Πώς να ενεργοποιήσετε τη Σύνθετη προστασία της Google

0
53
AndroidPIT Google Pixel 4XL Shu 2
© NextPit

Οι χάκερ που κάνουν phishing γίνονται όλο και πιο δημιουργικοί. Μόλις εγγραφείτε σε λάθος ιστότοπο, ο κωδικός πρόσβασης και τα δεδομένα σας βρίσκονται στα χέρια του εχθρού. Με τη Σύνθετη προστασία της Google, μπορείτε να προστατευτείτε από επιθέσεις χάκερ. Θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε.

Προκειμένου να προστατεύσει τον Λογαριασμό σας Google από ηλεκτρονικό ψάρεμα, η εταιρεία σας προσφέρει Προηγμένη προστασία. Εάν έχετε εγγραφεί σε αυτήν την υπηρεσία, θα χρειαστεί να εισαγάγετε ένα κλειδί ενεργοποίησης ασφαλείας εκτός από τον κωδικό πρόσβασής σας όταν συνδέεστε.

Τα διαφορετικά κλειδιά ασφαλείας της Google

Η επιβεβαίωση σε δύο βήματα είναι η ασφαλέστερη. Με τη χρήση κλειδιών ασφαλείας, η Google θέλει τώρα να κάνει ένα βήμα παραπέρα. Αντί για κωδικό πρόσβασης και κωδικό SMS, ο λογαριασμός σας μπορεί πλέον να προστατευτεί με δύο κλειδιά ασφαλείας. Το ένα (κύριο κλειδί) είναι το κλειδί Wi-Fi και το άλλο (εφεδρικό κλειδί) που μπορείτε να αγοράσετε.

Η εταιρεία σας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσετε το κλειδί ασφαλείας σας με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Εκτός από τη χρήση ενός “κλειδιού τιτανίου”, το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε απευθείας από το Google Store, έχετε δύο άλλες επιλογές Η μία είναι να λάβετε ένα κλειδί ασφαλείας από έναν πωλητή λιανικής. Αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατό με την Google. Η άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ενσωματωμένο κλειδί ασφαλείας smartphone.

Εάν έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε ένα κλειδί ασφαλείας, υπάρχουν μερικά πλεονεκτήματα αλλά και ορισμένα μειονεκτήματα. Ένα σαφές πλεονέκτημα είναι ότι ο λογαριασμός και τα δεδομένα προστατεύονται από επιθέσεις phishing. Γιατί ακόμα κι αν έχετε εισαγάγει μια φορά τα δεδομένα σύνδεσής σας, οι χάκερ δεν διαθέτουν το απαραίτητο κλειδί. Ο λογαριασμός σας θα παραμείνει αποκλεισμένος. Αυτό ισχύει επίσης, παρεμπιπτόντως, σε περίπτωση που γίνει προσπάθεια πρόσβασης στους κωδικούς πρόσβασής σας μέσω ανάκτησης λογαριασμού. Έτσι, κατά τη διαδικασία ανάκτησης, γίνονται βήματα για τη δική σας ταυτοποίηση.

Επομένως, ο λογαριασμός σας προστατεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εδώ. Αντίθετα, αυτό σημαίνει επίσης ότι εάν χάσετε το κλειδί σας, δεν θα μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Επιπλέον, η απαίτηση για νέα κλεισίματα ασφαλείας θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Πολλές εφαρμογές απαιτούν άδεια πρόσβασης σε συγκεκριμένα δεδομένα στον Λογαριασμό σας Google. Αυτά μπορούν επίσης να ψαρευτούν από χάκερ. Με την Εκτεταμένη Ασφάλεια, η Google επιτρέπει μόνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές (κατέχονται εφαρμογές Google και επιλεγμένες εφαρμογές από άλλους παρόχους) να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας. Εξαιρούνται, για παράδειγμα, οι εφαρμογές ταξιδιωτικών διαδρομών που πρέπει να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας στο GoogleDrive. Επιπλέον, η Google περιορίζει τη χρήση των υπηρεσιών Google στα προγράμματα περιήγησης Firefox και Chrome.

Ωστόσο, με συνεχείς ενημερώσεις, η Google υποστηρίζει τη συνεχή βελτίωση της προστασίας του λογαριασμού σας.

Για να ενεργοποιήσετε το κλειδί ασφαλείας στο iPhone σας

Από φέτος, όλοι οι χρήστες της Apple μπορούν να ενσωματώσουν το κλειδί ασφαλείας τους στα iPhone τους. Αλλά αυτό είναι δυνατό για εσάς μόνο εάν το iPhone σας υποστηρίζει iOS 10.0+ και χρησιμοποιείτε ένα κλειδί επιβεβαίωσης με Bluetooth. Η σύνδεση του κλειδιού μέσω NFC ή USB δεν λειτουργεί με iPhone (ή iPad). Αφού το διευκρινίσετε, προχωρήστε ως εξής:

  1. Κατεβάστε το Εφαρμογή Smart Lock από την Google εδώ και ανοίξτε το.
  2. Κάντε κλικ εδώ τώρα για Εγγραφή. Ένας οδηγός θα σας καθοδηγήσει στα επόμενα βήματα.
  3. Για τη σύζευξη της συσκευής, πρέπει μόνο να ακολουθήσετε τις οδηγίες.
  4. Μόλις ολοκληρωθεί η σύζευξη, μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το βήμα 2, επιλέξτε πρώτα τον λογαριασμό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με το κλειδί. Μπορείτε να ζητήσετε σύνδεση με κωδικό πρόσβασης εδώ.

Για να ενεργοποιήσετε το κλειδί ασφαλείας στο τηλέφωνό σας Android

Σε αντίθεση με το iPhone, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλειδί ασφαλείας στο Android smartphone σας από πέρυσι. Με αυτά τα σύντομα βήματα, θα φτάσετε στο στόχο σας:

  1. Πηγαίνει στο g.co/advancedprotection.
  2. Ενεργοποιήστε το κλειδί σας εδώ και εγγραφείτε στο Πρόγραμμα Προηγμένης Προστασίας.
Προηγμένη εφαρμογή ασφαλείας Google

Η Google σας εξηγεί ποιες αλλαγές θα γίνουν στον Λογαριασμό σας Google από την “Εκτεταμένη ασφάλεια”. / © AndroidPit

Χρησιμοποιείτε την επαλήθευση σε 2 βήματα της Google στο smartphone σας; Έχετε δοκιμάσει την επαλήθευση σε 2 βήματα της Google με φυσικό κλειδί; Μοιραστείτε την εμπειρία σας στα σχόλια παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here