσιεύσετε απευθείας, αναζητήστε το εικονίδιο ψαλιδιού στην οθόνη και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε στο εικονίδιο του ψαλιδιού και θα δείτε το ηχητικό κύμα να εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης.
  2. Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να μετακινηθείτε στο τμήμα της μουσικής που θέλετε. Από εκεί, μπορείτε να δείτε τις χρονικές σημάνσεις του τραγουδιού.
    .
  3. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στην επιλογή Ένταση στο κάτω μέρος της οθόνης για να ρυθμίσετε πόσο δυνατός θέλετε ο ήχος.
  4. Τέλος, κάντε προεπισκόπηση του βίντεό σας και βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο για δημοσίευση.

Πώς αλλάζετε τον ήχο μετά τη δημοσίευση στο TikTok;

Μπορεί να είστε δυσαρεστημένοι με το βίντεο που δημοσιεύσατε στο TikTok και να θέλετε να το επεξεργαστείτε ή μπορείτε να σκεφτείτε μια καλύτερη ιδέα. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να αλλάξετε τους ήχους φόντου, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής, στο περιεχόμενο που έχετε ήδη δημοσιεύσει.

Σας ενθαρρύνουμε να υποβάλλετε σε όλους τους τύπους επεξεργασίας πριν δημοσιεύσετε, αλλά μόλις ολοκληρωθεί, δεν έχετε επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της μουσικής, των υπότιτλων και οτιδήποτε άλλο. Ο καλύτερος τρόπος δράσης σας είναι να διαγράψετε το βίντεο και να ξεκινήσετε από την αρχή. Πριν το κάνετε αυτό, μπορείτε να πατήσετε στην οριζόντια έλλειψη (τρεις οριζόντιες κουκκίδες) στο βίντεο και να επιλέξετε Αποθήκευση βίντεο για να μην το χάσετε για πάντα ή να το αφαιρέσετε από το TikTok.

Ήχος Tik Tok

Πώς να προσθέσετε ηχητικά εφέ στα βίντεό σας στο TikTok

Μέχρι στιγμής, το άρθρο συζητούσε την προσθήκη και την επεξεργασία τραγουδιών (όπως ορχηστρικούς ήχους) και δημοφιλής μουσικής στα βίντεό σας στο TikTok. Εξάλλου, οι χρήστες του TikTok λατρεύουν την εφαρμογή για τις πολλές προκλήσεις χορού και τα ντουέτα που συγχρονίζουν τα χείλη της.

Ανεξάρτητα, η μουσική δεν είναι ο μόνος τύπος ήχου που μπορείτε να προσθέσετε στα βίντεό σας στο TikTok. Υπάρχουν επίσης πολλά ηχητικά εφέ και ηχητικά κλιπ. Μπορείτε να προσθέσετε ένα τραγούδι “Χρόνια πολλά”, ένα σύντομο κλιπ από μια διάσημη ταινία ή ακόμα και μια σκηνή τηλεοπτικής εκπομπής. Φυσικά, κάντε το με δική σας ευθύνη παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

Υπάρχουν πολλές επιλογές και όταν πατήσετε στο εικονίδιο Ήχοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης για να εξερευνήσετε όλες τις δυνατότητες.

Δημιουργία πρωτότυπων ήχων TikTok

Ακόμη και το TikTok έχει τους περιορισμούς του όσον αφορά τις επιλογές ήχου. Όταν δημιουργείτε μια μοναδική ανάρτηση, χρειάζεστε συχνά έναν πρωτότυπο ήχο για να τη συμπληρώσετε.

Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορείτε να το κάνετε αυτό. Μπορείτε είτε να προσθέσετε μια φωνή ή να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο για να προσθέσετε τον ήχο σας.

Προσθήκη Voiceover στο TikTok

Τα φωνητικά είναι εξαιρετικά δημοφιλή στο TikTok και χρησιμοποιούνται συχνά για εκπαιδευτικούς σκοπούς ή για την αφήγηση μιας σύντομης ιστορίας. Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτήν τη δυνατότητα, ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

  1. Εγγράψτε ή ανεβάστε ένα βίντεο από τη βιβλιοθήκη σας στο TikTok και, στη συνέχεια, παραλείψτε το εικονίδιο Ήχος και πατήστε Επόμενο.
  2. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στο εικονίδιο Voiceover στη δεξιά πλευρά της οθόνης.
  3. Πατήστε το κόκκινο κουμπί Εγγραφή και ξεκινήστε την εγγραφή της φωνής σας.
  4. Όταν τελειώσετε, πατήστε Αποθήκευση και συνεχίστε την επεξεργασία και τη δημοσίευση του βίντεό σας.

