Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία σε VLC

0
71

Για να διατηρήσετε τα μάτια σας ασφαλή, αξίζει να σκεφτείτε να αλλάζετε σε σκοτεινή λειτουργία κάθε τόσο. Κάτι τέτοιο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην καταπόνηση των ματιών που σχετίζεται με τον παρατεταμένο χρόνο οθόνης.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία σε VLC

Το VLC είναι ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων πολλαπλών πλατφορμών που προσφέρει πολλές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης σε σκοτεινή λειτουργία. Για να επωφεληθούν πλήρως από αυτήν τη δυνατότητα, οι χρήστες πρέπει απλώς να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις VLC. Ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε, τα βήματα μπορεί να διαφέρουν.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς να βελτιώσετε την εμπειρία προβολής σας ενεργοποιώντας τη σκοτεινή λειτουργία VLC. Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε περισσότερα σχετικά με το σκοτάδι στο VLC.

Dark Mode VLC: Mac

Για να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC σε Mac, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε έκδοση Mac OS X 10.7.5 ή νεότερη έκδοση. Δυστυχώς, το VLC δεν είναι προσβάσιμο σε παλαιότερες εκδόσεις Mac.

Αφού εγκαταστήσετε με επιτυχία το VLC, θα χρειαστεί να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις VLC για να μεταβείτε στη σκοτεινή λειτουργία. Δείτε πώς:

  1. Κατευθυνθείτε στον επίσημο Ιστοσελίδα VLC.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη VLC και Εγκατάσταση.
  3. Ανοίξτε το VLC Media Player στο Mac σας.
  4. Από το μενού στο επάνω μέρος της οθόνης, επιλέξτε VLC media player.
  5. Κάντε κλικ στις Προτιμήσεις.
  6. Επιλέξτε Διασύνδεση, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης.
  7. Στην περιοχή Γενικές ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Σκούρο.
  8. Πατήστε Αποθήκευση και, στη συνέχεια, κλείστε το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων.
  9. Ανοίξτε ξανά την εφαρμογή. Θα πρέπει τώρα να είναι σε σκοτεινή λειτουργία.

Dark Mode VLC: Win 10

Η ενεργοποίηση της σκοτεινής λειτουργίας είναι σχετικά απλή εάν έχετε πρόσβαση στο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC χρησιμοποιώντας τα Windows 10. Απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων VLC από την επιφάνεια εργασίας σας.
  2. Κατευθυνθείτε προς το Ιστοσελίδα VLC και κάντε κλικ στο eDark Vlc.
  3. Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω στο σημείο όπου βλέπετε τη λήψη και κάντε κλικ στον σύνδεσμο.
  4. Επιστρέψτε στην εφαρμογή VLC. Κάντε κλικ στο Εργαλεία από τη γραμμή στο επάνω μέρος της οθόνης.
  5. Επιλέξτε Προτιμήσεις από τη λίστα επιλογών που παρουσιάζονται. Για πρόσβαση στις προτιμήσεις, μπορείτε επίσης να πατήσετε Ctrl + P.
  6. Επιλέξτε την επιλογή Interface.
  7. Κάτω από το Interface, θα δείτε δύο επιλογές. Επιλέξτε την επιλογή Προσαρμοσμένο δέρμα.
  8. Εκεί που λέει «Επιλογή», ​​περιηγηθείτε στον υπολογιστή σας και επιλέξτε τη σκοτεινή κατάσταση λειτουργίας που κατεβάσατε από τον ιστότοπο του VLC.
  9. Βγείτε από την εφαρμογή VLC και μετά ανοίξτε την ξανά. Η ρύθμιση θα πρέπει τώρα να προσαρμοστεί και η σκοτεινή λειτουργία θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή.

Dark Mode VLC: Linux

Εάν έχετε πρόσβαση στο VLC μέσω Linux, ορίστε τι θα πρέπει να κάνετε για να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε διανομή Linux, συμπεριλαμβανομένων των Debian, Mint, CentOS και άλλων. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία σε VLC χρησιμοποιώντας Linux:

  1. Κατεβάστε το δέρμα σκοτεινής λειτουργίας VLC από το Ιστοσελίδα VLC.
  2. Εκκινήστε την εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων VLC στον υπολογιστή σας.
  3. Αφού ανοίξετε την εφαρμογή, επιλέξτε την επιλογή Εργαλεία που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Προτιμήσεις. Ή πατήστε Ctrl + P ως συντόμευση για πρόσβαση στις προτιμήσεις.
  5. Επιλέξτε Διασύνδεση, που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία.
  6. Κάτω από τις ρυθμίσεις εμφάνισης και αίσθησης, θα δείτε την επιλογή Χρήση προσαρμοσμένου δέρματος. Επιλέξτε αυτήν την επιλογή.
  7. Πατήστε Επιλογή για να ανοίξετε το παράθυρο της εξερεύνησης αρχείων.
  8. Επιλέξτε το αρχείο skin dark mode που κατεβάσατε νωρίτερα από τον ιστότοπο VLC.
  9. Κάντε κλικ στην Αποθήκευση όταν ολοκληρώσετε τη μεταφόρτωση του δέρματός σας.
  10. Κλείστε το VLC και μετά ανοίξτε το ξανά. Το δέρμα σκοτεινής λειτουργίας θα πρέπει τώρα να ενεργοποιηθεί.

