Πώς να ενημερώσετε τις εφαρμογές σε μια τηλεόραση Vizio

0
149

Μία από τις ωραίες δυνατότητες που προσφέρει η σειρά έξυπνων τηλεοράσεων της Vizio είναι η ενσωματωμένη συσκευή Chromecast. Το Chromecast, φυσικά, είναι ο προσαρμογέας πολυμέσων ροής από την Google που σας επιτρέπει να αναπαράγετε βίντεο και μουσική μέσω υπηρεσιών ροής απευθείας στην τηλεόρασή σας. Τα διάφορα κανάλια, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής και των παιχνιδιών, είναι οργανωμένα σε “εφαρμογές” στις τηλεοράσεις Vizio. Δεδομένου ότι αυτές οι εφαρμογές βασίζονται σε λογισμικό και εκτελούνται στον ενσωματωμένο επεξεργαστή του Chromecast, είναι απαραίτητο να διατηρείτε τις εφαρμογές ενημερωμένες. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να διατηρείτε ενημερωμένες τις εφαρμογές στην έξυπνη τηλεόρασή σας Vizio.

Πώς να ενημερώσετε τις εφαρμογές σε μια τηλεόραση Vizio

Υπήρξαν πολλές γενιές έξυπνων τηλεοράσεων Vizio και οι διαδικασίες για την ενημέρωση των εφαρμογών είναι διαφορετικές για κάθε μία. Ωστόσο, υπάρχουν δύο κατηγορίες τηλεοράσεων Vizio: τα παλαιότερα μοντέλα VIA και VIA Plus και τα νεότερα μοντέλα (συμπεριλαμβανομένων των σειρών P και της σειράς M) με SmartCast. Θα σας καθοδηγήσω στην ενημέρωση των εφαρμογών και για τις δύο κατηγορίες τηλεόρασης.

Ενημερώστε τις εφαρμογές σε μια τηλεόραση Vizio VIA ή VIA Plus

Το αρχικό σύστημα για την προσθήκη εφαρμογών στις έξυπνες τηλεοράσεις Vizio ήταν το VIA, το οποίο σήμαινε Vizio Internet Apps. Εάν θέλετε να ενημερώσετε εφαρμογές σε αυτά τα μοντέλα, πρέπει να το κάνετε μη αυτόματα. Αυτή η διαδικασία απαιτεί την κατάργηση της εφαρμογής VIA και την επανεγκατάστασή της ή την εκτέλεση μιας ενημέρωσης υλικολογισμικού (που κάνει το ίδιο πράγμα).

Για να ενημερώσετε μόνο τις εφαρμογές σας, πρέπει να καταργήσετε και να εγκαταστήσετε ξανά κάθε εφαρμογή:

  1. Πατήστε το κουμπί V ή VIA στο τηλεχειριστήριό σας.
  2. Επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να ενημερώσετε και επιλέξτε το κίτρινο κουμπί στο τηλεχειριστήριό σας.
  3. Αν δείτε Ενημέρωση, πατήστε αυτό. Εάν δεν το κάνετε, επιλέξτε Διαγραφή εφαρμογής και μετά ΟΚ.
  4. Επιβεβαιώστε την επιλογή σας επισημαίνοντας Ναι και πατώντας OK.
  5. Μεταβείτε στο App Store χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριό σας.
  6. Βρείτε την εφαρμογή που θέλετε να ενημερώσετε ή να επανεγκαταστήσετε και πατήστε OK.
  7. Επιλέξτε Εγκατάσταση και αφήστε τη διαδικασία να ολοκληρωθεί.

Το Vizio χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Yahoo για να φιλοξενήσει αυτές τις εφαρμογές, επομένως θα βλέπετε το “Yahoo Connected Store” όταν τις επιλέγετε.

Για μη αυτόματη αναβάθμιση του υλικολογισμικού, θα χρειαστείτε μια μονάδα USB και περίπου δεκαπέντε λεπτά.

  1. Ενεργοποιήστε την τηλεόρασή σας και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και μετά στο Σύστημα για να ελέγξετε τον αριθμό έκδοσης υλικολογισμικού στην ενότητα Έκδοση.
  2. Κατεβάστε το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό για το μοντέλο της τηλεόρασής σας από το Ιστότοπος υποστήριξης Vizio. Επιλέξτε Υποστήριξη και εισαγάγετε τον αριθμό μοντέλου της τηλεόρασής σας για να λάβετε το σωστό υλικολογισμικό. Συγκρίνετε το με την έκδοση που αναφέρεται στην τηλεόρασή σας και προχωρήστε εάν η εγκατεστημένη έκδοση είναι παλαιότερη.
  3. Μετονομάστε το αρχείο που κατεβάσατε σε fwsu.img. Αυτό επιτρέπει στην τηλεόρασή σας να το αναγνωρίσει ως αρχείο εικόνας υλικολογισμικού.
  4. Αντιγράψτε το αρχείο στη μονάδα USB.
  5. Απενεργοποιήστε την τηλεόρασή σας και τοποθετήστε τη μονάδα USB στην τηλεόρασή σας.
  6. Ενεργοποιήστε την τηλεόρασή σας. Θα πρέπει να δείτε ένα μπλε φως στην τηλεόραση που θα σας λέει ότι πήρε το USB και το αρχείο εικόνας υλικολογισμικού.
  7. Μόλις σβήσει το μπλε φως, απενεργοποιήστε την τηλεόραση και αφαιρέστε τη μονάδα USB.
  8. Ενεργοποιήστε την τηλεόραση και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και το Σύστημα για να ελέγξετε τον αριθμό έκδοσης υλικολογισμικού στην περιοχή Έκδοση για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό.

