Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε το κρυφό πρόγραμμα επεξεργασίας στιγμιότυπου οθόνης στο Chrome

0
174
Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε το κρυφό πρόγραμμα επεξεργασίας στιγμιότυπου οθόνης στο Chrome

Ας το παραδεχτούμε κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο. συναντάμε συχνά ιστότοπους όπου θέλουμε να τραβήξουμε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Ένα στιγμιότυπο οθόνης που συχνά ονομάζεται screengrab, είναι μια εικόνα που καταγράφει όλα όσα εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι λήψης στιγμιότυπων οθόνης στα Windows 11. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλειδί PrtSc, να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αποκοπής ή να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές στιγμιότυπων οθόνης τρίτων για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στα Windows 11. Πρόσφατα, ανακαλύψαμε έναν άλλον καλύτερο και εύκολο τρόπο λήψης και επεξεργασία στιγμιότυπων οθόνης στα Windows 11.

Η Google δοκιμάζει ένα νέο εργαλείο στιγμιότυπων οθόνης στο πρόγραμμα περιήγησής της Chrome για να ωφελήσει τους χρήστες που τραβούν συχνά στιγμιότυπα οθόνης. Η δυνατότητα είναι ήδη ζωντανή στην πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome Canary, αλλά κρύβεται πίσω από μια πειραματική σημαία.

Το νέο βοηθητικό πρόγραμμα του Chrome επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν στιγμιότυπα οθόνης και παρέχει πολλά εργαλεία σχολιασμού για την επεξεργασία των στιγμιότυπων οθόνης. Επομένως, εάν δεν διαθέτετε εργαλείο τρίτου κατασκευαστή για τη λήψη και τον σχολιασμό στιγμιότυπων οθόνης στα Windows 11, ίσως θελήσετε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα αυτήν τη στιγμή.

Βήματα για την ενεργοποίηση και τη χρήση του κρυφού προγράμματος επεξεργασίας στιγμιότυπου οθόνης στο Chrome

Ως εκ τούτου, αυτό το άρθρο θα μοιραστεί έναν οδηγό βήμα προς βήμα για την ενεργοποίηση του προγράμματος επεξεργασίας στιγμιότυπων οθόνης στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome. Τα βήματα θα είναι πολύ εύκολα. ακολουθήστε τους όπως έχουμε αναφέρει.

1. Αρχικά, ανοίξτε το Google Chrome Canary στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, στη γραμμή URL, πληκτρολογήστε chrome://flags και πατήστε το κουμπί Enter.

chrome://flags

2. Στη σελίδα Πειράματα του Chrome, πληκτρολογήστε Στιγμιότυπα οθόνης επιφάνειας εργασίας στο πλαίσιο αναζήτησης.

Στιγμιότυπα οθόνης επιφάνειας εργασίας

3. Θα βρείτε δύο σημαίες για Στιγμιότυπα οθόνης επιφάνειας εργασίας. Κάντε κλικ στην αναπτυσσόμενη λίστα για Στιγμιότυπα οθόνης επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε Ενεργοποιημένο.

Ενεργοποιήθηκε

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην αναπτυσσόμενη λίστα για Λειτουργία επεξεργασίας στιγμιότυπων οθόνης επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε Ενεργοποιημένη.

Λειτουργία επεξεργασίας στιγμιότυπων οθόνης επιφάνειας εργασίας

5. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση στο κάτω μέρος της οθόνης.

κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση

Αυτό είναι! Τελείωσες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα κρυφών στιγμιότυπων οθόνης στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.

Πώς να καταγράψετε και να επεξεργαστείτε στιγμιότυπα οθόνης στο Chrome

Αφού ενεργοποιήσετε τις δύο σημαίες, το πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome είναι έτοιμο για λήψη και επεξεργασία στιγμιότυπων οθόνης. Δείτε πώς μπορείτε να τραβήξετε και να επεξεργαστείτε στιγμιότυπα οθόνης στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome Canary.

1. Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε το Chrome και επισκεφτείτε τον ιστότοπο όπου θέλετε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Κοινή χρήση στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής διευθύνσεων.

κάντε κλικ στο κουμπί Κοινή χρήση

2. Από τη λίστα επιλογών, κάντε κλικ στο Στιγμιότυπο οθόνης.

Στιγμιότυπο οθόνης

3. Τώρα, το Chrome θα καταγράψει αυτόματα το στιγμιότυπο οθόνης στο πρόχειρό σας. Εάν θέλετε να επεξεργαστείτε το στιγμιότυπο οθόνης, κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία.

κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία

4. Θα ανοίξει το πρόγραμμα επεξεργασίας στιγμιότυπου οθόνης. Στο επάνω μέρος, θα δείτε διάφορα εργαλεία σχολιασμού στιγμιότυπων οθόνης, όπως έλλειψη, βέλος, γραμμή, πινέλο, emoji, εργαλείο ορθογωνίου, κείμενο και περικοπή.

διάφορα εργαλεία σχολιασμού στιγμιότυπων οθόνης

5. Περιλαμβάνει επίσης ένα εργαλείο σήμανσης εικόνων που σας επιτρέπει να επισημαίνετε πράγματα χρησιμοποιώντας βέλη, γραμμές, κύκλους, ορθογώνια κ.λπ. Μπορείτε ακόμη και να επισημάνετε το κείμενο που βάλατε στο στιγμιότυπο οθόνης.

εργαλείο σήμανσης εικόνας

6. Αφού επεξεργαστείτε το στιγμιότυπο οθόνης, κάντε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή εικόνας για να αποθηκεύσετε το στιγμιότυπο οθόνης στον υπολογιστή σας.

Εξαγωγή εικόνας

Αυτό είναι! Τελείωσες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τραβήξετε και να επεξεργαστείτε στιγμιότυπα οθόνης στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Ο Microsoft Edge διαθέτει επίσης μια παρόμοια δυνατότητα που ονομάζεται “Web Capture” εκτός από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Το Web Capture είναι πιο προηγμένο από το πρόγραμμα επεξεργασίας στιγμιότυπων οθόνης του Chrome, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν συγκεκριμένες περιοχές του προγράμματος περιήγησης και να τραβούν στιγμιότυπα οθόνης πλήρους σελίδας. Λοιπόν, όλα αυτά αφορούν την ενεργοποίηση και χρήση του νέου προγράμματος επεξεργασίας στιγμιότυπων οθόνης του Google Chrome.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here