Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια μπαταρίας στα Samsung Galaxy S9 και S9+

0
173
AndroidPIT Samsung Galaxy S9 0857
© NextPit της Irina Efremova

Μετά την ανάλυση των νέων ναυαρχίδων της Samsung για το 2018, κατέστη σαφές ότι η μπαταρία δεν είναι το δυνατό της σημείο. Γι’ αυτό σε αυτό το άρθρο εστιάζουμε στον τρόπο βελτίωσης της αυτονομίας στα Galaxy S9 και S9+, από γρήγορες επιδιορθώσεις έως τον πλήρη έλεγχο της συσκευής.

  • Δοκιμή μπαταρίας Galaxy S9 και S9+: Η απογοητευτική αλήθεια
  • Ανασκόπηση Samsung Galaxy S9: αγάπη και μίσος

Έχουμε ταξινομήσει τους διαφορετικούς τύπους ρυθμίσεων από τους απλούστερους, ταχύτερους και εξοικονόμησης μπαταρίας έως πιο λεπτομερείς επιλογές εφαρμογής και ρυθμίσεις που θα επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του S9 στο μέγιστο. Αν ψάχνετε για περισσότερες συμβουλές, έχουμε ένα άρθρο μόνο για κόλπα για το S9 και το S9+.

Ανάλυση οθόνης, χρόνος και φωτεινότητα

Για να ελέγξετε καλύτερα την κατανάλωση ενέργειας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μειώσετε την κατανάλωση στην οθόνη. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης ή τουλάχιστον να την ενεργοποιήσετε αυτόματα, να μειώσετε το χρόνο που χρειάζεται για να απενεργοποιηθεί από αδράνεια και να μειώσετε την ανάλυση στην οποία εμφανίζονται τα αντικείμενα στην οθόνη.

AndroidPIT Συμβουλές μπαταρίας Samsung Galaxy S9 01

Αυτές οι τρεις εύκολες ρυθμίσεις μπορούν να εξοικονομήσουν πολλή ενέργεια μπαταρίας.. / © NextPit

Οι τρεις επιλογές μπορούν να αλλάξουν εντός των ρυθμίσεων στην ενότητα της οθόνης, Φωτεινότητα/Αυτόματη φωτεινότητα, Ανάλυση οθόνης (το HD+ θα καταναλώσει λιγότερο) και Χρονικό όριο οθόνης (15 δευτερόλεπτα).

Απενεργοποιήστε την οθόνη Always On

Μετά τη δοκιμή της μπαταρίας μπορέσαμε να προσδιορίσουμε ποσοτικά πόση διάρκεια ζωής μπαταρίας απαιτεί αυτή η επιλογή. Στο τέλος κάθε ημέρας χρήσης, η επιλογή Always On Display αφαίρεσε μεταξύ 6% και 10% της διάρκειας ζωής της μπαταρίας στο S9 ή το S9+. Για να απενεργοποιήσετε την επιλογή, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Οθόνη κλειδώματος> Πάντα σε προβολή. Μόλις απενεργοποιηθεί, ελπίζω να μην ενεργοποιείτε την οθόνη για να την κοιτάτε κάθε 5 λεπτά, γιατί στην πραγματικότητα θα καταναλώνεται ακόμη περισσότερη ισχύς μπαταρίας από την οθόνη Always On.

Περιορίστε τις αυτόματες συνδέσεις

Η τελευταία γενιά συσκευών έχει την επιλογή να ενεργοποιεί τη σύνδεση Wi-Fi μόλις φτάσετε σε ένα γνωστό δίκτυο. Είναι μια πολύ βολική λειτουργία, αλλά χρησιμοποιεί πολύ περισσότερη ισχύ μπαταρίας από ό,τι αν ενεργοποιείτε και απενεργοποιείτε μόνοι σας το Wi-Fi. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή είναι να την αναζητήσετε με το όνομά της στη γραμμή αναζήτησης ρυθμίσεων κάτω από: Αυτόματη ενεργοποίηση Wi-Fi.

AndroidPIT Συμβουλές μπαταρίας Samsung Galaxy S9 02

Θα σας κοστίσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας εάν το σήμα Wi-Fi είναι συνεχώς ενεργοποιημένο. / © NextPit

Λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας MED

Υπάρχουν επιλογές απευθείας μέσα στη συσκευή για τον έλεγχο της κατανάλωσης μπαταρίας και δύο γρήγορες επιλογές: MED και MAX, τις οποίες μπορείτε να ενεργοποιήσετε γρήγορα για να ορίσετε έναν αριθμό παραμέτρων και να εξοικονομήσετε ενέργεια μπαταρίας. Το πρώτο θα σας προσφέρει αξιοπρεπή εξοικονόμηση πόρων και μερικές ακόμη ώρες χρήσης χωρίς να θυσιάσετε πολλά από τα καλά χαρακτηριστικά του S9. Η ιδανική μου διαμόρφωση αυτής της λειτουργίας είναι:

  • Χρήση δικτύου στο παρασκήνιο: ενεργοποιημένη
  • Always On display: απενεργοποιημένο
  • Περιοριστής ταχύτητας: απενεργοποιημένος
  • Μείωση φωτεινότητας: -10%
  • Ανάλυση οθόνης: FHD+
AndroidPIT Συμβουλές μπαταρίας Samsung Galaxy S9 03

Ανάλυση: FHD++ Μέση εξοικονόμηση από μέρα σε μέρα. / © NextPit

MAX λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας

Η δεύτερη λειτουργία είναι η λειτουργία μέγιστης οικονομίας και μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας άλλες 5 ή 6 ώρες. Σκοπός αυτών των ρυθμίσεων είναι να επεκτείνουν την αυτονομία της συσκευής όσο το δυνατόν περισσότερο με κόστος θυσίας όλων των πιθανών λειτουργιών. Οι καλύτερες ρυθμίσεις για αυτήν τη λειτουργία είναι:

  • Χρήση δικτύου στο παρασκήνιο: απενεργοποιημένη
  • Always On display: απενεργοποιημένο
  • Περιοριστής ταχύτητας: ενεργοποιημένος
  • Μείωση φωτεινότητας: -10%
  • Ανάλυση οθόνης: HD+
AndroidPIT Συμβουλές μπαταρίας Samsung Galaxy S9 04

Μέγιστη εξοικονόμηση πόρων για αυτές τις μεγαλύτερες ημέρες. / © NextPit

Εφαρμογές ύπνου

Ορισμένες εφαρμογές καταναλώνουν ενέργεια ακόμα κι αν διατηρούνται στο παρασκήνιο. Τα Galaxy S9 και S9+ θα σας ενημερώσουν ποιες εφαρμογές καταναλώνουν τη μεγαλύτερη ενέργεια. Μπορείτε να κλείσετε τη διαδικασία στο παρασκήνιο από την ίδια την ειδοποίηση, ώστε να σταματήσει να αδειάζει την μπαταρία.

  • Αυτές οι 5 εφαρμογές σκοτώνουν την μπαταρία σας
AndroidPIT Συμβουλές μπαταρίας Samsung Galaxy S9 05

Προσοχή στις εφαρμογές που είναι πιο καταναλωτικές. / © NextPit

Προσεκτική παρακολούθηση της κατανάλωσης εφαρμογών

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να έχετε περισσότερο έλεγχο στην κατανάλωση ενέργειας των εφαρμογών σας, έχετε δύο επιπλέον επιλογές. Ο πρώτος και πιο γρήγορος τρόπος είναι να μεταβείτε στη συντήρηση της συσκευής μέσα στις ρυθμίσεις και να επιλέξετε το τμήμα της μπαταρίας. Κάτω από τις λειτουργίες εξοικονόμησης, υπάρχουν οι εφαρμογές που καταναλώνουν περισσότερη ισχύ μπαταρίας.

Ελέγξτε τις εφαρμογές που θεωρείτε κατάλληλες και κάντε κλικ στο κουμπί λύσης παραπάνω. Οι επιλεγμένες εφαρμογές θα κλείσουν, ακόμα και από πολλαπλές εργασίες. Κάτω από τη λίστα των εφαρμογών που πρέπει να κλείσετε, υπάρχουν δύο ακόμη ενότητες: εφαρμογές χωρίς επίβλεψη και πάντα ανενεργές εφαρμογές. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά για να ελέγξετε ποιες εφαρμογές βρίσκονται σε κάθε ενότητα.

AndroidPIT Συμβουλές μπαταρίας Samsung Galaxy S9 06

Βάλτε μερικές εφαρμογές στη σειρά ταυτόχρονα. / © NextPit

Η δεύτερη επιλογή είναι να μεταβείτε εφαρμογή ανά εφαρμογή και να προσαρμόσετε την κατανάλωση μπαταρίας στη λίστα εφαρμογών στην περιοχή Ρυθμίσεις>Εφαρμογές. Εάν είναι απαραίτητο, συμπεριλάβετε την εφαρμογή στη λίστα βελτιστοποιημένων εφαρμογών.

AndroidPIT Συμβουλές μπαταρίας Samsung Galaxy S9 07

Περιορίστε τη δραστηριότητα στο παρασκήνιο. / © NextPit

Περιορίστε τη χρήση δεδομένων στο παρασκήνιο

Ένα από τα πράγματα που δεν μπορείτε να δείτε είναι ότι καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια μέσω της μεταφοράς δεδομένων 4G όταν οι εφαρμογές συνδέονται στο διαδίκτυο στο παρασκήνιο. Στις πληροφορίες για κάθε εφαρμογή, υπάρχει μια ενότητα αφιερωμένη στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, όπου μπορείτε να περιορίσετε τη χρήση δεδομένων για κάθε εφαρμογή.

AndroidPIT Συμβουλές μπαταρίας Samsung Galaxy S9 08

Περιορίστε τις συνδέσεις δεδομένων μεμονωμένων εφαρμογών. / © NextPit

Ξέρετε άλλα κόλπα για εξοικονόμηση μπαταρίας στο S9 ή το S9+;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here