Χρησιμοποιήστε μια άλλη εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο για να προσθέσετε τον ήχο σας

Υπάρχει μια ακόμη επιλογή για να προσθέσετε έναν εξατομικευμένο ήχο στο βίντεό σας TikTok. Χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή επεξεργασίας ήχου τρίτου μέρους, μπορείτε να προσθέσετε όποιον ήχο ή τραγούδι θέλετε.

Μια εξαιρετική επιλογή είναι η χρήση InShot στο iPhone ή InShot σε Android. Είναι σχετικά εύκολο στη χρήση. Προσθέστε οτιδήποτε θέλετε στο βίντεό σας, αποθηκεύστε το στο τηλέφωνό σας και ανεβάστε το στο TikTok.

Tik Tok Επεξεργασία Ήχου

Πώς να κάνετε ένα βίντεο TikTok αστείο

Εάν αφιερώνετε χρόνο στο TikTok, μπορεί να παρατηρήσετε ότι πολλές αναρτήσεις περιέχουν αστεία φίλτρα ήχου. Αυτά είναι ενσωματωμένα στην πλατφόρμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κωμικά εφέ.

  1. Ανοίξτε το TikTok και εγγράψτε ένα βίντεο.
  2. Στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, κάντε κλικ στο Φωνητικά Εφέ.
  3. Στο κάτω μέρος της οθόνης επεξεργασίας, επιλέξτε από πολλά αστεία φίλτρα φωνής όπως Baritone, Chipmunk, Vibrato κ.λπ.

Χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα, τα κωμικά φίλτρα φωνής που επιλέξατε θα πρέπει να αντικαταστήσουν τη φωνή στην αρχική εγγραφή ήχου στο βίντεό σας στο TikTok.


Κλείνοντας, το TikTok ξεχωρίζει πραγματικά στην αρένα του περιεχομένου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί να είναι ανόητο, αστείο, ακόμη και εκπαιδευτικό. Αλλά δεν θα είχε τόση αξία χωρίς τις επιλογές ήχου και μουσικής που μπορείτε να προσθέσετε.

Οι μανιώδεις χρήστες του TikTok είναι επαγγελματίες στην επεξεργασία εικόνων και ήχου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι αρχάριοι δεν θα το κάνουν γρήγορα. Ας ελπίσουμε ότι οι οδηγίες που αναφέρονται παραπάνω θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε να δημιουργείτε βίντεο με υπέροχο ήχο.

Πρόσθετες Συχνές Ερωτήσεις για τον ήχο TikTok

Πόσο μπορεί να είναι το βίντεο TikTok μου;

Αρχικά, η μέγιστη διάρκεια για τα βίντεο TikTok ήταν 1 λεπτό. Αφού δοκίμασε περισσότερες εκτεταμένες λειτουργίες βίντεο με επιλεγμένους δημιουργούς, το TikTok αποφάσισε να αυξήσει το όριο. Από τον Οκτώβριο του 2021, μπορείτε να δημοσιεύετε βίντεο διάρκειας έως 3 λεπτών. Εάν δεν έχετε την επιλογή, θα κυκλοφορήσει σύντομα. Ωστόσο, το όριο διάρκειας βίντεο υπόκειται σε αλλαγές, ειδικά επειδή βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία διάθεσης.

Μπορώ να ξεκινήσω μουσική σε διαφορετική τοποθεσία στο βίντεό μου στο TikTok ή μόνο στην αρχή;

Ναί. Μπορείτε να μετακινήσετε το ρυθμιστικό στη θέση όπου θέλετε να ξεκινούν οι ήχοι όταν αγγίζετε το εικονίδιο ψαλιδιού.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους. Το CapCut και το InShot είναι μερικά παραδείγματα επεξεργασίας ήχου. Θα θέλετε να επεξεργαστείτε το βίντεο προτού το δημοσιεύσετε στο TikTok. Επομένως, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε το βίντεό σας στην πλατφόρμα, να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου τρίτου μέρους, να το ανεβάσετε στο TikTok και να κάνετε τυχόν πρόσθετες “εσωτερικές” επεξεργασίες εκεί.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here