Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις κειμένου στα Windows 11

0
150
Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις κειμένου στα Windows 11

Εάν διαθέτετε υπολογιστή/φορητό υπολογιστή με οθόνη αφής και χρησιμοποιείτε Windows 11, πιθανότατα γνωρίζετε τη δυνατότητα του πληκτρολογίου αφής. Το πληκτρολόγιο αφής των Windows 11 κάνει τον υπολογιστή σας περισσότερο σαν tablet όταν έχετε υπολογιστή με οθόνη αφής.

Το πληκτρολόγιο αφής των Windows 11 έχει πολλά νέα θέματα και είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο. Ένα από τα σπουδαία χαρακτηριστικά του πληκτρολογίου αφής των Windows 11 είναι η πρόβλεψη κειμένου ή η πρόταση κειμένου.

Εάν διαθέτετε φορητό υπολογιστή/υπολογιστή που βασίζεται σε οθόνη αφής, η λειτουργία πρότασης κειμένου θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε φυσικό πληκτρολόγιο, πρέπει να ενεργοποιήσετε τις προτάσεις κειμένου με μη αυτόματο τρόπο μέσω των ρυθμίσεων των Windows 11.

Η δυνατότητα πρότασης κειμένου των Windows 11 βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία πληκτρολόγησης προτείνοντάς σας τις επόμενες λέξεις που υποτίθεται ότι πρέπει να γράψετε. Η λειτουργία βοηθά στη σύνταξη σύνθετων λέξεων και στην ολοκλήρωση της πληκτρολόγησης πιο γρήγορα.

Βήματα για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των προτάσεων κειμένου στα Windows 11

Επομένως, εάν ενδιαφέρεστε να ενεργοποιήσετε τις προτάσεις κειμένου στα Windows 11, διαβάζετε τον σωστό οδηγό. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης των προτάσεων κειμένου στο λειτουργικό σύστημα Windows 11. Ας τσεκάρουμε.

1) Ενεργοποιήστε τις προτάσεις κειμένου στα Windows 11

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή ρυθμίσεων των Windows 11 για να ενεργοποιήσουμε τις προτάσεις κειμένου. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην ενότητα Ώρα και γλώσσα που εμφανίζεται στο αριστερό παράθυρο.

Χρόνος και γλώσσα

3. Στα δεξιά, κάντε κλικ στην ενότητα Typing όπως φαίνεται παρακάτω.

Πληκτρολόγηση

4. Στις επιλογές πληκτρολόγησης, ενεργοποιήστε την εναλλαγή για “Εμφάνιση προτάσεων κειμένου κατά την πληκτρολόγηση στο φυσικό πληκτρολόγιο”

5. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την προαιρετική δυνατότητα των Προτάσεων πολύγλωσσου κειμένου. Αυτή η λειτουργία θα προτείνει κείμενο με βάση τις προτιμήσεις σας σε άλλες γλώσσες.

Αυτό είναι! Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις προτάσεις κειμένου στο λειτουργικό σύστημα Windows 11.

2) Πώς να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις κειμένου στα Windows 11

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τις προτάσεις κειμένου ή εάν τα Windows 11 προτείνουν λάθος λέξεις, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις κειμένου στα Windows 11.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην επιλογή Ώρα και γλώσσα > Πληκτρολόγηση.

Πληκτρολόγηση

3. Στη σελίδα πληκτρολόγηση, απενεργοποιήστε την επιλογή “Εμφάνιση προτάσεων κειμένου κατά την πληκτρολόγηση στο φυσικό πληκτρολόγιο”

4. Εάν έχετε ενεργοποιήσει τις πολύγλωσσες προτάσεις κειμένου, απενεργοποιήστε την εναλλαγή και για αυτήν την επιλογή.

Είναι πολύ εύκολο να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις κειμένου στο λειτουργικό σύστημα Windows 11. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here