Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία παγώματος καρτελών στο Chrome

0
109
Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία παγώματος καρτελών στο Chrome
Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία παγώματος καρτελών στο Chrome

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Google Chrome είναι αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Σε σύγκριση με όλα τα άλλα προγράμματα περιήγησης ιστού, το Google Chrome παρέχει στους χρήστες περισσότερες δυνατότητες. Το καλό είναι ότι το Google Chrome είναι διαθέσιμο σχεδόν σε κάθε μεγάλη πλατφόρμα όπως Windows, Android, iOS και Linux.

Κατά την τακτική χρήση, συνήθως ανοίγουμε 10-15 καρτέλες Chrome. Λοιπόν, το άνοιγμα καρτελών chrome δεν είναι κακό, αλλά το Chrome καταναλώνει περισσότερους πόρους σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Γι’ αυτό το πρόγραμμα περιήγησης Chrome κολλάει πολύ. Για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων και των σφαλμάτων, η Google εργάζεται σε μια νέα δυνατότητα «Παγώγιση καρτελών» για το Chrome.

Προηγουμένως, το Chrome διαθέτει μια λειτουργία εξοικονόμησης μνήμης στο Chrome, γνωστή ως “Απόρριψη καρτελών”. Η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που η μνήμη του υπολογιστή σας είναι χαμηλή.

Τι είναι η δυνατότητα απόρριψης καρτελών;

Λοιπόν, η απόρριψη καρτελών είναι βασικά μια δυνατότητα εξοικονόμησης μνήμης του Google Chrome, η οποία “Απορρίπτει” αυτόματα τα περιεχόμενα των καρτελών που δεν έχουν ανοίξει. Η λειτουργία απορρίπτει τις αχρησιμοποίητες καρτέλες για να ελευθερώσει τη μνήμη.

Όταν μια καρτέλα απορρίπτεται, το Chrome καταργεί ολόκληρη τη διαδικασία. Δεν θα βρείτε την καρτέλα ούτε στην ενσωματωμένη διαχείριση εργασιών του Chrome. Με το άνοιγμα της καρτέλας που απορρίφθηκε, θα τη φορτώσει ξανά και θα ξεκινήσει από την αρχή.

Τι είναι η λειτουργία “Tab Freeze”;

Το πάγωμα καρτελών είναι εντελώς διαφορετικό από την απόρριψη καρτελών. Όταν παγώνετε μια καρτέλα, το περιεχόμενο εντός της ιστοσελίδας παραμένει στη μνήμη του συστήματός σας. Αυτό σημαίνει ότι η καρτέλα δεν θα επαναφορτωθεί από την αρχή. Για παράδειγμα, εάν ξεκινήσετε την αναπαραγωγή ενός βίντεο YouTube, κάνοντας κλικ στο «Πάγωμα» για αυτήν την καρτέλα θα διακοπεί η αναπαραγωγή του βίντεο αλλά δεν θα καταργηθεί το περιεχόμενο της καρτέλας YouTube.

Από την άλλη πλευρά, κάνοντας κλικ στην επιλογή “Απόρριψη” θα αφαιρεθεί ολόκληρο το περιεχόμενο της καρτέλας και το βίντεο θα αναπαραχθεί από την αρχή. Αυτή είναι, λοιπόν, η κύρια διαφορά μεταξύ της δυνατότητας «Απόρριψη καρτελών» και «Πάγωμα καρτελών».

Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε το πάγωμα καρτελών;

Λοιπόν, για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία παγώματος Tab, πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα. Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε το Google Chrome και στη γραμμή URL, πληκτρολογήστε “Chrome://flags”

Εισαγάγετε το Chrome://flags
Εισαγάγετε το Chrome://flags

Αυτό θα ανοίξει τη σελίδα πειράματος του Chrome. Εκεί πρέπει να αναζητήσετε την επιλογή «Πάγωμα καρτελών». Η ενεργοποίηση της επιλογής παγώματος καρτελών θα παγώσει όλες τις κατάλληλες καρτέλες όταν έχουν παρασκήνιο για 5 λεπτά.

Ενεργοποίηση Tab Freeze
Ενεργοποίηση Tab Freeze

Η δυνατότητα λειτουργεί σε κάθε λειτουργικό σύστημα – Mac, Windows, Linux και Chrome OS.

Η επιλογή δεν υπάρχει σε κάθε έκδοση chrome. Επομένως, εάν δεν μπορείτε να βρείτε την επιλογή παγώματος καρτελών στις σημαίες του Chrome, τότε πρέπει να πληκτρολογήσετε n ‘Chrome://discards’ στη γραμμή URL. Θα εμφανίσει όλες τις ανοιχτές καρτέλες με έναν σύνδεσμο ενεργειών για “Πάγωμα” και “Απόρριψη”

Πάγωμα καρτελών
Πάγωμα καρτελών

Λοιπόν, αυτό το άρθρο έχει να κάνει με τον τρόπο ενεργοποίησης του “Tab Freezing” στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here