Πώς να ενεργοποιήσετε τον Γονικό έλεγχο στο Google Play Store

0
51
Rawpixel.com AdobeStock 134694084
© Rawpixel.com/Adobe Stock

Με εύκολη πρόσβαση στην τεχνολογία, πολλά παιδιά και έφηβοι στις μέρες μας περνούν πολλές ώρες την εβδομάδα σε τηλέφωνα ή tablet. Για να τους αποτρέψετε από την πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τους γονικούς ελέγχους στο Google Play Store και να τους επιτρέψετε να χρησιμοποιούν μόνο εφαρμογές και παιχνίδια που είναι κατάλληλα για την ηλικία τους. Μάθετε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα σε αυτό το σεμινάριο.

  • Διαβάστε επίσης: Κάντε το τηλέφωνο ή το tablet Android σας ασφαλές για παιδιά με μερικά βήματα

Είτε πρόκειται για γυμνό, πορνογραφία, ναρκωτικά, βία ή απλώς κακή γλώσσα, πολλές εφαρμογές και παιχνίδια δεν είναι κατάλληλα για εφήβους ή παιδιά. Για αυτόν τον λόγο, το Google Play Store στο Android προσφέρει αξιολογήσεις ηλικίας στις περισσότερες χώρες, ταξινομώντας το περιεχόμενό του σύμφωνα με ένα σύνολο κανόνων που ορίζονται από μια τοπική οντότητα: ESRB στις ΗΠΑ, USK στη Γερμανία ή PEGI στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Ενεργοποιήστε τον γονικό έλεγχο στο Google Play Store

Η ρύθμιση για την ενεργοποίηση γονικού ελέγχου στο κατάστημα εφαρμογών Android είναι διαθέσιμη στους περισσότερους λογαριασμούς Google—εκτός από αυτούς με συγκεκριμένους περιορισμούς—και μπορεί να ενεργοποιηθεί στην εφαρμογή Google Play Store. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή και ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  1. Πατήστε στην εικόνα προφίλ.
  2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  3. Αναπτύξτε την επιλογή Οικογένεια και επιλέξτε Γονικοί έλεγχοι.
  4. Πατήστε Εφαρμογές και παιχνίδια.
    1. Η πρώτη πρόσβαση θα απαιτήσει να δημιουργήσετε έναν κωδικό PIN, απαραίτητο για μελλοντικές αλλαγές.
  5. Επιλέξτε τις επιτρεπόμενες ηλικιακές αξιολογήσεις και πατήστε Αποθήκευση.
Πώς να ενεργοποιήσετε τους γονικούς ελέγχους στο Google Play Store

Πώς να ενεργοποιήσετε τους γονικούς ελέγχους στο Google Play Store. / © NextPit

  • Οι καλύτερες εφαρμογές γονικού ελέγχου για Android

Να θυμάστε ότι οι αριθμοί δεν συσχετίζονται άμεσα με την ηλικία και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως γενική σύσταση. Σε αμφιβολία, ελέγξτε τις διαθέσιμες κατηγορίες στον κατάλληλο πίνακα αξιολόγησης: ESRB (ΗΠΑ), PEGI (το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου), USK (Γερμανία) και IARC (άλλες χώρες).

Απαιτείται βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας ή κωδικός πρόσβασης για την εγκατάσταση της εφαρμογής

Εάν θέλετε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας —ή απλά αναζητάτε την ησυχία σας— ενεργοποιήστε τις εγκρίσεις αγορών εφαρμογών στο Google Play Store. Με την επιλογή ενεργοποιημένη, όλα τα παιχνίδια ή οι εφαρμογές θα απαιτούν επιβεβαίωση κωδικού πρόσβασης ή βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας πριν από την εγκατάσταση. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Google Play Store και ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε στην εικόνα προφίλ.
  2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  3. Αναπτύξτε την επιλογή Έλεγχος ταυτότητας και επιλέξτε Απαιτείται έλεγχος ταυτότητας για αγορές.
  4. Στην οθόνη ελέγχου ταυτότητας Αγορά, επιλέξτε μεταξύ των επιλογών: Ποτέ, Κάθε 30 λεπτά ή πάντα (Για όλες τις αγορές μέσω του Google Play σε αυτήν τη συσκευή).
Βήματα για την απαίτηση ελέγχου ταυτότητας στις αγορές εφαρμογών

Μπορείτε να επιβεβαιώσετε τις εγκαταστάσεις εφαρμογών με τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού στο Google Play Store. / © NextPit

  • Μάθετε πώς μπορείτε να απαιτήσετε εγκρίσεις στον λογαριασμό Google των παιδιών σας

Επιπλέον συμβουλή: Αποκλεισμός άγνωστων εφαρμογών

Για να αποφύγετε εκπλήξεις εκτός του Google Play Store, σας προτείνουμε επίσης να απενεργοποιήσετε εφαρμογές από άγνωστες πηγές. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας, αναζητήστε την επιλογή Άγνωστες πηγές και απενεργοποιήστε την.

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη σωστή παρακολούθηση των παιδιών σας, και φυσικά, την ομιλία και τον καθορισμό ορίων στον χρόνο οθόνης. Έχετε κάποιες συμβουλές για το πώς να αποφύγετε το ακατάλληλο περιεχόμενο σε ηλεκτρονικές συσκευές; Μοιραστείτε τα στα σχόλια παρακάτω!


Το άρθρο ενημερώθηκε στις 21 Μαρτίου με ένα επίσημο βίντεο σχετικά με τον τρόπο χρήσης του γονικού ελέγχου στο Google Play Store.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here