Πώς να ενημερώσετε τις εφαρμογές σε μια τηλεόραση LG Smart

0
69

Οι έξυπνες τηλεοράσεις έχουν αλλάξει το παιχνίδι και αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος πολλών από τα σαλόνια μας. Δεν προβάλλουν μόνο τηλεόραση σε υψηλή ευκρίνεια ή Ultra HD, αλλά μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, να περιηγούνται στον ιστό, να χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως το Netflix και το Hulu και μερικοί μπορούν ακόμη και να παίζουν παιχνίδια. Όπως οι περισσότερες έξυπνες συσκευές, οι έξυπνες τηλεοράσεις θα χρειάζονται τακτικές ενημερώσεις, κάτι που αφορά αυτό το σεμινάριο.

Πώς να ενημερώσετε τις εφαρμογές σε μια τηλεόραση LG Smart

Η LG χρησιμοποιεί την πλατφόρμα webOS ή Netcast, που και οι δύο κάνουν σύντομη δουλειά για την ανάπτυξη εφαρμογών και τη διατήρησή τους ενημερωμένες. Είναι μια αξιόπιστη πλατφόρμα που λειτουργεί σε πολλούς τύπους τηλεοράσεων και είναι συμβατή με μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών. Το LG App Store αποτελεί απόδειξη του πόσοι προγραμματιστές θέλουν να συνεργαστούν με την LG!

Για να ενημερώσετε εφαρμογές σε μια έξυπνη τηλεόραση LG, θέλετε πρώτα να ελέγξετε για νέο υλικολογισμικό, καθώς οι εφαρμογές ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά εάν έχουν ενημερωθεί για το νέο υλικολογισμικό, αλλά δεν το έχετε αποκτήσει ακόμα.

Ενημερώστε το υλικολογισμικό σε μια Smart TV LG

Το υλικολογισμικό της Smart TV κυκλοφορεί περιοδικά για να προσθέτει νέες δυνατότητες, να βελτιώνει τον υπάρχοντα κώδικα, να διορθώνει σφάλματα ή να το κάνει πιο σταθερό ή ασφαλές. Δεν κυκλοφορούν τόσο συχνά όσο το υλικολογισμικό του τηλεφώνου, για παράδειγμα, αλλά σε ένα χρονοδιάγραμμα που μόνο η LG γνωρίζει.

Παρόμοια με την ενημέρωση του τηλεφώνου σας, οι εφαρμογές μπορεί να χρειαστεί να ενημερωθούν μετά από ενημέρωση υλικολογισμικού. Πολλά εξαρτώνται από το τι άλλαξε στο υλικολογισμικό. Εάν επρόκειτο για σημαντική αλλαγή, οι εφαρμογές της LG πιθανότατα θα πρέπει να ενημερωθούν για να παραμείνουν συμβατές. Καθώς οι εφαρμογές βρίσκονται μέσα στο υλικολογισμικό, η ενημέρωση αυτού πρώτα και των εφαρμογών μετά είναι λογική.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε ενημέρωση του υλικολογισμικού της LG Smart TV σας. Αρχικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σύνδεση στο διαδίκτυο ή να χρησιμοποιήσετε ένα USB με τα απαραίτητα αρχεία για να αναγκάσετε την ενημέρωση. Πιο συχνά χρησιμοποιείται η επιλογή Διαδικτύου, οπότε θα προχωρήσουμε σε αυτήν.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε εάν η τηλεόραση σας εκτελεί webOS ή Netcast. Το Netcast κυκλοφόρησε αρχικά το 2011, ακολουθούμενο από το webOS το 2014. Δυστυχώς, οι οδηγίες ποικίλλουν ανάλογα με την έκδοση λογισμικού που χρησιμοποιείτε, αλλά θα τις καλύψουμε και τις δύο στις παρακάτω ενότητες:

Ενημέρωση υλικολογισμικού – Netcast

Εάν η τηλεόρασή σας εκτελεί Netcast, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε το κουμπί αρχικής οθόνης στο τηλεχειριστήριό σας και επιλέξτε Ρυθμίσεις στην κάτω αριστερή γωνία.
  2. Χρησιμοποιήστε το τηλεχειριστήριο για να μετακινηθείτε προς τα κάτω στο μενού στα αριστερά και κάντε κλικ στο ? εικόνισμα. Στη συνέχεια, επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού.
  3. Βεβαιωθείτε ότι οι ενημερώσεις λογισμικού είναι ενεργοποιημένες και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Check Update Version.
  4. Εάν μια ενημέρωση εμφανίζεται διαθέσιμη, ακολουθήστε τις προτροπές στην οθόνη για να την αρχικοποιήσετε.

