Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τις νέες συνεδρίες εστίασης στα Windows 11

0
165

Ενεργοποίηση και χρήση των νέων συνεδριών εστίασης!

Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τις νέες συνεδρίες εστίασης στα Windows 11
Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τις νέες συνεδρίες εστίασης στα Windows 11

Αν και τα Windows 11 της Microsoft έρχονται αργότερα φέτος, όσοι δεν μπορούν να περιμένουν τόσο πολύ μπορούν να δοκιμάσουν την προεπισκόπηση Insider ή τις beta εκδόσεις του επόμενου λειτουργικού συστήματος.

Εάν έχετε εγγραφεί στο Πρόγραμμα Windows Insider και χρησιμοποιείτε ήδη τα Windows 11, ίσως γνωρίζετε για τη νέα εφαρμογή ρολογιού.

Η Microsoft παρουσίασε μια νέα εφαρμογή Ρολόι για Windows 11 στους χρήστες των Windows στα κανάλια προγραμματιστών. Επομένως, αυτό σημαίνει ότι αν έχετε εγγραφεί στην έκδοση beta, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη νέα εφαρμογή Ρολόι.

Η νέα εφαρμογή ρολογιού έχει νέα γραφικά που φαίνονται όμορφα στα Windows 11. Επίσης, εισήγαγε μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται «Focus Sessions».

Τι είναι το Focus Sessions;

Το Focus Sessions είναι ένα σύνολο εργαλείων που προορίζονται να σας βοηθήσουν να εστιάσετε στην τρέχουσα εργασία σας. Με το Focus Session, λαμβάνετε μια λειτουργία Focus Timer, Focus with Spotify, ενσωμάτωση λίστας υποχρεώσεων της Microsoft και πολλά άλλα.

Το υπέροχο με το Focus Session είναι ότι σας βοηθά να κατοικείτε στο κτίριο. Μπορείτε να θέσετε έναν καθημερινό στόχο και να προκαλέσετε τον εαυτό σας να μην σπάσει το σερί σας. Η Microsoft εργάζεται στο Focus Session, πράγμα που σημαίνει ότι θα αποκτήσει περισσότερες δυνατότητες στο μέλλον.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις συνεδρίες εστίασης στα Windows 11;

Λοιπόν, εάν έχετε εγγραφεί στο πρόγραμμα Windows Insider με το Dev Channel, πρέπει να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 11. Αφού εγκαταστήσετε την τελευταία έκδοση προεπισκόπησης των Windows 11, θα βρείτε τις Συνεδρίες εστίασης στην εφαρμογή Ρολόι.

Για να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Focus Sessions, πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή Clock στα Windows 11. Το Focus Session έχει μια δυνατότητα που αναπαράγει την Τεχνική Pomodoro. Σας επιτρέπει να ορίσετε μια συγκεκριμένη ώρα για την οποία θέλετε να εργαστείτε.

Η λειτουργία προσθέτει αυτόματα 1 διάλειμμα για κάθε μισή ώρα, το οποίο έχει οριστεί σε 5 λεπτά. Η κάρτα επάνω δεξιά εμφανίζει το καθημερινό σερί, τους επιτευχθέντες στόχους και τα χθεσινά αποτελέσματα.

Ενσωματώστε τη λίστα υποχρεώσεων της Microsoft

Η ενσωμάτωση της λίστας εργασιών της Microsoft είναι μια άλλη καλύτερη δυνατότητα των Windows 11 Focus Sessions. Η λειτουργία σάς επιτρέπει να ενσωματώσετε τον λογαριασμό σας στη λίστα υποχρεώσεων για να ελέγξετε τις δραστηριότητες και τις εργασίες.

Επιπλέον, μπορείτε να επεξεργαστείτε τις Εργασίες μέσα από τις Συνεδρίες Εστίασης. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες δυνατότητες παραγωγικότητας που παρουσιάζονται στις Συνεδρίες εστίασης.

Ενσωμάτωση Spotify

Λίγες έρευνες υποστηρίζουν ότι ο ήχος μειώνει τις πιθανότητες να αποσπαστείτε από άλλα πράγματα. Για να υποστηρίξετε μια τέτοια έρευνα, το Focus Sessions σάς επιτρέπει επίσης να συνδέσετε τον λογαριασμό σας Spotify.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα τραγούδια και τις βιβλιοθήκες του Spotify απευθείας από τις Συνεδρίες Εστίασης. Η δυνατότητα σάς βοηθά να είστε πιο παραγωγικοί.

Ρυθμίσεις συνεδριών εστίασης

Στο κάτω μέρος της οθόνης, θα βρείτε τις Ρυθμίσεις συνεδριών εστίασης. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις Συνεδρίες εστίασης για να τερματίσετε την ειδοποίηση συνεδρίας, τον ήχο λήξης διαλείμματος κ.λπ.

Μέσω των Ρυθμίσεων, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το θέμα της εφαρμογής, τις Ειδοποιήσεις και τις επιλογές Απορρήτου.

Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Windows 11 Focus Sessions. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here