Dark Mode VLC: Android

Προς το παρόν, μόνο οι χρήστες Android μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία σκοτεινής λειτουργίας μέσω της εφαρμογής VLC. Για να γινει αυτο:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή VLC.
  2. Πατήστε τις τρεις κάθετες κουκκίδες για πρόσβαση στο μενού.
  3. Μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις.
  4. Κάτω από τις πρόσθετες ρυθμίσεις, επιλέξτε Διασύνδεση.
  5. Από τη λίστα επιλογών, πατήστε DayNight Mode.
  6. Στο αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέξτε Μαύρο θέμα. Αυτό θα ενεργοποιήσει τη σκοτεινή λειτουργία στη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων VLC.

Dark Mode VLC: iPhone

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, προς το παρόν δεν υπάρχει επιλογή ενεργοποίησης της σκοτεινής λειτουργίας σε ένα iPhone απευθείας μέσω της εφαρμογής VLC. Αντίθετα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τις υπάρχουσες ενσωματωμένες ρυθμίσεις σκοτεινής λειτουργίας που παρέχονται με συσκευές iOS. Με την ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας, όχι μόνο η εφαρμογή VLC θα μειωθεί, αλλά και οτιδήποτε άλλο στο iPhone σας.

Για να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο iPhone σας, απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Από την αρχική σελίδα του iPhone σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
  2. Από τη λίστα επιλογών που βλέπετε, επιλέξτε Εμφάνιση και Φωτεινότητα.
  3. Πατήστε Εμφάνιση.
  4. Επιλέξτε την επιλογή Dark για να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία.
  5. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ στις Επιλογές για να επιλέξετε Sunset to Sunrise. Αυτό σας δίνει την επιλογή να ορίσετε ένα χρονικό όριο για το χρονικό διάστημα που θα θέλατε να ενεργοποιηθεί η σκοτεινή λειτουργία.
  6. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό, επιστρέψτε στην εφαρμογή VLC, η οποία θα πρέπει τώρα να είναι σε σκοτεινή λειτουργία.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να ξεκουράζετε τα μάτια σας χρησιμοποιώντας το iPhone σας χαμηλώνοντας τη φωτεινότητα. Για να το κάνετε αυτό, απλώς σύρετε προς τα επάνω στο iPhone σας και προσαρμόστε τη φωτεινότητα σύροντας τη γραμμή με το εικονίδιο φωτεινότητας.

Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

Πώς μπορώ να αλλάξω την εμφάνιση του προγράμματος αναπαραγωγής VLC;

Γενικά, η εμφάνιση ενός προγράμματος αναπαραγωγής VLC μπορεί να αλλάξει με τη λήψη ενός skin μέσω του ιστότοπου. Αυτή η μέθοδος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, ορισμένα skins δεν θα είναι διαθέσιμα για λήψη σε iPhone.

Τα βίντεο στο My VLC είναι πολύ σκοτεινά. Γιατί είναι αυτό?

Εάν διαπιστώσετε ότι η ποιότητα του βίντεό σας είναι πολύ σκοτεινή, αυτό μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα ρύθμισης υλικού. Εάν αυτό συμβαίνει σε ένα συγκεκριμένο βίντεο, κάντε κλικ στο μενού Ρυθμίσεις και επιλέξτε την επιλογή για Εκτεταμένο GUI. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να αυξήσετε την τιμή Gamma στην καρτέλα βίντεο. Εάν αυτό αποτύχει, εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγξετε τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών σας. Η κατάργηση και, στη συνέχεια, η επανεγκατάσταση τυχόν προγραμμάτων οδήγησης βίντεο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του ζητήματος.

Μην είσαι στο σκοτάδι

Το VLC είναι ένα από τα πιο δημοφιλή media player που είναι διαθέσιμα αυτές τις μέρες. Ευτυχώς (εκτός αν χρησιμοποιείτε iPhone), το VLC προσφέρει την επιλογή ενεργοποίησης της σκοτεινής λειτουργίας.

Γνωρίζοντας πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία σκοτεινής λειτουργίας στο VLC με επιτυχία μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική εμπειρία προβολής σας. Επιπλέον, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την καταπόνηση των ματιών σας. Είναι καλή ιδέα να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, εάν βρίσκεστε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε, η ενεργοποίηση της σκοτεινής λειτουργίας στη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων VLC μπορεί να διαφέρει. Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να κατανοήσετε καλύτερα πώς να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα.

Δοκίμασες να ενεργοποιήσεις τη σκοτεινή λειτουργία σε VLC; Αν ναι, πώς βρήκατε τη διαδικασία; Πείτε μας περισσότερα για την εμπειρία σας στα σχόλια παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here