Ενημέρωση υλικολογισμικού – webOS

Όπως αναφέρθηκε, οι οδηγίες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα της τηλεόρασής σας. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε εάν χρησιμοποιείτε webOS:

  1. Πατήστε το κουμπί αρχικής οθόνης στο τηλεχειριστήριό σας και κάντε κλικ στο γρανάζι Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Κάτω δεξιά θα δείτε Όλες οι ρυθμίσεις. Κλίκαρέ το.
  3. Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά βέλους στο τηλεχειριστήριό σας για να επισημάνετε Γενικά στην αριστερή πλευρά. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Σχετικά με αυτήν την τηλεόραση στα δεξιά.
  4. Κάντε κλικ στο Να επιτρέπονται οι αυτόματες ενημερώσεις, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Έλεγχος για ενημερώσεις.
  5. Όταν εμφανιστεί μια ενημέρωση, μπορείτε να ακολουθήσετε τις υποδείξεις που εμφανίζονται στην οθόνη για να την κατεβάσετε και να την εγκαταστήσετε.

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να ολοκληρώσετε μια ενημέρωση του υλικολογισμικού της LG Smart TV σας μέσω Διαδικτύου.

Ενημέρωση υλικολογισμικού – USB

Εάν αυτό δεν λειτουργεί, αλλά είναι διαθέσιμη μια νεότερη έκδοση υλικολογισμικού, μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και να το φορτώσετε από μια μονάδα USB.

  1. μεταβείτε στο Ιστότοπος υποστήριξης της LG.
  2. Εισαγάγετε το μοντέλο της τηλεόρασής σας στο πλαίσιο Αριθμός μοντέλου.
  3. Επιλέξτε την έκδοση υλικολογισμικού που θέλετε να κατεβάσετε και επιλέξτε Λήψη αυτού του αρχείου.
  4. Αντιγράψτε αυτό το αρχείο στη μονάδα USB χωρίς να κάνετε αλλαγές.
  5. Τοποθετήστε τη μονάδα USB στην τηλεόρασή σας και αφήστε την να εντοπίσει τη μονάδα.
  6. Μεταβείτε στο Setup and Support με το τηλεχειριστήριο.
  7. Επιλέξτε εγκατάσταση από αρχείο και στρέψτε την τηλεόραση στη μονάδα USB.
  8. Επιτρέψτε στην τηλεόραση να ενημερώνεται.

Θα χρειαστούν μερικά λεπτά για την ανάγνωση από το USB, αλλά η τηλεόρασή σας θα πρέπει να εγκαταστήσει το νέο υλικολογισμικό, να επανεκκινήσει μερικές φορές και στη συνέχεια να φορτώσει χρησιμοποιώντας τη νέα εγκατάσταση.

Ενημερώστε τις εφαρμογές σε μια Smart TV LG

Τώρα το υλικολογισμικό σας είναι ενημερωμένο. μπορείτε να ενημερώσετε με ασφάλεια τις εφαρμογές σας. Θα χρειαστεί να φορτώσετε το LG Content Store για να συμβεί αυτό. Εάν χρησιμοποιείτε νεότερη έξυπνη τηλεόραση, οι εφαρμογές θα ενημερώνονται αυτόματα και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα.

Εάν οι εφαρμογές δεν ενημερώνονται, ανοίξτε κάθε μία για να σας ζητηθεί έλεγχος και ενδέχεται να δείτε ή να μην δείτε μια ειδοποίηση ενημέρωσης.

