Πώς να ενισχύσετε την απόδοση του PS4 ή του Xbox με έναν SSD

0
104
Πώς να ενισχύσετε την απόδοση του PS4 ή του Xbox με έναν SSD
Πώς να ενισχύσετε την απόδοση του PS4 ή του Xbox με έναν SSD

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όταν θέλουμε να βελτιώσουμε την απόδοση του υπολογιστή μας, το φυσιολογικό είναι να σκεφτόμαστε πάντα την εγκατάσταση περισσότερης RAM. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη βελτίωση της απόδοσης του συστήματός μας. Ένα από αυτά είναι η μονάδα αποθήκευσης, κάτι που ίσως πολλοί δεν λαμβάνουν υπόψη τους από φόβο μήπως την αλλάξουν και χάσουν ό,τι έχουν αποθηκεύσει στον τρέχοντα σκληρό δίσκο ή λόγω έλλειψης γνώσης των πλεονεκτημάτων που μπορεί να μας προσφέρει ο SSD.

Πώς να ενισχύσετε την απόδοση του PS4 ή του Xbox με έναν SSD

Όταν θέλουμε να βελτιώσουμε την απόδοση του υπολογιστή μας, το φυσιολογικό είναι να σκεφτόμαστε πάντα να εγκαταστήσουμε περισσότερη μνήμη RAM. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη βελτίωση της απόδοσης του συστήματός μας. Ένα από αυτά είναι η μονάδα αποθήκευσης, κάτι που ίσως πολλοί δεν λαμβάνουν υπόψη τους από φόβο μήπως την αλλάξουν και χάσουν ό,τι έχουν αποθηκεύσει στον τρέχοντα σκληρό δίσκο ή λόγω έλλειψης γνώσης των πλεονεκτημάτων που μπορεί να μας προσφέρει ο SSD.

Αλλά αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε υπολογιστές, καθώς εδώ, θα δείξουμε πώς να βελτιώσετε την απόδοση ενός PS4 ή Xbox με SSD. Πριν από λίγο καιρό η ύπαρξη ενός SSD στον υπολογιστή ήταν κάτι που ήταν διαθέσιμο σε πολύ λίγους, αλλά η πτώση τιμής που υπέστησαν τα έκανε διαθέσιμα σε όλους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας SSD δεν παύει να είναι μια μονάδα αποθήκευσης που προσφέρει ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής πολύ μεγαλύτερες από τον σκληρό δίσκο, καθώς μας βοηθούν να βελτιώσουμε την απόδοση του υπολογιστή μας, αλλά, εκτός από τον υπολογιστή, μπορούν επίσης να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την απόδοση του κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών επίσης.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικοί μύθοι κατά τη συσχέτιση των SSD με το gaming, που σχετίζονται με τους περίφημους κύκλους γραφής που υποστηρίζει αυτός ο τύπος μονάδων. Όμως, γεγονός είναι ότι οι σημερινοί SSD έχουν βελτιωθεί πολύ από άποψη σταθερότητας και αξιοπιστίας. Ως εκ τούτου, υπάρχουν μονάδες SSD που υποστηρίζουν έως και δεκάδες εγγράψιμες TB, επομένως η διάρκεια ζωής είναι πολύ μεγάλη, παρόλο που εγκαθιστούμε και απεγκαθιστούμε συχνά παιχνίδια.

Πλεονεκτήματα της χρήσης SSD στο PS4 ή το Xbox

Αναμφίβολα, ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης SSD στο PS4 ή το Xbox είναι η ταχύτητα φόρτωσης των παιχνιδιών. Το ίδιο παιχνίδι μπορεί να φορτώσει δύο ή και τριπλάσια ταχύτητα ενός SSD χάρη στις ταχύτητες ανάγνωσης και τον χρόνο πρόσβασης που προσφέρουν.

Επομένως, εάν με τον σκληρό δίσκο της κονσόλας βίντεο πρέπει να περιμένουμε ένα λεπτό για να φορτώσει ένα παιχνίδι, η διαφορά του να έχουμε αυτό το παιχνίδι σε έναν SSD είναι ότι σε 20 ή 30 δευτερόλεπτα θα είχε φορτωθεί πλήρως.

Μια άλλη σημαντική ερώτηση για να προσδιορίσετε αν αξίζει να εγκαταστήσετε έναν SSD στο PS4 ή στο Xbox είναι να ξέρετε αν αυξάνουν τα fps στα παιχνίδια. Πραγματικά εδώ προκύπτουν αρκετά ερωτήματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ένας SSD μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τον ρυθμό των fps στα παιχνίδια. Καθώς ο αντίκτυπος και η βελτίωση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μικρότερη από το φορτίο των παιχνιδιών και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι σχεδόν αμελητέα.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες η χρήση ενός SSD στο ίδιο το PS4 ή το Xbox θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τον ρυθμό καρέ ανά δευτερόλεπτο και, ως εκ τούτου, θα μειώσει κατά πολύ το περίφημο φαινόμενο popping που μπορεί να υποστούμε σε ορισμένα βαριά παιχνίδια.

Ως εκ τούτου, αξίζει να χρησιμοποιήσετε έναν SSD στο PS4 ή το Xbox για να βελτιώσετε την εμπειρία με τα παιχνίδια. Τώρα, για αυτό, μπορούμε να τοποθετήσουμε έναν SSD μέσα στην κονσόλα ή να χρησιμοποιήσουμε έναν εξωτερικό SSD τον οποίο μπορούμε απλά να συνδέσουμε μέσω USB.

Έτσι, κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε να αγοράσουμε έναν SSD για το PS4, το Xbox ή έναν υπολογιστή, πρέπει να διασφαλίζουμε ότι είναι συμβατά και ποιες δυνατότητες ή προδιαγραφές πρέπει να πληρούν για να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία με τα παιχνίδια.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό; Απλώς μοιραστείτε όλες τις απόψεις και τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Και αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, τότε απλά μην ξεχάσετε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους και την οικογένειά σας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here