Ενημερώστε τις εφαρμογές σε μια νεότερη τηλεόραση Vizio

Οι επόμενες γενιές τηλεοράσεων Vizio χρησιμοποιούν SmartCast TV, η οποία είναι μια έκδοση του Chromecast. Με το Chromecast, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας για να μεταδώσετε περιεχόμενο απευθείας στην τηλεόρασή σας. Αυτά τα νεότερα μοντέλα δεν απαιτούν τη μη αυτόματη ενημέρωση των εφαρμογών σας. ενημερώνονται αυτόματα όταν δεν χρησιμοποιείτε την τηλεόρασή σας. Αυτά τα μοντέλα ενημερώνουν επίσης περιοδικά το υλικολογισμικό τους, αλλά μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, εάν το θέλετε. Οι τηλεοράσεις Vizio που είναι εξοπλισμένες με SmartCast κάνουν πολύ πιο σύντομες ενημερώσεις. Εφόσον η τηλεόρασή σας συνδέεται στο WiFi, θα χρειαστούν μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να ενημερώσετε την τηλεόρασή σας με μη αυτόματο τρόπο.

  1. Ενεργοποιήστε την τηλεόρασή σας.
  2. Με το τηλεχειριστήριο, επιλέξτε Μενού και μετά Ρυθμίσεις.
  3. Επιλέξτε Σύστημα και Έλεγχος για ενημερώσεις.
  4. Επιβεβαιώστε τυχόν ενημερώσεις εάν εντοπιστούν.

Θα πρέπει να δείτε μια ένδειξη προόδου στην οθόνη που δείχνει πόσο μακριά είναι η διαδικασία ενημέρωσης. Αφήστε την τηλεόραση να ενημερώνεται μόνη της χωρίς παρεμβολές και η τηλεόρασή σας θα επανεκκινήσει και θα φορτώσει το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό. Τώρα μπορείτε να ανοίξετε το SmartCast TV και να δείτε τυχόν νέες εφαρμογές ή λειτουργίες που κυκλοφόρησαν με την ενημέρωση.

Συχνές Ερωτήσεις

Εάν δεν απαντήσαμε σε όλες τις ερωτήσεις σας παραπάνω, συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης εφαρμογών σε μια Smart TV Vizio.

Πώς μπορώ να ρυθμίσω το Amazon Prime στο Vizio TV μου;

Είναι εύκολο να ρυθμίσετε το Amazon Prime στο Vizio επειδή η επέκταση είναι απευθείας στην τηλεόραση. Για να συνδεθείτε στην εφαρμογή Amazon Prime, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1.) Βρείτε την εφαρμογή Amazon Prime Video στην αρχική οθόνη Vizio Smart TV. Θα πρέπει να έχει ήδη εγκατασταθεί.

2.) Κάντε κλικ στην εφαρμογή Amazon Prime Video και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.

3.) Απολαύστε το Amazon Prime Video σας!

Εάν πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή με την τηλεόρασή σας, ρίξτε μια ματιά πώς να επαναφέρετε το Vizio TV σας. Εάν χρειάζεστε ενημέρωση υλικολογισμικού, διαβάστε πώς να ενημερώσετε το υλικολογισμικό στην τηλεόραση Vizio.

Πώς μπορώ να ενημερώσω την εφαρμογή Hulu μου στο Vizio TV;

Πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι το Hulu δεν θα λειτουργεί πλέον στην τηλεόρασή σας και Η Vizio αντιμετώπισε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το Hulu στην ιστοσελίδα τους.

Η Vizio δήλωσε: «Ορισμένες παλαιότερες συσκευές VIZIO VIA δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν ροή Hulu Plus. Αυτό οφείλεται σε μια αναβάθμιση του Hulu που πραγματοποιήθηκε στην εφαρμογή Hulu Plus. Αυτό επηρεάζει πολλές συσκευές σε όλους σχεδόν τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την τηλεόρασή σας VIZIO ή με το Hulu Plus.”

Εάν η τηλεόρασή σας είναι μέρος οποιουδήποτε από τα μοντέλα που αναφέρονται στον ιστότοπό τους, δεν θα μπορείτε πλέον να παρακολουθείτε το Hulu.

Είναι διαθέσιμο το Disney+ στη Vizio Smart TV μου;

Εξαρτάται. Οποιοδήποτε μοντέλο Vizio υποστηρίζει SmartCast TV (2016 ή νεότερο) είναι συμβατό με το Disney+. Δυστυχώς, τα παλαιότερα μοντέλα δεν θα υποστηρίζουν την εφαρμογή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here