Ευτυχώς, η διαδικασία ενημέρωσης εφαρμογών στην LG Smart TV σας είναι αρκετά απλή. Ωστόσο, θα χρειαστείτε μια σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Δείτε πώς μπορείτε να ενημερώσετε τις εφαρμογές στην LG Smart TV σας:

  1. Ενεργοποιήστε την Smart TV σας και κάντε κλικ στο κουμπί αρχικής οθόνης στο τηλεχειριστήριο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο LG Content Store.
  2. Κάντε κλικ στις Εφαρμογές. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο My Apps.
  3. Οι εφαρμογές στην τηλεόρασή σας θα πρέπει να εμφανίζονται. Κάντε κλικ σε κάθε ένα και κάντε κλικ στο Ενημέρωση εάν είναι διαθέσιμο. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στην επιλογή Όλα για να δείτε όλες τις εφαρμογές σας και κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση όλων.

Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει λίγο, αλλά αυτή είναι μια εξαιρετική λύση εάν οι εφαρμογές σας δεν ενημερώθηκαν αυτόματα. Λάβετε υπόψη ότι οι εφαρμογές LG Smart TV γενικά φροντίζουν τον εαυτό τους. Ενημερώνονται μόνοι τους και θα εντοπίσουν αυτόματα μια αλλαγή υλικολογισμικού μόλις ενημερώσετε την ίδια την τηλεόραση. Είναι ένα πολύ απλό σύστημα που χρειάζεται ελάχιστη διαχείριση. Μπορεί να υπάρχουν φορές που μια εφαρμογή δεν ενημερώνεται, αλλά το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να την απεγκαταστήσετε και να την εγκαταστήσετε ξανά.

Ρυθμίστε τις αυτόματες ενημερώσεις σε μια έξυπνη τηλεόραση LG

Ενώ ορισμένοι χρήστες είναι αντίθετοι με τις αυτόματες ενημερώσεις, εξυπηρετούν τον σκοπό να σας προσφέρουν μια απρόσκοπτη, απρόσκοπτη εμπειρία. Είναι πιθανώς καλή ιδέα να διατηρείτε ενεργές τις αυτόματες ενημερώσεις. Δείτε πώς μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε εάν δεν τα έχουν ήδη ενεργοποιήσει.

  1. Ενεργοποιήστε την τηλεόραση και επιλέξτε Home στο τηλεχειριστήριο.
  2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις και Όλες οι ρυθμίσεις.
  3. Επιλέξτε Γενικά και Σχετικά με αυτήν την τηλεόραση.
  4. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Να επιτρέπονται οι αυτόματες ενημερώσεις.
  5. Μπορείτε να ελέγξετε για ενημερώσεις ενώ βρίσκεστε εκεί, εάν δεν έχετε ενημερώσει απλώς τα πάντα χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό.

Μόλις ρυθμίσετε τις αυτόματες ενημερώσεις, η τηλεόραση διαχειρίζεται μόνη της. Κάθε φορά που το ενεργοποιείτε και έχει ασύρματη σύνδεση, θα ελέγχει για ενημερώσεις υλικολογισμικού και εφαρμογών. Τώρα δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να το κρατάτε ενημερωμένο!

Συχνές Ερωτήσεις

Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τη διατήρηση της ενημερωμένης τηλεόρασης LG Smart, συνεχίστε να διαβάζετε.

Τι κάνω εάν δεν μπορώ να ενημερώσω μια εφαρμογή;

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με μια συγκεκριμένη εφαρμογή στην τηλεόρασή σας και έχετε δοκιμάσει τα παραπάνω βήματα για να τη διορθώσετε, η μόνη επιλογή που απομένει είναι να διαγράψετε την εφαρμογή και να την εγκαταστήσετε ξανά. Αν υποθέσουμε ότι έχετε ακολουθήσει τα παραπάνω βήματα για να ενημερώσετε το υλικολογισμικό των τηλεοράσεων σας, η πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής θα πρέπει να ληφθεί αυτόματα στην τηλεόρασή σας, διορθώνοντας τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

Είναι απαραίτητο να ενημερώσω τις εφαρμογές στην τηλεόρασή μου;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η LG κάνει πολύ καλή δουλειά στην ενημέρωση των εφαρμογών για εσάς. Έτσι, αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνετε συνεχώς. Ωστόσο, κάθε φορά που οι προγραμματιστές των εφαρμογών κυκλοφορούν μια νέα ενημέρωση, διορθώνουν σφάλματα και ζητήματα ασφάλειας. Για αυτούς τους λόγους θα πρέπει να διατηρείτε τις εφαρμογές σας (και το υλικολογισμικό) ενημερωμένα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here