Πώς να εντοπίσετε ανενεργούς οπαδούς στο Twitter

0
104

Οι εξαψήφιοι αριθμοί ακολούθων είναι εντυπωσιακοί – αλλά μόνο αν δεν είναι απλώς κενοί αριθμοί. Δυστυχώς, όπως και οι περισσότερες άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter είναι επίσης γεμάτο από ψεύτικους, ανεπιθύμητους και ανενεργούς λογαριασμούς που μειώνουν τα επίπεδα αφοσίωσης και επιδεινώνουν τα στατιστικά σας.

Πώς να εντοπίσετε ανενεργούς οπαδούς στο Twitter

Αν συμβαίνει αυτό, η κατάργηση των ανενεργών ακολούθων είναι η καλύτερη λύση. Πώς όμως αναγνωρίζετε αυτούς τους χρήστες ανάμεσα στους χιλιάδες άλλους; Εδώ είναι μερικά εργαλεία που μπορούν να κάνουν τη σκληρή ανύψωση για εσάς.

Γιατί είναι σημαντικός ο εντοπισμός ανενεργών ακολούθων;

Οι ανενεργοί ακόλουθοι δεν είναι απλώς αποθαρρυντικοί όταν κοιτάτε τα στατιστικά σας. Είτε έχετε επαγγελματικό λογαριασμό είτε χρησιμοποιείτε μόνο το Twitter για προσωπικούς σκοπούς, αυτοί οι χρήστες μπορεί να βλάψουν τον λογαριασμό σας με περισσότερους από έναν τρόπους.

Ο αλγόριθμος Twitter σημειώνει τους ανενεργούς οπαδούς. Καθώς οι μετρήσεις σας θα επηρεαστούν από την έλλειψη αλληλεπίδρασης από αυτούς τους ακόλουθους-φαντάσματα, η εξουσία του λογαριασμού σας μπορεί να υποφέρει. Αυτό θα σας κάνει πιο δύσκολο να εμφανίσετε την επωνυμία σας μπροστά στο κοινό που θέλετε.

Οι πελάτες είναι επίσης αρκετά ενημερωμένοι ώστε να αναγνωρίζουν πότε ο αριθμός των ακολούθων και το επίπεδο αλληλεπίδρασης σε μια σελίδα Twitter δεν αθροίζονται και μπορεί να νομίζουν ότι αγοράσατε ψεύτικους ακόλουθους.

Επιπλέον, οι ανενεργοί λογαριασμοί ενέχουν ακόμη και μια σειρά κινδύνων για την ασφάλεια. Αυτοί οι λογαριασμοί είναι πρωταρχικοί στόχοι για τους χάκερ, οι οποίοι θα συνεχίσουν τις απόπειρες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” τους μόλις κατακτήσουν τους ανενεργούς λογαριασμούς. Φυσικά, δεν θέλετε τέτοιες απειλές στους ακόλουθούς σας.

Πώς να εντοπίσετε ανενεργούς οπαδούς στο Twitter

Η εύρεση ακολούθων που δεν έχουν αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενό σας εδώ και καιρό μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς το Twitter δεν προσφέρει επιλογές για την ταξινόμηση των ακολούθων σας με οποιονδήποτε τρόπο. Ευτυχώς, υπάρχουν σήμερα διαθέσιμες αξιόπιστες λύσεις τρίτων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Το Εργαλείο Διαχείρισης Twitter του Circleboom είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις για την εργασία. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε άλλο εργαλείο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει διεξοδικά την αξιοπιστία του, καθώς το εργαλείο θα αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα σας στο Twitter.

Το Twitter Tool του Circleboom είναι εξαιρετικό. Μπορείτε να παρακολουθείτε τον αριθμό των ακολούθων σας και να λαμβάνετε πληροφορίες για λεπτομέρειες για κάθε χρήστη, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας, του φύλου και της δραστηριότητάς του. Με απλά λόγια, σημειώνει κάθε πλαίσιο για κάθε εργασία διαχείρισης Twitter που χρειάζεστε.

Οι ανενεργοί λογαριασμοί ορίζονται από το Circleboom ως λογαριασμοί που δεν έχουν κάνει tweet για περισσότερες από 30 ημέρες. Το εργαλείο Twitter τους εντοπίζει ψεύτικους ή ανεπιθύμητους λογαριασμούς και σας λέει ποιο ποσοστό των ακολούθων σας είναι ανενεργοί. Μπορείτε να ζητήσετε μια λίστα με αυτούς τους ανενεργούς λογαριασμούς για να τους αφαιρέσετε εάν το κρίνετε σκόπιμο.

Εύρεση ανενεργών φίλων

Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε τους ανενεργούς φίλους σας χρησιμοποιώντας το Circleboom:

  1. Ανοιξε Circleboom και κάντε κλικ στο «Ξεκινήστε».
  2. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό και συνδέστε το Twitter σας όπως σας ζητηθεί ή συνδεθείτε στον υπάρχοντα λογαριασμό σας Circleboom.
  3. Θα δείτε μερικά από τα στατιστικά σας μόλις συνδεθείτε. Το πρώτο μπλοκ θα εμφανίσει την αναλογία των ανενεργών φίλων που έχετε.
  4. Κάντε κλικ στο “Λίστα όλων” για να ελέγξετε ποιοι χρήστες είναι ανενεργοί.

    Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα στατιστικά στοιχεία επιλέγοντας «Ο κύκλος» στο πλαϊνό μενού και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην επιλογή «Ανενεργός».
  5. Η εφαρμογή θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να σαρώσει τους φίλους σας και να εμφανίσει τη λίστα των ανενεργών χρηστών.
  6. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε κάποιο από αυτά, κάντε κλικ στο κουμπί “Επίσκεψη” για να μεταβείτε στο προφίλ τους. Η σελίδα τους στο Twitter θα ανοίξει σε νέο παράθυρο.
  7. Καταργήστε την παρακολούθηση του χρήστη κάνοντας κλικ στο κουμπί «Ακολουθώ».
  8. Καταργήστε τους από τους ακόλουθούς σας πατώντας το μενού με τις τρεις κουκκίδες στο προφίλ τους και επιλέγοντας “Κατάργηση αυτού του ακολούθου”

Εύρεση ανενεργών ακολούθων

Αν θέλετε να λάβετε μια λίστα με τους ανενεργούς ακολούθους σας που μπορεί να μην είναι φίλοι σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα αναζήτησης του Circleboom.

  1. Μετακινήστε τον κέρσορα στην αριστερή πλευρά του πίνακα εργαλείων Circleboom για να ενεργοποιήσετε την πλαϊνή γραμμή.
  2. Βρείτε την επιλογή “Όλοι οι ακόλουθοί μου” στην ενότητα “Αναζήτηση”.
  3. Ο ιστότοπος θα εμφανίσει τη λίστα των ακολούθων σας, με μια σειρά επιλογών για να τους φιλτράρετε.
  4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει “Εμφάνιση ανενεργών λογαριασμών” για να εμφανίζονται μόνο αυτοί οι χρήστες.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το προφίλ κάθε ακόλουθου κάνοντας κλικ στο κουμπί «Επίσκεψη». Μπορείτε να αφαιρέσετε κάθε χρήστη στο Twitter ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε μαζικά τους ανενεργούς ακόλουθους απευθείας στο Circleboom:

  1. Επιλέξτε τους χρήστες που θέλετε να καταργήσετε. Μπορείτε να τα επιλέξετε μεμονωμένα ή ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας το πλαίσιο ελέγχου πάνω από τη λίστα.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί “Κατάργηση επιλεγμένων ακολούθων”.
  3. Η εφαρμογή θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την απόφασή σας. Κάντε ξανά κλικ στην “Κατάργηση ακολούθων” και οι ανενεργοί ακόλουθοί σας θα εξαφανιστούν από τον αριθμό των ακολούθων σας.

Σημειώστε ότι η λίστα θα σας αναφέρει επίσης διάφορες πληροφορίες σχετικά με τους ανενεργούς λογαριασμούς, από τον αριθμό των tweet και των ακολούθων τους έως την τελευταία φορά δραστηριότητάς τους. Μπορείτε να ταξινομήσετε τους λογαριασμούς με βάση οποιοδήποτε από αυτά τα κριτήρια για να βρείτε τους χρήστες που θέλετε να καταργήσετε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αφαιρέσετε μόνο οπαδούς που δεν ήταν ενεργοί εδώ και χρόνια, ταξινομήστε τη λίστα κατά “Τελευταίο tweet” και ελέγξτε τα κορυφαία αποτελέσματα.

Επιπλέον, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να φιλτράρετε τους χρήστες και με βάση λέξεις-κλειδιά. Εάν θέλετε να βλέπετε μόνο ανενεργούς λογαριασμούς από μια συγκεκριμένη χώρα, μπορείτε να πληκτρολογήσετε το όνομα της χώρας στη γραμμή αναζήτησης και θα εμφανίζονται μόνο οι χρήστες που έχουν καταχωρίσει αυτό το μέρος ως τοποθεσία τους.

Μπορείτε επίσης να βρείτε συγκεκριμένους χρήστες πληκτρολογώντας τα ονόματά τους ή το όνομα χρήστη τους. Επομένως, αυτό το εργαλείο είναι επίσης κατάλληλο για έλεγχο του πότε συγκεκριμένοι χρήστες έκαναν τελευταία φορά tweet χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτούν το προφίλ τους στο Twitter.

Διατηρήστε τη λίστα των ακολούθων σας ζωντανή

Ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ακολούθων ενός χρήστη, τόσο μεγαλύτερη είναι η εξουσία του, αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Το Twitter λαμβάνει υπόψη περισσότερες μετρήσεις από αυτά τα ψηφία και ένας μεγάλος αριθμός ανενεργών οπαδών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοσή σας. Προσδιορίστε τους ανενεργούς φίλους και οπαδούς σας χρησιμοποιώντας το Εργαλείο Twitter του Circleboom και μη διστάσετε να αφαιρέσετε χρήστες που δεν συνεισφέρουν πλέον στην παρουσία σας στο Twitter.

Δυσκολεύεστε με μεγάλο αριθμό ανεπιθύμητων ή ανενεργών οπαδών στο Twitter; Ποια είναι η λύση σας σε αυτό το θέμα; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here